sundayrose Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Dopiero teraz mogłam zobaczyć zdjęcia wklejone ostatnio przez Gabi, wcześniej mi sie nie otwierały... Na pierwszym Donka wygląda jak nieporadny szczeniak ;) W ogóle super zrelaksowna i rozbawiona na trawce :) Kochany pycholek, kochany :) Quote
gryf80 Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 dziewczyny,czy mogłybyście w miare mozliwości zrobić rozliczenie co kto i ile zdeklarował? Quote
koelka Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 gryf80 napisał(a):dziewczyny,czy mogłybyście w miare mozliwości zrobić rozliczenie co kto i ile zdeklarował? Rozliczenie uzupełnia na 1 stronie Kajusza i na dzień dzisiejszy jest ono aktualne. Gabi, a jak ma się nasza Donka? Quote
psiakiGabi Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Donka ma się dobrze :) rozrabia, szaleje, z psami się super dogaduje :) Kochana jest :) Co niedzielę przyjeżdżają do nas 4 dziewczyny, psy rozpieszczać to Donka też ma swoją porcję miziania, szczególnie Elwira Ją uwielbia :) Danka to taki prosiaczek :) jak szczeka to tak śmiesznie jakby świnka kwiczała, mordkę też ma taką prosiaczkową pyzatą tylko całować :) Quote
Kajusza Posted May 30, 2011 Author Posted May 30, 2011 to ma odmianę od boksu schroniskowego, tyle czułości i spacerki! A masz może nowe fotki? ciekawa jestem jak wygląda, przytyła trochę?? Quote
psiakiGabi Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Trochę chyba przytyła, ale nie za wiele :( Nie wiem czemu ale bardzo pomału się poprawia.. Fotki mogę porobić nie ma sprawy :) Quote
phase Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Ważne, że niunia jest bezpieczna i ma kogoś przy boku... A ze zdrówkiem u niej dobrze?. No i ja też z miłą chęcią zobaczyłabym ślicznotkę. :) Quote
agnieszka32 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 [quote name='psiakiGabi']Trochę chyba przytyła, ale nie za wiele :( Nie wiem czemu ale bardzo pomału się poprawia.. Fotki mogę porobić nie ma sprawy :) Red nosy są z natury bardzo szczupłe, to typ sportowca, z żeberkami, kosteczkami i żyłkami na wierzchu, więc nic się nie martw, Gabi wygląda naprawdę dobrze ;) P.S. Dla porównania moja osobista suka (a zapewniam, że jest bardzo dobrze karmiona). http://img853.imageshack.us/img853/3370/p3034299.jpg http://img39.imageshack.us/img39/4639/p5204702.jpg Quote
Kajusza Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 ehhh, Marusia to ma ciało!!! Tylko pozazdrościć :-) Mi nawet nie chodziło, że bycie grubaskiem, ale ogólny wygląd, bo ona taki chudzielec :-( I żeby sierść miała taka ładną, a nie matową :-( Quote
agnieszka32 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Kajusza napisał(a):ehhh, Marusia to ma ciało!!! Tylko pozazdrościć :-) Mi nawet nie chodziło, że bycie grubaskiem, ale ogólny wygląd, bo ona taki chudzielec :-( I żeby sierść miała taka ładną, a nie matową :-( To wszystko przyjdzie z czasem, nieraz trzeba tygodni, albo miesięcy, by doprowadzić psa do normalnego stanu - dobra karma + jakiś środek na sierść (ja daję Efa Olie, ale jest dość drogi, można zastosować inny) i Donka będzie się błyszczeć :) Ale grubaskiem nie będzie na pewno ;) A Dona była odrobaczana? Quote
Kajusza Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 sądze, że powinno się ją odrobaczyć, w schronie niby odrobaczają ... ale to tylko chyba formalnie, bo dają środek "na oko" i do karmy, więc jakby wogóle nie były odrobaczane :-( Wega dostała dawkę na 4kg masy ciała (a ważyła wtedy 16kg) :-( Quote
Kana Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Dona powinna być odrobaczona od razu po zabraniu ze schronu. Gabi napisz proszę jaki to koszt u Ciebie? Quote
psiakiGabi Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Odrobaczyliśmy Donę jak do nas przyjechała i po 2 tygodniach miała powtórkę, także odrobaczona jest :) Chuda nie jest, jest szczupła, ale nie jest źle :) Mięśnie Jej się z czasem wyrobią jak będzie szaleć i biegać :) Zdjęcia będą po niedzieli bo Darek wyjechał na kilka dni i zabrał mi jedyny aparat.. Quote
agnieszka32 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 psiakiGabi napisał(a):Odrobaczyliśmy Donę jak do nas przyjechała i po 2 tygodniach miała powtórkę, także odrobaczona jest :) Chuda nie jest, jest szczupła, ale nie jest źle :) Mięśnie Jej się z czasem wyrobią jak będzie szaleć i biegać :) Zdjęcia będą po niedzieli bo Darek wyjechał na kilka dni i zabrał mi jedyny aparat.. No to świetnie! APT nigdy nie będzie grubaskiem, to nie ast, różnice są naprawdę duże. Donka będzie zawsze szczupła, bo to taki typ - jest piękna! :) Quote
Kajusza Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 uzupełniłam rozliczenia w pierwszym poście :-) Quote
sundayrose Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Wysłałam deklarację za czerwiec wczoraj na konto Koelki :) Powinna dojść dziś. Quote
koelka Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 sundayrose napisał(a):Wysłałam deklarację za czerwiec wczoraj na konto Koelki :) Powinna dojść dziś. Wpłata doszła:) Jak czuje się nasza Donka? Quote
psiakiGabi Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Donka czuje się dobrze:loveu: ostatnio zauważyłam, że nie lubi "rozdartych psów":cool3: w dzień na dworze ma w kojcu obok siebie Rustyego, który szczeka na wszystko i z byle powodu:evil_lol: i jak za bardzo Jej hałasuje to Go opierdziela:eviltong: super to wygląda jak próbuje mu nagadać:evil_lol: ale tak normalnie to się z Nim lubi. Ogólnie nie ma z Nią żadnych problemów:lol: energia Ją rozpiera ale jak się wyszaleje to jest taaaka kochana:cool3: To pierwszy nasz pies w tym typie i dopiero teraz widzimy jak błędne pojęcie ludzie mają o tej rasie:roll: z punktu zakładają, że to pies morderca itp, bardzo często się spotykamy z takimi komentarzami:roll: ale miałam też przypadek, że jakaś Pani na spacerze wpierała mi, że to czekoladowy labek:crazyeye: i wymiziała Donkę całą, a jak sie dowiedziała ode mnie jaka to rasa to od razu zabrała ręce od Donki :evil_lol: Quote
Kajusza Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 co to stereotypy robia z ludzi :-( tak to super piesek, a jak wie co to za "rasa" to od razu lęk się włącza :-( Quote
sundayrose Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 czekoladowy labek :D Ale musi wyglądać słodko i łagodnie, skoro komuś labka przypomina ;) Quote
psiakiGabi Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Dona faktycznie jest słodka, ale do labka na pewno nie podobna, no ale ludzie "wiedzą lepiej" :evil_lol: Quote
Kana Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Z niej taka labka jak ze mnie prima balerina :D :lol: Quote
Recommended Posts