Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na wątku Uranka Korcia załapała się na fotkę :)

Dopiero teraz sobie uzmysłowiłam, że nie daliśmy Korze różowej nakładki na obrożę, że jest oznakowana mikroczpipem. Męczyło mnie, czego jej brakuje i już wiem.

• Replies 821
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To jest po prostu wściekle różowa, gumowa nakładka na obrożę - z napisem "jestem oznakowany mikroczipem" - ale chwila - przecież na fotce ją widać! Znowu coś pomyliłam...

To jest ważne, bo myślę, że nikomu by nie przyszło do głowy sprawdzać czy taki kundelek bury jest oznaczony czipem.

Posted

a gdzie takie nakładki są do dostania? super sprawa. Ja dzisiaj oddaje bokserkę na DS miałam ją 4 miesiące u siebie na utuczeniu i doprowadzeniu do ładu i zakochałam się w dziewczynce. No i wczoraj poszłam taki numerk wygrawerować dla niej. Już wisi przy szelkach. Zapłaciłam 40,00 zgroza...

Posted

Secia napisał(a):
a gdzie takie nakładki są do dostania? super sprawa. Ja dzisiaj oddaje bokserkę na DS miałam ją 4 miesiące u siebie na utuczeniu i doprowadzeniu do ładu i zakochałam się w dziewczynce. No i wczoraj poszłam taki numerk wygrawerować dla niej. Już wisi przy szelkach. Zapłaciłam 40,00 zgroza...

Witaj Koruniu:)
Seciu,ja dostałam nakładkę od weterynarza jak zaczipowałam swoją psinę i ja mam niebieską:razz:

Posted

Bjuta napisał(a):

Dopiero teraz sobie uzmysłowiłam, że nie daliśmy Korze różowej nakładki na obrożę, że jest oznakowana mikroczpipem. Męczyło mnie, czego jej brakuje i już wiem.

Kora zawsze chodzi w obróżce i nakładce. Na zdjęciu nie ma bo się czesaliśmy i ściągłam jej obróżkę . Słowo że pierwszy i ostatni raz była bez niej ;-)

Bjuta napisał(a):
Matko, ona wygląda jakby naprawdę chciała polować na kota!!!!!!!

No tak to wygląda na zewnątrz. Poluje Kora na koty dopóki uciekają ( a ucieka przed nią nasza młodsza kotka dla zabawy ;-) ), jak się zatrzymają to Kora staje jak wryta i nie wie co ma zrobić ;-)
W domu jest ok, chodzi i obwąchuje ale zdarza się np pobudka o 5 rano bo Kora szczeka na kota, który śpi w najlepsze na krześle i w ogóle się nia przejmuje ;-)

Posted

Kaiu, ja się nie czepialam obrózki! (ona u nas chodzila bez niczego przeciez). ;) Tak jakoś wyszlo :oops: Ale to fajnie, ze nie poluje na koty! :loveu:

Posted

Uaktualniłam post rozliczeniowy, pięknie dziękujemy za pamięć o Korze! :)
Kochani, w środę wyjeżdżam służbowo za granicę - wrócę po 5-maja i wtedy dopiero uaktualnię rozliczenia i wyślę Ci Kasiu kolejny przekaz, dobrze? Nie chcę po prostu logować się do banku z hotelowych kafejek.

Posted

Może Korci się przyśniło,że tym razem to kot ją goni i go obszczekała o piątej rano.A jak z apetycikiem u Koruni?Lubi dużo biegać,chodzić czy woli polegiwać?

Posted

Planuje zachipować moją. Niby ma mnóstwo adresówek, przy każdej obroży, ale najbardziej boję się, że wyjmię głowę z obroży.

Szczerze to nie wiem czy dobrym pomysłem jest taki wypaśny hotelik. Wiesz jak wysoko stawiasz poprzeczkę dla nowego domu? Ona w ogóle chce się stamtąd ruszyć? :lol:

Posted

Bjuta napisał(a):
Uaktualniłam post rozliczeniowy, pięknie dziękujemy za pamięć o Korze! :)
Kochani, w środę wyjeżdżam służbowo za granicę - wrócę po 5-maja i wtedy dopiero uaktualnię rozliczenia i wyślę Ci Kasiu kolejny przekaz, dobrze? Nie chcę po prostu logować się do banku z hotelowych kafejek.

Możesz mi przelewać na koniec miesiąca ;-)

azalia napisał(a):
Może Korci się przyśniło,że tym razem to kot ją goni i go obszczekała o piątej rano.A jak z apetycikiem u Koruni?Lubi dużo biegać,chodzić czy woli polegiwać?

Kot jej raczej nie goni ale często zaczepia np. z krzesła ( chyba mysli, że tam go nie dosiegnie ;-) )
Kora ma bardzo fajny apetyt i w zasadzie oprócz suchej karmy to nie grymasi.
Jeśli chodzi o ruch to bardzo żywotna sunia i na spacerkach głównie biega i poluje na ptaki :cool3: Natomiast w ogrodzie dużo drepta, chyba taki syndrom schroniskowy jej został.

Ostatnio była u nas burza i Kora boi się grzmotów. Ogólnie dość strachliwa jest ( przy głośniejszych odgłosach np. warkot traktoru też wywoluje w niej chęć ucieczki ).