Akrum Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 śliczna Nelka i taka szcześliwa jeśli wszystko jest w porządku :) ale wystarczy mały niespodziewany ruch i już strach w oczach widać - skądś to znam, przerabiam to dzień w dzień w domu z Kropcią :( Quote
Andzike Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Akrum napisał(a):śliczna Nelka i taka szcześliwa jeśli wszystko jest w porządku :) ale wystarczy mały niespodziewany ruch i już strach w oczach widać - skądś to znam, przerabiam to dzień w dzień w domu z Kropcią :( Neska kochana, Neska ;) Ale fakt - Nelka też śliczna! Najśliczniejsza! Quote
aikowo Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Jestem:) mm nadzieję, że odpoczęłam wystarczająco by dalej brnąc przez dogo :) Neska jest rasowym wsiowym burkiem oszczekuje wszystko przez siatkę czego nie zna. Jak bym nie wiedziała ze to takie strachaiło to bym się jej przestarszyła ;) Ze szkolenia dupa, pracujemy nad karmieniem z góry:) Tak szczerze to wątpię żeby Neska kiedykolwiek wyleczyła się ze swoich strachów.... Jak wracam z pracy to skoki radości na furtkę i potem na mnie :/ są przeogromne :) Z miską też już jest lepiej, głaszczę ją za każdym razem jak je michę, nie ucieka już ale się potrafi wzdrygnąć. Mordę pcha na poduszkę jak tylko budzik rano zadzwoni :) już spać nie daje taka radość z naszego wstawania ale coś jej nagle przeskoczy i koniec strachaiło się wącza i nie da się dotknąć, kuli się.... rano "pasę" psy rozrzucając im jedzenie na trawniku - niech sobie poszukają trochę :) a ta bida zwiewa bo myśli ze ją czymś rzucam.... i nie ma tu poprawy nic a nic.... Dom dla Neski tylko wyjątkowy (druga Pani od Biszkopta by się przydała:) ) Dom w którym zaakceptują ze Neska strachaiłem będzie zawsze, nie będzie siadać ani leżeć na komendę. Quote
Igam Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Nesiu, na pewno się nie pogniewasz, że poporoszę Cioteczki o głos na Panią Jolę i jej Znajdki :) Właśnie wybieramy wspólnego kandydata miau i dogo do głosowania na wrzesień na Krakvecie! PROSZĘ ZAGŁOSUJ NA Przytulisko ZNAJDKI czyli przytulisko JoliB - brzuszki czworonogów przytuliska czekają na Twój głos. Pani Jola teraz BARDZO POTRZEBUJE pomocy, w nocy 7/8 września pożar zabrał cały dobytek zgromadzony w garażu, przygotowany do przeprowadzki. link do wątku głosowania http://www.dogomania.pl/threads/214317-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-wrzesień Quote
Andzike Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Neska głosuje na przytulisko w Rachowie - Pani Joli pomaga wiele osób z dogo, Rachów niestety nie radzi sobie tak dobrze :( W Rachowie jest 150 psów, którym brakuje dosłownie wszystkiego :( a poza tym dwie Neskowe koleżanki z magicznej działki - Yoko i Żabka są właśnie z Rachowa, więc same rozumiecie ;) Quote
Igam Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Ależ to oczywiste, że każdy głosuje tak, jak mu serce podpowiada :) Quote
Andzike Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Halo, halo, czy ktoś tu jeszcze pamięta, że Neska szuka domu??? :hmmmm: U aikowo suczyna ma raj i z każdym dniem jej zachowanie się poprawia, ale to nie DS... :( Korespondencja mailowa się urwała :( na szczęście na FB zgłosiła się osoba chętna do ogłaszania Neski i codziennego odświeżania tych ogłoszeń, tak, żeby cały czas był na pierwszej stronie... Zobaczymy, czy to przyniesie efekt, bo nie wiem jak jej znaleźć dom :shake: Poza tym to mega słodka suczyna :D ma swoje jazdy, ale do ludzi których poznała i pokochała jest cudnym przytulasem. Zakochana w aikowym Goldenie, który z własciwym sobie spokojem znosi jej zaloty ;) super bawi się innymi psiaki i dzielnie stróżuje na podwórku. Czemu nikt nie chce takiego cudownego psiaka??? Quote
aikowo Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 I ja proszę o zwiększenie ilości ogłoszeń Neska nie może u nas zostać Mój TZ nie jest chętny do psich spacerów a ja z trzema psiakami na sznurku z czym dwa nie małe to dla mnie za duże wyzwanie... Zasługuje na lepszy dom, taki gdzie będzie miała zapewnione mnóstwo ruchu i nowych spacerowych bodźców. Oczywiście Neska ma zapewniony u mnie spory teren do biegania ale to nie to.... Quote
Andzike Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 No cóż aikowo, wygląda na to, że pogadamy sobie tutaj same... widziałaś fotki z niedzieli? Quote
aikowo Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 śliczne:) szczególnie Neska na tle... prania ;) Wszyscy zapomnieli o Nesce?...... Nie dobrze nie dobrze.... Quote
Andzike Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 aikowo napisał(a): szczególnie Neska na tle... prania ;) wszystkie psy są na tle jakiegoś samochodu, więc Neska może być na tle prania... No niedobrze, ale co zrobić :( Quote
fiorsteinbock Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Witajcie wierne fanki i opiekunki Neski. Wróciłam z urlopu i pedze zapytac jaki status ma Neska, gdyz na maila przyszly powiadomienia o odświeżaniu jej ogloszen i pelna nadziei, że ogloszenia sa niepotrzebne, zagladam. Niestety czytam, że nadal sa potrzebne... Dziewczyny, widzialyscie bazarek z ogloszeniami? ja jeszcze ogarniam zaleglosci i nie moge sie polapac co z czym. Quote
Igam Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Jestem i ja... Andzike, jeśli masz ogłoszenia Neski, takie z karteczkami do odrywania, to podeślij mi proszę. Porozwieszam, znów... Quote
fiorsteinbock Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Andzike, ogloszenia z tekstem jak wczesniej? Tym krotkim, rzeczowym? Quote
fiorsteinbock Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Hallo, cioteczki - potrzebuje odpowiedzi dot. tekstu do ogloszen. Wystawiamy z poprzednim? Quote
Andzike Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 fiorsteinbock napisał(a):Hallo, cioteczki - potrzebuje odpowiedzi dot. tekstu do ogloszen. Wystawiamy z poprzednim? Chyba tak. Na poprzedni - bardziej rozbudowany i łzawy nikt nie zareagował :( w sumie ten też nie cieszy się wielkim powodzeniem :( Quote
fiorsteinbock Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Dobrze, to wysylam z poprzednim tekstem i czekamy na telefony ;) Quote
Andzike Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 fiorsteinbock napisał(a):Dobrze, to wysylam z poprzednim tekstem i czekamy na telefony ;) No mogłyby się w końcu rozdzwonić... Quote
jostel5 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Andzike napisał(a):No mogłyby się w końcu rozdzwonić... ....czego i Nesce,i Wam życzę z całej siły i kciuki zaciskam!:) Quote
aikowo Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Wczoraj wieczorem na podwórko wlazł Jeż. O ile moje Chłopaki obszczekały dokumentnie tego stwora przez co ma zapewnioną stałą głuchotę ;) o tyle Neska bez wahania włapała Jeża w zęby i zaczęła się nim bawić :( Jeżu poturbowały i krawiący wylądował w kontenerze... Mam nadzieję że się wyliże. Ilość kup jakie wyprodukował podczas nocy świadczą o jego b. dobrej kondycji :) Rano TZ został mu jedzenie. Zobaczymy czy zniknie jeżeli tak Jeżu wraca na wolność:) Neska pokłuta aż się spieniła - i dobrze jej tak, szarpać tak Jeżem... Quote
fiorsteinbock Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Znalazla sie bohaterka ;) zeby jeża atakowac! Tego sie nie spodziewalam po niej... Odswiezylam allegro, jak tylko Adka zrobi ogloszenia, wkleje linki. Quote
aikowo Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Jeżu podreptał w swoją stronę. Mam nadzieję że będzie omijać nasze podwórko:) Quote
fiorsteinbock Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Po przygodzie z Neska mysle, ze szerokim łukiem ;) Jestem zaskoczona, ze pies tak sie zajal jezem...sadzilam, ze kolce sa skuteczna bronia :) Quote
aikowo Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Nie dla Neski... Problem jest poważniejszy, jeże zamieszkały u nas w stodole... Dzisiaj Neska razem z Goldenem wyciągnęły dwa... Jeden już poszarpany, rana z przed kilku dni, wydaje mi się ze wdało się zakażenie... Jeżowy szpital poszukiwany... Pomóżcie... Quote
Recommended Posts