Jo37 Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 O ile pamiętam gdzieś była mowa o festynie w Węgrowie we wrześniu . Niestety nie pamiętam gdzie . Quote
Olga132 Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 Jo37 napisał(a):O ile pamiętam gdzieś była mowa o festynie w Węgrowie we wrześniu . Niestety nie pamiętam gdzie . Na tym watku. Ale ten pomysł z różnych przyczyn juz upadł...może kiedyś do niego wrócimy! Quote
kasiaprodex Posted August 18, 2006 Author Posted August 18, 2006 chce postawic puszeczke u weta na pieniązki dla Węgrowa jaka powinna byc umowa i czy sa inne wymagania itp Quote
tanitka Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 dziewczyny tu sanctus_iuda proponuje konkretną akcję: [SIZE=2]Szykujemy się z Akcją charytatywną na rzecz Schroniska węgrowskiego. Cały czas dogrywamy szczegóły odnośnie akcji, poniżej znajduje się ogólny jej zarys: Na przełomie września/października w Węgrowie odbędzie się "Akcja pomocy węgrowskiemu Schronisku dla Zwierząt". Oprócz samych zbiórek - różnych potrzebnych rzeczy dla Schronu (m.in w szkołach), planujemy również zrobić zbiórki pieniędzy w różnych częsciach Węgrowa. Dodatkowo szykujemy dwa koncerty benefitowe, z których dochód zostanie przeznaczony dla Schroniska. W internecie jakiś czas temu umieściliśmy apel do zespołów z całej Polski, które chciałyby wystąpić podczas koncertów. Na apel odpowiedziało kilkanaście kapel z różnych części naszego kraju (m.in Trójmiasto, Kraków, Rawicz, Częstochowa, Lublin i okolice, Zambrów, Warszawa). Zestawy zespołów, które wystąpią podczas koncertów zostaną niebawem ogłoszone. Ostateczne daty koncertów to 29 września oraz 27 października. UWAGA: Pilnie poszukujemy osoby chętnej zrobić reportaż video ze Schroniska węgrowskiego oraz osób, które chciałyby pomóc w całej akcji. Zainteresowanych prosimy o kontakt pod adresem: [email protected]. Informacje na bierząco pod następującymi adresami: www.myspace.com/diydziura oraz www.radiopositive.pl/dziura_squad. Liczymy na Waszą pomoc! tomek & dziura squad http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=20420&page=14 Quote
tanitka Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 200 szt. tabletek (1 tabl na 7 kg) na odrobaczanei zakupionych przez asiaf zawiozłam koło 10 marca 2006 i wtedy dorosłe psy powinny były je dostać. Quote
enia Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 To ja jutro spytam co i kiedy bylo podawane. Quote
bea100 Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 Olga132 napisał(a):Może dałoby się pogadac z Burmistrzem i on by to opłacił? Dla niego to nie sa duże koszty a dla nas tak.... Czy ja dobrze ,,wiem" i czy ten Burmistrz co teraz jest, ma odejść za 3 mc i nie ma tam z kim gadać? Byłoby chyba dobrze dla nas bo z tego co wyczytałam między wierszami to teraz nie ma tam przychylnej atmosfery dla schroniska na ich terenie. Jak zrozumiałam to oni go WOGÓLE NIE CHCĄ ? Net jest wielką siłą a nas tu wielu, mozna byłoby słać jakieś prośby/petycje itd itd np o przydzielenie pod Węgrowem dla TOZowskiego schroniska kawałka ziemi ( z woda, prądem, budynkami, ogrodzeniem itditditd). Nie wierzę, że tam nie ma jakiegoś ugoru na peryferiach...:shake: A jeśli nie ma to może by miasto odkupiło ten teren co jest (facet o ile wiem byłby skłonny sprzedać). Czy ktoś wie na jaki czas jest zawarta z nim umowa? Na razie ,,zainwestujemy" we wszystko co jest przenośne i do zabrania (budy, siatka itd) ale ...co z wodą? Odwiert to 1200 zł i co? Wydamy tą kasę ,,na chwilę"? Najlepiej byłoby inwestować w docelowe miejsce. Radżcie coś, piszcie... My włączamy z Jolą do akcji wolontariuszy z Grodziska i harcerze są chętni/od nich też mogłaby pójsć jakieś pismo z prośbą nie? Przy loteriach mogłybyśmy zbierać podpisy pod petycją do Burmistrza miasta Węgrowa...hmmm...co sądzicie? No i są psie fora, podpisy by się pozbierało/jestem pewna. Gdyby poszedł taki ,,nacisk" to byłoby ,,na dwoje babka wrózyła" (albo powstanie schron z prawdziwego zdażenia...albo zamkną to co jest a psy wywiozą/ a z tego co zrozumiałam to w Węgrowie czynią takie próby nasyłając wet-kontrole prawda?). Na tych petycjach położony byłby też nacisk na to, że schronu nie damy zlikwidować (ktoś mądry mógłby to napisać, mamy tu i prawników...) bo tam psy nie mają NIC ale za to mają wiele serca i nie są krzywdzone i są ratowane i leczone i karmione i są adopcje a ludzie z TOZu tam pracujący i MY-pasjonaci im pomagamy z całego serca...no i dobrze prowadzone schronisko jest dla miasta/terenu konieczne i mogłoby być ,,wizytówką" miasta Węgrowa (plus dofinansowanie dla miasta czy nawet dotacje z Unii?)...hmmm...radżcie kochane cioteczki. Niech ktoś znający sytuację się też wypowie (bo nie chciałybyśmy ,,zaszkodzić" ruszając niewygodny temat a chcemy POMÓC). Tak jak jest teraz być nie powinno/nie może. To taka ,,prowizorka" działająca na wariackich papierach już 3 lata...może ja się mylę w wielu sprawach, dlatego piszcie, każdy głos jest tu ważny. Quote
Olga132 Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Z tego co wiem to trwają jakieś rozmowy w kwestii kupienia przez gminę starego gospodarstwa – mieli wykupić dwa ale jak drugi właściciel dowiedział się w jakim celu gmina wykupuje ziemie to bardzo wywindował cenę. W tej chwili inwestowanie w to schronisko (prąd, woda) jest bezcelowe ponieważ budy stoją na terenie dzierżawionym i w razie wypowiedzenia dzierżawy studni ze sobą raczej nie zabierzemy. Jeśli chodzi o harcerzy to ja myślę, że w Węgrowie bardzo przydali by się wolontariusze do wyprowadzania psów. W razie adopcji było by to super źródło informacji o charakterach psów. Jeśli chodzi o warunki psów w schronisku to są fatalne – jak długo będą piły latem wodę z pobliskiego bajora a zimą topiony śnieg? Z tego co wiem kierowniczka tez już jest na skraju wyczerpania – przecież takie warunki sa uciążliwe nie tylko dla zwierząt ale i dla ludzi. Jedynie czego w tym schronisku nie brak to serca dla tych psów ale tym ich nie wykarmią! Quote
enia Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Bea to wszystko jest do obgadania na miejscu, to co wiedzialam już napisalam, a nie chcialabym przekrecić czegoś, dzierżawa jest chyba na 5 lat, 3 juz minely, ponoc jakias inna lokalizacja jest możliwa ale to wszystko kwestia ceny, choc teraz jak sie kadencja kończy to nie sądze, żeby ktoś się w UM postarał dociągnoć to do końca, obym się myliła. Petycje to dobry pomysł myślę ,tylko tak żeby nie zaszkodzić bo zamkną i tyle.Juz byly takie prppozycje zdaje się, bo jak bieda i brak kasy to po co schronisko? lepiej rozwieść psy do innych i problem z glowy. Bea tu wszystkiego nie da sie pisać bo dużo osób czyta a nie wszyscy są przychylni . Quote
enia Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 A wogóle to od września można w szkołach plakaty informacyjne o schronisku porozwieszać , może młodzież da sie namówić na zbiórki i pomoc??? Te psiaki wogóle nie sa wyprowadzane na spacery , bardzo im tego brakuje. Quote
Olga132 Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Enia, a byłas teraz w schronisku? Rozmawiałaś z kierowniczką o tym odrobaczaniu: kiedy było ostatnie? Quote
enia Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Bylam ale kierowniczka nie dojechala z Warszawy , a ja nie mialam czasu czekac dwie godziny na nią.Przykro mi. Postaram sie dzis dodzwonic. Quote
bea100 Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 enia napisał(a):...Bea tu wszystkiego nie da sie pisać bo dużo osób czyta a nie wszyscy są przychylni . Aż mnie trząchnęło jak to przeczytałam :angryy: . No jeśli tak jest, to zapraszamy tych nieprzychylnych do Węgrowa i niech popatrzą w oczy tym bidulom schroniskowym i niech się zastanowią KTO tym psom zgotował taki los. OK w takim razie, przenosimy się na maile (mój w bannerze poniżej). Co do zorganizowania tam w Węgrowie grupy wolontariackiej to nam tu z Jolą trudno bo daleko. To musiałby prowadzić/pilotować ktoś z terenu? Quote
