Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja już się cieszyłam, że Murzynek będzie miał dom na święta :-(
Dobrze, że chociaż grzeje doopkę u Arktyki.

Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku dla Wszystkich :loveu:

Posted

Dużo szczęścia i radości, niechaj w domu Waszym gości
Dużo jadła wszelakiego i napoju wybornego.
Pieniądz niech się sypie, a lepiej szeleści
Pan Bóg zdrowiem darzy, a miłość niech pieści. :tree1:

Posted

witamy wszystkie cioteczki:)
Murzynek zaprzyjaznil sie z drugim jamniorkiem Tobiaszkiem i sa wszedzie nierozlaczni...niczym papuzki;)
razem potrafia rozpetac niezly jazgot...nawet razem spia w jednym poslanku...;):)Nadal znaczy sobie nareozniczki w czym mu dopinguje Tobiaszek...:(
Niestety jeszcze w dalszym ciagu pracujemy nad tym by Murzynek mogl w koncu zaznac troche wolnosci bez smyczy....ale na razie bez skutku...bo ciezko mu wyplenic z glowy zapedy ucieczkowicza i wloczykija...

Posted

cholercia mialam otwarty kojec zewnetrzny i zakwaterowala mi sie dzisiaj sunia owczarka niemieckiego....wlazla sobie do budy i spi...probowalam do niej podejsc ale ze strachu chciala przebic sie przez dach w kojcu, wiec odstapilam....postawilam w poblizu miche z jedzeniem zjadla i spowrotem wpakowala sie do kojca...czyzby ofiara swiatecznych porzadkow....sunia wyglada tak na oko na 6 lat-ma siwy pyszczek i obroze...wyglada na rasowego owczarka, obdzwonilam wszystkich sasiadow czy to nie ich pies, ale czy moze go znaja ale nikt nic nie wie by ktos na naszej wiosce mial owczarka....cholera nie wiem co mam robic...bo nie moge moich kurdupli wziasc na spacer z obawy ze moze ta sunia doskoczy do kurdupelkow....

udalo mi sie zamknac furtke od kojca ,wiec i sunia i tymczasowicze bezpieczne.
Jesli ktos cos slyszal ze komus zginela sunia on prosze o info. Nie mialam sumienia oddawac jej do schronu...

Posted

no ta "gościówa" za domowila sie na dobre w kojcu i ani mysli o przeprowadzce;)
jest straszne lekliwa...przemyka sie na przycupnietych nozkach z budy do michy i szybko znika spowrotem w budzie...chcialam jej wczoraj zrobic foto ale na widok otwieranych drzwi od domu zaraz zniknela w budzie i tyle ja widzialam...jakie szczescie ze sie w tym kojcu zakamuflowała bo watpie by dala sie komukolwiek zlapac....a tak chociaz jest bezpieczna i ma schronienie i pelna miche.

Posted

dostala robocze imie Gwiazdka-bo pierwszy raz ja zobaczylam w wigilie...;):)
no z tego co sie dowiedzialam to takie psiaki na wiosce to norma...czesto ludzie porzucaja wlasnie psiaki gdzies na drodze przejezdzajac przez wies....ja sie tylko martwie bo dopiero mieszkam nie cale 2 miesiace i juz pierwsza przybleda...a gdzie tu dalej...:(

Posted

Będzie jeszcze wplata na Murzynka 184 zł z bazarku Ingrid44 i końcówka z innego bazarku - czekam na wpłatę od ostatniej osoby, to będzie około 100 zł :loveu:
Pozdrawiam i Szczęśliwego Nowego Roku :cunao::BIG:

Posted

Arktyka napisał(a):
no ta "gościówa" za domowila sie na dobre w kojcu i ani mysli o przeprowadzce;)
jest straszne lekliwa...przemyka sie na przycupnietych nozkach z budy do michy i szybko znika spowrotem w budzie...chcialam jej wczoraj zrobic foto ale na widok otwieranych drzwi od domu zaraz zniknela w budzie i tyle ja widzialam...jakie szczescie ze sie w tym kojcu zakamuflowała bo watpie by dala sie komukolwiek zlapac....a tak chociaz jest bezpieczna i ma schronienie i pelna miche.

Gwiazdeczka pewnie przeszła jakąś traumę, kto wie jakie ma przejścia za sobą. Lękliwa, chowa się na widok człowieka, samo mówi za siebie. Może załóż jej wątek i może ktoś ją wypatrzy? No i żeby dała zrobic sobie zdjęcia. Wirtualnie ją myziam , bo nie wiadomo kiedy da sie pogłaskać.