Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kasiu, dziękujęmy za kolejną porcję ogłoszeń - może w końcu zadzwoni ten dom???

A Neska robi OGROMNE postępy u aikowo :D szkoda tylko, że w tym super łagodnym osiołkowatym psie budzi się diabeł na widok jeża:roll:

Posted

Az trudno uwierzyc, ze ona nadal nie cieszy sie zainteresowaniem. Podobnie jak i moj tymczasowicz, nadal brak potencjalnego ds.
Odswiezylam dzisiaj neskowe ogloszenie, ktore wystawialam wczesniej. Zmienilam ponownie tytul allegro bo ma malo wejsc.

Aha, mialam pytac. Dziewczyny jak ze szczepieniami, czy nie zbliza sie jakies? Nie wiem kiedy schron ją zaszczepil i kiedy wypadnie termin ponownego, a jak z odrobaczaniem? Chcialabym sie dorzucic, Andzike Tobie mozna wplacac pieniadze, czy bezposrednio do aikowo?

Posted

Andzike napisał(a):
Kasiu, dziękujęmy za kolejną porcję ogłoszeń - może w końcu zadzwoni ten dom???

A Neska robi OGROMNE postępy u aikowo :D szkoda tylko, że w tym super łagodnym osiołkowatym psie budzi się diabeł na widok jeża:roll:

Dom bez jeży poszukiwany ;). Stosunkowo łatwo taki znaleźć i to jest pocieszające.

Posted

wścieklizna wypada 10 listopada
szczepienia podstawowe 26 października

z najpilniejszych spraw to odrobaczenie Neski ... i przy okazji całego mojego stadka
kupiłam też Fiprex na kleszcze zapłaciłam 33 zł więc na Neske wypada 11 zł - do końca tego kleszczowego sezonu wystarczy :)

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
To juz wkrotce rok minie jak ona zyje ze statusem: bezdomna, ciesze sie, ze ma Was. Nie wiem czy dalaby rade dalej w Azylu...
aikowo, Andzike, ktorej z Was podeslac pare złoty? Nie orientuje sie kto jest skarbnikiem.

Po uzgodnieniu z aikowo - prześlij na moje - masz chyba numer?
A ja oczywiście aikowo przekażę ;) najpewniej osobiście ;)

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Dziekuje za odpowiedz, pieniadze wyslane.
Tymczasem uciekam do doowego kieratu ;)

Doszło 30zł - będzie na Fiprex i odrobaczenie - dziękujemy bardzo! :)
Mam nadzieję, że nowe szczepienia zrobi Nesce już nowy właściciel, jak nie to będziemy żebrać na wątku ;)

Posted

Ajeczka, przeklejam z wątku Pucka - może Ci się przyda ... ;)

Florentynka napisał(a):

Z tym skakaniem...hmmm... mój duży pies to ledwie ogonem machnie, o skakaniu mowy nie ma. Parówy skaczą, ale nie na mnie - witają się wylewnie z zakupami i przeważnie przy okazji drą reklamówki.
Spróbuj tak: wchodzisz i od progu komenda "siad". Jak usiądzie - witasz się z nim, głaszczesz i tak dalej. Nie usiądzie - nie widzisz psa. Przy takich skakaczach czasem dobry efekt daje też złapanie za przednie łapy i przytrzymanie w pionie. Z reguły psu szybko robi się niewygodnie i sam schodzi do parteru.

Florentynka napisał(a):
Ktoś kiedyś tu na dogo opisywał skuteczność metody z deptaniem po tylnych łapach. O ile pamiętam to był wysoki człowiek, nieduży piesek ( ale szalony) a próba deptania skończyła się tak, że człowiek leżał na podłodze przywalony wieszakiem - potknął się przy deptaniu i przewrócił - a zachwycony pies skakał mu po głowie. Generalnie - nie polecam.;)

Posted

Jest jeszcze jedna metoda ;)... tylko nie mam pojęcia o co w niej chodzi. Miałam kiedyś ON-a , który ze wszystkimi witał się skacząc z łapami. Jedyna osoba, którą witał entuzjastycznie i radośnie ale bez skakania, to była moja babcia. Babcia zwykła mawiać " ten pies ma szacunek dla moich siwych włosów"...
Aikowo, siwy teraz modny, może spróbuj z farbą do włosów ;)?

Posted

Jest to jakaś myśl... ;)

I kolejna rada ;)

Mysza2 napisał(a):
Moja reaguje na wyciągniętą rękę z takim gestem zatrzymania i krok do przodu w jej kierunku, wtedy siada i uspakaja się.
Ktoś kiedyś polecał odwracanie się tyłem i ignorowanie dopóki się nie uspokoi.