lika1771 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 A ten test na konie udało by sie zrobic,tam jeszcze nie wybrano moze warto sprobowac? Quote
iwop Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 lika1771 napisał(a):A ten test na konie udało by sie zrobic,tam jeszcze nie wybrano moze warto sprobowac? Tak, ale to może potrwac - najpierw trzeba zgody własciciela stadniny, potem psy trzeba tam zabrać... To może potrwać i sądze, że do tego czasu psy zostaną już wybrane :oops: Quote
Viris Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 lika1771 napisał(a):A ten test na konie udało by sie zrobic,tam jeszcze nie wybrano moze warto sprobowac?To wymaga od nas bardzo dużego wysiłku, gdyby była gwarancja że psy będą miały DS na 100% to by się to załatwiło, ale nie chcę się "ścigać" z innymi. Nie dam rady tego zorganizować tak na prawdę nie wiedząc czy to ma szansę powodzenia. W tym tygodniu mam ogromnie dużo na głowie, muszę spłacić też długi kotów - a na razie ciężko z czasem nawet na bazarki. Poczekamy do następnego tygodnia, jeśli nie zapadną decyzje to poproszę o zaklepanie dla nas kilku dni i będę starała się to załatwić. Quote
majqa Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Pomysł, pomysł, pomysł. Podobnie jak i dla tych, których link mam w podpisie. :-( Quote
Viris Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 [quote name='malibo57']Witam! Mogę jakoś pomóc?[/QUOTE] Witamy serdecznie, same nie wiemy za bardzo co możemy zrobić. Szukamy dla dwóch psiaków miejsca gdzie mogą spędzić swoją emeryturę. Stróżowały od dawna, mogłybyśmy poprawić im trochę warunki - ale jak teren zostanie sprzedany - psy będą przeszkadzać. Właściciel powiedział że szkoda mu będzie je uśpić - ale raczej tylko takie wyjście pozostanie. Jeśli wiesz o jakimś miejscu / fundacji która mogłaby pomóc - prosimy o informacje. Quote
malibo57 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Hm, fundcjom zazwyczaj pomagam, a nie odwrotnie - taka karma, widać. Jutro zrobię "stan magazynowy", ale sądzę, że w Nosku są miejsca. Tam chcą 12/doba, jak dla mnie. Myślę, że dla innych może nawet mniej;-) Wezmę jednego psiaka na siebie - dwóch nie dam rady, muszę jeszcze coś do tych biedaków "od dołka" zrobić. Też nie mam pomysłu. Na drugiego trzeba uzbierać - damy radę? Quote
majqa Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Musimy dać. Małgoniu jesteś niemożliwiec. :loveu: Quote
malibo57 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 No to zbierajmy, a ta cudna czekoladowa Pokraka już może przestać żłopać tę ...ciecz z szamba, brrr! Jasne, że muszą iść w pakiecie, ale ONkowców trzeba tu ściągnąć. Rasa zobowiązuje;-) Quote
Viris Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 [quote name='malibo57']Hm, fundcjom zazwyczaj pomagam, a nie odwrotnie - taka karma, widać. Jutro zrobię "stan magazynowy", ale sądzę, że w Nosku są miejsca. Tam chcą 12/doba, jak dla mnie. Myślę, że dla innych może nawet mniej;-) Wezmę jednego psiaka na siebie - dwóch nie dam rady, muszę jeszcze coś do tych biedaków "od dołka" zrobić. Też nie mam pomysłu. Na drugiego trzeba uzbierać - damy radę?[/QUOTE] A gdzie to jest? "Dołek też jest nasz" więc tym bardziej dziękujemy za tak wielką pomoc dla naszych biednych burków. Quote
malibo57 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Teresin, hotel Mokry Nosek - kojec, niestety, ale Ziutka tam czuwa. Chyba, że coś w domu się zwolni, ale wątpię. http://www.hoteldlapsow.net.pl/ Mam tam 3 psiaki. Marcela, Gacka i Rudkę z poligonu. Quote
majqa Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Napisałam do Zbójini, Anashar, beka, *Gajowa*. Quote
malibo57 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Napisz jeszcze do Cantadorra, Bela51 i chyba Ani z Poznania? One ściągną resztę:) Quote
iwop Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Weszłam rano na dogo i nie wiem co powiedzieć... Jestem w szoku - tyle pozytywnych informacji.... Zobowiązuję się robić bazarki i tezż"kombinować kasę... Quote
iwop Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Na poczatek musimy skontaktowac się z włascicielem tego zakładu - niech wykaże dobrą wolę i przekaże pieniądze na hotelik - rachunki mu przedstawimy... Quote
majqa Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='iwop']Na poczatek musimy skontaktowac się z włascicielem tego zakładu - niech wykaże dobrą wolę i przekaże pieniądze na hotelik - rachunki mu przedstawimy...[/QUOTE] O, strzał w 10tkę. To by była bajka, gdyby właściciel pomógł również. Quote
Viris Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 Iwop skontaktuj się z właścicielem czy będzie w firmie w sobotę - trzeba by z nim omówić temat ewentualnego rozdzielenia psów i czy dalby radę chociaż na pierwszy miesiąc rzucić kasę na hotel - ewentualnie na transport. malibo57 czy twoja deklaracja dotyczy hotelowania jednego pieska do czasu znalezienia mu domu, czy pierwszego miesiąca w hotelu? bardzo oczywiście dziękujemy za tą deklarację :* Czy możesz dowiedzieć się czy w tym hotelu mają miejsca dla tych dwóch psiaków i ile by kosztował ich pobyt (obecnie mieszkają w małym boksie z jedną budą, więc mogłyby w hotelu tak samo mieszkać - byle by jedzenie dostawały i mogłyby pochodzić trochę..) Quote
majqa Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 A ja przypomnę, że do pomocy bazarkowej mamy Iwop i Jaszę i serdecznie proszę o pomoc, czyli o poszukanie fantów na bazarki i kontakt z dziewczynami. Ja ze swojej strony zobowiązuję się również do poszukania takowych fantów. Kto się przyłączy? Quote
Viris Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 Ja będę wystawiać bazarki - bo mam sporo rzeczy - tylko niestety muszę tez pracować. Więc bazarki dopiero w wolnej chwili - no i na początek muszę pospłacać długi kociaków, więc na razie bazarki zrobię dla nich, a jeśli coś zostanie to pójdzie dla piesów. Quote
Anashar Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 A ja dzisiaj dostałem wypowiedzenie z pracy, z czego akurat się bardzo cieszę. Ale jakąś skromną pomoc finansową mogę zaproponować, ale jeszcze przeliczę czy to będzie wpłata jednorazowa czy miesięczna deklaracja. Viris, wrzucisz go na stronę owczarkową www.owczarki.eu? Można spokojnie dołączyć zdjęcia drugiego psiaka, a jak opiszesz tam jego historię i dasz kontakt do siebie to wrzucę to na stronę glówną bo tu pomoc najpilniej potrzebna. Quote
Viris Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 Czy możemy do "odwlec" do soboty? Postaramy się spotkać z właścicielem terenu i omowić możliwości (rozdzielenie psów, jego pomoc w opłatach itp) Może uda się jeszcze lepsze zdjęcia zrobić. Dzięki za obecność! oczywiście z możliwości ogłoszenia skorzystamy - ale wolałabym wiedzieć na czym stoimy. Quote
sylwin7 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='majqa']A ja przypomnę, że do pomocy bazarkowej mamy Iwop i Jaszę i serdecznie proszę o pomoc, czyli o poszukanie fantów na bazarki i kontakt z dziewczynami. Ja ze swojej strony zobowiązuję się również do poszukania takowych fantów. Kto się przyłączy? Zobaczę. Moze coś uda mi się jeszcze na te biedaczyska znaleźć. Quote
Recommended Posts