Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To seter irlandzki - rzeczywiście piękny i towarzyski. Na razie , mimo ogłoszeń nikt się po niego nie zgłosił...
Wczoraj było wielkie pranie w fundacji. Prani byli węgrowiacy :-)
Ja już nawet w sumie nie wiem ile psów udało się wykąpać...Olga liczyła.
Kilka fotek ;-)
Niektórzy sami załatwili tę sprawę! Dziękujemy Bezie za samoobsługę! :loveu:

Dusię trzeba było mocno przytulać!

Elza już po myciu :-)

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Od dzisiaj wydaję legitymacje członkowskie fanklubu Gapcia.
Gapcio wcześniej znany jako Koralik vel Szwindel (imię nadane na SGGW), vel Kicek vel Trollik (imię niezwykle do niego pasujące ale może negatywnie zaciążyć na adopcji) jest 8 cudem świata!
To dorosły piesek ale malutki, ma problemy ze zdrowiem (głównie związane ze zmianami związanymi z krzywicą) spowodowane złymi warunkami życia ale jest pełen energii i bardzo towarzyski . Pcha się na kolana , wszędzie zagląda. Ma pewne problemy z równowagą ale spójrzcie jak biega!!! On się unosi nad ziemią!
To jest pies z serii " tak brzydki, że aż piękny" . Ja nawet jak patrzę na jego zdjęcia to się uśmiecham.
Gapcio to po prostu psi krasnal! :p

Gapcio fruwa!

Kąpiel

Na kolanach Mośki - powitanie z Sułtanem

Jestem caaaały twój!

Posted

Seter błąkał się po Grodzisku Maz.
Ciąg dalszy kąpieli
Trufla w białym hotelowym ręczniku ;-)

Rysiek zażyczył sobie kąpiel na świeżym powietrzu, a u nas mówisz - masz!

Materiał poglądowy - na pierwszym planie suka, która odmówiła współpracy , na drugi wykąpana panienka - proszę porównać odcienie bieli :)

Posted

Tak szybko widać różnicę .... Nawet Draka wygląda już zdecydowanie lepiej. A Boss czyli Miki okazał się super wesołkiem. Trollik to całkiem trafne imię.

Posted

Boss jest bardzo fajnym , kontaktowym psem i bardzo cieszę się, że trafił do Fundacji. Dodatkowo ma taką wesołą mordę , że aż miło ! Ona w tym boksie ze szczeniakami zachowywał się dokładnie jak reszta drużyny, tak samo skakał do głaskania i wdzięczył się. Tylko jedna uwaga - on nie umie chodzić na smyczy. Myślę, że on do schroniska trafił jak o szczenię razem z rodzeństwem ( u emir jest jeszcze jego siostra -obecnie Reszka , kiedyś Myszka, tez bardzo fajna, był tam też jeszcze jeden piesek taki jak one) i to bardzo dobrze świadczy o jego charakerze, że mimo pobytu w takich warunkach zachował pogodę ducha. Myślę że będzie świetnym towarzyszem...
Zmysł, a słyszałam że jest szansa na jeszcze jeden domek...Pilotuj sprawę proszę. Bardzo fajne są węgrowskie dziewczynki. Może któraś z nich. Wtym tygodniu zaczynają się ich sterylizacje i mogą iść do domu.

Trollik- imię fajne, ale z ogłaszaniem mógłby być problem bo jak tu zareklamować Trolla ???

Wiesz, że Drakę masz w banerku ;-)?

Posted

Boss trafił do młodego małżeństwa, ma mieszkanko w bloku. Na razie jest trochę zalękniony, przyzwyczaja się do nowego miejsca, bo całe życie spędził w schronie i wiemy, w jakich warunkach.
Młodzi mają doświadczenie z psiakami, mieli kundelka, który niedawno odszedł ze starości.
Przed wizytą w Emir upatrzyli innego psiaka, ale jak Boss wskoczył chłopakowi na ramiona i zaczął całować, to go pokochali dozgonnie. Zdjęcia wkrótce.

Posted

[quote name='Ania W']Boss jest bardzo fajnym , kontaktowym psem i bardzo cieszę się, że trafił do Fundacji. Dodatkowo ma taką wesołą mordę , że aż miło ! Ona w tym boksie ze szczeniakami zachowywał się dokładnie jak reszta drużyny, tak samo skakał do głaskania i wdzięczył się. Tylko jedna uwaga - on nie umie chodzić na smyczy. Myślę, że on do schroniska trafił jak o szczenię razem z rodzeństwem ( u emir jest jeszcze jego siostra -obecnie Reszka , kiedyś Myszka, tez bardzo fajna, był tam też jeszcze jeden piesek taki jak one) i to bardzo dobrze świadczy o jego charakerze, że mimo pobytu w takich warunkach zachował pogodę ducha. Myślę że będzie świetnym towarzyszem...
Zmysł, a słyszałam że jest szansa na jeszcze jeden domek...Pilotuj sprawę proszę. Bardzo fajne są węgrowskie dziewczynki. Może któraś z nich. Wtym tygodniu zaczynają się ich sterylizacje i mogą iść do domu.

