Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zmysł myśmy pukały do wielu drzwi, ogłoszenia wertowałyśmy, ale wiesz to wioska ( Rajbrot) tam nie ma zakładów pracy, trzeba dojechać dalej a oni nawet na bilet nie mają, ojciec rodziny pracuje w szkole (obsługa) ale to neipewna praca, każdy straszy każdego jak wszędzie, ale teraz pracuje na 1/4 etatu zdaje sie.Gmina mało pomaga, nawet tam byłyśmy, o kościele to nie wspomne, ale nie poddajemy sie i szukamy różnych ofert, tam każdy prywatny zakład chce zastaw jak przyjmuje do pracy ( określona kwote wkupnego) przerabialyśmy to niedawno, nie uwierzylabym w to co sie dzieje na rynku pracy tam gdyby nie ta rodzina właśnie, ciagle kłody pod nogi.A chodzi wszędzie o pieniądze.Zeby sie prywtanie zatrudnić musisz zapłacić- koszmar jakiś.
A gmina po naszych interwencjach wielokrotnych zagroziła ,że odbierze im dzieci skoro taka bieda- tam to wszyscy powiązani są - mafia jakaś czy co. No mówie Ci szok. Ale robimy co możemy.

Posted

enia napisał(a):
Zmysł myśmy pukały do wielu drzwi, ogłoszenia wertowałyśmy, ale wiesz to wioska ( Rajbrot) tam nie ma zakładów pracy, trzeba dojechać dalej a oni nawet na bilet nie mają, ojciec rodziny pracuje w szkole (obsługa) ale to neipewna praca, każdy straszy każdego jak wszędzie, ale teraz pracuje na 1/4 etatu zdaje sie.Gmina mało pomaga, nawet tam byłyśmy, o kościele to nie wspomne, ale nie poddajemy sie i szukamy różnych ofert, tam każdy prywatny zakład chce zastaw jak przyjmuje do pracy ( określona kwote wkupnego) przerabialyśmy to niedawno, nie uwierzylabym w to co sie dzieje na rynku pracy tam gdyby nie ta rodzina właśnie, ciagle kłody pod nogi.A chodzi wszędzie o pieniądze.Zeby sie prywtanie zatrudnić musisz zapłacić- koszmar jakiś.
A gmina po naszych interwencjach wielokrotnych zagroziła ,że odbierze im dzieci skoro taka bieda- tam to wszyscy powiązani są - mafia jakaś czy co. No mówie Ci szok. Ale robimy co możemy.

A gdzie ta miejscowość? Daleko od W-wy?

Posted

Kurcze, ja też chcę pomóc...
Mam ciuszki po mojej Agusi, teraz ma 160 cm. Przybory szkolene też mogę dać.
Ale jak to Wam podać, kochane dziewczyny?
Podajcie mi koniecznie rozmiary ubrań dla dzieci (i rodziców), ogłoszę to w Instytucie, gdzie pracuje moja siostra (w Warszawie, oczywiscie) i gdzie sie da...

Posted

z zeszytami , to sie nie wyrobie, jak zwykle krucho u mnie przed pierwszym-0 ale czystke w szafach moge zrobic. Gdyby ktoras z was byla na dzialce pod wegrowem, to wtedy mozna by bylo sie umowic na odbior>
Chhyba ze po 1- ale to poczatek roku zaraz bedzie, i zeszyty to musza chyba miec wczesniej.
Prosze o rozmiarowke.

Posted

Ja chętnie kupię zeszyty i mat. piśmienne tylko jak Wam je przekazać a może przeleje trochę grosza na ten cel na konto (jeśli wchodzi w grę to rozwiązanie to proszę na pw nr konta).

Posted

Chetnie pomoge mam kilka zbednych rzeczy takich ja zaslonki posciel czy ubrania ...tylko prosze mi podac namiary gdzie moge to ewentualnie podeslac ......jak rowniez wymiary dzieciaków;-) zapewne doloze rowniez cos do szkoly dla dzieci ( w jakim sa wieku ) ........pozdrawiam;-)

Posted

malagos napisał(a):
Podajcie mi koniecznie rozmiary ubrań dla dzieci (i rodziców), ogłoszę to w Instytucie, gdzie pracuje moja siostra (w Warszawie, oczywiscie) i gdzie sie da...

malagos jeśli to by była paczka tylko z ciuchami to mogłabys ja wysłać poczta - koszt ok 15 zł
problem jest z wysyłka innych rzeczy takich jak zeszyty bo sa ciezkie- ja wczoraj wysłałam 1 paczke z piórnikami od Pucki, troche długopisów i kilka zeszytów tak na poczatek a reszte rzeczy zawieziemy samochodem jak pojedziemy.
Wiek dzieci
Ania 12
Januszek 14
Józio 16

Enia podaj wzrost jesli pamietasz.

Posted

ciemny napisał(a):
Ja chętnie kupię zeszyty i mat. piśmienne tylko jak Wam je przekazać a może przeleje trochę grosza na ten cel na konto (jeśli wchodzi w grę to rozwiązanie to proszę na pw nr konta).

pieniadze możesz przesłać mi lub Eni jesli ci tak wygodniej tylko napisz co chcesz aby za to było kupione lub jesli bywasz na SGGW to możemy sie umowić gdzies w tych okolicach po odbiór rzeczy

Posted

Dziekuje za tak wielki odzew.
Zuzolandio masz pw.
Malagos chcesz ich adres? bo nie wiem jak odebrać od Ciebie......
Zmysł - powiem tak Ewa nie zostawi dzieci i nie przyjedzie tu do pracy-ale porozmawiam z nią jak pojadę, ja widze szanse u Marka najstarszego syna który obecnie jest w wojsku , myśle ,że on by podjął, ale oczywiście mieszkanie itp. nie wiem czy sie nie wystraszy - wiesz wychowany na wsi , nieobyty z miastem itp.wojsko bardzo przeżyl a my razem z nim, ale będziemy rozmawiać i namawiać- Zmysł bardzo Ci dziekuje. Jeśli chcesz to podam Ci adres do nich i byś im przedstawił to co planujesz, jakiś zarys itp.

Posted

Mośka napisał(a):
Dziewczyny, ja juz zaczelam wczoraj czystkę w domu ;-)
Do kiedy mam czas? Kiedy jedziecie?

To zależy jak będą przebiegały czystki w innych domach:p
u mnie Tz drży jak staje przed jego szafą- wszystko już dawno w Rajbrocie....

Posted

malagos napisał(a):

Małgosiu zawsze możemy się gdzieś na trasie umówić;)

Posted

enia napisał(a):
Dziekuje za tak wielki odzew.
Zuzolandio masz pw.
Malagos chcesz ich adres? bo nie wiem jak odebrać od Ciebie......
Zmysł - powiem tak Ewa nie zostawi dzieci i nie przyjedzie tu do pracy-ale porozmawiam z nią jak pojadę, ja widze szanse u Marka najstarszego syna który obecnie jest w wojsku , myśle ,że on by podjął, ale oczywiście mieszkanie itp. nie wiem czy sie nie wystraszy - wiesz wychowany na wsi , nieobyty z miastem itp.wojsko bardzo przeżyl a my razem z nim, ale będziemy rozmawiać i namawiać- Zmysł bardzo Ci dziekuje. Jeśli chcesz to podam Ci adres do nich i byś im przedstawił to co planujesz, jakiś zarys itp.

No to daj adres. gdzie jest ten Rajbrot, ile to kilometrów od W-wy?

Posted

mycha101 napisał(a):
A może trzeba troszkę tytuł wątku zmodyfikować tak na chwilkę, więcej ludzi by to przyciągnęło:oops:

dobry pomysł - tylko co napiszemy?

Posted

enia napisał(a):
u mnie Tz drży jak staje przed jego szafą- wszystko już dawno w Rajbrocie....

mój też drży-szczególnie od momentu gdy na zdjeciach przysłąnych przez Ewę zobaczył swoje buty, które mu jakis czas temu 'Zginęły"

Posted

Olga132 napisał(a):
mój też drży-szczególnie od momentu gdy na zdjeciach przysłąnych przez Ewę zobaczył swoje buty, które mu jakis czas temu 'Zginęły"

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: