Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja też tak mam. Dzwonią ludzie o psy sprzed kilku miesięcy, jesli nie lat (rekord tel dwa lata po adopcji psa). Tez mnie zastanawiało, skąd oni te ogłoszenia biora i gdzie je znajdują? jest tyle dodawanych na bieżąco, że wręcz niewiarygodne wydaje się znalezienie ogłoszenia sprzed pół roku.

Posted

Ania102,pytałaś gdzie warto dawać wyróżnione.Allegro,ale tylko Warszawa.Rzeczywiście jest tam spory odzew,podobnie jak z moruska Warszawa.Problem to odległość.Morusek 8zł/2tyg.Allegro-12zł/2tyg.
Najlepsze byłoby jednak gumtree Kraków wyróżnione:7dni-20zł;31dni-50zł.Jest bardzo skuteczne.Ale potrzebna karta kredytowa/debetowa.

Posted

Mam chętną osobę na psa ciemnego umaszczenia,młodego-ok.rocznego w Staszowie pod Kielcami,ale do kojca.Agat byłby odpowiedni?
Bardzo nie lubię tych kojców.Już chyba wolę łańcuch niż kojec.Trzymają jak królika w klatce-ani podskoczyć,ani prędkości rozwinąć;zero swobody.To jest okropny widok.Wszędzie te kojce wyglądają tak samo-jak nieco powiększone klatki na świnie.Tym bardziej,że niektórzy zapominają wypuszczać psa,bazując na wydawanym przez niego dźwięku,który ma odstraszać.Pełno takich podwórek widuję.Ciśnienie się podnosi.Albo trzymają wielkiego psa w mini zagrodzie za domem jak kury,a potem pies w wieku kilku lat jest usypiany,bo ma niedowład tylnych łap.
No ale Agat jest skoczny,a dom zawsze można sprawdzić czy szuka królika do klatki czy psa...

Posted

Zuzka2 napisał(a):
Mam chętną osobę na psa ciemnego umaszczenia,młodego-ok.rocznego w Staszowie pod Kielcami,ale do kojca.Agat byłby odpowiedni?
Bardzo nie lubię tych kojców.Już chyba wolę łańcuch niż kojec.Trzymają jak królika w klatce-ani podskoczyć,ani prędkości rozwinąć;zero swobody.To jest okropny widok.Wszędzie te kojce wyglądają tak samo-jak nieco powiększone klatki na świnie.Tym bardziej,że niektórzy zapominają wypuszczać psa,bazując na wydawanym przez niego dźwięku,który ma odstraszać.Pełno takich podwórek widuję.Ciśnienie się podnosi.Albo trzymają wielkiego psa w mini zagrodzie za domem jak kury,a potem pies w wieku kilku lat jest usypiany,bo ma niedowład tylnych łap.
No ale Agat jest skoczny,a dom zawsze można sprawdzić czy szuka królika do klatki czy psa...

Gdzie jest jakiś Staszów pod Kielcami? Chodzi o ten Staszów między Chmielnikiem a Tarnobrzegiem?

Posted

Agat jest w kojcu, bo nie mam innej mozliwości, ale ma regularne spacery i juz nogami przebiera, jak się go wypuszcza. To bardzo aktywny pies. tylko, czy ludzie bedą z nim spacerować kilka razy dziennie? No i co zimą? Tak marzł, ze prawie całą spedził w domu.

Posted

Właśnie tego się obawiam Jaaga-ja będzie ze spacerami i zimą,bo nie dam żadnego psa do klatki.
Może podeślę ludziom Agata,a Ty Jaaga ich przewałkujesz??;-)
Ten domek jest polecony przez kumpelę z AFN,więc może nieźle rokować...Ale nie znam szczegółów,więc nie mogę ręczyć za nich.

Wysłałam im link z moruska i kazałam się kontaktować wedle namiarów z niego.

Posted

Podnoszę wątek :) Szkoda, że jeszcze się nic nie klaruje...Powiem Wam, że mi bardzo do serca przypadła Sonia i chciałabym dla niej dobrego domku. Ba, gdyby nie moja sytuacja, to sama bym ją wzięła...