kasiaprodex Posted August 21, 2006 Author Posted August 21, 2006 kasiaprodex napisał(a):chce postawic puszeczke u weta na pieniązki dla Węgrowa jaka powinna byc umowa i czy sa inne wymagania itp ponawiam pytanie. kto może podpowiedzieć? Quote
Olga132 Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 cholera ja tego nie wiem.....ale dziś ide do mojego weterynarza z psem i u niego tez jest taka puszeczka, więc zapytam jak to wyglada.... Quote
Olga132 Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Słuchajcie - a może przyłaczymy sie do tego konceru, który organizują Ci ludzie z Węgrowa. Możemy np plakaty w Wa-wie porozwieszać, promujace koncert. Zapytałam ich w mailu jak bedzie wygladała zbiórka. Oto ich odpowiedz: Witam, liste najpotrzebniejszych rzeczy otrzymamy niebawem od kierowniczki Schroniska. Będziemy robili zbiórki pieniedzy w różnych częsciach Węgrowa oraz na koncertach, ktore są częścią akcji, natomiast potrzebne rzeczy będziemy zbierać m.in po szkołach jak również podczas koncertów. Równiez za pieniądze z koncertów i nie tylko - zakupimy potrzebne rzeczy dla Schroniska. Oczywiście - fajnie by było zrobić coś wspolnie. Jak tylko będziecie mieli jakieś pomysły to piszcie smiało. Pozdrawiam serdecznie tomek Quote
Olga132 Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 A to znalazłam na pierwszym watku o Wegrowie: Akcja charytatwyna dla Schroniska węgrowskiego [SIZE=2]Szykujemy się z Akcją charytatywną na rzecz Schroniska węgrowskiego. Cały czas dogrywamy szczegóły odnośnie akcji, poniżej znajduje się ogólny jej zarys: Na przełomie września/października w Węgrowie odbędzie się "Akcja pomocy węgrowskiemu Schronisku dla Zwierząt". Oprócz samych zbiórek - różnych potrzebnych rzeczy dla Schronu (m.in w szkołach), planujemy również zrobić zbiórki pieniędzy w różnych częsciach Węgrowa. Dodatkowo szykujemy dwa koncerty benefitowe, z których dochód zostanie przeznaczony dla Schroniska. W internecie jakiś czas temu umieściliśmy apel do zespołów z całej Polski, które chciałyby wystąpić podczas koncertów. Na apel odpowiedziało kilkanaście kapel z różnych części naszego kraju (m.in Trójmiasto, Kraków, Rawicz, Częstochowa, Lublin i okolice, Zambrów, Warszawa). Zestawy zespołów, które wystąpią podczas koncertów zostaną niebawem ogłoszone. Ostateczne daty koncertów to 29 września oraz 27 października. UWAGA: Pilnie poszukujemy osoby chętnej zrobić reportaż video ze Schroniska węgrowskiego oraz osób, które chciałyby pomóc w całej akcji. Zainteresowanych prosimy o kontakt pod adresem: [email protected]. Informacje na bierząco pod następującymi adresami: www.myspace.com/diydziura oraz www.radiopositive.pl/dziura_squad. Liczymy na Waszą pomoc! tomek & dziura squad Quote
Olga132 Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 jutro będe pisała maila do faceta, który może cos taniej na pchły załatwi.... Quote
enia Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 Sanctus iuda super! może w końcu mieszkańcy Węgrowa dostrzegą schronisko i jego problemy ...... Quote
bea100 Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 A ja z wieilką/pilną PROŚBĄ. Jeśli ktoś ma czas (bo ja teraz tyram codziennie do wieczora) i chęci pomocy proszę o: taki informacyjny opis i schronu i sytuacji. W paru zadaniach. Na początku kto prowadzi, dzie jest, kiedy powstało. Potem opis. Potem ze 2 historie psów tam przebywających ( wzruszające). Potem: potrzeby. Potem prośby o ... Załaczone fotki. Jeju. Bardzo potrzebne do naszej akcji/sprawa PILNA. Kroi się poważny sponsor i trzba kuć żelazo...ratujcie/czekam.. Czekam na [email protected] Quote
Olga132 Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 zaraz ci cos przesle ale nie wykluczone ze bedziesz musiała cos dopisać Quote
Recommended Posts