Qeeriefire Posted May 12, 2014 Author Posted May 12, 2014 [quote name='maryg22']Aaaaaaa, słodziak :loveu: Tylko jak mu na imię? :D [quote name='Sonka95']Jaki słodki :loveu: a jak fajnie śpi z jęzorem na wierzchu :loveu: http://i60.tinypic.com/dqhph1.jpg No właśnie masz już imię dla niego ? :) [quote name='rashelek']Boski jest! I super, że taki żywy i kombinator, nie będziesz się nudzić na pewno :grins: Też jestem bardzo ciekawa imienia. Słodki tylko jak śpi :lol: Z imieniem miałam problem, nadal nie jestem przekonana do końca, ale wołamy na niego Loki. [quote name='Aleksandra95']Gratuluję maluszka :) Dzięki :) Mały dzisiaj został sam w domu z konieczności, na szczęście już wczoraj zadomowił się w klatce i trochę pracowaliśmy, więc całkiem dobrze to zniósł. Noc była nieprzespana i dla mnie i dla Neli, ale około 3 w nocy mały wreszcie zrozumiał, że skomlenie, próby wejścia na łóżko nic nie dają i zasnął u siebie. Straszna przylepa z niego, a myślałam, że to Nela chodzi za mną wszędzie :eviltong: Quote
Małgonia Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 [quote name='Collie']Słodki tylko jak śpi :lol: Z imieniem miałam problem, nadal nie jestem przekonana do końca, ale wołamy na niego Loki. Dzięki :) Mały dzisiaj został sam w domu z konieczności, na szczęście już wczoraj zadomowił się w klatce i trochę pracowaliśmy, więc całkiem dobrze to zniósł. Noc była nieprzespana i dla mnie i dla Neli, ale około 3 w nocy mały wreszcie zrozumiał, że skomlenie, próby wejścia na łóżko nic nie dają i zasnął u siebie. Straszna przylepa z niego, a myślałam, że to Nela chodzi za mną wszędzie :eviltong:[/QUOTE] Loki- kojarzy mi się tylko z Roguckim :) Jaki inne propozycje były? Quote
rashelek Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 Loki! Zaczepiste imię, moja ulubiona postać z "Thora" :grins: Nauczy się spania u siebie, dacie radę ;) Quote
Qeeriefire Posted May 12, 2014 Author Posted May 12, 2014 [quote name='Panna Cotta']Loki- kojarzy mi się tylko z Roguckim :) Jaki inne propozycje były?[/QUOTE] To całkiem miłe skojarzenie :cool3: Wiele ich było, m.in. Lobo, Flynn, Joker, Doom, Ozzy, As [quote name='rashelek']Loki! Zaczepiste imię, moja ulubiona postać z "Thora" :grins: Nauczy się spania u siebie, dacie radę ;)[/QUOTE] Moja też, zawsze go lubiłam, jakoś wzbudza moją sympatię :p Choć większość się dziwi, bo to czarny charakter bardziej:lol: Spaniem się tak nie martwię, bo to zależy tylko ode mnie, czy ja się nie wykruszę przy piskach :evil_lol: Bardziej z złataiwaniem w domu/na polu. Co prawda to dopiero drugi dzień, ale mały pokazuje ząbki, Nela też jak jej się coś nie podoba to potrafi chapnąć. A dzisiaj pierwszy raz bawili się w domu. :) Quote
Qeeriefire Posted May 12, 2014 Author Posted May 12, 2014 Mistrz drugiego planu :D Nela zakochana jest w przysmakach szprotkach, jeszcze za niczym tak nie szalała Quote
Ty$ka Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 Możemy oficjalnie już pogratulować :) I życzę Ci, by Loki jak najlepiej się rozwijał i aby nie owinął Was wokół swej łapki ;p Quote
Qeeriefire Posted May 12, 2014 Author Posted May 12, 2014 [quote name='Ty$ka']Możemy oficjalnie już pogratulować :) I życzę Ci, by Loki jak najlepiej się rozwijał i aby nie owinął Was wokół swej łapki ;p Dziękuję, oj przyda, małe, białe, niby niewinne może łatwo wejść na głowę :) Quote
Ty$ka Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 Teriery nigdy nie są niewinne :diabloti:. O, Nelka chyba choć trochę lubi tego urwisa skoro się (nim)/z nim bawi :D Quote
Małgonia Posted May 13, 2014 Posted May 13, 2014 [quote name='Collie']To całkiem miłe skojarzenie :cool3: Wiele ich było, m.in. Lobo, Flynn, Joker, Doom, Ozzy, As [/QUOTE] Pewnie, że miłe :mdrmed: Nie wiem czemu, ale strasznie podoba mi się imie Korek dla psa :D Nawet mojemu by pasowało, ale nie pomyślałam o nim jak wymyślaliśmy w dordze do domu. Taki korkowaty Korek :D Ale TŻ walnął, że Rico i od razu przytaknęłam :cool1: Nela teraz ma kompana do zabawy, tylko pewnie ten kompan ma wiecej energii i chęci do wybryków, co? :cool3: Quote
Qeeriefire Posted May 13, 2014 Author Posted May 13, 2014 [quote name='Ty$ka']Teriery nigdy nie są niewinne :diabloti:. O, Nelka chyba choć trochę lubi tego urwisa skoro się (nim)/z nim bawi :D A to cała prawda, ale przez to mam do nich słabość :p W pierwszy dzień Nela tylko obserwowała, głównie z łóżka, bo Loki tam nie mógł dostać (choć przy pierwszym spotkaniu u hodowcy szalała z małym), wczoraj już były takie szaleństwa, że mało domu nie roznieśli :) [quote name='Sonka95']Jak się ładnie bawią :) :cool3: Zobaczymy jak to będzie jak mały podrośnie :) [quote name='Panna Cotta']Pewnie, że miłe :mdrmed: Nie wiem czemu, ale strasznie podoba mi się imie Korek dla psa :D Nawet mojemu by pasowało, ale nie pomyślałam o nim jak wymyślaliśmy w dordze do domu. Taki korkowaty Korek :D Ale TŻ walnął, że Rico i od razu przytaknęłam :cool1: Nela teraz ma kompana do zabawy, tylko pewnie ten kompan ma wiecej energii i chęci do wybryków, co? :cool3: To teraz drugi pies i będzie Rico i Korek :diabloti: A właśnie jest odwrotnie, Loki nie nadąża za Nelą :evil_lol: Dzisiaj na spacerze tak zasuwała, robiła kółka, że mały tylko mógł próbować dogonić. Dzisiaj mały zrobił pierwszy raz na dworze kupkę i cieszyłam się jak głupia (aż zapomniałam, że ten potwór dał mi w nocy spać tylko godzinę), ludzie troszkę dziwnie się patrzyli :lol: A ja dzisiaj zdałam ustny polski i cieszę się, ze mam to już za sobą, jeszcze tylko angielski :bigcool: Quote
Ty$ka Posted May 13, 2014 Posted May 13, 2014 Ludzie zawsze na psiarzy patrzą się jak debili :D Jeszcze trochę i Nela będzie miałą równego kompana do biegania - na razie toto ma krótkie łapki ;p Quote
rashelek Posted May 14, 2014 Posted May 14, 2014 Świetnie, że Nela zaakceptowała małego smrodka i już zaczynają się wspólne zabawy! Przesłodki jest, ale widać, że zakapior mały :lol: Gratulacje z powodu matury :grins: Quote
Qeeriefire Posted May 14, 2014 Author Posted May 14, 2014 [quote name='Ty$ka']Ludzie zawsze na psiarzy patrzą się jak debili :D Jeszcze trochę i Nela będzie miałą równego kompana do biegania - na razie toto ma krótkie łapki ;p[/QUOTE] A bo pewnie sami nie potrafią cieszyć się z takich drobiazgów, nie było dane im poznać jaka to wielka radość :mdrmed: Tym większa, że Loki robi baaardzo aromatyczne kooopy :roll: Ja chce żeby już podrósł, bo łatwo go zmiażdżyć. Jestem też ciekawa ile będzie miał w kłębie. [quote name='rashelek']Świetnie, że Nela zaakceptowała małego smrodka i już zaczynają się wspólne zabawy! Przesłodki jest, ale widać, że zakapior mały :lol: Gratulacje z powodu matury :grins:[/QUOTE] Nela chyba czuje się trochę mamą w tym wszystkim, potrafi się z nim bawić, ale i skarcić. :) Loki zaczyna już wszystko gryźć, więc biorą się za pracę z nim, bo może być tylko gorzej, to jego na ta chwilę najciemniejsza strona. Na razie całkiem fajnie słucha, skupiamy się na podstawach i opanował komendę siad czy do mnie, a zaczynamy wdrążać zostawianie różnych przedmiotów (z tym będzie największy problem). Mały z nami jest niby 3 dni, a wydaje się jakby to był co najmniej miesiąc, nie żebym miała go dość :diabloti: Dzięki :loveu: Quote
Baski_Kropka Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 Witamy się :D Terietowate to nie moja bajka, ale chętnie poobserwuje :D Quote
Baton Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 Po zdjęciach już widać, że charakterek to on ma :lol: Ile on ma? :D Quote
Qeeriefire Posted May 15, 2014 Author Posted May 15, 2014 [quote name='Baski_Kropka']Witamy się :D Terietowate to nie moja bajka, ale chętnie poobserwuje :D[/QUOTE] Cześć, zapraszamy częściej :) [quote name='maryg22']Po zdjęciach już widać, że charakterek to on ma :lol: Ile on ma? :D[/QUOTE] Oj ma, ma, a chyba dopiero się rozkręca :eviltong: 9 tygodni już będzie pomału. Quote
Qeeriefire Posted May 15, 2014 Author Posted May 15, 2014 Loki to taka ciapa na razie, biega, wywala się, koziołkuje. Do klatki ładnie się przyzwyczaił, sam w niej chętnie śpi, je. Choć z zostawianiem dalej jest problem - jęczy, kwiczy, dosłownie wszystko. A dzisiaj wróciliśmy od weterynarza, mały został trzeci raz odrobaczony, a pod koniec maja drugie szczepienie. Z Nelą mamy problem, zaczęły robić się jej kolejne guzy nowotworowe, niestety poprzednie okazały się złośliwe to i te pewnie też. :-( Będzie miała usuwany cały pakiet sutków z prawej strony, więc szycie na całą długość brzucha. :shake: Musimy jednak poczekać z tydzień, bo ma urojoną ciążę i w sutkach mleko się zbiera. I tu pojawił się kolejny problem, bo Nela musi być izolowana od małego na ten czas przynajmniej. Mam nadzieję, że to nie wpłynie bardzo na ich relacje ze sobą, oto martwię się najbardziej. Od wczoraj u nas pogoda straszna, dzisiaj chyba jeszcze gorzej. Nela ledwo łeb wychyliła i od razu chciała wracać. Loki znajduje sobie nowe miejsca do drzemek. :) Quote
Ty$ka Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 Ojej, jak słodko śpi :loveu: Ale pewnie tylko śpi. Trzymamy kciuki za Neli, będzie dobrze - sucz jest silna, w końcu to terier! O relację ich się nie martw, to co już się między nimi zrodziło (jak to brzmi :lol: ) już jest dobrym znakiem. Quote
Baski_Kropka Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 Ale słodziaczek... prawie się zmieścił :D Nie wiem czemu..ale cały czas myślę, ze to ona :P Quote
rashelek Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Trzymamy kciuki za Nelkowe zdrowie, będzie dobrze! :) Quote
Małgonia Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Też trzymamy kciuki! Wszystkie, te u stóp najbardziej działają. Że też małemu wygodnie tak na zwisa spać :D Quote
chounapa Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Ojej :( Złe wieści ... Przykro mi strasznie. Trzymam kciuki za szybki, udany zabieg i za powroty do zdrówka. Relacjami raczej się nie przejmuj. Młode przecież tak szybko nie dorośleją, a z maluchem każdy się dogada :) Quote
Sonka95 Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Ja również trzymam kciuki za zdrówko ;) Pogoda u nas taka sama , Sonia też nie chce wychodzić z domu na spacerek w taką pogodę :diabloti: Quote
Recommended Posts