Jump to content
Dogomania

Likwidacja przytuliska w Sandomierzu - DT, DS na cito! BARDZO PROSIMY O POMOC!

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

malawaszka napisał(a):
przy człowieku jeśli to możliwe w ogóle? czy się boją za bardzo?

Będzie ciężko ale spróbujemy, Elza już czasem do mnie podchodzi, najwyżej dam aparat Asi i może będzie miała dobry dzień. Z tym że od razu mówię że nie będzie to zdjęcie przy nodze tylko jak będę kucać, bo inaczej na pewno nie podejdą.

Zdjęcia poszły wszystkie co miałam.

Posted

malawaszka napisał(a):
o kurcze to takie dzikuski straszne :( niedobrze... a długo już u Was?

Ciężko mi odpowiedzieć bo ja od niedawna jeżdżę do przytuliska ale coś koło roku będzie. :(

Posted

One razem z mamą ( Korą - która już w nowym domu ) trafiły do przytuliska, z tego co Asia mówiła to byli chętni na sunie tyle że przy ich charakterze nie bardzo była opcja żeby je wydać.
Elza ma iść do mnie na DT na socjalizację tyle że jak na razie to jak na złość coś innego cały czas jest do ratowania :( Ona to już mi się po nocach śni normalnie :(

Posted

malawaszka napisał(a):
to od szczeniaka... o jeny biedulki

Od szczeniaka.. Brenda podchodzi, daje się głaskac. Ale tylko znajomym i tylko przez chwilę.
Dt to zbawienie, bezpośrednio do domu iśc nie mają szans, chyba że do doświadczonego, a to cud.
Elza to szczekacz, stoi w bliskiej odległości i szczeka. Trochę bardziej się teraz otwierają, gdy nie ma Kory, bo ona była straszną dominantką.
U nas DT to marzenie, niestety :(
Brenda przy drugim psie, szybko by się otworzyła, gorzej z Elzą..

Posted

W przytulisku mamy dwa nowe psiaczki... Jeden wywalony na przestanku, a drugi trafił do nas po śmierci właściciela. Oba wczoraj przywiozła Straż Miejska.

Zdjęcia psiaczka z przestanku, bardzo wystraszony biedaczek na razie, a do tego chudziutki :(

jamnisia Kropeczka:

Dżeki:

Posted

Cygan i jego wielka paszcza :lol:

I Neronek pieronek ;)

Zdjęcia kiepskie bo z mojej cyfrówki która już dawno martwa powinna być po tym co ze mną przeżyła :evil_lol:

Posted

Luzia napisał(a):
Maja wczoraj pojechała do nowego domku :)

Maja dzisiaj wróciła, podobno nie jadła i nie piła przez dwa dni... szkoda, że nie dano jej więcej czasu.

Posted

Maja przeszczęśliwa w przytulisku.. Eh. To chodząca miłość, dobroć i delikatność.
Państwo z Warszawy, którzy byli zainteresowani Naną i mieli ją odwiedzic za tydzień, wzięli tą sunie z Konina. Chcieli poznac obie suki, ale po spacerze, gdy odprowadzono sunie do boksu, psy zaczęły ją gryźć i nie mieli sumienia jej zostawić. Obiecali nas wspomóc karmą, przepraszali, ale ja to rozumiem. Cieszę się, że tamtej psinie się udało, bo dom brzmiał genialnie.

Posted

Nestor... ok. 7letni psiak, w wyniku tragicznej śmierci właścicieli stracił dom.

po nieudolnych interwencjach SM, nie za bardzo przepada za mężczyznami. Ale poznajemy go i on nas..

No i Elbuś.

porzucony, skrzywdzony, mimo strachu, kocha ludzi.

Posted

grzenka napisał(a):
Jakie Nestorek ma spojrzenie pełne smutku, biedak...Mogę go wspomóc ogłoszeniami tylko pewnie trzeba lepsze fotki.A jak Xenia malutka?

Jak tylko troszkę się z nami oswoi to zrobimy zdjęcia lepsze.
Xenia ma około 35 w kłębie i waży około 8-10 kg.

Tak, Nestor jest w dawnym kojcu Reksia.

Przepraszam za offa ale pragnę zaprosić na bazarek z bardzo fajnymi rzeczami ( między innymi: biżuteria, akcesoria dla zwierząt, portfele, zegarek nowy i wiele wiele innych).
http://www.dogomania.pl/threads/205962-Biżu-rzeczy-dla-zwierząt-portfele-zegarek-i-inne.Na-Romę-i-Sokoła.-Do-25.04-22-00?p=16685446#post16685446

Posted

Monika_tbg napisał(a):
aj, czyli domyślam się że Reksia już nie ma tu..

Reks został uśpiony w ostatnią niedzielę. Nijak nie rokował na poprawę, poza tym ugryzł przez siatkę dziecko. Był 10 miesięcy, a potrafił się rzucić bez żadnych sygnałów.
Taka bomba z opóźnionym zapłonem...

Nestor póki co musi się uspokoic po nieudolnych akcjach SM. Jego Pan się powiesił, on stał przy drzwiach szopy i były do niego 3 podejścia, łącznie z psikaniem gazem, chwytakiem i zarzucaniem siatki :shake:

Posted

Ta historia Nestora i jego Pana przypomina mi bardzo bolesną historię :-(:-(
co do kompetencji SM - brak kompletnie umiejętności naszych mundurowych, a nadto niektórzy bardzooooo "niekulturalni" - u nas jest szczególnie jeden Pan strażnik miejski, na którego zapewne złożę przy najbliższej sposobności skargę. Buta i cwaniactwo:angryy: ale poza tym pozostali Panowie z naszej SM są bardzo mili.
Miałam na mysli SM w Tarnobrzegu:eviltong:

Posted

Neronek Pieronek :)

Figuśka udaję żabę :lol:

"Tu mi daj, tu" :evil_lol:

Elza i Brenda sprawdzają nową budę na wybiegu :)

Co do SM w Sandomierzu to wolę wstrzymać się od głosu... :angryy: