Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byloby jak najbardziej ok. tylko szukamy kogoś kto nam pomoze w hurtowni zakupić jak najtaniej i jak najwiecej śrdków dla szczeniorków i nie tylko duze psy tez zapchlone.

Posted

GreenEvil napisał(a):
Ciotki, bo mnie tu sluchy dochodza ;), czy nie byloby OK przeznaczyc te pieniadze na odrobaczenie i odpchlenie Wegrowskiego towarzystwa?
...

No to jest tak:
1.Akcja zbiórki jedzenia (ryzu, kaszy, makaronu czy konserw) rusza dopiero (w piątek?).Nie prosimy dzieciaków o pieniądze.Wiadomo, że we wrzesniu otwierają się mozliwości w szkołach (pokazy ogarów planujemy itd itd).
2.Akcja=loteria na rzecz wody dla schroniska (zakładana kwota zbiórki to 1200 zł) ruszy w szkole w Grodzisku także we wrzesniu. Zbieramy fanty.
3,Ogaromainacy z gr VI dają swoje grosiki z przeznaczeniem dla Żanetki i tak zostają one rozdysponowane.
4. Zbieram materiały na budy od ludzi z Wwy i okolic ( deski itd) i będę składowała to u siebie (mozliwość transportu jakaś jest /jak już będzie z czym pojechać)

Oczywiście sprawa Węgrowa jest nagłasniana i są do pootwierania różne futrki i furteczki.

Ile tam jest piesków? Pytam bo Hania z gr VI jest wetem i na bank ma mozliwości zakupu środków na robale i pchły (zapewne taniej jeśli hurtem).
Tyle, że kasy na ten cel narazie nie mam/co innego jak ruszy loteria (zobaczymy co się zdaży)

Posted

Chrupek napisał(a):
Mam do oddania piłki tenisowe - byly dla Józefowskich psiakow , ale ja sie boje ze sie poduszą :oops:
dlatego trzymam je w szafie
jak cos to zapraszam na wole po odbiór ;)

30 sztuk

DZIĘKI ZA PIŁECZKI !!!

Posted

Bea doroslych psiaków jest ok. 100 sztuk , szczeniorków ok. 20 sztuk
prosze zorientujcie jakie to koszta i będziemy kombinować, maluchom zarobaczonym i zapchlonym musimy pomóc w pierwszej kolejności.Juz w sobotę mogłabym im coś podać.
Mamy na węgrowskie psiaki 180 zl może choc na szczeniorki starczy?

Posted

Kontynuujac watek zbiorki roznych materialow na budy- moze dobrym pomyslem byloby porozwieszanie też w Wegrowie ogloszen, żeby ludzie przepatrzyli swoje składziki i podrzucili deski,itp. bezposrednio do schroniska? Wtedy odpada nam kwastia transportu z Wwy i może uzbiera się więcej towarów.Wybiera sie teraz ktos do Wegrowa i moglby porozwieszać?

Posted

enia napisał(a):
...Mamy na węgrowskie psiaki 180 zl może choc na szczeniorki starczy?

Sprostowanie: 280 razem ( dzisiaj posłałam 100-przelew od Samograj na ten cel z dopiskiem Węgrów pchły)

Posted

wydaje mi się, że jeżeli odrobaczać i odpchlać to wszystkie psy na raz a nie wybiórczo, bo przecież psy sie od siebie zarażają podczas odrobaczania więc robic to fazami to strata i czasu i funduszy !!!!

Posted

enia napisał(a):
Bea doroslych psiaków jest ok. 100 sztuk , szczeniorków ok. 20 sztuk
...może choc na szczeniorki starczy?

Enia, odlicz 7 szczeniaków Żanety i ją samą (dzięki ogaromaniakom=mamy i na odrobaczenie i na zaszczepienie i na Frontline dla nich już odłożone specyfiki; jadę do Węgrowa z wetem Hanią prawdopodobnie 29go to odrobaczymy i odpchlimy Żanetkowe towarzystwo).
Może też jedzonko się uda zawieżć.

Pewnie, że byłoby najlepiej zrobić akcję w całym schronie, pewnie, tylko...kasa, kasa, kasa :-(
Hania mówiła, że Frontline kosztuje ok 50 zeta (strasznie drogo :shake: ) a co do innych cen itd to się popyta. Może chociaż te pchły? Może kupić obroże i tak sukcesywnie zakładać?
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam,ale tam cos już jest na pchły i leży (?). Enia, pogadaj z kierowniczką i zorientuj się co i jak w sobotę ok?

Posted

Kropelka na pchły bodajże firmy Beaphar (czy jak to się tam pisze) kosztuje 8 zł w Węgrowie, z tym, że przecież trzeba ją podawać co ok 3tyg :shake:

Jeśli Bea będzie potrzebna pomoc, to jestem do dyspozycji (oczywiście jeśli nic nie stanie na przeszkodzie :oops:), a z tartakami się zorientuję. Ja prawie Węgrowianka, bo 12km od Węgrowa mieszkam ;)

A tak wogóle to się dziś zirytowałam, nie wiem, może za nerwowa jestem ostatnio, ale dzwoniłam do człowieka od strony schroniska już któryś raz z koleji, żeby się na jutro umówić i nic.. Albo nikt nie odbiera, albo odrzuca rozmowę.. Qrde, ja już nie wiem.. Miałam zadzwonić ze stacjonarnego, ale nie mam, skype u mnie nie działa, postanowiłam więc zadzwonić i wszystko załatwić przez komórkę, już pomijając koszty, żeby nie przeciągać, bo i tak już tyle czasu mineło.. i nic.. Zła jestem jak cho****

Posted

Oooo, Folen, włąsnie na wątku Sabiny1 (naszym) o pomoc dla Węgrowa jest pytanie Hani na temat strony schronu wogóle/ i adopcyjnej. Zajrzyj tam i odpisz proszę.
Jesli mogłabyś się pojawić 29go byłaby fajnie się spotkać i pogadać (jak myślisz? Czy do 29go dałabys radę rozpracować temat tartaków?)

No to nawet, jeśli ten preparat kosztuje 8 zł to kwota 280 starczy ledwo na 35 piesków...ech...

Posted

Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam,ale tam cos już jest na pchły i leży (?).

ja im zawiozłam chyba w marcu z 5-6 butelek takich po 250 ml polskiego preparatu p-ko pchłom i kleszczom (w spreyu)- pewnie to leży i nikt nie zdążył z tego zrobić użytku??:roll:

Posted

Nie wiem :shake: Jak wyliczyłam, to tej kasy co jest (280) wystarczy dla 35 psów plus to co jest tam od Tanitki (?). To wystarczy max na 50 psów czyli na połowę dopiero :-( Czy jest sens takiego działania? Czy nie lepiej uzbierać jeszcze te 300 zł i wtedy odpchlić wszystkie hurtem? Decydujcie cioteczki...

Posted

Niech się jeszcze inne cioteczki wypowiedzą ( ale uważam, że to rozsądne dalej zbierać; tym bardziej, że zbiórka ruszyła dopiero i nie wiadomo co się zdaży; a nuż ktoś nam rzuci grosz na ten cel i uzbieramy te 300 złociszów szybciej niz się spodziewamy?).
A co z odrobaczeniem wszystkich psów? Jak myslicie, jaka kwota jest do uzbierania na ten cel?

Posted

Z tego co pamietam w zime byly odrobaczane Tanitka wozila prochy.
Ale i tak szczeniaki muszą być teraz bo są potwornie zarobaczone niestety.
Chyba najlepiej w kosztach orientuje sie weterynarz.

Posted

Słuchajcie…mam taki pomysł. Kiedyś Enia mi mówiła, że chyba Emir jeździ z takimi pogadankami o psach po szkołach. Tylko chyba to cos kosztuje - na Fundacje sie płaci (bo w końcu kobieta poświęca swój czas i dojazd tez nie jest za darmo). Może by takie pogadanki w szkołach węgrowskich zorganizować? Przy okazji można by było ogłosić zbiórkę na potrzeby schroniska. Może udałoby się zorganizować wolontariuszy do wyprowadzania psów…może by coś się w tych ludziach obudziło!!!
Co o tym myślicie ??

Posted

enia napisał(a):
Z tego co pamietam w zime byly odrobaczane Tanitka wozila prochy.
Ale i tak szczeniaki muszą być teraz bo są potwornie zarobaczone niestety.

Po pierwsze - psy trzeba odrobaczać co pół roku, więc jesli były odrobaczane w zimie to teraz tez jest potrzeba odrobaczenia. A po drugie nie można odrobaczyć tylko szczeniaków, bo z tego co wiem to z robalami jest jak z pchłami. Jeśli odrobaczysz jednego psa to i tak on zarazi sie od innego, więc nalezy to tez zrobić masowo....