Qeeriefire Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 (edited) Na poprzedniej stronie odpowiedzi :) Przedstawię Wam jeszcze (tzn. pomęczę Was) historię Cygana, zakończyła się 'skazaniem' oprawcy i sprawom w prokuraturze. Właściciel zlecił zabicie swojego psa (Cygana) sąsiadowi, ponieważ zwierzak kulał na łapkę. A ten nie miał skrupułów i uderzał psa gdzie popadnie. Po przywiezieniu do lecznicy (2009 rok) rokowania wyglądały tak: ''[FONT=Arial]Duży, wręcz ogromny krwiak w okolicach czaszki, pęknięcie czaszki, obrzęk mózgu, złamanie otwarte kończyny tylnej z martwicą kości - to najpoważniejsze i groźne obrażenia. '' Dodam jeszcze, że były ''właściciel'' Cygana w 2012 roku sprawił sobie nowego pieska, szczeniaka, który także został mu odebrany. [/FONT]http://www.kundelek.rsoz.org/?c=mdAktualnosci-cmPokazTresc-505-1070 [FONT=Arial]Wydarzenie na fb: [/FONT]https://www.facebook.com/events/291755047604025/ [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT][FONT=Arial] [/FONT] Edited February 3, 2013 by Collie Quote
Ty$ka Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Kurcze... szkoda psów... A najbardziej to chyba jednak szczyla: taki mały, a tyle ma już za sobą. Mam nadzieję, że już jest ok. Ten wypadek nie przeszkadza mu w uprawianiu sportów czy musi jednak mieć bardziej spokojny ruch? Quote
Qeeriefire Posted February 8, 2013 Author Posted February 8, 2013 Na tą chwilę szczeniak ma jeszcze problemy ze swobodnym poruszaniem się, nie wiem jak będzie z czasem, ale obyte operacje nie powinny mu w późniejszym funkcjonowaniu przeszkadzać, ale zawsze pewniej zadzwonić do opiekunów zwierzaków. Właśnie wróciłam od weterynarza, ubrudzona wszędzie krwią... Nela zdarła sobie skórę nad opuszkami w tylnej łapie, rana krwawiła co nie miara, ciężko było mi zastopować. Na szczęście ścięgna są całe, ale bez szycia się nie obyło i tu kolejny problem, nie chcieliśmy jej całkowicie usypiać, a więc dostała tylko spray na ranę no i 4 osoby przy Neli, ale jakoś przeszło (pomijając, że mama prawie zemdlała :p). Dostała dwa środki przeciwbólowe i uspokajające, do tego do wtorku ma tabletki przeciwbólowe, w poniedziałek idziemy na kontrole. Strasznie zmęczona poszła spać, może zrobię jej zdjęcie. No i zaczęły się ferie. :) Quote
Sonka95 Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 A mi się skończyły ferie i w poniedziałek już do szkoły :( Nela Kochana trzymaj się i niech łapka szybko się goi ... Quote
Klaudia&Aza Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 Sonka95 napisał(a):A mi się skończyły ferie i w poniedziałek już do szkoły :( To samo miałam napisać :diabloti: A pamiętam jak się jeszcze cieszyłam że dopiero się zaczęły a tu już koniec :placz: Dużo zdrówka dla Nelii :calus: Quote
Ty$ka Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 Mam nadzieję, że szybko szczyl znajdzie swój prawdziwy dom. Nam też zaczęły się ferie - nareszcie! Myślałam, że się nie doczekam :siara: Niech Nela szybko wraca do zdrowia ;) Quote
Qeeriefire Posted February 9, 2013 Author Posted February 9, 2013 (edited) [quote name='Sonka95']A mi się skończyły ferie i w poniedziałek już do szkoły :( Nela Kochana trzymaj się i niech łapka szybko się goi ... [quote name='Klaudia&Aza']To samo miałam napisać :diabloti: A pamiętam jak się jeszcze cieszyłam że dopiero się zaczęły a tu już koniec :placz: Dużo zdrówka dla Nelii :calus: [quote name='Ty$ka']Mam nadzieję, że szybko szczyl znajdzie swój prawdziwy dom. Nam też zaczęły się ferie - nareszcie! Myślałam, że się nie doczekam :siara: Niech Nela szybko wraca do zdrowia ;) Dziękujemy bardzo. :loveu: Nela się dzielnie trzyma, jak trzeba to potrafi biegać na trzech łapach :evil_lol: Ej, nie załamujcie mnie, te ferie będą trwać długo, wcale nie zlecą szybko! W końcu czas odpocząć :diabloti: Dzisiaj rano łapa wyglądała na opuchniętą, pojechaliśmy do innego weta, bo nasz wyjechał i okazało się, że rana wygląda ładnie, ale jej sytuacja z rzepką osiągnęła już 3 stopień, klasyfikujący do operacji. Skonsultujemy to jeszcze z naszym weterynarzem, ale pewnie jakoś w czerwcu zdecydujemy się na nią, bo rzepka jest całkowicie poza stawem, można nastawić, ale ona i tak przeskakuje. [quote name='Demowata']Może jakiś spacerek w ferie? :cool3: W drugi tydzień? :) Mam nadzieję, że Nela będzie mogła po zdjęciu szwów, bo przydałoby się w końcu spotkać. Jestem jak najbardziej na tak :p Edited February 9, 2013 by Collie Quote
Patik Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Biedna.. mam nadzieje,że szybko znowu będzie dobrze:) Quote
paulaa. Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Biedna Nelcia, oby łapka się szybko zagoiła.... :shake: Quote
Border_Collie Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 Szczęście :eviltong: Niecałkiem ;3 Ale przynajmniej jest piękna :D Quote
Qeeriefire Posted February 13, 2013 Author Posted February 13, 2013 Dziękujemy wszystkim :loveu: Nela wczoraj została sama na niecałe 2 godziny i niestety postanowiła się rozprawić z łapą, zdjęła cały opatrunek i szczęście w nieszczęściu tylko jeden szew, niestety i tak musiałam z nią jechać do weta w sprawie założenia tego nowego szwa, nie było to nic przyjemnego, ale przeżyła :D W poniedziałek być może zdejmiemy całkiem szwy, do tej pory nie idzie jej zostawić samej. :roll: I Nele czeka odchudzanie po wygojeniu się łapy :diabloti: Quote
Sonka95 Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 To dobrze , ze całości szwów sobie nie rozwaliła :roll: Quote
Oscar Patric Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 witamy się cieplutko:) co tam u Was słychać? Quote
Border_Collie Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 [CENTER][B]Wszystkiego najlepszego... :*[/B][/CENTER] Nelcia dobiła kolejnego roczku, a więc sto lat ode mnie i od Odi'ego <3 [B]No i oczywiście jeszcze więcej[/B] :diabloti: Wygłaskaj ją ode mnie i małego, jeszcze raz najlepszego: stu kolejnych dołów do wykopania, stu kolejnych miśków do gryzienia... :D Quote
Sonka95 Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 Najlepszego dla solenizantki [IMG]http://forum.barcis.pl/images/smilies/urodziny.gif[/IMG] i jeszcze wielu wspólnych lat razem :) Quote
Recommended Posts