Posted

JOHANNALIND napisał(a):
Podnoszę wątek :) Szkoda, że jeszcze się nic nie klaruje...Powiem Wam, że mi bardzo do serca przypadła Sonia i chciałabym dla niej dobrego domku. Ba, gdyby nie moja sytuacja, to sama bym ją wzięła...

Sonia to naprawdę świetna suczka:) Wiem cos o tym bo była u mnie tydzień po sterylce.Też bym ją sama chętnie wzięła ale mam suczkę, która nie toleruje innych psów u siebie:(

Posted

Staszów, jak każda świetokrzyska miejscowść z góry podejrzana.
Jaaga, czy Ty sobie żartujesz, spacery z psem z kojca???:diabloti: Przecież wiesz,ze w najlepszym wypadku z klatki zwanej szumnie kojcem psa wypuszcza sie na noc, jezeli już .

Posted

Tylko wtedy Agat nie zagrzałby tam miejsca przez jedną noc i znowu byłby bezdomny, ale juz bez szansy. Zresztą, jak mówisz ludziom, pies nie jest zwierzeciem nocnym, żeby żyć noca, a dzień przesypiac.

Posted

Ja całymi dniami słucham wycia i szczekania młodego ONka w kojcu.Niby jest wyprowadzany na długie spacery,ale cały dzień i noc jest w klatce jak świnia,bo tam nawet jednego człowieka nie ma-to parking niestrzeżony.Nie wiem czemu dawny stróż mu nie szuka domu,skoro parking już nie jest strzeżony.Jaka jest funkcja tego psa-chyba tylko dźwiękowa.Piękny,młody,długowłosy ONek.Charakterny,bo jako stróż parkingu gryzł ludzi z tego co wiem.Do psów też agresywny,ale pięknie chodzi na smyczy,przychodzi na zawołanie.Założę się,że niekastrowany.A dawny stróż chyba z "miłości" nie szuka mu domu.Żal psa.On nawet świata nie widzi,bo kojec ocieplony dechami z boków,a ludzie na parkingu pojawiają się na parę minut i bynajmniej nie po to,żeby podejść do klatki,a odstawić samochód.

Posted

To wszystko takie smutne. Samotność w klatce.
U nas Agat za to ma ogromne pole do popisu, bo na widoku ma park. Wszystkie spacerujące psy sa obszczekane. Pilnuje nawet sasiadującego z nami duzego sklepu. Dostawcy maja ulge, ale juz zbieracze makulatury nie. Firma ochroniarska powinna Agatowi kupowac smakowite kosteczki za to pilnowanie.
Dla takiego psa wazne jest, że w koło coś się dziej. Sonia ma wszystko w nosie, bo to leniuch, ale Agat w takich warunkach, jak parkingowy onek, to chyba zwariowałby.

Posted

straszne to ...te kojce i lancuchy..czesto przeciez psy caly swoj zywot spedzaja w takiej klatce..okropne..................
mialam pytanie o Sonie z allegro, w jakim jest miescie. Juz odpisalam .

Posted

Ja te kojce w warunkach hotelu dla psów rozumiem-to konieczność,ale jak ludzie mają 1psa i go trzymają w kojcu,to już nie.Wiele osób tę funkcję dźwiękową psa uznaje jako jedyną.Przecież tę samą funkcję mają psy łańcuchowe.Właśnie słucham skowytu tamtego biedaka,który kontakt z człowiekiem ma 3razy na dobę,a poza tym jest w półmroku w kojcu.Nie dziwię się,że jest agresywny.Dużo nowobogackich inwestuje w piękne ogrody,a pies w kojcu to też "element"-nie jest wypuszczany z kojca,bo by zniszczył ogród,np.wyrywając rośliny ozdobne.Żal patrzeć jak taki psiak więdnie.

Posted

Pani się zalogowała, napisała do mnie PW i ...Sonia pojedzie do DS :multi:.
Zapraszamy tu, bo wszyscy chcą poznac przyszłą Pańcię Soni :lol:.
Sonia, to naprawdę świetna sunia. Zresztą widac po tym, jak tu wszyscy jej kibicują.