mamanabank Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Piękna Nesiula! A tych łąk niestety nie odkryłam, bo woda była do kostek po deszczach padających nieustannie. Quote
Andzike Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 mamanabank napisał(a):Piękna Nesiula! A tych łąk niestety nie odkryłam, bo woda była do kostek po deszczach padających nieustannie. No to jak nic musisz przyjechać wyspacerować swoje stadko na łąkach ;) My z aikowo miałyśmy w niedziele survival - przedzierałyśmy się przez trawy wyższe od nas... mało tego - ostre trawy, więc po spacerze wyglądałyśmy jak ofiary nożownika:evil_lol: Za to psy były zachwycone! Quote
aikowo Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Do takiego domu stałego to ja bez 13 baniek oddam Neseczke :) Neska robi sie coraz bardziej wsiowym burkiem :) Golden z powodu wustąpienia wreszcie letnich temperatur za cholerę nie chce sie dać zagonic na noc do domu i spi na zewnątrz. Neska wgapiona w Grubcia jak w obrazek też spi poza domem.... Buda beee, drewutnia beee, leżą na betonie pod bramą.... no i co ja mam zrobić, jeszcze Sevenik się tam pakuje.... sie zebrali we trójkę. Nie ma opcji niech chociaż kotecek będzie domowo - poduszkowy - jego to ja jestem w stanie zanieść do domu na rękach :) Quote
Jasza Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Ja mam w domu takie piekło ( w sensie temperatur) że też bym chętnie pod chmurka się wyspała ;-) A jest nikła szansa - jak mi mąż walizki wystawi za drzwi ....:roll: Quote
Akrum Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Neska widać że zrelaksowana coraz bardziej i szczęśliwsza :) Dobrze jej u Ciebie aikowo :) Quote
fiorsteinbock Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Rzeczywiście Nesca wyglada na szczesliwą, przeszla niesamowita metamorfoze od czasu pobytu w schronie. Dziwie sie, że nie cieszy sie zainteresowaniem...myslalam, że pobyt w dt bedzie chwilowy a potem juz tylko szczescie i ds. aikowo, czy potrzebujesz cos dla Neski (poza oglaszaniem, bo to wiadomo)? Quote
Andzike Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Ja też nie rozumiem tego braku telefonów :( To jest taki super psiak i do tego śliczny!!! Quote
Akrum Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Niestety czasami tak bywa, psiak śliczny, gotowy do adopcji - a telefon milczy jak zaklęty... A tym bardziej wkurzające jest, gdy telefon milczy, bo ludzie patrzą na wygląd psa, np. Kruger z mojego podpisu - miał mnóstwo ogłoszeń i kicha - nikt go nie chce, każdy mówi że brzydki :( I jak znaleźć dla takich psów domy? Dobrze chociaż, że Neska jest w DT, w którym jej się podoba i nie spieszno jej do DS? :) Quote
aikowo Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 fiorsteinbock napisał(a):Rzeczywiście Nesca wyglada na szczesliwą, przeszla niesamowita metamorfoze od czasu pobytu w schronie. Dziwie sie, że nie cieszy sie zainteresowaniem...myslalam, że pobyt w dt bedzie chwilowy a potem juz tylko szczescie i ds. aikowo, czy potrzebujesz cos dla Neski (poza oglaszaniem, bo to wiadomo)? Wieczorm sprawdzę Neskową książeczkę. Poza parą kapci dla mnie i Szacownego małżonka to nic :) Lubi bestia kapcia pomemłać. Aha i przydała by się porada: Jak oduczyć zlęknionego psa żeby nie ganiał kota po podwórku. Problem jest taki że jak goni to głuchnie a na opiperz po gonitwie to robi sie "bity pies"... Sevenik nie ogarnia o co chodzi, w domu mizianie, na podwórku gonitwa :/... Quote
Andzike Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 [quote name='aikowo'] Jak oduczyć zlęknionego psa żeby nie ganiał kota po podwórku. Problem jest taki że jak goni to głuchnie a na opiperz po gonitwie to robi sie "bity pies"... Sevenik nie ogarnia o co chodzi, w domu mizianie, na podwórku gonitwa :/... Qrde no... właśnie bałam się tego, że moja łowicka księżniczka pokaże reszcie psów co powinny robić z Sevenem:angryy: Tych co nie wiedzą o co chodzi odsyłam tutaj :shake: Aikowo, takie trochę nieaktualne masz banerki... ;) Quote
majuska Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Andzike, nie wiem co się dzieje z tymi telefonami, ale u nas w Boguchwale też siedzą fajowe i bardzo adopcyjne " kundle" a od paru miesięcy nikt kompletnie nie dzwoni:shake: Quote
Florentynka Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Może jak się wakacje skończą, to coś w tych adopcjach ruszy? Tak czy inaczej, dla Neski to nie jest czas stracony, przecież. Socjalizuje się, uczy się normalności. I w końcu się trafi ten właściwy człowiek dla Neski. Quote
fiorsteinbock Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 [quote name='Andzike']Qrde no... właśnie bałam się tego, że moja łowicka księżniczka pokaże reszcie psów co powinny robić z Sevenem:angryy: Tych co nie wiedzą o co chodzi odsyłam tutaj :shake: Aikowo, takie trochę nieaktualne masz banerki... ;) Aaaa, to Nelka nauczyła towarzystwo jak postepowac z kitkiem? :) Quote
fiorsteinbock Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/16520437_samotnosc_i_bezsilnosc_neski.html http://warszawa.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=310025568&MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_ACTIVATEDMXAdIdMZ310025568MXGuidMZ1321a5d0-1730-a20b-2702-8892fffe26ee&mpname=LocClass-PreAuthAd&mpname=LocClass-FreeAd&mpuid=41607196%3B310025568%3B41607196%3B3200008%3B9124%3B%3B%3B%3B%3B1314702295735&secev=AQAAATIQQrYAAM0AAAABACIxMzIxYTVkMDJiNy5hMjBiMjZkLjU0ZmU4LmZmZmM3ZmQyAAAAAQAAAAASep1gAO2PUx%2FXTbt4cT%2BXCWiSh543Sx%2Fs&wmid=310025568 http://ogloszeniainternetowe.eu/ogloszenie,bezdomnosc-i-samotnosc-zycie-neski,0gpw84e4Je6CIQUW8ec2z,1173.html http://warszawa.olx.pl/item_page.php?Id=245377405&ts=1314704627 http://allegro.pl/neska-w-typie-sznaucera-i1796174297.html Dziewczyny, mam prosbe...o chwytliwy tytul na allegro. Ostatnia aukcja miala bardzo malo wyswietlen: Neska w typie sznaucera. Jakies pomysly? Quote
Andzike Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 [quote name='fiorsteinbock'] Dziewczyny, mam prosbe...o chwytliwy tytul na allegro. Ostatnia aukcja miala bardzo malo wyswietlen: Neska w typie sznaucera. Jakies pomysly? Mi jakoś zupełnie wena opadła... :( Wczoraj miałam telefon o Neskę - baaaardzo sympatyczny, ale: - dom bez psa - dom z dwójką dzieci - 11 i 13lat - dom pod Poznaniem Pomimo tego Pani była naprawdę Neską przejęta, opowiedziałam jej całą historię Neski,powrót z adopcji, schizy z jedzeniem itp itd. Panią to nie zraziło, ma rodzinę w Warszawie, którą często odwiedza, przy najbliższych odwiedzinach chciałaby odwiedzić też Neskę ;) Poczekamy, zobaczymy... Na FB znalazły się dwie chętne dziewczyny do codziennego odświeżania ogłoszeń Neski na pięciu najpopularniejszych portalach... Może coś się w końcu ruszy :) Garść wieści od aikowo, która odpoczywa od dogomanii (prawdę mówiąc zupełnie się jej nie dziwie, sama coraz częściej mam ochotę się stąd urwać, bo więcej tu ludzkich przepychanek niż pomocy psom:shake:) No i zaczęliśmy dzisiaj szkolenie Neski na wstępie schody jak nauczyć psa siad bez przytrzymywania zadku i psa ktory sie boi podniesionej reki do gory?... ... wynik nauki Neska bierze jedzienie z podniesionej ręki, nie robi tego na luzie ale bierze :) może jutro tej ręki będzie mniej się bała... do piątku jestem w domu może się nauczymy siadać do piątku :) to będzie najdłuższa nauka siadania w historii :) a gdzie leżeć????!!! ehhh :) Quote
fiorsteinbock Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Dzieki Andzike za wiesci, trzymam kciuki za postepy Neski. Wiem, że ona jest madrym psiakiem, jednak skrzywdzonym i potrzebuje pracy :( Dla jej wlasnego dobra, aby zapomniała o traumach i złych relacjach z czlowiekiem. Ja odnawiam ogloszenia, ktore wystawialam min. na warszawskich portalach. Nad tytule pomyslcie, prosze. Ja juz nie wiem co pisac. Przyznam szczerze, że domek zainteresowany wzbudzil we mnie nadzieje :) Quote
Akrum Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 może w końcu i u Neski się coś ruszy... może ten domek spod Poznania będzie TYM jedynym domkiem? kto wie :) Quote
Andzike Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 hmmm.... może faktycznie coś się rusza po wakacjach... miałam kolejne zapytanie - mailowe... nic konkretnego, ale zobaczymy :) Quote
Akrum Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 no i super - może domek się znajdzie dla Neski niedługo :) a jak idzie szkolenie Neski?? Quote
Andzike Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 Korespondencja mailowa trwa ;) co do szkolenia - zapytam dziś aikowo, bo będziemy się widziały, a może nawet zobaczę to na własne oczy, bo kto wie może i Neska przyjedzie na działkę (aikowo coś się odgrażała, ze Neska ma szlaban za wytaplanie w błocie nowego bucika i jakieś inne grzeszki, ale chyba nie będzie taka...;) ) Ponieważ Neska do mnie nie wróciła tylko czeka na swój cudowny dom u aikowo, a natura nie znosi próżni... zapraszam do Szagiego :) Quote
Akrum Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 i jak tam Neska? czekam z niecierpliwością na wieści :) Quote
Andzike Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Akrum napisał(a):i jak tam Neska? czekam z niecierpliwością na wieści :) aikowo zlitowała się nad Neską, pomimo tego, że zjadła jej bucika i Neska była w weekend na działce jako jeden z ośmiu zaproszonych psów ;) Nadal ma stresa pod skórą, cały czas jest na czuwaniu, czy aby nikt nie chce zrobić jej krzywdy :( ale wystarczy zawołać Goldena, w którego jest wpatrzona jak w obrazek i wtedy przychodzi bez strachu:) Zresztą ze wszystkimi psiurami dogaduje się super, nie ma żadnych problemów ;) Co do szkolenia to Neska niespecjalnie chce współpracować.... ;) Ma ważniejsze sprawy na głowie - np jedzenie wspomnianego wcześniej bucika ;) Quote
nika28 Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 O, no w końcu coś się ruszyło :) Oby jakiś konkretny domek się zgłosił, trzymam kciuki :) Quote
Andzike Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Niby wszystko jest ok... Ale wystarczy jeden niespodziewany ruch... :( I mamy strachulca :( Ehhh... :( Quote
Recommended Posts