Cantadorra Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Mogę zamówić ogłoszenia tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/191834-BAZAREK-OG%C5%81OSZENIOWY-na-suczki-od-meneli-!-Zam%C3%B3w-66-og%C5%82osze%C5%84-za-10z%C5%82.Do-31.10.2010 Jednak będzie potrzebny tekst i zdjęcia. Kto napisze? Quote
Linssi Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 Nie tyrzeba Rozy oglaszac, poniewaz domek juz na nia czeka. Jesli zdarzy sie tak, ze nie dogada sie z kundelkiem-rezydentem, wtedy ruszymy z ogloszeniami. A tak to chyba nie ma sensu, skoro panstwo na nia czekaja :) Quote
Linssi Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 UWAGA! Potrzebujemy pomocy w zbieraniu pieniedzy na sterylke dla Rozy! Przyblizony koszt zabiegu to 250 zl. Nie jestem w stanie udzwignac takiego kosztu sama niestety :( Moze ktos moglby zrobic jakis bazarek czy cos????:modla: Quote
*Gajowa* Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Roza dogadała się z Inari i w związku z tym jest zamykana tylko na czas spaceru Hugo /pies który przyjechał jednocześnie z Rozą i nie lubi psiego towarzystwa/ .Towarzyszy im nieduży Felix - kastrat ale wciąz bardzo interesuje sie Rozą. Zrobiłam im parę fotek - później wstawię. Jestem pewna, że Roza zaprzyjaźni sie z kundelkiem-rezydentem. Quote
Linssi Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 Ciotka, kamien z serca mi spadl. Czyli tak jak przewidywalam, Roza poburczala w stresie na wszystkich, a koniec koncow dogadala sie z psiakami. Z moim prywatnym "zalotnikiem" tez tak bylo, choc do spotkania face to face dochodzilo tylko przez siatke kojca ;) A jak z nowa karma? lepiej ja toleruje niz ta acane? I ciotka wyslij mi koniecznie adres, to jutro powedruje ksiazeczka Rozy do Was :) Czekamy na zdjecia!! :cool3: Quote
*Gajowa* Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Kupy niestety nie są rewelacyjne... ale może potrzebuje czasu żeby sie przyzwyczaić . Quote
ewelinka_m Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 beka napisał(a):A czy ona była odrobaczona? tak, tak odrobaczałam ją zypiranem ;) Quote
*Gajowa* Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Dzisiejsze foty Rozy z adoratorem Feliksem i razem z Inari - cała trójka Quote
milka74 Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Roza to prawdziwa psia arystokracja w dodatku prawie "latająca":lol: Quote
Linssi Posted October 15, 2010 Author Posted October 15, 2010 A pewnie, ze arystokracja! To przekochana sunieczka!! :D Quote
Linssi Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 Bylam dzis na przedadopcyjnej. Domek jak najbardziej ok. Mam nadzieje ze kundelek-rezydent-dominant dogada sie z Roza... Gajowa, podeslij mi na pw dane do przelewu i adres. Przeleje Ci kase za nastepny tydzien. Quote
andzia69 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 moze trzeba w tytule napisać, ze potrzebna kasa na sterylkę...inaczej będzie cieżko uzbierać:(:( tyle tych bied...to się nigdy nie skonczy:(:(:( Quote
erka Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Linssi , przeleję 150 zł ze skarpety psów kieleckich na sterylkę Rozy, tylko czy na Twoje, czy od razu do Gajowej? Quote
*Gajowa* Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Rozę przeniosłam wczoraj do części "domowej" tj. na dawne miejsce Toski. Z Gają dogadała sie natychmiast więc prawie cały dzień biega sobie wolno. Niestety cały czas krwawi i zaczynają pojawiać się za ogrodzeniem kawalerowie , ciekawe kiedy cieczka sie zatrzyma. ..? Beka czy masz jeszcze te samą karmę ? Wystarczy nam jeszcze na dwa może trzy dni, a nie chciałabym jej zmieniać bo źle to znosi... Cieszę się, że wizyta wypadła pozytywnie, Roza zasługuje na wyjatkowy dom - dawno nie spotkałam tak posłusznej suni. Quote
Linssi Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 To fatalnie z ta cieczka...:( Gajowa, czy jesli sprawa ze sterylka przeciagnelaby sie, to mialabys gdzie umiescic Roze po zabiegu? Panstwo Rozy wyjezdzaja na Wszystkich Swietych i nie chcieliby zostawiac ja sama na caly dzien...zwlaszcza po sterylce... Choc do 1 listopada nie wiem czy uda sie ja wysterylizowac w tej sytuacji...:shake: Ciekawe co wet powie. Beko, jesli nie masz juz tej karmy do daj znac co to bylo za jedzonko to sie zamowi i przywioza prosto do Gajowej :) Erka, dzieki za chec pomocy, ale wydaje mi sie, ze warto by zorganizowac jakis bazarek czy cos najpierw. Kieleckie bidy i tak sa wiecznie na minusie...:shake: Quote
*Gajowa* Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Roza po zabiegu będzie w domu, nie będzie z tym problemu ponieważ pozostaje w przyjaźni z Gają. Trochę komplikuje sprawę Felix, który też śpi w domu i Rozę adoruje ale coś wymyślimy. Też martwi mnie ta cieczka... myślałam, że po kilku dniach po zastrzyku ustanie. Ciotka beka nie ma pewnie czasu zajrzeć do Rozuni. Jutro bedę do niej dzwonić w sprawie karmy bo mamy tylko na obiad, a na kolację nie starczy Quote
Linssi Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 Ciotka, to jak cos to dzwon do mnie to zadzwonie i migiem kurier przywizie ;) Quote
*Gajowa* Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Beka już nie ma tej karmy - to była karma f-my AFFINITY German Shepherd, Indyk z ryżem. Nie wiem czy ją dostaniesz, więc może być obojętnie jaka... Quote
Linssi Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 Jedzenie juz kupione. Wkrotce powinno byc u was. Przesylka realizowana jest bardzo szybko w Waszej okolicy, wiec moze niedlugo kurier sie zjawi. Zamowilam jej Dog Chowa Adult z indykiem i ryzem. Mam nadzieje ze nie bedzie zadnych rewelacji zoladkowych u Rozy... Czy ktos moze zorganizowac jakis bazarek dla niej? Please! Sama nie udzwigne tego!! Quote
*Gajowa* Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 A wiec czekamy... ciekawe czy jutro do nas dotrze. Quote
Linssi Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 Napisane bylo, ze zazwyczaj dostawa zajmuje 12 h... wiec mysle ze niedlugo do Was przyjedzie :) Lece wyslac ksiazeczke ;) Quote
milka74 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Linssi, jak wyglądają finanse Rozy, czy ona jest na wyłącznie Twoim utrzymaniu?:crazyeye: a i jeszcze z tego co wyczytał beka ją dokarmia i to wszystko:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
Linssi Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 Karma od Beki juz sie skonczyla, wiec Roza jest tylko na moim utrzymaniu... finanse Rozy nie wygladaja wiec w ogole. Erka dorzucila z kasy kieleckich bid 150 zl na sterylke. A cala reszta kasy jest w lesie...:( :( :( Quote
milka74 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Kokosów Ci nie obiecam, ale po pierwszym postaram się dorzucić choć parę groszy ... Quote
Recommended Posts