Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dopiero teraz mogłam zobaczyć zdjęcia wklejone ostatnio przez Gabi, wcześniej mi sie nie otwierały...
Na pierwszym Donka wygląda jak nieporadny szczeniak ;)
W ogóle super zrelaksowna i rozbawiona na trawce :) Kochany pycholek, kochany :)

• 2 weeks later...
  • Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gryf80 napisał(a):
dziewczyny,czy mogłybyście w miare mozliwości zrobić rozliczenie co kto i ile zdeklarował?

Rozliczenie uzupełnia na 1 stronie Kajusza i na dzień dzisiejszy jest ono aktualne.
Gabi, a jak ma się nasza Donka?

Posted

Donka ma się dobrze :) rozrabia, szaleje, z psami się super dogaduje :)
Kochana jest :) Co niedzielę przyjeżdżają do nas 4 dziewczyny, psy rozpieszczać to Donka też ma swoją porcję miziania, szczególnie Elwira Ją uwielbia :)
Danka to taki prosiaczek :) jak szczeka to tak śmiesznie jakby świnka kwiczała, mordkę też ma taką prosiaczkową pyzatą tylko całować :)

Posted

Ważne, że niunia jest bezpieczna i ma kogoś przy boku...
A ze zdrówkiem u niej dobrze?.

No i ja też z miłą chęcią zobaczyłabym ślicznotkę. :)

Posted

[quote name='psiakiGabi']Trochę chyba przytyła, ale nie za wiele :( Nie wiem czemu ale bardzo pomału się poprawia.. Fotki mogę porobić nie ma sprawy :)

Red nosy są z natury bardzo szczupłe, to typ sportowca, z żeberkami, kosteczkami i żyłkami na wierzchu, więc nic się nie martw, Gabi wygląda naprawdę dobrze ;)

P.S. Dla porównania moja osobista suka (a zapewniam, że jest bardzo dobrze karmiona).
http://img853.imageshack.us/img853/3370/p3034299.jpg
http://img39.imageshack.us/img39/4639/p5204702.jpg

Posted

ehhh, Marusia to ma ciało!!! Tylko pozazdrościć :-) Mi nawet nie chodziło, że bycie grubaskiem, ale ogólny wygląd, bo ona taki chudzielec :-( I żeby sierść miała taka ładną, a nie matową :-(

Posted

Kajusza napisał(a):
ehhh, Marusia to ma ciało!!! Tylko pozazdrościć :-) Mi nawet nie chodziło, że bycie grubaskiem, ale ogólny wygląd, bo ona taki chudzielec :-( I żeby sierść miała taka ładną, a nie matową :-(

To wszystko przyjdzie z czasem, nieraz trzeba tygodni, albo miesięcy, by doprowadzić psa do normalnego stanu - dobra karma + jakiś środek na sierść (ja daję Efa Olie, ale jest dość drogi, można zastosować inny) i Donka będzie się błyszczeć :) Ale grubaskiem nie będzie na pewno ;)

A Dona była odrobaczana?

Posted

sądze, że powinno się ją odrobaczyć, w schronie niby odrobaczają ... ale to tylko chyba formalnie, bo dają środek "na oko" i do karmy, więc jakby wogóle nie były odrobaczane :-( Wega dostała dawkę na 4kg masy ciała (a ważyła wtedy 16kg) :-(

Posted

Odrobaczyliśmy Donę jak do nas przyjechała i po 2 tygodniach miała powtórkę, także odrobaczona jest :) Chuda nie jest, jest szczupła, ale nie jest źle :) Mięśnie Jej się z czasem wyrobią jak będzie szaleć i biegać :)
Zdjęcia będą po niedzieli bo Darek wyjechał na kilka dni i zabrał mi jedyny aparat..

Posted

psiakiGabi napisał(a):
Odrobaczyliśmy Donę jak do nas przyjechała i po 2 tygodniach miała powtórkę, także odrobaczona jest :) Chuda nie jest, jest szczupła, ale nie jest źle :) Mięśnie Jej się z czasem wyrobią jak będzie szaleć i biegać :)
Zdjęcia będą po niedzieli bo Darek wyjechał na kilka dni i zabrał mi jedyny aparat..

No to świetnie! APT nigdy nie będzie grubaskiem, to nie ast, różnice są naprawdę duże. Donka będzie zawsze szczupła, bo to taki typ - jest piękna! :)

Posted

sundayrose napisał(a):
Wysłałam deklarację za czerwiec wczoraj na konto Koelki :) Powinna dojść dziś.

Wpłata doszła:)
Jak czuje się nasza Donka?

Posted

Donka czuje się dobrze:loveu:
ostatnio zauważyłam, że nie lubi "rozdartych psów":cool3: w dzień na dworze ma w kojcu obok siebie Rustyego, który szczeka na wszystko i z byle powodu:evil_lol: i jak za bardzo Jej hałasuje to Go opierdziela:eviltong: super to wygląda jak próbuje mu nagadać:evil_lol: ale tak normalnie to się z Nim lubi. Ogólnie nie ma z Nią żadnych problemów:lol: energia Ją rozpiera ale jak się wyszaleje to jest taaaka kochana:cool3:
To pierwszy nasz pies w tym typie i dopiero teraz widzimy jak błędne pojęcie ludzie mają o tej rasie:roll: z punktu zakładają, że to pies morderca itp, bardzo często się spotykamy z takimi komentarzami:roll: ale miałam też przypadek, że jakaś Pani na spacerze wpierała mi, że to czekoladowy labek:crazyeye: i wymiziała Donkę całą, a jak sie dowiedziała ode mnie jaka to rasa to od razu zabrała ręce od Donki :evil_lol: