malibo57 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Viris'] [B]malibo57 czy twoja deklaracja dotyczy hotelowania jednego pieska do czasu znalezienia mu domu, czy pierwszego miesiąca w hotelu? bardzo oczywiście dziękujemy za tą deklarację :* Czy możesz dowiedzieć się czy w tym hotelu mają miejsca dla tych dwóch psiaków i ile by kosztował ich pobyt (obecnie mieszkają w małym boksie z jedną budą, więc mogłyby w hotelu tak samo mieszkać - byle by jedzenie dostawały i mogłyby pochodzić trochę..) Biorę tego pieska na siebie pod każdym względem - finansowym, ogłoszeniowym, zdrowotnym i zobowiazuję się znaleźć mu dom. Do tego czasu będzie pod moją opieką. Przekazałam szczegóły Iwop na PW, bo też pytała. W hotelu od poniedziałku będą wolne 3 kojce z ogrzewaniem podłogowym oraz jeden zewnętrzny z budą (tańszy - 10/doba plus karma). Zarezerwowałam wstępnie 2 kojce dla Cudnej Pokraki i jego towarzysza. Czy rezerwować te pozostałe? Wiem, ze Czarodziejka zadeklarowała chęć przyjęcia staruszka od "dołka" - to chyba dobry pomysł? Gorzej z Omarem - nie gwarantuję, że p. Małgosia da sobie z nim radę. Chociaż nasz Konar z interwencji ( całe życie na łańcuchu, agresja lękowa) miał się u niej dobrze, zaprzyjaźnił się z opiekunką. Natomiast nie robił postępów, jeśli chodzi o kontakty z innymi ludźmi. To niełatwy problem, ten syndrom łańcuchowy. Na wątku "dołka" padła jakaś oferta dla Omara - trzeba dopytać o doświadczenie w postępowaniu z takim psem. Quote
Anashar Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Viris']Czy możemy do "odwlec" do soboty? Postaramy się spotkać z właścicielem terenu i omowić możliwości (rozdzielenie psów, jego pomoc w opłatach itp) Może uda się jeszcze lepsze zdjęcia zrobić. Dzięki za obecność! oczywiście z możliwości ogłoszenia skorzystamy - ale wolałabym wiedzieć na czym stoimy.[/QUOTE] Jasne, że tak ;) W razie czego możesz mi podesłać pw bo muszę jeszcze parę spraw w życiu prywatnym pozałatwiać więc codziennie nie dam rady kontrolować wątku. Quote
majqa Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Anashar']A ja dzisiaj dostałem wypowiedzenie z pracy, z czego akurat się bardzo cieszę. Ale jakąś skromną pomoc finansową mogę zaproponować, ale jeszcze przeliczę czy to będzie wpłata jednorazowa czy miesięczna deklaracja. (...).[/QUOTE] Oj, to mimo wszystko nie wesoło. :-( Dziękujemy serdecznie za chęć pomocy. :-) [quote name='sylwin7']Zobaczę. Moze coś uda mi się jeszcze na te biedaczyska znaleźć.[/QUOTE] Tu również dziękujemy! :-) [quote name='malibo57']Biorę tego pieska na siebie pod każdym względem - finansowym, ogłoszeniowym, zdrowotnym i zobowiazuję się znaleźć mu dom. Do tego czasu będzie pod moją opieką. (...) W hotelu od poniedziałku będą wolne 3 kojce z ogrzewaniem podłogowym oraz jeden zewnętrzny z budą (tańszy - 10/doba plus karma). Zarezerwowałam wstępnie 2 kojce dla Cudnej Pokraki i jego towarzysza. Czy rezerwować te pozostałe? (...) .[/QUOTE] Dziękujemy!!! :-) Co do rezerwacji, muszą się wypowiedzieć Viris i Iwop. Koniecznie musimy ustalić jakie imiona mają te pozostałe psy. To ułatwi ustalenia. Quote
Viris Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 malibo57 - nie rezerwuj kolejnych miejsc, miejsce dla Dziadunia będzie u Czarodziejki lub Dorothy. Dla Omara też coś się klaruje. My nie mamy tylu funduszy, musimy uzbierać chociaż na ten pierwszy miesiąc - aby na spokojnie ciułać na drugi. Do Teresina mogą pojechać tylko te dwa - jeden dzięki Tobie, ale musimy ogarnąć finanse czy damy radę uzbierać na tego drugiego. W sobotę zapadną konkretne decyzje jak spotkam się z Iwop. Jeśli się nie uda podołać finansowo to nie wiem co zrobimy :( Psy trzeba jak najszybciej wyciągnąć, a czasu na zebranie kasy jest niewiele ;/ Quote
iwop Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Niestety prawda - kasy mamy niewiele.... Mamy jeszcze suczkę z mojego podpisu (Bira) na płatnym tymczasie i koty, które szukają domów. Zobaczymy ile uda nam się uzbierać... Quote