Trollik- imię fajne, ale z ogłaszaniem mógłby być problem bo jak tu zareklamować Trolla ???

Wiesz, że Drakę masz w banerku ;-)?
Co do nowego domku to jest szansa, ale za jakieś kilka miesięcy najwcześniej. Będę oczywiście sprawę pilotował. Być może nastąpiło jakieś drobne przekłamanie, co do obecnych i ewentualnych domków.Więc wyjaśniam dokładnie:
Wczoraj były 4 grupy zainteresowane pieskami:
1. młode małżeństwo nr 1 - obecnie mają dwa koty i chcą pieska, ale gdy będą mieli nowe, większe mieszkanie - za kilka miesięcy najwcześniej - więc na razie nie wzięli pieska;
2. młode małżeństwo nr 2 - wzięli Bossa;
3. Mama małżeństwa nr 1 - wzięła Fantę;
4. Małżeństwo w średnim wieku - zainteresowane seterem, ale jeśli odnajdzie się właściciel, wezmą innego psiaka - więc na razie czekają.

Posted

Fanta nie trafiła do domku z kotkami, lecz dwoma pieskami. Są to: starutki kundelek Perła i 1-roczny onkowaty Fokus.
W lecie wszyscy mieszkają w domku letniskowym, w sezonie zimowym w sporym mieszkaniu. Więc obecnie szaleją na dworze. Fanta została świetnie przyjęta i sama czuje się wyśmienicie w nowym towarzystwie. Z Fokusem wariowali wczoraj cały dzień. Zdjęcia wkrótce.

Posted

Olga132 napisał(a):
a jak u Bossa z załatwianiem potrzeb? załatwia sie na dworzu czy sa wpadki w domu?

Na razie nie ma wpadek. Nawet podczas transportu wszystkich zaskoczył, bo zasygnalizował chęć. Zatrzymali się i Boss wyszedł,grzecznie załatwił co trzeba, wrócił do samochodu i mogli jechać dalej.

Posted

No to wszystko jasne!
To trzymaj tych ludzi mocno ;-)
Ja też mam jednych w zapasie, ale dopiero na jesieni bo dom kończą...
W każdym razie psów na pewno nie zabraknie.

Posted

Jeju, ile adopcji w ten weekend było :multi: :multi: :multi:

Zeby tak bylo co weekend....

Zmysł, dziekujemy Ci za wsparcie :loveu:

Dziewczyny - imię GAPCIO jest ŚWIETNE!!!!!!!!:megagrin:

A która to cioteczka napisała ten zielony tekst o EMISI na Emirze? Oj, naraziła mnie na duże emocje i szkliste oczy z samego poniedzialku;)

A po sobocie nóżki mnie bolały, oj bolały :lol:

Posted

Oj Mośka narobiłaś sie to i nóżki bolały!!!!!!!:eviltong:
Zmysł dzieki Ci za adopcje!:loveu:
ps. mam nadzieje , że sie wreszcie spotkamy!
a ja wracałam w sobote na ręczniku cosik wyliniało na mnie i tz rozłożyl mi ręczniczek na siedzeniu, on myślał , że my kawkujemy chyba w Fundacji cały dzień.:cool3:

Posted

Jestem trochę onieśmielony tyloma podziękowaniami:oops: . Ale muszę Wam powiedzieć jedno. Ludzie, których skierowałem do Emir są zachwyceni tym miejscem. Zanim ich "przechwyciłem" byli w kilku miejscach i są zaszokowani pozytywnie Emirem. Warunkami, czystością, nawet zachowaniem piesków- w ogóle całokształtem. Na pewno będą reklamować. No i sami wrócą po dwa pieski.

Posted

Zadzwonił do mnie Pan, szuka młodej, średniej wielkości suni, lubiącej koty i tu do głowy przyszła mi Czarla, kandydatka idealna. Już ją poleciłam w mailu do Pana, mam nadzieję, że on pojedzie do Fundacji. Właściwie Czarla jest prze Enię przetestowana:evil_lol:

Posted

Absolutnie:-)...tylko...Rysiek to już bardzo dorosły pan. W Węgrowie kierowniczka nam mówiła że on ma 3 lata ajak dojechał do emir to okazało się że może nawet 9-10. On nie ma już kilku zębówi więc obawiam się że jego szanse marne....Ale może, kto wie...

Posted

Fanta czuje się świetnie. Znalazła wspólny język z Fokusem - onkowatym jednoroczniakiem. Noszą sobie razem patyki - to ich ulubiona zabawa. O 4 rano poczuła potrzebę, a ponieważ drzwi były zamknięte i nikt jakoś się nie obudził, poszła grzecznie do kuchni i zrobiła co trzeba. O szóstej, kiedy domownicy wstali, zaprosiła ich do kuchni i usiadła przy drobnej kałuży z miną "no, chyba trzeba to sprzątnąć, nie? Na co czekacie?".
I zabrała się za zabawę. :lol: