mycha101 Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Zmysł napisał(a):Czy ktoś będzie jechał do Emir w najbliższych dniach. Przekazałbym kasę na Skrzaty Leśne i jakieś gadżety (m.in. obiecane zawieszki). Ja będę jechała, szkoda że nie przeczytałam wcześniej, bo byłam w sobotę, ale nic straconego. Na pewno będę w Fundacji do przyszłego poniedziałku, więc możesz mi to do pracy podrzucić, oprócz karmy, bo najpierw ja wszystko do domu zabieram, do Ciechanowa i stamtąd będę jechała. Quote
Mośka Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Mycha, Ty to wyrobisz tych kilometrow ;) CIesze sie z tego Wikinga najbardziej :multi: :multi: :multi: A jakbym sie cieszyła, jakby Bonisia pojechala:sweetCyb: Olga, sprawdziłas to info juz :cool3: ? Quote
Ania W Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Tia...bardzo solidna , tylko zapominalska ;-) Kurcze ale bym się cieszyła jakby Boni poszła do domku... Ja niestety do Emira wybiorę się dopiero w połowie sierpnia :-/ Dzisiaj rano oglądałam program w tv o psach (tzn. w "kawie czy herbacie" było o psach w wakacje). Była pani ze schroniska ale za nic nie mogłam sobie przypomnieć z którego (twarz znajoma), która mówiła, że ostatnio spada liczba porzucanych psów w wakacje. Ona obserwuje, że najwięcej porzuceń maja przed Wielkanocą(wiosenne porządki?) i w listopadzie...Natomiast wzrasta liczba wakacyjnych adopcji co daje nadzieję , że są to przemyślane adopcje bo ludzie bardzo często decyduja się poświęcić swój urlop na aklimatyzację psa w nowym domu. Mała rzecz a cieszy! ;-) Tym bardziej że tych adopcji troszkę ostatnio było :-) Mnie się bardzo podbają Wolt i Birma - lubię takie umaszczenie (trikolor) i nie wiem dlaczego jeszcze nie sa w domach ??? Quote
Zmysł Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 mycha101 napisał(a):W sobotę do nowych domków pojechały: Wiking i Brava:multi::multi::multi::multi:, a w niedzielę miała pojechać Bonanza, mam nadzieję, że przyjechali po nią. Hurra!!!!:multi: Quote
evita. Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 [quote name='mycha101']W sobotę do nowych domków pojechały: Wiking i Brava:multi::multi::multi::multi:, a w niedzielę miała pojechać Bonanza, mam nadzieję, że przyjechali po nią. O rety Mycha ale super wieści nam przynosisz :bigcool: :bigcool: :bigcool: [quote name='Ania W']Uff! Karoteka VI już jest. Dorzuciłam tam Lisia. Lisio nie jest węgrowiakiem ale do tej pory był jakoś niezauważany. Tak to juz chyba jest...Przy takiej ilości psiaków zawsze jakieś pozostają niezauważone i odkrywa je się przypadkiem :-) A to zaktualizowana lista psów do ogłaszania . Tradycyjnie dajcie mi znać jak pominęłam ogłoszenia jakiegoś psa- tradycyjnie nie ogarniam ;-) ***************************************************** Tytus (brak ogłoszeń) Gapcio (brak ogłoszeń) Mela (brak ogłoszeń) Trufla (brak ogłoszeń) Tekla (brak ogłoszeń) Ida (brak ogłoszeń) Lisio (brak ogłoszeń) Dusia (brak ogłoszeń) Draka (brak ogłoszeń) Elza (brak ogłoszeń) Ludka (brak ogłoszeń) !Zibi II (brak ogłoszeń,jest na allegro) !Jeżynka ( ogłoszona jest na allegro) !Sułtan (ogłoszony, jest na allegroń) Reda (brak ogłoszeń) Reszka (brak ogłoszeń) !Dobra (ogloszona, jest na allegro) Aga ( ogłoszona jest na allegro) Rysiek( ogłoszona jest na allegro) Beza( ogłoszona jest na allegro ) !Bonanza ( ogłoszona, jest na allegro) Bambi(brak ogłoszeń) Laszka(ogłoszona, jest na allegro) Troska(brak ogłoszeń) !Basza ogłoszony jest na allegro Bolek(brak ogłoszeń) Gaja ogłoszona Rika(brak ogłoszeń) Placek(brak ogłoszeń) jest na allegro Jacek(brak ogłoszeń) jest na allegro Hajduczek(brak ogłoszeń) Zibi(brak ogłoszeń) Kamaro(brak ogłoszeń) Tomi( ogłoszony jest na allegro !Kropeczka( ogłoszona jest na allegro !Bemo(brak ogłoszeń) Bobo ogłoszona Atena ogłoszona Szczeniaki: Wolt ogłoszonyjest na allegro Berek ogłoszonyjest na allegro Bianka ogłoszonajest na allegro Birma ogłoszonajest na allegro W domach: Brava, Wiking,Czarla. Pepsi, Fanta, Bard, Busia, Barney Poproszę na maila kartotekę part VI ;) I mam jeszcze takie pytanko- na stronie Emir zobaczyłam jeszcze inne węgrowskie sunie, nie ujęte na liście : Trusię, Kawkę, Dumkę i Cocę- czy one też potrzebuja ogłoszeń i są do adopcji ? Quote
