Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja nie mówię, że są to z założenia źli ludzie, ale wiem jedno, z życia naszego SOZ, że wtedy w razie rozminięcia się psa z ich oczekiwaniami wychodzą z założenia - łatwo przyszło i łatwo odejść może. Mimo zobowiązań w umowie każą zabrać psa z powrotem, grożąc wyrzuceniem - wtedy pokazują zupełnie inne oblicza. Dlatego w adopcjach stosujemy zasadę, że to przyszły właściciel musi udowodnić, że chce naszego psa, musi ponieść jakiś trud - bo w 90% przypadków, są to psy w pełni obrobione przez nas weterynaryjnie, a koszty tego nie są małe - a nie ja mam mu go podawać na tacy. Odpchlony, odrobaczony, wysterylizowany, zaszczepiony i jeszcze transport mam na próg zapewnić - nic z tego. My działamy tu tylko we 3, wolontariacko, po godzinach - to nie jakaś machina urzędowa.

• Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Akrum napisał(a):
ciotki, wizyta umówiona na sobotę na godziną 18 stą.
więc trzymać kciuki, żeby wypadła dobrze :)

Trzymamy kciuki :thumbs: Akrum dziękuję!!!!

Posted

eliza_sk napisał(a):
...
Pani zadzwoniła i zaprezentowała postawę jaką lubię - czy ja mogę walczyć o tego psa ? Czy nie przeszkadza pani odległość, jeśli tylko zgodzicie się mi go powierzyć, ja zrobię wszystko, żeby przyjechać te kilometry. To lubię, a nie - telefon ws. kota z Krakowa (80 km dalej) - oooooj to strasznie daleko.

Mnie też podoba się taka postawa, jetem spokojna o wizytę przedadopcyjną :lol:. Wierzę, że już niedługo śliczna Alfa będzie grzała dupinę w kochającym ją domku i tak dobrze, że ostatnie dni i noce są takie ciepłe, nie zmarzła chyba w kojcu.

Posted

Chyba przechwaliłyśmy temat ... Dziś pani zadzwoniła, że osoba z którą miała jechać jej się wykruszyła, ma szukać dalej, ale podobno obdzwoniła już wszystkich.

W niedzielę będą fotki Alfy z aparaciku, bo jadę w odwiedziny.

Posted

[quote name='Soema']Eliza, dzwoniła do Cię Basia?[/QUOTE]

Basiaaaa ? Jaka Basia to powiem Ci czy dzwoniła, ale chyba nie :)

EDIT:
czy Basia, która adoptowała Dżagę, ws. psa, którego odziedziczyła z domem ?

Posted

[quote name='Akrum']no to jutro się wszystko wyjaśni.
Na wizytę ide ja, ciotka Pyrdka oraz mój TZ, co bysmy wszyscy fachowym okiem ocenili, czy domek się nadaje :)[/QUOTE]
Trzymam kciuki za wizytę!!!!

Posted

niestety wizyty nie było...
Pani zadzwoniła dzisiaj do mnie,że wizyte odwołuje z uwagi na fakt iż niestety nie ma jak po sunie jechać, aczkolwiek cały czas jeszcze będzie szukała i jeśli się coś uda załatwić,to wtedy do mnie zadzwoni i się na wizytę umówimy.
Jednocześnie Pani będzie szukała jakiegoś bokserka do roku gdzieś bliżej w schroniskach, może w Poznaniu, Zielonej Górze... i że ja mam też popytać.

Pani przez telefon na prawdę fajnie brzmi... szkoda,że tak wyszło... :(

Może udało by się jakiś transport łączony załatwić, co?

Posted

Ja tez tak myślę i do tego doświadczony z boksiami, kurcze :-( A może chociaż ktoś jechałby do Warszawy, a z Warszawy Pani pociągiem do Poznania by pojechała :shake:

Posted

Dopiero teraz jestem. Pani dzwoniła również do nie, ta sama przyczyna odwołania wizyty. Jakoś nie to nie zaskoczyło, bo odległość jest duża. Jutro jadę do Alfy, pofocę gada i trzeba ogłaszać.

Posted

myslę że tak, ponieważ skoro chciała prosić kogoś, żeby z nią jechał to wiadomo,że musiałaby dac komuś na paliwo.
ja jej mówiłam,że czasami tak jest,że ktoś z dogo za zwrotem kosztów mógłby jechać...

Pani miała rozmawiac z osobą odpowiedzialną za Alfe, więc pewnie z eliza_sk (chyba dobrze napisałam), więc Ona będzie miała więcej info na pewno.