Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mi też się wierzyć nie chce, że ktoś tak może zrobić. Przecież to pieniądze na biedne psiaki:( Ja udostępniłam konto do wpłat na Donę (CS nie chciała ich zbierać i widać, że całe szczęście) i otrzymałam wpłate od Gryf80 - 30 zł, Gryzioiórki - 50 zł i Zuzy911 - 50 zł.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy wiadomo coś o Canaveral-staff? Może zajrzy ktoś jeszcze do Donki i pomoże, bo przez to zamieszanie, wątek zupełnie zamarł. A ona dalej marnieje w schronisku:(

Posted

na niebieskim gryzipiórka napisała:

Słuchajcie, czy gdybym przekazała dla niej taki worek karmy (15 kg): http://www.swiatkarm.pl/p,regal_adult_bites_turkey__rice_15kg,2045,51.html to czy ktoś nadzorowałby, czy karma trafia do tej konkretnej suczki? Karma jest bezpieczna alergicznie, więc może trochę skóra by się lalce poprawiła.
Wiadomo, jak jest w schroniskach i boję się, że karma by szybko wyparowała i została wykorzystana wbrew powyższemu celowi.
A i takie pytanie, w zasadzie od Kuby, czemu zastrzegacie sobie, że suczka miałaby trafić jedynie do domu w tym określonym regionie? Wydaje mi się, że jest to trochę nieracjonalne podejście, ale z drugiej strony, nie znam całej historii i być może nie wiem.

warto by jej odpisać :)

Posted

Dzięki za propozycje przekazania karmy dla Donki, byłoby super, może by trochę choć cos lepszego podjadła. Myślę, że jest możliwośc, aby tylko ją tym karmiono. Ja co prawda dość rzadko ostatnio bywam w schronisku, ale mogłabym poprosić może inne wolontariuszki, ewentualnie poprosić o to kogoś w schronisku, żeby Donke tym karmić. A o zastrzeżeniu co do regionu, gdzie mogłaby sunia trafić nic nie wiem - nie sądzę, by miało to sens. Pewnie, że wołałabym ją bliżej siebie, ale tu nie chodzi o mnie, tylko o dobro Dony.

Posted

zgadzam się z Koelką, pewnie dziewczyny dopilnują, aby Dona dostawała swoją karmę. Mozna poprosić kierownika, żeby tego dopilnował. Co do hoteliku - bez różnicy gdzie Dona pojedzie, ważne żeby tam ktoś z nią popracował, miała lepiej niż w schronie ... a najlepiej za mniej niż 400zł :-(

Posted

ja jestem tam zalogowana, kilka dni mnie nie było, to jeszcze dziś tam się zaloguje! z pakietu ogłoszeń zbiorczych dla ttb zasponsorowanych przez chitę - zero odezawu, żadnych telefonów, żadnych maili :-( niewiem co się dzieje .... zero zainteresowania!

• 2 weeks later...
Posted

czikusiowa napisał(a):
czy ktoś tu jeszcze zagląda do Donki :>

zaglądamy ... na niebieskim jakis czas temu napisałam do mariamc w sprawie hoteliku, ale mi nie odpisała ... nadal szukamy jakiegos niedrogiego miejsca dla Dony :-(

Posted

przeklejam z niebieskiego: mam miejsce dla Dony za 340zł w hoteliku koło Żar, i kolejną deklarację Sundeyrose z dogo 30zł, Dona pojedzie w miejsce Bruna (podopiecznego Sundeyrose) który do nowego domu jedzie ok. 10 kwietnia, i wtedy Dona pojedzie do hoteliku. A ja swoją deklarację zwieksze o kasę Bruna, czyli łącznie 40zł! Mam nadzieje, że to wypali I ZBIERZEMY JESZCZE BRAKUJĄCE PIENIĄDZE....

ROZLICZENIE NA DZIEŃ 30 MARCA:
deklaracje miesięczne (stałe):
20zł Koelka
20zł koleżanka Koelki
20zł Kajusza (+ 20zł jak Bruno pojedzie do ds)
30zł gryf80 (wpłynęło: styczeń)
50zł zuza (z niebieskiego) (wpłynęło: styczeń)
20zł mama Kajuszy (od marca)
20zł Gryzipiórka
30zł Sundeyrose (jak Bruno pojedzie do ds)
łącznie: 230zł CZYLI BRAKUJE 110ZŁ STAŁYCH DEKLARACJI

deklaracje jednorazowe i bazarki:
50zł Gryzipiórki (wpłynęło)
46zł bazarek Dony
50zł bazarek Butterfly z Dogomanii
łącznie 146zł

ŁĄCZNIE: 326zł !!!!!!!!!!!!! czyli na 1szy miesiąc mamy, tylko czekać aż się miejsce zwolni!
Bardzo prosze nawet o deklarację 5zł, ja sama nie dam rady dokładać 110zł miesięcznie, a tak blisko jest do zmiany życia Dony!!!
I jeszcze jedno - szukam fundacji która mogłaby wziąść Donę pod swoje skrzydła, obawiam sie brać Donę na siebie, w razie ew. problemów z adopcją itp. Deklaracje już prawie mam, także nie licze na pomoc finansową :-(

Ps. zapraszam do Karlosa, na filmik z nim w roli głównej :-)

Posted

Super, że jest miejsce w hoteliku dla Donki:) Prosimy więc jeszcze o stałe deklaracje, bo troche brakuje. Może i Donka w końcu opuści schronisko...
A filmik z Karlosem super - żeby Donka też tak ogonkiem mogła wywijać ze szczęścia...

Posted

Kajusza napisał(a):
Dona pojedzie w miejsce Bruna (podopiecznego Sundeyrose) który do nowego domu jedzie ok. 10 kwietnia, i wtedy Dona pojedzie do hoteliku.

a w właśnie dzisiaj z Kasią rozmawiałam o tym czy Dona by nie mogła w miejsce Bruna pojechać ;p
Widać jednak ktoś myśli tak jak ja :D

Posted

Zbieramy dalej deklaracje dla Donki. Kajusza, uzupełnij może rozliczenia na pierwszej stronie: wpłynęła deklaracja stała 20 zł od Gryzipiórki i 52 zł od Dony z bazarku na forum amstaff-pittbul. Dziękujemy!!!
Ja przenoszę całą swoją deklarację stałą (30 zł) z Bruna na Donke, jeśli Brunek pojedzie do DS.

Posted

czikusiowa napisał(a):
a może ktoś jeszcze z Brunkowych deklaracji zgodziłby się 'przenieść' je na Donę?
tak iwcia - Twoje myślenie nie jest widać oryginalne :cool3:

Napisałam już na wątku Bruna prośbę o przeniesienie brunowych deklaracji lub choć ich części na Donkę. Wysłałam także do wszystkich ofiarodawców pw z taką samą prośbą... Mam nadzieję, że ktoś pomoże :)

Posted

koelka napisał(a):
Zbieramy dalej deklaracje dla Donki. Kajusza, uzupełnij może rozliczenia na pierwszej stronie: wpłynęła deklaracja stała 20 zł od Gryzipiórki i 52 zł od Dony z bazarku na forum amstaff-pittbul. Dziękujemy!!!
Ja przenoszę całą swoją deklarację stałą (30 zł) z Bruna na Donke, jeśli Brunek pojedzie do DS.

Ela to ile będzie wynosiła twoja deklatacja, na dzień dzisiejszy to było 20zł, a po wydaniu Brunka, to będzie 30zł czy 50zł??bo nie zrozumiałam :-(
li1 napisał(a):
Jak Bruno pojedzie do domu a Dona na jego miejsce do Gabi to przenosze moja deklaracje na sunie.

dziękuje bardzo :-) to juz nie wiele nam brakuje!!! zaraz podliczę wszystko!