Ania W Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Trusia i Kawka jeszcze chyba nie nadają się do adopcji. Mimo , że jest lepiej niż jak je widziałam po raz pierwszy to nadal dwa kłębki nerwów - nawet nie próbowałyśmy ich kąpać w obawie o serca... Dumka i Coca sa pewnie do ogłaszania, ale ja niestety nie mam ich dobrych zdjęć. Jest też kilka innych suczek z Węgrowa, ale ja nie znam wszystkich imion a na dodatek zdjęcia mam kiepściutkie... Evita wieczorkiem prześle kartotekę - dzięki! :-) Quote
mycha101 Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Jednak Boni jeszcze nie pojechała, pani zapowiedziała się na następną niedzielę:oops: Emir miała też niesamowitą adopcję w sobotę:p, extra expressową. Zawiozłam sunię ze schroniska k. C-nowa, byłyśmy umówione, że ją przywożę. Była godzina 12, dotrałam do Fundacji, sunia została odpchlona i odizolowana od innych psiaków. Była godzna chyba 16 dostaję telefon, że pani chce adoptować Fantę (w Fundacji została Firką), tylko ją i żadną inną. Powiedziałam, że sunia już jest pod opieką Fundacji i tam powinna dzwonić. Pani tak zrobiła, po czym oddzwania do mnie i mówi, że jutro (niedziela) odbiera Fantę. Wieści cudowne, ale jeszcze jakaś rezerwa (wiadomo dlaczego). Nadchodzi wieczór, wracam ja sobie z moimi potfforami ze spaceru,a mój TŻ, że dzowniła Emir i powiedziała, że Fanta już pojechała do domu:multi::multi::multi:. Oczywiście pani też dzwoniła. Emir powiedziała, że pani pozytywnie zakręcona, że jak małą zobaczyła to wypadło jej wszystko z rąk, uklękła przed psem i zaczęła zapchloną istotkę całować. Emir bała się, że pies zostanie pogryziony:cool3: To tyle ode mnie. Fanta tye czasu czekała, aż tu nagle takie szczęście ją spotkało. Tym samym dostała szansę inna sunia klon Fanty:evil_lol: Quote
Mośka Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Biorąc pod uwagę okoliczności łagodzące (światełko w tunelu) wybaczymy Ci Mycha tę popelinę z Bonią ;) No faktycznie, ekspresowa adopcja, sobie sunia poprzechodziła z rąk do rąk w niezłym tempie :lol: Quote
mycha101 Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Mośka napisał(a):Biorąc pod uwagę okoliczności łagodzące (światełko w tunelu) wybaczymy Ci Mycha tę popelinę z Bonią ;) Wiesz, ale oni chyba mieli wczoraj przyjechać, tylko przełożyli, bo w sobotę była mowa o tej niedzieli. Najważniejsze żeby przyjechali, bo Boni to fajniutka dziewczynka, kolejna do której mam ogromny sentyment i będzie mi brakowało. Quote
Ania W Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Mycha wstaw zdjęcie tego cuda co tak zauroczyło panią , że jej ręce opadły;-) Żebyśmy wiedziały jak charakteryzować pozostałe psy ;-) Quote
Ania W Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 TRzy psiaki z kartotoeki mają już allegro (info strona wcześniej) ale bardzo was proszę wymyślcie mi jakieś sensowne tytułu aukcji dla innych... Może najpierw Elza, Ludka i Trufla ? Chociaż jakieś pomysły podrzućcie - ja mam zaćmienie totalne! Moim zdaniem ważne, żeby tytuł coś mówił o psie a jednocześnie przyciągał uwagę... No i ja zupełnie nie mam pomysłu na takowe... Quote
