Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zmysł napisał(a):
Jeszcze o Fancie. Może by wrzucić jej zdjęcia w Dobre Wieści na stronie Emira? Napiszę jakieś pisemko o warunkach, w jakich się obecnie znajduje. Chyba, że musi to być bezpośrednio z nowego domku.

Zdjecia jak najbardziej mozna wrzucic na Dobre Wiesci :-)

Posted

Hania - relacja o Misi BOMBA !!!
Jest lakomczuchem ktory pozera wszystko co pojawi sie na jej drodze... Lubi sie bawic i przymilac, uderza wtedy swoimi malymi lapkami i macha calym swoim malym, okraglym cialkiem.
Na poczatku nie chciala chodzic po schodach - niektorzy maja szczescie nosic po schodach 12 kilogramow psa... Teraz chodzi juz sama po schodach - pewnie nie chce znow byc bezdomna...

Posted

[quote name='Olga132']Hania - relacja o Misi BOMBA !!!
Jest lakomczuchem ktory pozera wszystko co pojawi sie na jej drodze... Lubi sie bawic i przymilac, uderza wtedy swoimi malymi lapkami i macha calym swoim malym, okraglym cialkiem.
Na poczatku nie chciala chodzic po schodach - niektorzy maja szczescie nosic po schodach 12 kilogramow psa... Teraz chodzi juz sama po schodach - pewnie nie chce znow byc bezdomna...

Jeszcze marza mi sie zdjecia - moze w koncu dostaniemy.....

Posted

[quote name='Zmysł']No i kicha! Szczeniaczki jednak trafiły do Emir. Wczoraj koleżanki zawiozły je do Krysi, bo poprzedni adres zawiódł. Głupio, bo zamiast zabierać jeszcze upycham. Ale przynajmniej takie pocieszenie, że dzięki Emir i dziewczynom wspierającym Fundację Maja z Zielonki psiaki uniknęły Wołomina, co im realnie groziło. Oczywiście będę trzymał rękę na pulsie jeśli chodzi o koszty - żeby Emir przynajmniej finansowo nie dołożył. Mam nadzieję, że szczeniory zdrowe. No i podwoję działania adopcyjne.

Szczeniaki mają swój wątek na Dogo :roll:

Skrzat i Rusałka leśne ....

Posted

[quote name='Chrupek']2 tygodnie temu przejezdzalam niedaleko bylego schroniska w Wegrowie
"zabila"mnie ilosc bezdomnych psow...:shake:

3 psiaki byly na bank potracone przez samochod...

kulejace , glodne , chude , wystraszone!!!!!!!

tam dzieje sie koszmar!

probowalam zlapac jednego z kulejacych , ale niestety on nie byl zainteresowany pomoca,
mimo ze ledwo chodzil , zwial ,,,
:-(
masakra w tym calym Węgrowie

Władze Węgrowa uważają chyba, że kłopot mają z głowy. Po likwidacji schroniska miasto korzysta z usług mińskiego hycla (korzystało przynajmmiej w marcu a jak jest teraz to nie wiem). A tu kilka "ciekawostek" o jego "działalności" (zresztą to już nie pierwszy niepokojący sygnał w lokalnej prasie o działalności tego hycla)
http://www.co-slychac.pl/archiwum.php?id=2447
(Artykuł pochodzi z lokalnego tygodnika ukazujacego się m.in. w Węgrowie).
Handel psimi skórami, jakieś "dzikie" łapanki, głodzenie psów. W głowie się nie mieści :shake:
Czy tacy ludzie naprawdę są bezkarni ? Ręce opadają po prostu :shake:

Posted

[quote name='evita.']Władze Węgrowa uważają chyba, że kłopot mają z głowy. Po likwidacji schroniska miasto korzysta z usług mińskiego hycla (korzystało przynajmmiej w marcu a jak jest teraz to nie wiem). A tu kilka "ciekawostek" o jego "działalności" (zresztą to już nie pierwszy niepokojący sygnał w lokalnej prasie o działalności tego hycla)
http://www.co-slychac.pl/archiwum.php?id=2447
(Artykuł pochodzi z lokalnego tygodnika ukazujacego się m.in. w Węgrowie).
Handel psimi skórami, jakieś "dzikie" łapanki, głodzenie psów. W głowie się nie mieści :shake:
Czy tacy ludzie naprawdę są bezkarni ? Ręce opadają po prostu :shake:
no tak , niestety warunkow na schronisko nie ma , a raczej miasto takowego nie chce, i coz mozna na to poradzic? nie wiem samaa psy , trzeba jakos wylapywac , przeczytalam ten artykul, i widzisz sama ze nawet wladze minska , ktore wiedza, maja donosy na temat hycla nic nie robia w tym kierunku , nie wiem czy wegrowski urzad wie o tym , bo w nawiazaniu do twojej wypowiedzi nie widzialam tej ghazetki w wegrowie, wiec byc moze pan burmistrz jest nieuswiadomiony?co nie zmienia fakty ze w sumie to i tak chyba wladze maja to w nosie - oby psa sie pozbyc z terenu miasta i tyle( mniemam ze tak jak w wiekszosci polskich miast- niestety)

