Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Marda jest w dzisiejszym Dzienniku Polskim :lol: Niestety , ktos podał, ze Morda "idealnie nadaje sie na stróża" :shake: :shake:
- przecież to pies z krótką sierścią, który całe zycie spędził w mieszkaniu - jak ma "stróżowac" zimą i mieszkac w budzie w kojcu ? (bo tak przeważnie mieszkaja psy stróżujące , które pilnują terenu - chyba , że ja mylnie rozumię pojęcie "pies stróżujący" ) .

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli macie boksery, które szukają domów to kontaktujcie się proszę z Foksią i Dżekusiem (Foksia odstąpiła nam swoje ogłoszenie w Dzienniku!). Przekazałam Jej kontakty do osób, które dzwoniły i sprawiały sympatyczne wrażenie. W dwóch domach są dzieci, więc psy muszą być bezwzlędnie łagodne. W pozostałych domach - niekoniecznie.

Posted

Morda od tygodnia ma dom. Mieszka w mieszkaniu, w bloku. Jej Pan jest ochroniarzem. W ramach pracy ma zapewnioną opiekę psychologa psiego i regularne ćwiczenia prowadzone przez tresera. Morda jeszcze nie chodzi na patrole ale już ćwiczy z innymi psami. Poza jednym incydentem z warczeniem przy wychodzeniu z domu (problem rozwiązany przez zostawienie włączonego telewizora) nie stwarza żadnych problemów. Nawet jednak gdyby problemy się pojawiły jestem pewna, że Pan Mordy sobie z nimi poradzi.

Bardzo dziękuję:

PANI PAULINCE za pracę z Mordą, cierpliwość i wyrozumiałość

FOKSI I DŻEKUSIOWI za odstąpienie nam „swojego” ogłoszenia w Dzienniku, odwiedziny Mordy, spacery, ogłoszenia

HANCE RUPCZEWSKIEJ za ogłoszenie w ekspresowym tempie Mordy w Dzienniku, DZIĘKI CZEMU PIES MA SWÓJ DOM

IRENIE K. za propozycję zorganizowania i opłacenia w całości konsultacji u psychologa psiego plus zajęć z treserem (z propozycji nie skorzystaliśmy, bo nie było takiej potrzeby) jak również za znalezienie miejsca dla Mordy, gdyby nie znalazła „swoich ludzi” do jesieni

BLACK SHEEP za ogłoszenia, piękne bannerki i pilnowanie, żeby wątek Mordy nie „spadał”

LITTLE DREAMER za trzymanie kciuków za sprawę Mordy na tyle mocno, że przyniosło jej to szczęście

KARINIE SCHWERZLER za propozycję przechownaia Mordy i odstąpienie własnego ogłoszenia we wrześniowym "Moim psie". Osoby zainteresowane przejęciem kontaktów z tego ołoszenie proszę o kontakt z Foksią i Dżekusiem

Posted

O tak Frotka, masz rację, nie z uwagi na psa...ale jak to się mówi "wszystko dobre co się dobrze kończy" a w tym przypadku możemy chyba powiedzieć że jest to Happy End :eviltong:

Posted

Dzięki ogłoszeniu o Mordzie jeszcze dwie bokserki znalazły domy.
Jak również dziękuję Frotce za rewelacyjną współpracę. Faktycznie aż się chce pracować, kiedy poznaje się TAKICH LUDZI!!!!

Posted

Kluska4, bokserki są z dogo, a teraz po kolejnym ogłoszeniu w "Moim Psie" jest szansa na kolejne domy. I w ten cudowny sposób Morda przyczyni się do adopcji innych bokserów. Trzeba tylko w zgodzie pracować i wymieniać się informacjami i będą efekty.

Posted

irenaka napisał(a):
Kluska4, bokserki są z dogo, a teraz po kolejnym ogłoszeniu w "Moim Psie" jest szansa na kolejne domy. I w ten cudowny sposób Morda przyczyni się do adopcji innych bokserów. Trzeba tylko w zgodzie pracować i wymieniać się informacjami i będą efekty.

Irenka nie napisałaś ,że dzięki ogłoszeniu Mordy znalazła też dom 3 letnia suczka owczarka ze schroniska bo państwo zadzwonili o mordke ,umówiłam się z nimi w schronisku bo była na kwarantannie bokserka ale okazało się ,że jest po nia kolejka, a państwo nie koniecznie chcieli boksera tylko dużego psa .

Posted

Będą zdjęcia, ma być też filmik. Umówiłam się na wizytę mniej więcej za tydzień. Wtedy ściągnę zdjęcia z komputera Pana Mordy, bo on nie ma internetu i nie ma mi jak wysłać. Najnowsze wiadomości są takie, że Morda zachowuje się bez zarzutu, nadstawia się wszystkim do głaskania, bardzo lubi dzieci.