Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie dziewczyny :) Tak Pani Aniu to ja :)
Mam na imię Małgorzata, Sonia mieszkałaby w Jastrzębiu Zdroju (woj. śląskie). Sonię znalazłam na stronie szerlok.pl, potem znalazłam na zakończonych aukcjach allegro i napisałam do Pani Moniki i Pani Jagny :) Sunia będzie mieszkała w domu, będzie psem do kochania a nie do budy i pilnowania. W domu nie ma małych dzieci, które by jej dokuczały, ani na razie innych zwierząt. Nie mogę się już doczekać jak ja zobaczę. Proszę nie oddawać jej już nikomu, po obronie pracy(którą mam w następną niedzielę) na pewno po nią przyjadę.
DZIEWCZYNY JESTEŚCIE NAPRAWDĘ WIELKIE!!! Oby jak najwięcej takich ludzi, tak kochających zwierzęta.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Widzę, że Jaaga jeszcze nie napisała ale Agatowi też się domek szykuje:) Pani dziś była, zrobiła dobre wrażenia na Jadze, Jaaga skontaktowała się ze mną (a to naprawde trudne bo albo jej nie ma albo mnie:)) i wszystko prezentuje sie w kolorach. To trzymajcie kciuki u obu rąk cioteczki. Domek dla Agata w Katowicach.
Ja dziś rozmawiałam z Panią Małgorzatą- życze powodzenia na egzaminach i mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze z Sonią. Ogromnie się cieszę, że wreszcie ktoś się nią zainteresował. Pani Małgorzata początkowo weźmie Sonię do bloku i razem przeprowadzą się do domu.
Może szczeście też chodzi parami..:)

Posted

Atomowka napisał(a):
Ale szczerze myślałam,że Agata szybciej "pójdzie"

Z takim wyczuciem możesz zostac nawet doradcą prezydenta :cool3:, albo wróżką ;).

Po wczorajszej rozmowie z Pania, która przyjechała oglądac Agata, zadzwoniłam skonsultować sprawę z Anią. Pani czekała na wizytę przedadopcyjną, ale tak bardzo się polubili z Agatem, że zadzwoniłam, żeby w niedzielę, czyli dziś, po niego przyjechała, a pojedziemy najwyżej na wizytę poadopcyjna, bo po co ma chłopak siedzieć w kojcu. Pani, jak się dowiedziała, to zebrała dzieciaki i drugi raz od ręki przyjechała. No i Agat od wczoraj wieczora jest w nowym domu.

Jest psem domowym, zamieszkał po drugiej stronie Katowic, w domu z ogrodem. Na razie ma tylko chodzić na spacery i ew w ogrodzie może byc puszczany pod kontrolą. Jak będzie ok, to w ciągu dnia bedzie mógł po ogrodzie biegać luzem.

Agat robi wrażenie na ludziach, bo jest bardzo kontaktowy. Od razu przywitał się, a potem już tylko wskakiwał na tą Pania i się przytulał.
Innych zwierząt w domu nie ma, więc myślę, że bedzie ok.

Pani zamierzała jechac do schroniska po psa, ale rano w internecie zobaczyła ogłoszenie o Agata i zadzwoniła.

Posted

Dostałam wiadomość od Pani Agata. Wszystko w porządku, Agat jest grzeczny, chodzi za nią krok w krok.
mam nadzieje, że tam już pozostanie.

Napiszcie mi, co z rozliczeniem za Agata? tylko tydzien wykorzystał. Macie jakiegos psa do przekazania pieniędzy na oku?

Posted

[quote name='Jaaga']Dostałam wiadomość od Pani Agata. Wszystko w porządku, Agat jest grzeczny, chodzi za nią krok w krok.
mam nadzieje, że tam już pozostanie.

Napiszcie mi, co z rozliczeniem za Agata? tylko tydzien wykorzystał. Macie jakiegos psa do przekazania pieniędzy na oku?

ja proponuje , zeby jeszcze piniazki zostawic , w razie czego , zeby byly, ewentualnie do wyadoptowania Soni.

Posted

Jaaga może jak miejsce się zwolni to wzięłabyś na dt Lalę?

Wklejałam ją już wcześniej tutaj, jest przeze mnie od 3 miesięcy zgłoszona na sterylizację. Niedawno miała małe- są wyadoptowane.

Ciotki czy zgodziłybyście się, żeby pieniądze z Agata i Soni zostały przeznaczone na Lalę?

Posted

Aniu, dla mnie pies, to pies. Jesli jest w potrzebie, to moze przyjechać bez względu jak wygląda.
Tak nieśmiało tylko zapytam, czy Lala też ma jakiegos przyjaciela :evil_lol:?

Domyślałam się, że długo pustego ogrodu mieć nie bedę ;).

