Yuveza Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 To może nie trzeba wprowadzac tego klikera... Doti sobie dobre bez niego radzi... A mówisz o Harrym i Kulc czy jakieś inne psy jeszcze szkolisz :cool3:? Tak to bardzo fajne i w warszawie ale niestety wszystkie miejsca pozajmowane:( bo włąsnie ten znalazłam jako pierwszy... trzeba szukac dalej w końcu sie uda i sie na nim spotkamy xD Quote
Guest papillonek Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Dzięki Collie bardzo mi pomogłaś :D Ja zainwestowałam wczoraj w kliker i wstawania z siadu (ba na widok przysmaku siada,a to raczej nie pomoże) nauczyłam ją w pięć minut klik i nagroda super! :) Jest bardzo przydatny ,bo jak mówisz pies długo się nie utrzyma i warto wychwycić ten moment. Zobaczymy jak nam będzie szło co jakiś czas będę informować i wkleję fotki ;) Mamy taki kliker,tylko zielony http://dingo.com.pl/images/produkty-zdjecia/1-7030-2.jpg Sonia już wie o co w tym biega (i nie bała się tego dźwięku !!!) Quote
Qeeriefire Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 [quote name='Cavy']Przeszkody pełna klasa :cool3: Dziękujemy bardzo. [quote name='westie_justa']To może nie trzeba wprowadzac tego klikera... Doti sobie dobre bez niego radzi... A mówisz o Harrym i Kulc czy jakieś inne psy jeszcze szkolisz :cool3:? Tak to bardzo fajne i w warszawie ale niestety wszystkie miejsca pozajmowane:( bo włąsnie ten znalazłam jako pierwszy... trzeba szukac dalej w końcu sie uda i sie na nim spotkamy xD Kwestia wyboru, ja akurat u Neli tylko na początku stosowałam kliker ;) Szkole jeszcze inne psiaki :) To szkoda, trzeba szukać dalej i mam nadzieję,że taki się znajdzie .. [quote name='papillonek']Dzięki Collie bardzo mi pomogłaś :D Ja zainwestowałam wczoraj w kliker i wstawania z siadu (ba na widok przysmaku siada,a to raczej nie pomoże) nauczyłam ją w pięć minut klik i nagroda super! :) Jest bardzo przydatny ,bo jak mówisz pies długo się nie utrzyma i warto wychwycić ten moment. Zobaczymy jak nam będzie szło co jakiś czas będę informować i wkleję fotki ;) Mamy taki kliker,tylko zielony http://dingo.com.pl/images/produkty-zdjecia/1-7030-2.jpg Sonia już wie o co w tym biega (i nie bała się tego dźwięku !!!) W takim razie cieszę się,że mogłam jakoś pomóc. To szybkie postępy, gratuluje i będziemy czekać na dalsze sukcesy :D Quote
Yuveza Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 A to robisz jakieś ogłoszenia i ludzie Ci sie zgłaszają na szkolenie :P? Ja jak kupię kliker to tez zobacze jak będzie szło:) Quote
Qeeriefire Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 westie_justa napisał(a):A to robisz jakieś ogłoszenia i ludzie Ci sie zgłaszają na szkolenie :P? Ja jak kupię kliker to tez zobacze jak będzie szło:) Nie robię ogłoszeń w żaden sposób się nie ogłaszam :eviltong: Powiem szczerze ,że nie wiem w jaki sposób ale wieści się rozchodzą, może widzą jak ćwiczę z Nelą, albo innymi psami... Na wsi szybko wieści się rozchodzą, bo tutaj widzę najczęściej psy `do budy` :roll: Zacznę jednego szkolić to informacja idzie dalej, z jednej strony to dobrze z drugiej to zależy ... W takim razie powodzenia :) Quote
Guest papillonek Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Sucza mi załapała cofaj po 3 razach :) wchodzi na książki tyłem co prawda przypadkiem,ale to już coś ;) Quote
Guest papillonek Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Aha i co mam powiedzieć jak wejdzie ? w sensie jaką komendę mam podawać i jak pokazywać (znak wizualny)?? Quote
Qeeriefire Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 papillonek napisał(a):Sucza mi załapała cofaj po 3 razach :) wchodzi na książki tyłem co prawda przypadkiem,ale to już coś ;) To super wieści, są postępu. Oby tak dalej :) Quote
Qeeriefire Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 papillonek napisał(a):Aha i co mam powiedzieć jak wejdzie ? w sensie jaką komendę mam podawać i jak pokazywać (znak wizualny)?? Ja wydaje komendę `góra`, ale to wszystko zależy od Ciebie. Gestu nie używam chodz wiem,że pies lepiej by go odczytał. Sami możecie nadać jakiś gest, byleby był czytelny ;) Quote
Yuveza Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 ja nie wydaje cofaania zeby nie mieszać jednego z drugim, ja daje komendę "back" i naprowadzam ja tyłem na przedmiotdzic już miała tyłek wysoko:D! Quote
Qeeriefire Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 westie_justa napisał(a):ja nie wydaje cofaania zeby nie mieszać jednego z drugim, ja daje komendę "back" i naprowadzam ja tyłem na przedmiotdzic już miała tyłek wysoko:D! To dobrze, tak samo Neli by się wszystko pomieszało, nie wiedziałaby o co mi chodzi :D Quote
Guest papillonek Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Nie góra będzie do chodzenia na rękach może...wskocz??? Co myślicie?? Quote
Qeeriefire Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 papillonek napisał(a):Nie góra będzie do chodzenia na rękach może...wskocz??? Co myślicie?? Zależy od Ciebie, pies musi ją rozumieć i nie może brzmieć podobnie jak inne komendy i aby Tobie dobrze i sprawnie się ją wymawiało ;) Quote
Guest papillonek Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Nie wiem target jest takie dziwne ,albo po prostu to będzie takie ćwiczenie na cofaj ,bo to jest tak naprawdę ćwiczenie ,a nie sztuczka ;) Quote
Qeeriefire Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 papillonek napisał(a):Nie wiem target jest takie dziwne ,albo po prostu to będzie takie ćwiczenie na cofaj ,bo to jest tak naprawdę ćwiczenie ,a nie sztuczka ;) target trochę dziwne, ale to kwestia Wasza :D No tak, targetowanie to ćwiczenie świadomości też zadu Quote
Guest papillonek Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Więc myślę,ze lepiej zacząć najpierw targetowanie,a potem wspinanie się po ścianach,prawda? ;) Quote
Qeeriefire Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 papillonek napisał(a):Więc myślę,ze lepiej zacząć najpierw targetowanie,a potem wspinanie się po ścianach,prawda? ;) tak, tak :) Powodzenia i ładny awatar Quote
taxelina Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 my musimy wrocic do klikera bo byla przerwa z powodu mojego urlopu :) Quote
Guest papillonek Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Collie napisał(a):tak, tak :) Powodzenia i ładny awatar Dzięki :loveu: A te targetowanie polega tylko na tym ,że pies wchodzi tylnymi łapami na przeszkodę? Jeśli tak to już mniej więcej umiemy :) Quote
Qeeriefire Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 papillonek napisał(a):Dzięki :loveu: A te targetowanie polega tylko na tym ,że pies wchodzi tylnymi łapami na przeszkodę? Jeśli tak to już mniej więcej umiemy :) Nie, targetowanie a świadomość zadu to dwie inne rzeczy, przynajmniej ja tak to postrzegam, chociaż można to też tak nazwać. Targetowanie to inaczej celowanie, tak na prawdę jest to technika szkolenia i polega ona na dotknięciu przez psa danego przedmiotu ( w tym wypadku targetu)nosem lub łapą. ;) deer_1987 napisał(a):my musimy wrocic do klikera bo byla przerwa z powodu mojego urlopu :) i dajcie znać jak Wam idzie :) Quote
taxelina Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Jasne dam, na razie zaczne w koncu chyba dodawac slowne komendy :razz: Quote
bianka19 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 mówiłam już, że tor super, ale powiem jeszcze raz. :D fajnie się urządziłaś. Quote
Qeeriefire Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 deer_1987 napisał(a):Jasne dam, na razie zaczne w koncu chyba dodawac slowne komendy :razz: Najwyższa pora :D bianka19 napisał(a):mówiłam już, że tor super, ale powiem jeszcze raz. :D fajnie się urządziłaś. Miło słyszeć, jeszcze będzie huśtawka i stół ;) Quote
Yuveza Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 a ja jeszcze powiem co do targetu :P No tak target to celowanie, np ja nauczyłam Doti targetowania przednimi łapami ale targetuje tez teraz tylnymi wchodzac na przedmiot co jest też świadomością zadu:D ale z drugiej strony ona ten przedmiot targetuje;) Jeszcze spróbuje to zrobić z nosem, bo ona to na wszystko łapy pcha :evil_lol: Quote
Qeeriefire Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 westie_justa napisał(a):a ja jeszcze powiem co do targetu :P No tak target to celowanie, np ja nauczyłam Doti targetowania przednimi łapami ale targetuje tez teraz tylnymi wchodzac na przedmiot co jest też świadomością zadu:D ale z drugiej strony ona ten przedmiot targetuje;) Jeszcze spróbuje to zrobić z nosem, bo ona to na wszystko łapy pcha :evil_lol: :D Dokładnie...Nela nauczyła się targetowania Nosem ;) Quote
Recommended Posts