malibo57 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Baner potrzebny, trzeba wyeksponować ONka. Na pierwszy miesiąc to na 100% uzbieramy. Quote
Viris Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 Podlinkowany (wybaczcie ale nie mam talentu do banerków) Quote
iwop Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 nawet banerka wstawić nie mogę :angryy: Po diabła są te ograniczenia do dwóch...? Quote
majqa Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Wiem, mnie też nosi, dlatego choć linki wstawiłam w podpis. :-( Quote
paulinken Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 A którego psiaka sponsoruje malibo57? Bo ja bym chciała złożyć stałą deklarację na drugiego - 10 zł miesięcznie (niewiele, niestety, ale mam 456247895629 innych ;) ). Chyba że nie zbieracie stałych deklaracji ;) Quote
Viris Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 Zbieramy zbieramy ! Jutro będę dzwonić do właściciela terenu w sprawie pomocy finansowej, może się uda. Malibo57 bierze na siebie tego brązowego "Pokraka". Czyli drugi zostaje Onkowaty Bolo. Quote
malibo57 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Viris, potrzebne info w tytule, że zbieramy deklaracje na Bolo. Quote
majqa Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='malibo57']Viris, potrzebne info w tytule, że zbieramy deklaracje na Bolo.[/QUOTE] Koniecznie!!! A swoją drogą, sytuacja poważna, a psy nazwane są Pokrak i Bolo. Ja pierniczę. ;-) Quote
Viris Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 Dzisiaj dzwonię do właściciela. Nie wiem czy stać nas będzie na hotel dla Bolo, ale nie mogę pozwolić żeby propozycja dla Pokraczka się zmarnowała. Malibo57 przepraszam że to tyle trwa, ale po prostu nie wyrabiamy.. Quote
iwop Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Cieszę się że brązowa pokraczka bedzie miała miejsce... Quote
malibo57 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='Viris']Dzisiaj dzwonię do właściciela. Nie wiem czy stać nas będzie na hotel dla Bolo, ale nie mogę pozwolić żeby propozycja dla Pokraczka się zmarnowała. Malibo57 przepraszam że to tyle trwa, ale po prostu nie wyrabiamy..[/QUOTE] Ja dołożę do 1-szego miesiąca Bolo - one muszą jechać razem. Czasu mało, żeby uzbierać do poniedziałku Nie zostawimy tam żadnego. Ale szybka akcja potrzebna - wiem, ze nie macie czasu, widziałam, co się dzieje. Mój Boże, Czekoladowa pokraka, to robocze imię:oops: Quote
iwop Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='malibo57']Ja dołożę do 1-szego miesiąca Bolo - one muszą jechać razem. Czasu mało, żeby uzbierać do poniedziałku Nie zostawimy tam żadnego. Ale szybka akcja potrzebna - wiem, ze nie macie czasu, widziałam, co się dzieje. Mój Boże, Czekoladowa pokraka, to robocze imię:oops:[/QUOTE] To jechałyby już w poniedziałek? Quote
Viris Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 O 11 jadę do faceta - jestem z nim umówiona. Postaram się wyprosić od Niego kasę - w poniedziałek mogłabym zawieźć psy - ale muszę podliczyć jakie to będą koszty paliwa. Chyba że wykombinujemy tańszy transport jakiś. Quote
agusiazet Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Ale akcja rozwija się w piorunującym tempie. Gdzie pieski pojadą? I za jaką kwotę, może po wypłacie listopadowej dorzucę coś jednorazowo, coś to max. 50 zł. Quote
malibo57 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Mogą jechać w poniedziałek obydwa - muszę potwierdzić rezerwację. Cena 12/doba plus karma. Quote
Viris Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 Czy karmę mamy kupować i z psami razem przywieźć czy można zostawić więcej pieniędzy na karmę. Jaką karmę proponujecie dla nich? Quote
malibo57 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Podam na PW numer do Ziutki - weźmiecie od niej karmę do hotelu, dla tych dwóch Budrysów i na pewno znajdzie się coś dla psiaków do zabrania do Ostrowca. Ziutka zrobi wieczorem inwentaryzację, to dowiemy się, ile tego jest. Quote
Recommended Posts