Posted

O kurde ale super wieści, aż trudno uwierzyć,że tyle siedziały a nagle w tym samym czasie domy znalazły. Kurde to jest dopiero cud, normalnie cud. Super bardzo mnie to cieszy.
Jaaga może faktycznie wróżką jakąś zostane;)
Liczę na foty Agata i Soni jak już się tam znajdzie z nowego domu

Jaaga o partnera dla suni się nie martw, jakiś się znajdzie na pewno ;)

Posted

Nie martwię się o partnera :evil_lol:, po prostu Agat tak z nienacka wyskoczył przy Soni, że jesli Lala ma przyjaciela lub przyjaciółkę, to wolałabym o tym wiedzieć ;).

Posted

Zapraszam na bazarek dla pary psiaków dzieciolubów testowanych z niemowlętami nawet:-)-ubrania rozmiar36/38.
http://www.dogomania.pl/threads/204498-Ciucholand-na-Aze-i-Barta-od-5-z%C5%82-do-3.04
Oczywiście potrzebny im też domek:-)
http://www.morusek.pl/ogloszenie/50240/-PARA-DOGOTERAPEUToW-DUzEDZIECIOLUBNE-CAlA-POLSKA/

Jutro transport Kielce-Katowice-interesuje kogoś?Taki grzecznościowy,bo osoba tam jedzie w celach prywatnych (i nie jest dogomaniakiem;-))
Wyjazd z Kielc ok.7rano,powrót tego samego dnia.
P.S.Tylko małe zwierzaki.

Posted

Ania102,on raz na miesiąc lub raz na 2miesiące,tylko taki kłopot,że oni mają prawie pełny samochód-tzn.z tyłu jedzie jedna osoba i nie wiem czy Lala się zmieści.Nie mówiąc o tym,że pewnie by się bali takiego olbrzymiego psa wieźć 170km,że będzie szaleć albo gryźć;-)

Posted

Sonia dziś pojechała ze swoim nowym Państwem do stałego domu! Pani Małgorzata nie mogła się jednak doczekać kiedy Sonia do niej pojedzie i dziś po nią przyjechali. Ku mojemu wielkiemu zdziwieniu Sonia nie leży plackiem tylko biega, wącha i zwiedza mieszkanie. Podróż zniosła bardzo dobrze, może to nawet lepiej, że Agat pojechał przed nią do domu.Trudno uwierzyć, że domki pojawiły się tak nagle.
Pani Małgosia z pewnością podrzuci nam zdjęcia.

Dziękuję wszystkim za pomoc w ogłaszaniu psiaków, za deklaracje i za trzymanie kciuków.
Atomówka dzięki za deklaracje:)

Posted

Szukam DS dla niedużej,drobnej suczki 9miesięcznej.Sunia znalazła miesiąc temu dom,ale wraca z adopcji,gdyż nie akceptuje dzieci-ogólnie sprawia wrażenie jakby nie wiedziała co to takiego,więc lepiej atakować.Wobec dorosłych jest O.K.Jest typem wrażliwca,dlatego potrzebny spokojny dom z dala od zgiełku,hałasu miejskiego;dzieci.Jeśli nie znajdzie się DS dla niej-sunia wraca do schroniska:-(
http://www.morusek.pl/ogloszenie/50652/Abi-ma-tydzien-na-znalezenie-domu-pozniej-trafi-do-schroniska-pomocy/

Posted

Wczoraj miałam bardzo pracowity i ogólnie zakręcony dzien, więc nic nie napisałam, ale Ania już to zrobiła.
Pewnie jeszcze p. Małgosia też zda relację.
Trochę mniej, niż Ania bałam się reakcji Soni, bo ona ostatnio zrobiła się normalnym, zsocjalizowanym psem i jak juz wczesniej kiedyś pisałam, przypuszczałam, że zachowa się nieźle. Ania pamieta ją u Agaty, a od tego czasu nastąpiła ogromna zmiana.

Pani Małgosiu, proszę iść do lekarza i poprosić, żeby w książeczce zdrowia wpisał szczepienie p. wściekliźnie z Pani danymi, bo na zaświadczeniu Sonia jest na mnie. Takie zaświadczenie jest drukiem urzędowym, więc zmiany chyba tylko w książeczce zdrowia może wprowadzić.

Pani od Agata miała telefonować, jakby coś się działo, a nie dzwoni, więc chyba też wszystko tam w porządku.
To wręcz niesamowite, że oboje po tych kilku miesiacach znaleźli prawie jednocześnie domy.

Aniu, popros o zamknięcie tamtego wątku Lali i załóż nowy. Wczoraj jeszcze dzwonił pan o Sonię, ale nie zrobił dobrego wrażenia, więc nawet nie wspomniałam o Lali. jakby ktoś fajny sie jeszcze odezwał, to będę o niej mówić, tylko muszę docztac cokolwiek na jej temat.