Linssi Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Nie mam pustych przebiegow do Krakowa... W miejscowosci Wesoła za Słominkami zobaczyłam srodku szosy (krajowa 7) ONka. Samochody zwolnily, pies zszedl z drogi. Przejechalam kawalek, ale zawrocilam z zamiarem opieprzenia wlasciciela, ze puszcza luzem psa, bo biegal przy jakims domu. Kiedy poszlam zapytac jakiegos chlopa czy to jego pies, ten mi powiedzial, ze nie. Okazalo sie, ze sunia biega w tej okolicy od kilku dni, ale jak on to okreslil "jest to przybleda wiec moze sobie pani ja wziac". Niewiele myslac zapakowalam psa do auta i pojechalam do Krk w swoich sprawach. Sunieczke nazwalysmy z Ewelinka_m - Roza. Miala byc Rozalia, ale zbyt pretensjonalnie brzmialo :P. Sunia pieknie podrozuje w samochodzie i chodzi na smyczy (cala droge przespala na tylnim siedzeniu). Wedlug oceny weta ma jakies 2-3 lata (mimo siwizny), z pewnoscia juz rodzila i co stanowi teraz najwiekszy problem - ma cieczke. Co prawda dopiero poczatek, ale jest to duze utrudnienie. Poza tym w niezlym stanie, wazy ok. 33 kg, dzisiaj zostala odrobaczona. Ma cudowny charakter. Przekochana, bardzo ufna, bardzo garnie sie do mojego TZ-ta, co mogloby oznaczac, ze miala pana wczesniej. Teraz sobie spi u mnie w domu, ale... no wlasnie. Mieszkam razem z TZ-em na 30 m2 (kawalerka) i nie moge jej tymczasowac. Na jutro wzielam sobie urlop, ale w sobote musze prawdopodobnie wyjechac. .Czy ktos moglby pomoc szukac mi tymczasu dla niej? Nie mozemy wydac suni z cieczka do nowego domku, a ja musze w poniedzialek wrocic do pracy. Roza zostalaby na 9 h sama w domu :-( Pomozcie!!! Kontakt: [email protected] 602324577 Quote
Linssi Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 ROZLICZENIE: Wpłaty: Erka (ze skarpety kieleckich bid) - 150 zl Andzia 69 - 100 zl Kika22 (bazarek) - 99 zl Dziękujemy!! :loveu: Roza ma allegro na 4 wojewodztwa. Szukamy dla niej domu raczej bez malych dzieci. Sunia nie potrafi brac delikatnie jedzenia z reki, chapie jedzenie razem z dlonia. Chce uniknac sytuacji w ktorej dom dzwoni, zeby zabierac suke, bo "ugryzla" dzieciaka. Quote
andzia69 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Czyli domek u p. Moniki odpada myslisz? trzeba tu poprosić jeszcze Eliza - może jeszcze ktos do niej zadzwoni w sprawie oneczka:) co do domku Dyzia...chcą psiaka na podwórko:( a mówiłam temu panu, że Dyzio jako krótkowłosy i bez podszerstka nie nadaje się do takich warunków...nie wiem czy będą chcieli innego psiaka...pan mi tylko sms wysłał po rozmowie z Agą24 Quote
ewelinka_m Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Dodam jeszcze, że Roza jest bardzo łagodna..wczoraj jak jadła gmerałam jej w misce nawet nie mruknęła :lol: no ale...PILNIE POTRZEBNE DT!!!!! Quote
eliza_sk Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Wysłałam ją jeszcze do Sosnowca, pani chciała Reę. Andziu, a kto Tobie został z tych ludzi chętnych na Reę, których odsyłałam do Ciebie, bo ja w pewnym momencie przestałam to kontrolować ? Quote
kika22 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Wrzuciłam sunie na watek owczarków w potrzebie. Napisałam pw do beki, Cantadorra oraz Czarodziejka mam nadzieje, ze zajrza. Quote
Linssi Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 Jeśli do niedzieli nie znajde dla niej innego tymczasu, bede musiala ja odwiezc do schronu w Krakowie. Niestety jestem postawiona pod sciana. :( :( :( Quote
beka Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Bardzo żałuje że nie mam miejsca :(. mam 5 tymczasów obecnie :( Zaraz ją wrzucę na owczarekwpotrzebie.com Quote
aganela Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 wrzuciłam ją tu ; http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=16597 Quote
IVV Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 co sie dzieje z tymi ludzmi ??? tyle psow wyrzucanych na szosach :( Quote
erka Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Taka cudna sunieczka nie może trafić do schroniska:(. Błagamy o pomoc! Quote
eliza_sk Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='eliza_sk']Wysłałam ją jeszcze do Sosnowca, pani chciała Reę. Andziu, a kto Tobie został z tych ludzi chętnych na Reę, których odsyłałam do Ciebie, bo ja w pewnym momencie przestałam to kontrolować ? Zapytam raz jeszcze. Powinnaś mieć telefon do tej Pani z Sonsowca - była chętna na Reę, ja z nią tylko mailowałam, nie mam telefonu. Quote
andzia69 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='eliza_sk']Zapytam raz jeszcze. Powinnaś mieć telefon do tej Pani z Sonsowca - była chętna na Reę, ja z nią tylko mailowałam, nie mam telefonu.[/QUOTE] Eliza - do mnie dzwoniła oprócz p. Moniki z Myszkowa, pani z Poznania, pani chyba z Sosnowca - ale nie zapisałam tel. bo pani powiedziała, ze jedzie następnego dnia do schronu bo jest tam jakaś sunia i jeśli będzie to ją adoptuje, a jeśli nie - to zadzwoni...no i nie zadzwoniła... Quote
erka Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 POMOCY!!! Roza jest przekochaną , przecudownej urody i charakteru sunią, spokojna , zrównoważona, absolutnie domowy pies. Przecież ona nie może trafic do schroniska! Quote
Linssi Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 Niestety pani Monika zdecydowala sie na jamnika od Elizy. Roza jutro jedzie do schronu. Quote
ewelinka_m Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 błagamy o pomoc!!! to taka kochana sunieczka!!!! :-(:-( Linssi może zmienić by tak tytuł na jakiś bardziej dramatyczny? już sama nie wiem :placz: Quote
beka Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Jest miejsce w hotelu u Gajowej, sunia może przyjechać, ale ja sama nie udzwigne kosztów. Potrzebne beda bazarki i wpłaty na niunię. Jtro by dostała hormon na zatrzymanie i za 2 tyg sterylizacja. Co o tym myslicie? Quote
Linssi Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 beko, a gdzie ten hotelik jest? i jaki koszt utrzymania? ja oczywiscie bede partycypowac w kosztach! Dziekuje! Quote
Ewanka Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Piękna sunia ... taka słodka, domowa :) ufff, widzę, że widmo schronu oddalone, na szczęście. Quote
beka Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Hotelik jest pod Warszawą w Konstancinie. koszt to 15 zł plus karma. Karmę mam, to jej dam, bedzie blisko mnie, bedę do niej zagladać. A Gajowa jest miśniczką onków. Quote
Linssi Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 Ja moge pokryc koszty hotelowania. A kiedy sunia moze przyjechac? Ja ja oczywiscie przywioze. Beka, ratujesz nam obu zycie :calus::Rose: Quote
Ewanka Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Czy sunia będzie w domu, czy na zewnątrz??? ... bo u nas dzisiaj rano były zupełnie białe trawniki, pierwszy przymrozek (!!!) ... a to tez Mazowsze. Quote
Recommended Posts