Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj padł mi net w domu, więc teraz korzystam z palucha córki. Jutro zgłoszę usterkę, ale wygląda, że padł nam ruter lub kabel zasilający. Znając szybkość multimediów, będę mieć Internet tylko w pracy lub jak córka przyjedzie z Krakowa! Zatem bardzo proszę Furciaczka, aby skontaktował się z pati-c w sprawie dogrania transportu, terminu, który im obu będzie pasował! I dowiedzenia się, czy pati-c przyjedzie po Jankę do hoteliku Funi? Ja tylko proszę o podanie mi numerów kont i kwot, na które mam przelać pieniądze za transport!

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agusiazet napisał(a):
Furciaczku, a gdzie Ty wywieziesz nam Janke?

Ciechocinek, miasteczko uzdrowiskowe:evil_lol:
Dokladnie to jakies 10km od Ciechocinka w strone Wloclawka- Wiktoryn :)
Do Wawki mam ok 190km:p

Posted

funia napisał(a):
Mam pytanie ,przepraszam bo moze cos zle zrozumiałam ....To Janke nie bedzie z Furciaczkiem razem w jednym miejscu ?

Bedzie w tym samym miejscu, nawet na wycieczki sobie bedzie do miasta (Wiktoryn to wies, sklepu tam nawet nie ma) ze mna jezdzic zeby sie troszke do normalnego zycia przyzwyczaic, pospacerowac po parku w ktorym biegaja inne psiaki, przywyknac to gwaru wiekszego, ludzi krazacych. Choc pisalas ze ona do ludzi ok wiec pewnie skupimy sie na psowatych luzno biegajacych :)

Posted

funia napisał(a):
Tak do ludzi super ,ale nie dam głowy jak zareaguje do obcego gdzieś w terenie ...

własnie nad tym trzeba bedzie pracowac, nad reakcja psa na ludzi/psy w terenie
bo byc moze z Iwy nigdy sie ne da zrobic psa ktory biega z innymi pieskami luzem i merda ogonem do kazdego człowieka...nie oszukujmy sie nie kazdy pies taki jest,ale całasztuka w tym żeby przygotować ją do życia w społęczności
moj wyżeł staruszek teżjest agresywnie nastawiony do psów i nie lubi obcych ludzi...co nie znaczy ze nie moge z nim pojsc do centrum miasta i minac sie na chodniku z psem- kwestia nauki

Posted

Iwa będzie u fur w kojcu tak samo jak u funi...żeby nie było wątpliwości -furciaczkowa ma swoje 3 psy plus jeden chwilowo dodadtkowo,w tym Furia przy ktorej Iwa będzie wyglądać jak chude małe coś wiec przy Iwowej chęci zjedzenia osobnikow ze swojego gatunku niemożliwe będzie trzymanie ich wszystkich razem w domu...
ale dzięki temu ze Furciaczkowa ma dużo psów możliwe będzie ćwiczenie przebywania w towarzystwie innych psów, obok na wybiegu, z daleka bliska itp itd najważniejsze w przypadku tej suki jest dokładnie poznanie jej, nawiązanie z nią więzi, wypracowanie sobie posłuchu z jej strony i ćwiczenie ćwiczenie ćwiczenie zachowania w obecności innych psów...niby nic a jednak coś

edit:
dodam jeszcze ze fur siedzi w adopcjach CCtow a niestety wiekszosc corsiaków do adopcji oddawana jest z powodu niewlasciwej socjalizacji i wychowania a co za tym idzie agresji wobec innych psów...to są agresywne do psow molosy zktorych zaden nie schodzi ponizej 50kg, akurat furciaczkowa zdaje sobie sprawe że z nimi da sie cos zrobic i da sie doprowadzic je do stanu w ktorym w odpowiednich rekach rzecz jasna nie będa zagrozeniem dla otoczenia i moga sobie zyc miedzy ludzmi wiele wiele lat szczesliwie dla wszystkich:-)

Posted

Mój bazarek książkowy na Jankę zakończył się i wpłynęły już wszystkie pieniądze na moje konto. Wszystkie kupujące ciotki okazały się bardzo hojne i każda z nich wpłaciła więcej niż powinna!!! Dziękuję serdecznie w imieniu Janki, która bardzo teraz tych pieniędzy będzie potrzebować. A zatem zamiast 77 zł otrzymałam 102 zł i o tyle też wzbogaciło się konto Janki, która obecnie ma 1011 zł! Jeszcze raz serdecznie dziękuję!