Jump to content
Dogomania

BOLO - Genialny ONek ma cudowny DOM!!!!!!!!! Rudolf ma osobny wątek :)

Recommended Posts

• Replies 304
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wróciłam do domu, ale jestem bardzo zmęczona. Nie miałam zabiegu - mam dwa tygodnie - może uda się uniknąć tego - ale i tak nie zapowiada się ciekawie. Takiego bólu nie życzę najgorszemu wrogowi.

Otrzymałam na maila wyniki Bolo - wstawię je jak dam radę - wyniki ok, ale facecik ma jedno jajeczko - będzie miał usg i coś tam jeszcze. Wszystko oczywiście będę przekazywać.

Posted

Viris napisał(a):
(...) Otrzymałam na maila wyniki Bolo - wstawię je jak dam radę - wyniki ok, ale facecik ma jedno jajeczko - będzie miał usg i coś tam jeszcze. Wszystko oczywiście będę przekazywać.

Cierpliwie, spokojnie czekamy. USG, czyli szukanie drugiego jajeczka.

Posted

Chyba jeszcze nie maja ogłoszeń? Na Dogo rzadko znajdują się domy same z siebie.
Bolo po usg - faktycznie jest wnętrem, operacja konieczna, bo prostata powiększona, a wewnętrzne jądro wykazuje nieciekawe cechy. Trzeba się pospieszyć. Reszta w porządku.
Zaraz prześlę do kogoś, kto wstawi opis.

Posted

malibo57 napisał(a):
(...) wewnętrzne jądro wykazuje nieciekawe cechy. Trzeba się pospieszyć. (...)

Operacja konieczna szybko i pewno wysyłka tego usuniętego jąderka na histop.

Posted

Kurde no :(

Malibo57 - daj znać proszę jakie koszty mamy zwrócić. Ja po święcie załatwię te umowy zrzeczenia. Czy jakoś możemy pomóc w sprawie tych zabiegów - ciężko raczej przez odległość. Nie ogłaszałyśmy na razie Bolo ze względu na te badania. Poza oczywiście ogłoszeniami które wstawiłam tu w wątku.
Bardzo dziękujemy wszystkim osobom zaangażowanym w ratowanie tych psiaków, mam nadzieję że operacja jest możliwa w miarę wcześnie - dajcie znać jeśli jakoś możemy pomóc (poza finansami bo to oczywiste).

Posted

Dziś rozmawiałam z wetem - dostał usg. Możliwy termin operacji w przyszły czwartek. Wet obiecał załatwić transport, a jutro podjedzie zaszczepić chłopaków. Problem jest w opiece pooperacyjnej, bo to jest poważny zabieg, będą cięte powłoki, mięśnie, trzeba dostać się do otrzewnej. Muszę pogadać z panią Małgosią, jaki standard opieki jest w stanie zapewnić Bolo.
Dam znać. Jeśli coś będzie wątpliwe, to pozostaje lecznica ze szpitalem.

Posted

Jestem po rozmowach - pani Małgosia podejmuje się opieki nad Bolo w czasie rekonwalescencji. W czwartek rano wet przyjedzie po psiaka i potem go odwiezie.
Bolo i Rudolf są w osobnych kojcach, bo Bolo terroryzował Czekoladę i odganiał od miski, na wybiegu nie pozwalał mu podejść do pani Małgosi, więc dla bezpieczeństwa psiaki zostały rozdzielone.
Z nowinek: Bolo wyśmondał sobie uszy w żywicy z jakiegoś iglaka. Pani M. usuwała to nieszczęście szczotką i psina ani drgnęła - pozwala zrobić z sobą wszystko. No, tylko raz się zbuntował, jak pan wet badał mu prostatę:)
Poza tym, Bolo chodzi z przypiętą krótką smyczką, bo ma wyraźny uraz do sznurka - zapiera się i miota. W transporcie na usg uspokoił się dopiero, jak przegryzł przypinkę do pasów i jechał sobie luzem. Rudolf chodzi ładnie na smyczy. Może i Bolo się przyzwyczai, bo poza tym, jest 100% adopcyjny.

Posted

Malibo wielkie dzięki za wszystko co robisz dla tych piesów. I dziękujemy również Pani Małgosi za to że da radę z psiakiem po operacji. U nas nawet nie chcę myśleć jaki miałybyśmy problem, nie ma nawet szpitaliku na takie wypadki :(

Posted

Chłopcy zaszczepieni.
Przy okazji wet ruszył temat bernardynki z wypadku. Gmina kazała ja umieścić w garażu z połamaną łapą, niewstającą. Jakoś wspólnymi siłami udało nam się ją dotransportować na Bemowo, dr Sterna wziął ją od razu na stół. Już po operacji, łapa zgwoździowana - nie ma urazów wewnętrznych. Zuzlik zakłada watek.