Posted

a jeszcze bym zapomniala , pomimo ze schronisko juz nie istnieje to jeszcze w sklepach, u weta wisza /wisialy ogloszenia o pomocy dla schronu , tam gdzie ja trafilam to powiedzialam ze schronu juz nuie ma i zeby zdjeli, byc moze w obecnym wydaniu gazety wegrowskiej jest cos na ten temat , a jesli nie , to nie wiem , ludzie beda dalej podrzucac psy w tamto miejsce( a moze wlasnie to robia i stad post o tych blakajacych sie tam psach ), tak wiec taka jest u nas organizacja, heh.

Posted

Zmysł napisał(a):
Czy ktoś będzie jechał do Emir w najbliższych dniach. Przekazałbym kasę na Skrzaty Leśne i jakieś gadżety (m.in. obiecane zawieszki).

i mam jeszcze karmę z Zielonki na Skrzata i Rusałkę.

Posted

dzisiaj zrobię mini kartotekę z węgrowiakami i zaktualizuję ogłoszenia....
Przepraszam , nie dawalam rady ostatnio...
Staram się na bieżąco aktualizować allegro.

Posted

Uff! Karoteka VI już jest.
Dorzuciłam tam Lisia. Lisio nie jest węgrowiakiem ale do tej pory był jakoś niezauważany. Tak to juz chyba jest...Przy takiej ilości psiaków zawsze jakieś pozostają niezauważone i odkrywa je się przypadkiem :-)

A to zaktualizowana lista psów do ogłaszania . Tradycyjnie dajcie mi znać jak pominęłam ogłoszenia jakiegoś psa- tradycyjnie nie ogarniam ;-)
Tytus (brak ogłoszeń)
Gapcio (brak ogłoszeń,jest na allegro)
Mela (brak ogłoszeń, jest na allegro)
Trufla (brak ogłoszeń)
Tekla (brak ogłoszeń)
Ida (brak ogłoszeń)
Lisio (brak ogłoszeń)
Dusia (brak ogłoszeń, jest na allegro)
Draka (brak ogłoszeń)
Elza (brak ogłoszeń)
Ludka (brak ogłoszeń)
!Zibi II (brak ogłoszeń,jest na allegro)
!Jeżynka ( ogłoszona jest na allegro)
!Sułtan (ogłoszony, jest na allegroń)
Reda (brak ogłoszeń)
Reszka (brak ogłoszeń)
!Dobra (ogloszona, jest na allegro)
Aga ( ogłoszona jest na allegro)
Rysiek( ogłoszona jest na allegro)
Beza( ogłoszona jest na allegro )
!Bonanza ( ogłoszona, jest na allegro)
Bambi(brak ogłoszeń)
Laszka(ogłoszona, jest na allegro)
Troska(brak ogłoszeń)
!Basza ogłoszony jest na allegro
Bolek(brak ogłoszeń)
Gaja ogłoszona
Rika(brak ogłoszeń)
Placek(brak ogłoszeń) jest na allegro
Jacek(brak ogłoszeń) jest na allegro
Hajduczek(brak ogłoszeń)
Zibi(brak ogłoszeń)
Kamaro(brak ogłoszeń)
Tomi( ogłoszony jest na allegro
!Kropeczka( ogłoszona jest na allegro
!Bemo(brak ogłoszeń)
Bobo ogłoszona
Atena ogłoszona
Szczeniaki:

Wolt ogłoszonyjest na allegro
Berek ogłoszonyjest na allegro
Bianka ogłoszonajest na allegro
Birma ogłoszonajest na allegro

W domach:
Brava, Wiking,Czarla. Pepsi, Fanta, Bard, Busia, Barney

Posted

Ania to nasza podpora ;)

Zmysł, jakoś cioteczki widać nie pędzą teraz do EMIR. Są wiec 2 wyjścia:

1) podjedz sam jak wygospodarujesz troche czasu ( jesli tam jeszcze nie byles- zrob to wreszcie, a na pewno nie bedziesz żałowac)

2) Krystyna lub Tomek czasami bywają w Warszawie. Sprobuj zadzwonic i
sie podpytac, moze uda Ci sie przekazać "towar" w Wwie ;)