Jump to content
Dogomania

BOLO - Genialny ONek ma cudowny DOM!!!!!!!!! Rudolf ma osobny wątek :)

Recommended Posts

• Replies 304
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Onek dominuje brązowego, ta miłość zaobserwowana na ich poprzednim terenie to pozory. Psy mogą a nawet powinny iść do domów oddzielnie. Prosimy o pomoc w ogłoszeniach!!!!

Posted

Byłam dzis u chłopaków :) Pan Czekolada przywitał mnie radośnie przy furtce, dał sie wygłaskać, ogonek latał mu w każdą stronę. Psiak ma swój charakter, potrafi uszczypnąc człowieka (mi tego nie zaprezentował ale właścicielka hotelu relacjonowała). Jest strasznie miły a z wyglądu totalne cudo. Trochę taki lablador...tyle, że łapki od jamnika- w skrócie niski przystojniak.
Onek jest ulubieńcem hotelu, strasznie miły pies. Zachowuje się w boksie bardzo grzecznie, nic nie niszczy.

Viris czy oni są odrobaczeni (jeśli tak, to kiedy i czym)? Ważność szczepienia na wściekliznę kończy się 16.11 więc trzeba ich przygotować do kolejnego i wirusówek (mają ze soba tylko zaświadczenie o wściekliźnie, dobre papierki dostałam?)

Posted

Odrobaczone 1 października, nie wiem czym (kupiłyśmy, podałyśmy - bez wpisu w ksiażeczki - został też podany frontline). Mogę dowiedzieć się w piątek, papierki ich - takie dostałam. Tylko to było.

Posted

[quote name='iwop'](...) Omar zostanie zabrany przez syna właściciela sprzedanej posesji. Oczywiście weźmiemy adres i bedziemy ich odwiedzać... (...) [/QUOTE]
Koniecznie, dla własnego spokoju.

Posted

Iwop napisała w złym temacie. W tym temacie mamy Owczarka i brązowego z krzywymi łapkami (teoretyczne imiona Bolo i Rudolf) - one są już bezpieczne w hoteliku pod Wawą, brązowy pod pełną opieką malibo57, onek zbiera kasę na pobyt. Pamiętam o deklaracjach odezwę się na dniach bo umieram ;/

Posted

Viris napisał(a):

Potrzebujemy deklaracji stałych i wpłat na Bolo, drugi piesek pod opieką malibo57 prawdopodobnie zostanie nazwany Rudolf.

Zastrzegam sobie przywilej "matki chrzestnej", a nic mi nie wiadomo o Rudolfie. Kto go tak nazwał?:mad:
Kochane, chciałabym założyć Czekoladzie osobny wątek, ze względów organizacyjnych - czy to możliwe?

Posted

Takie imię robocze dostał w hoteliku - ale oczywiście jeśli chcesz zmienić to daj im znać ;) Matko chrzestna!
Jeśli chodzi o oddzielny wątek to trzeba by zapytać moderatora PWP jak to rozwiązać.

Posted

Miałam napisać - ale akurat wychodziłam z domu. Wpłaciłam kolejne 60zł na hotel Bolo - przy okazji też dzwoniłam do hoteliku.
Bolo jest psem idealnym - owszem dominuje swojego towarzysza, ale nie agresywnie - po prostu udowadnia mu że sytuacja się nie zmieniła mimo zmiany miejsca. jest zaborczy o człowieka, on jest najważniejszy. jednak jeśli trafi do kogoś jako jedyny pies to będzie niebo - do ludzi pies anioł, bardzo potrzebuje kontaktu, uwagi - ale przy tym nie przysparza problemów.

Posted

Dziewczyny, w czwartek wysyłam do Teresina weta - ma zbadać psy klinicznie, zaszczepić i wystawić książeczki zdrowia. Hotel musi je mieć. Poza tym, zostawi Drontal Plus, bo nie wiemy, czym były odrobaczane, podetnie pazury i takie tam. Koszty pokrywam.
I tu jest pytanie, kogo wpisać do książeczki Bolo, jako właściciela? Czy były właściciel podpisał zrzeczenie na kogoś? Rudolfa zapisze na siebie - nie wiem, co z Bolo?

Posted

Bardzo dziękujemy! Miałam właśnie pytać co robimy z kwestią weta - bo nie było na razie większych ustaleń. Co do odrobaczania z 1 października - jeśli to problem - mogę dowiedzieć się co dostały na robaki. To kwestia jednego telefonu (4 godziny temu byłam nawet u tego weta - więc drobiazg). Zrzeczenie nie było pisane, można to zrobić.
Czy Bolo można wpisać jako własność stowarzyszenia które jest w trakcie organizacji?

Posted

Zrzeczenie może być na każdą osobę prawna i fizyczną.
Nie zaszkodzi, jak odrobaczymy je jeszcze raz, po ok. 3 tygodniach - taka procedura:)
To ja podaję dane do zrzeczenia na PW, ok?

Posted

Ja wiem że odrobaczenie można zrobić kolejne - szczególnie że nie wiemy czy chłopaki kupkali robakami - bo nie było jak zaobserwować.. Ale po prostu napisałaś to tak jakby tylko dlatego że nie wiemy czym były potraktowane - będą odrobaczone drugi raz - więc poinformowałam że to nie problem się dowiedzieć.

Nie wiem na kogo ma być Bolo zapisany, teoretycznie przecież jest niczyj.