3 x Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='beti6']Witam! Podczytuje forum już od dłuższego czasu... mam parę ciuszków które bardzo chętnie przekaże na bazarek (fotki mogę podesłać osobie, która by taki bazarek otworzyła lub mogę przekazać rzeczy w Krakowie osobie która będzie bazarek prowadziła - ja niestety się na tym nie znam:( mogę też dorzucić kilka szt guzików na bazarek )[/QUOTE] beti - najlepiej zapytaj na watku konkretnego psiaka jak podczytujesz dogo to na pewno masz "swoje" watki jak komuś zalezy to na 100% odpowie na Twoją propozycję na wątku :) Quote
bemolka Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 ja mam PROŚBĘ - opisujcie STAN sprzedawanych przedmiotów! czy ja mam o każdą rzecz się dopytywać? Bo dla mnie, skoro ktoś nie pisze nic o dziurach, przetarciach, uszkodzeniach, to ów przedmiot ich nie ma. i nie ważne , czy przedmiot jest za 5, 10 czy 50zł. czy ja źle rozumuję? odechciewa mi się robienia tu zakupów. Quote
jolam Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 (edited) Ile razy można zamieścić reklamę bazarku w nowym wątku reklamy bazarków ? Doczytałam - można raz :-) Edited December 19, 2012 by jolam Quote
Hej Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 (edited) Hej, będę robiła wielkie porządki i chcę parę rzeczy przeznaczyć na potrzebujące pieski. Nie mam za bardzo czasu robić bazarków, zresztą nawet nie bardzo się orientuję jak to działa i w sumie wolałabym po prostu oddać te rzeczy, żeby ktoś inny się tym zajął. Czy ktoś z Warszawy byłby chętny przejąć moje skarby? Oddaję na dowolny cel, byle związany z pomocą zwierzętom. Wśród rzeczy na pewno znajdzie się raz przeczytana w stanie idealnym książka Zaklinacz psów, biografia Freddy'ego Mercury'ego, kilka pamiątek znad morza: statek, figurki itp, elektroniczny termometr do wina i co tam jeszcze znajdę. Jak ktoś jest zainteresowany to pisać na PW. Pozdrawiam :) No i już NIEAKTUALNE :) znalazł się chętny z wawy Edited December 19, 2012 by Hej Quote
rozi Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Jeszcze tutaj wrzucę link i jest to wszystko, co mogę zrobić. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/237691-***-złoto[/URL]-*** Pół biedy, kiedy sprzedaje się własną rzecz, ale darowane fanty trzeba szanować. Quote
ewa01 Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 Mam pytanie.Mam kilka rzeczy w zasadzie nowych które bym przeznaczyła chętnie na pomoc dla pieskow.Jak by to wysłac ,kogo sie spytac, co może byc/np nigdy nie używane nowe torebki. Najlepiej bym prosiła o telefon,zeby uzgodnic gdzie to wysłac i co. Quote
bric-a-brac Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Od 1 stycznia 2013 zmieniają się koszty przesyłek listowych Poczty Polskiej. Podaję informację dla Sprzedających: [IMG]http://i1059.photobucket.com/albums/t436/bric777/PPcennik1.jpg[/IMG] [IMG]http://i1059.photobucket.com/albums/t436/bric777/PPcennik2.jpg[/IMG] Quote
evita2000 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Bardzo proszę o informację jakiej wielkości mogą być zdjęcia zamieszczane w postach. Czytam regulamin,ale jakoś mnie mogę znaleźć tej informacji :oops: Czy to chodzi o wymiary zdjęcia( wysokość, szerokość) czy dopuszczalną wielkość w kb? Z góry dziękuję za odpowiedź. Bardzo dziękuję, już otrzymałam odpowiedź od Moderatorki na swoim wątku bazarkowym:p Quote
MALWA Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 [quote name='bemolka']ja mam PROŚBĘ - opisujcie STAN sprzedawanych przedmiotów! czy ja mam o każdą rzecz się dopytywać? Bo dla mnie, skoro ktoś nie pisze nic o dziurach, przetarciach, uszkodzeniach, to ów przedmiot ich nie ma. i nie ważne , czy przedmiot jest za 5, 10 czy 50zł. czy ja źle rozumuję? odechciewa mi się robienia tu zakupów.[/QUOTE] Popieram. Stan rzeczy powinien wynikać z opisu. I powinien być rzetelny i uczciwy. Kilka miesięcy temu kupiłam bluzkę, która była używana ( to było podane ) + stan bardzo dobry. W rzeczywistości otrzymałam zmechaconą, spraną szmatę. Nie zwracałam tej rzeczy, bo unzałam, ze kupowałam, by pomóc psiakowi, ale niesmak i rozczarowanie pozostały....... Quote
ulvhedinn Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Ja mam pytanie odnośnie regulaminu. Co oznacza - w owym regulaminie- określenie "dożywotni DT"? Bo osobiscie uzywam tego określenia w znaczeniu "zdaję sobie sprawę że pies jest bardzo mało adopcyjny i stary/chory, więc najpewniej zostanie u mnie do śmierci, a będzie sobie siedział tyle ile będzie trzeba, nieważne miesiąc czy kilka lat". Quote
b-b Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [quote name='ulvhedinn']Ja mam pytanie odnośnie regulaminu. Co oznacza - w owym regulaminie- określenie "dożywotni DT"? Bo osobiscie uzywam tego określenia w znaczeniu "zdaję sobie sprawę że pies jest bardzo mało adopcyjny i stary/chory, więc najpewniej zostanie u mnie do śmierci, a będzie sobie siedział tyle ile będzie trzeba, nieważne miesiąc czy kilka lat".[/QUOTE] A ja jeszcze zapytam czy na takie psiaki można robić bazarki? Quote
xcat Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 [quote name='3 x']beti - najlepiej zapytaj na watku konkretnego psiaka jak podczytujesz dogo to na pewno masz "swoje" watki jak komuś zalezy to na 100% odpowie na Twoją propozycję na wątku :)[/QUOTE] i wtedy samemu zakłada się bazarek? Zrobiłam porządki i mam trochę ciuchów, które miałam na sobie zaledwie kilka razy. Trzeba dogadać się najpierw z autorem wątku czy dopiero po aukcji przekazać piniądzę? Quote
3 x Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 [quote name='xcat']i wtedy samemu zakłada się bazarek? Zrobiłam porządki i mam trochę ciuchów, które miałam na sobie zaledwie kilka razy. Trzeba dogadać się najpierw z autorem wątku czy dopiero po aukcji przekazać piniądzę?[/QUOTE] to juz jak wam wygodnie i jak sie umówicie ze swojej perspektywy mogę powiedziec ze łatwiej jest jak osoba prowadząca bazarek dysponuje fantami bo i z rozliczeniem i z wysyłką prościej jednakże (bez urazy) patrząc że masz tylko dwa posty wiarygodniej by było jakby pieniążki nie szły na twoje konto a np od razu do osoby prowadzącej watek psa/jego finanse a potem dana os przekazałaby Ci pieniązki za wysyłkę (jeśli możesz te kilkanaście/kilkadziesiąt zł na wysyłkę wyłożyć ze swoich) niestety było i ciągle się zdarzają przekręty na dogo stąd to moje ograniczone zaufanie do osób powiedzmy "nieznanych/nowych" (chociaż nie ma reguły bo przysłowiowej du*y zdarzało się że dawali starzy i powszechnie znani użyszkodnicy dogo) to tak z mojego punktu widzenia zawsze komuś chętnemu możesz wysłać fanty Quote
xcat Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 rozumiem :) W sumie nawet bardziej podoba mi się opcja, że to ktoś inny ogarnia finanse, a ja tylko wysyłam. Nie chciałabym wysyłać komuś fantów, bo to oznacza dodatkowe koszta. Mam sporo ciuchów, więc wysyłka kosztowałaby ok. 30zł. Te pieniądze mogłyby pójść na psiaki. Quote
3 x Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 [quote name='xcat']rozumiem :) W sumie nawet bardziej podoba mi się opcja, że to ktoś inny ogarnia finanse, a ja tylko wysyłam. Nie chciałabym wysyłać komuś fantów, bo to oznacza dodatkowe koszta. Mam sporo ciuchów, więc wysyłka kosztowałaby ok. 30zł. Te pieniądze mogłyby pójść na psiaki.[/QUOTE] to smigaj na watek psiaka i się dogaduj :) przy wysyłaniu fantów do kogoś (chodzi o całość przed wystawieniem bazarku) istnieje jeszcze ryzyko że ktoś zostanie z niesprzedanymi fantami i wtedy jest niezręcznie ;) Quote
Viris Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 [quote name='ulvhedinn']Ja mam pytanie odnośnie regulaminu. Co oznacza - w owym regulaminie- określenie "dożywotni DT"? Bo osobiscie uzywam tego określenia w znaczeniu "zdaję sobie sprawę że pies jest bardzo mało adopcyjny i stary/chory, więc najpewniej zostanie u mnie do śmierci, a będzie sobie siedział tyle ile będzie trzeba, nieważne miesiąc czy kilka lat".[/QUOTE] Dożywotni DT to jak sama nazwa wskazuje DS inaczej nazwany. Jeśli pies przestaje być ogłaszany, przestają być robione wizyty , bo ktoś stwierdza że pies nie znajdzie domu (to co innego od mało adopcyjnego, którego "opiekunowie" walczą o ogłoszenia, dobre zdjęcia, o to by psa jednak wydać do DS) to pies jest w "dożywotnim DT" i takie określenie stworzyli dogomaniacy - nie moderatorzy. Aby omijać właśnie w ten sposób regulamin, a potem wielkie larum że jak to, przecież pies jest na DT ale dożywotnim :roll:. Najlepsze w takich tematach było to iż DT jawnie pisał, że psa już nie odda nawet gdyby ktoś się znalazł........... ale o kasę wołano. Nie szukajcie problemów tam gdzie ich nie ma. Bo to jest na prawdę irytujące jak każde użyte w regulaminie słowo trzeba wyjaśniać - bo ktoś na siłę tego nie rozumie. Z konstrukcji zdania w regulaminie wynika na jakie zwierzęta można zbierać, a na jakie nie można kasy na bazarku dogo. [quote name='b-b']A ja jeszcze zapytam czy na takie psiaki można robić bazarki?[/QUOTE]Przeczytaj pierwsze zdania w regulaminie bazarku - tam masz odpowiedź. Quote
3 x Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 [quote name='Viris']Dożywotni DT to jak sama nazwa wskazuje DS inaczej nazwany. Jeśli pies przestaje być ogłaszany, przestają być robione wizyty , bo ktoś stwierdza że pies nie znajdzie domu (to co innego od mało adopcyjnego, którego "opiekunowie" walczą o ogłoszenia, dobre zdjęcia, o to by psa jednak wydać do DS) to pies jest w "dożywotnim DT" i takie [B]określenie stworzyli dogomaniacy - nie moderatorzy[/B]. Aby omijać właśnie w ten sposób regulamin, a potem wielkie larum że jak to, przecież pies jest na DT ale dożywotnim :roll:. Najlepsze w takich tematach było to iż DT jawnie pisał, że psa już nie odda nawet gdyby ktoś się znalazł........... ale o kasę wołano. Nie szukajcie problemów tam gdzie ich nie ma. Bo to jest na prawdę irytujące jak każde użyte w regulaminie słowo trzeba wyjaśniać - bo ktoś na siłę tego nie rozumie. Z konstrukcji zdania w regulaminie wynika na jakie zwierzęta można zbierać, a na jakie nie można kasy na bazarku dogo.[/QUOTE] do tej pory naiwnie myślałam , że moderatorzy to też dogomaniacy ;) [quote] Przeczytaj pierwsze zdania w regulaminie bazarku - tam masz odpowiedź.[/QUOTE] podpowiem - odpowiedź brzmi: NIE zdanie do którego odwołuje się Viris brzmi: [QUOTE]Bazarek jest miejscem gdzie zbierane są fundusze na bezdomne zwierzęta (za zwierze bezdomne uznaje się zwierzę, które jest do adopcji i szuka domu docelowego, nie wolno zakładać bazarków na zwierzęta w tzw: "dożywotnich DT")[/QUOTE] Quote
Viris Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 [quote name='3 x']do tej pory naiwnie myślałam , że moderatorzy to też dogomaniacy ;) [/QUOTE] Jedno nie wyklucza drugiego. I w zdaniu, które napisałam też nic innego nie stoi. Quote
3 x Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 [quote name='Viris']Jedno nie wyklucza drugiego. I w zdaniu, które napisałam też nic innego nie stoi.[/QUOTE] skoro moderatorzy = dogomaniacy to Twoje zdanie można przedstawić jako " określenie stworzyli dogomaniacy - nie dogomaniacy." ;) i już mnie tu nie ma bo chciałam pożartować a nie wszczynac jakies dyskusje, nie drugiego stycznia ;) no i nie chcę zrobić bana za "pyskówki" od mojego ulubionego moderatora ;) Quote
ajlii Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 Wyciąg z regulaminu: "Przy okazji poprawienia błędnie działającego linku do Regulaminu forum została wprowadzona niewielka zmiana. Od dnia 1 stycznia 2013 roku wszystkie bazarki na konkretne organizacje mają w pierwszym poście mieć informację o organizacji (Pełna nazwa, KRS, adres działalności)." Chodzi o miasto (tak jak podane w statucie) czy konkretny adres (ulica, nr domu, nr mieszkania)? Quote
b-b Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 [quote name='3 x'] podpowiem - odpowiedź brzmi: NIE [/QUOTE] Dziękuję, pytałam z ciekawości :) Quote
awasiuk Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Witam. Mam pytanie. Próbuję założyć bazarek, ale niestety bezskutecznie. Za każdym razem wyświetla mi się informacja po angielsku, której nie mogę do końca przeczytać, bo automatycznie przekierowuje mnie na główną stronę Bazarku. Proszę o pomoc. Quote
fioneczka Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 [quote name='awasiuk']Witam. Mam pytanie. Próbuję założyć bazarek, ale niestety bezskutecznie. Za każdym razem wyświetla mi się informacja po angielsku, której nie mogę do końca przeczytać, bo automatycznie przekierowuje mnie na główną stronę Bazarku. Proszę o pomoc.[/QUOTE] może to "zasługa" tego że jesteś tu nowa ... 1 post Quote
rodzice Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 chciałabym przekazać komus chetnemu fanty na bazarek - gdzie moge zamiescić info ? Quote
Recommended Posts