mycha101 Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 A oto i to cudo, ale oczywiście to kwestia gustu. Quote
Zmysł Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Brawo Mycha! Wzięłaś się i zobacz, jakie efekty:loveu: :loveu: :loveu: Quote
Zmysł Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 W niedzielę znowu podeślę chętnych do Emir. Tylko już się zgubiłem - kogo mam promować? Pepsi w domku (pizza z podwójnym serem uciekła sprzed nosa), Wiking, Bard i wiele innych też. Proszę o podpowiedź, bo ja już nie wiem - Trusia, Kawka jakaś. Są oczywiście Leśne Skrzaty, ale może kogoś jeszcze reklamować? Quote
Ania W Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Zmysł ja pisałam że Trusia i Kawka jeszcze raczej nie nadają się do adopcji...To znaczy na pewno dwa tygodnie temu były zbyt wylęknione, żeby już myśleć o nowej rodzinie. Na pewno są jeszcze szczeniaki i to bardzo ładne :-) Ja kojarzę takie: Berek Birma Wolt Poza tym jest jeszcze chyba dwójka rodzeństwa Berka (onkowate) i nowe szczeniaki z Brańska (nie mam zdjęć) . No i oczywiście Skrzaty :-) Prześlę ci jeszcze kartotekę VI z węgrowiakami. Prawdę mówiąc trudno mi coś podpowiedzieć bo nie wiem jakiego psa ta rodzina szuka i czego oczekuje, jakie warunki może zapewnić itp... A o pizzy to się jeszcze pomyśli ;-) Quote
evita. Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 A ja poproszę jeszcze raz kartotekę VI, bo przyszedł do mnie mail, ale bez załącznika ;) Quote
Zmysł Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 :offtopic: Jeździłem sobie dzisiaj i po drodze - na samej jezdni - znalazłem malusieńskiego kotka, albo raczej kotkę. Kręciła się koło drogi i sklepu spożywczego podobno trzy dni. I miauczała trzy dni. Nikt się nią nie zainteresował. "A Panie, przyłazi toto tutej co i raz i miauczy mi pod sklepem. A co ja mam z takim tałatajstwem zrobić, przecie do domu nie weznę, co nie?". I siedzi maluszek u mnie. Starsi kumple patrzą na nią z góry. Już przytulisko u mnie niemal. Może ktoś przygarnie? Niezawodna Paros wrzuci zdjęcia, jakie zrobiłem. Zaraz jadę z nią( z kotką nie z Paros) do weta. Quote
Ania W Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 No tak to już jest, że jak się zacznie z tymi zwierzakami to potem same przyłażą... Uśmiechaj się ładnie do paros i evity ;-) Wiem, że jest też kocie forum "miau"...Może warto znaleźć kogoś kto i tam kicię ogłosi? Berek jest bardziej "bardowaty" ;-) Będzie spory (pewnie powyżej kolana), trochę w typie onka. Myślę że uszy mu zupełnie staną . Quote
paros Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Oto chyba kicia Zmysła :lol: Jeżeli potrzeba to mogę wrzucić na Forum Miau, tylko co napisać :cool3: Musimy wiedzieć na pewno czy kicia czy kocur ;) Quote
Ania W Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Cudna! I jaka malutka! Uwielbiam buraski i...różowe noski ;-) Quote
Zmysł Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 [quote name='paros']Oto chyba kicia Zmysła :lol: Jeżeli potrzeba to mogę wrzucić na Forum Miau, tylko co napisać :cool3: Musimy wiedzieć na pewno czy kicia czy kocur ;) Dzięki serdeczne Paros:loveu: To jest kotek. Jest bardzo przyjazny, kochany. Wet stwierdził niestety przepuklinę. Kocio będzie wymagał zwiększonej dawki opieki i troski. Zostanie więc już u mnie. Ale jeszcze pochodzimy do lekarzy, bo ten wczorajszy(sezon urlopowy, więc siła wyższa) był jakiś nieszczególny. Quote
Ania W Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Na zawsze??? To który to już zwierzak? Na pewno nie zmieścisz jeszcze jakiegoś psa ? ;-) Ja nie wiem jak u kotów ale u psów przepuklina (pępkowa) zazwyczaj ładnie sama się wchłania. Quote
Recommended Posts