evita. Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 [quote name='Edyta_D_R']mojej Sary jeszcze nie- caly czas u mnie:) Poprosilam Ewite o przedluzenie allegro. Nowe allegro Sary ;) : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=229533881 A to bannerek z podlinkowanym nowym allegro ;) Quote
Zmysł Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Czy znacie tę akcję? http://www.psy.pl/zerwijmy_lancuchy/ Quote
Ania W Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Ja chyba coś o niej czytałam... OGŁOSZENIA - Bijąc się w pierś wklejam poprawione z opóźnieniem Milka(brak ogłoszeń) Rudzia(brak ogłoszeń) Grisza (brak ogłoszeń, jest na allegro) Nurka (brak ogłoszeń jest na allegro Bohun((ogłoszony,jest na allegro) Tytus (brak ogłoszeń) Gapcio (ogłoszony,jest na allegro) Mela (ogłoszona, jest na allegro) Trufla (ogłoszona) Tekla (ogłoszona brak ogłoszeń) Ida (ogłoszona brak ogłoszeń) Lisio (ogłoszony brak ogłoszeń) Dusia (ogłoszona, jest na allegro) Draka (ogłoszona) Elza (ogłoszona) Ludka (ogłoszona brak ogłoszeń) !Zibi II (ogłoszony,jest na allegro) Reda (ogłoszona) Reszka (ogłoszona brak ogłoszeń) !Dobra (ogloszona, jest na allegro) Aga ( ogłoszona jest na allegro) Rysiek( ogłoszona jest na allegro) Beza( ogłoszona jest na allegro ) Bambi(brak ogłoszeń) Laszka(ogłoszona, jest na allegro) Troska(brak ogłoszeń) !Basza ogłoszony jest na allegro Bolek(brak ogłoszeń) Gaja ogłoszona Rika(brak ogłoszeń) Placek(brak ogłoszeń) jest na allegro Jacek(brak ogłoszeń) jest na allegro Hajduczek(ogłoszony) Zibi(brak ogłoszeń) Kamaro(ogłoszony) Tomi( ogłoszony jest na allegro !Kropeczka( ogłoszona jest na allegro !Bemo(brak ogłoszeń) Bobo ogłoszona Atena ogłoszona Szczeniaki: Oponka((ogłoszona , jest na allegro ) Szogun(ogłoszony , jest na allegro ) Bianka (ogłoszona jest na allegro) Wiwat (brak ogłoszeń) W domach: Birma, Wolt, Bara, Pin, Jeżynka, Rodo, , Berek, Bonanza, Sułtan, Brava, Wiking,Czarla. Pepsi, Fanta, Bard, Busia, Barney Quote
Olga132 Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 [quote name='Zmysł']Czy znacie tę akcję? http://www.psy.pl/zerwijmy_lancuchy/ taaa- wszystko pieknie tylko tak na prawdę nie wiem czy takie akcję w "większych miastach Polski mają sens" bo to nie mieszkańcy miast przywiązują psy na łańcuchach tylko ludzie na wsi. Popieram takie akcje ale jeśli nie będzie sie edukować ludzi na wsiach i nie bedzie sie uczyć dzieci, jak postepować ze zwierzetami to jednorazowy protest niewiele da. Własnie powinni takie akcje przeprowadzać w małych miasteczka-rozdawać ulotki, może organizować konkursy na np najbardziej zadbanego psa lub na najlepiej wykonany kojec we wsi, gdzie nagrodą byłaby np kosiarka - wtedy może ludzie by sie postarali. Można porozmawiać z sołtysem, żeby pomógł przeprowadzić taki konkurs.... Zresztą miałam namówić dziewczyny do tego abyśmy spróbowały przeprowadzić taką akcje np w jednej wsi i zobaczyły jaki to daje efekt. Tylko czekam aż powstanie nasza stronka. Poza tym piekna wypowiedz pana Muży: WOJCIECH MUŻA, sekretarz generalny Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami: Pies łańcuchowy, pozbawiony kontaktu z człowiekiem, po jakimś czasie dziczeje. Bywa, że się zerwie z uwięzi. Wtedy zdarzają się pogryzienia, wypadki - przecież zwierzę, które całe życie jest przywiązane, nie potrafi zareagować na jadący samochód! Jednak przede wszystkim wiązanie psa jest złamaniem Ustawy o Ochronie Zwierząt _ łańcuch uniemożliwia normalne życie. Jeśli ktoś przywiązuje psa, to ma obowiązek co najmniej trzy razy dziennie spuścić go z uwięzi. Tylko kto tego przestrzega? Nie wiem po co ten czlowiek sie wypowiada skoro latami tolerował istnienie schroniska w Węgrowie prowadzonego przez INSPEKTORA TOZ gdzie psy były przetrzymywane na łańcuchach w taki sposó, że miały rany na szyi(np Masza) lub latami nie były wyprowadzane na space(Mona, Dobek, Rychu, Żanetka...i wiele wiele innych) Quote
Olga132 Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Kiedyś nawet z Alą planowałyśmy, że może pojeździmy po wsiach (natchnęła nas do tego historia jej Kazika) i cos zorganizujemy. Tylko teraz Ala nie bedzie mogła ale mam nadzieje, że ktoś będzie chciał sie przyłączyc do takiej akcji Quote
Ania W Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Przedstawiam nowe sunie...To znaczy sunie nie są już takie nowe , bo to stare znajome z Węgrowa ale teraz zostały "zidentyfikowane" MILKA - ok 2-3 lata, przesympatyczna, bardzo kontaktowa i spragniona kontaktu z człowiekiem, mała (wielkości większego jamnika). Ona się skręca jak się podchodzi do boksu, tak chce być zabrana (tak jak Mela-Kremówka) RUDZIA - ok 4 lata. To sunia z tych co "chciałaby, ale się boi". JEst zainteresowana człowiekiem ale jednocześnie jest nieufna wobec obcych. Wymaga troskliwego i cierpliwego opiekuna. Nieduża, poniżej kolana Quote
Zmysł Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Milka miała być tym rudym jamnikiem? :mdleje: Ale trzeba próbować. Quote
Olga132 Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Zmysł napisał(a):Milka miała być tym rudym jamnikiem? :mdleje: Ale trzeba próbować. mój drogi - my jestesmy takie sprytne, że powiedz jaka rasę chcesz a my Ci w Fundacji znajdziemy: chcesz labradorka- dostaniesz Bezę chcesz jamniczka - masz milkę pinczerka? wyadoptujemy ci agę no jakiej rasy poszukujesz???????? Quote
Zmysł Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Olga132 napisał(a):mój drogi - my jestesmy takie sprytne, że powiedz jaka rasę chcesz a my Ci w Fundacji znajdziemy: chcesz labradorka- dostaniesz Bezę chcesz jamniczka - masz milkę pinczerka? wyadoptujemy ci agę no jakiej rasy poszukujesz???????? rottweiler (pewnie Gapcio?) Quote
Ania W Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Nie, Gapcio idzie jak ktoś będzie chciał buldożka francuskiego bo on ma wyłupiaste oczy ;-) A ja napisalam, że Milka jest "jamnikopodobna" ,a nie, że jest jamnikiem ;-) To jedyny pies jakiego dało się podciągnąć pod wymagania bo : a) rudy b) na krótkich łapach c) długi ogon a że uszy sterczą...no cóż , nikt nie jest doskonały! Quote
Zmysł Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 No tak, ruda to ona faktycznie jest, więc OK. To ja będę rozgłaszał Gapcia jako buldożka francuskiego, a nuż się uda. Jak przygarnąłem moją znajdkę to też myślałem, że trochę pinczer. Jak to powiedziałem wetowi to śmiał się godzinę. Quote
Edyta_D_R Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Dziekuje ewita za nowe allegro, a jutro , bo dzis juz nie zdazylam cos przesle na maila- w kopncu "zmusialam" mojego meza do roboty, i ...... Quote
mycha101 Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Zmysł, ale jeśli na serio chcesz rottka, to u nas jest, piękna sunia, dopiero dziś ją wypatrzyłam, siedzi na kwarantannie bo na zewnątrz miejsca nie ma. Wiem, że w schronie urodziła szczeniaki i jest bardzo łagodna. Jutro pojadę ją obfocić, dziś zrobiłyśmy łapankę, ale udało się złapać tylko jednego psiaka zamiast trzech i aparatu nie miałam:angryy:. Przepraszam, że piszę o psiaku spoza fundacji:oops: Quote
Zmysł Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 mycha101 napisał(a):Zmysł, ale jeśli na serio chcesz rottka, to u nas jest, piękna sunia, dopiero dziś ją wypatrzyłam, siedzi na kwarantannie bo na zewnątrz miejsca nie ma. Wiem, że w schronie urodziła szczeniaki i jest bardzo łagodna. Jutro pojadę ją obfocić, dziś zrobiłyśmy łapankę, ale udało się złapać tylko jednego psiaka zamiast trzech i aparatu nie miałam:angryy:. Przepraszam, że piszę o psiaku spoza fundacji:oops: Ja bym wziął i rottka, ale Bodzio by pewnie protestował. Nie mówiąc o innych. Quote
Mośka Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Olga, bardzo mi sie spodobal Twoj pomysl z akcja na wsi. Super! Ania- ze ja na to wczesniej nie wpadlam- toz nasz Gapcio to faktycznie wypisz wymaluj buldozek francuski (z dlugim ogonkiem) :lol: Quote
enia Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Zmysł napisał(a):Milka miała być tym rudym jamnikiem? :mdleje: Ale trzeba próbować. Też sie pośmiałam z poniedziałku........:evil_lol: a Maszka miała być kaukazem jakby co;) pamietam jak Chrupek mi napisala w smsie ,że była w schronie z karmą i właśnie Maszke przywieźli z łapanki gdzieś na wsi przerażoną i sparaliżowaną strachem... cóż było robić jak w dym do Krysi:loveu: i udało sie. Co kaukaz to kaukaz. Quote
Olga132 Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Mośka napisał(a): Ania- ze ja na to wczesniej nie wpadlam- toz nasz Gapcio to faktycznie wypisz wymaluj buldozek francuski (z dlugim ogonkiem) :lol: to teraz wam coś powiem- wiem, że Abwarka z dogo chciałaby mieć buldozka francuskiego. Napiszcie do niej, że u Emir jest i może adoptować :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ja jej go nwet zawiozę jak juz załatwicie formalności adopcyjne Quote
mycha101 Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Słuchajcie, każdego (no prawie) psiak da się pod jakąś rasę podciągnąć i czasami można sobie nowe rasy wymyślać i co najlepsze ludzie uwierzą. Historia jest taka: nie wiem ile osób zna moją Nelkę (patrz avatar), dla mnie to sznaucer, tzn najbardziej tą rasę przypomina, szczególnie po strzyżeniu. Ostatnio mój tż poszedł do weta z klonami, spotkał jednego kolegę, potem drugiegi i kolejnego i każdy zachwycał się Nelką, i oczywiście pytali jaka to rasa, a ten długo się nie zastanawiając wkręcał ich, że to łowczy mazowiecki, każdy z nich uwierzył. Mówili, że nie słyszeli o takiej rasie, ale bardzo im się podoba, zachwyt pełną gębą, a jaki ubaw:evil_lol: Ot i taka to historia:lol: Quote
Zmysł Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 mycha101 napisał(a):Słuchajcie, każdego (no prawie) psiak da się pod jakąś rasę podciągnąć i czasami można sobie nowe rasy wymyślać i co najlepsze ludzie uwierzą. Historia jest taka: nie wiem ile osób zna moją Nelkę (patrz avatar), dla mnie to sznaucer, tzn najbardziej tą rasę przypomina, szczególnie po strzyżeniu. Ostatnio mój tż poszedł do weta z klonami, spotkał jednego kolegę, potem drugiegi i kolejnego i każdy zachwycał się Nelką, i oczywiście pytali jaka to rasa, a ten długo się nie zastanawiając wkręcał ich, że to łowczy mazowiecki, każdy z nich uwierzył. Mówili, że nie słyszeli o takiej rasie, ale bardzo im się podoba, zachwyt pełną gębą, a jaki ubaw:evil_lol: Ot i taka to historia:lol: He, he - dobre:evil_lol: Quote
Olga132 Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 głodu to on raczej u Ciebie nie cierpi:lol: Quote
Zmysł Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Olga132 napisał(a):głodu to on raczej u Ciebie nie cierpi:lol: I tak to jest zamazane zdjęcie. Quote
Ania W Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Ten pinczer to tak trochę pod molosy podchodzi ;-) Rozumiem, że rotka chciałeś do pary ? A ja miałam z kolei kilka historii "na odwrót". Jak niektórzy wiedzą ma ogara polskiego.Rasa stara ale mało znana.Pies z papierami i nawet pewnymi osiągnieciami, ale nie to najważniejsze ;-) I tak kiedyś na spacerze pan się przyglądał, przyglądał i pyta "to jest chyba mieszanka owczarka niemieckiego z jakims myśliwskim? Wyżłem?" Innym razem zaczepiło mnie trzech panów , którzy podali się za myśliwych, spytali jaka to rasa i .... wmawiali mi , że to nie może byc ogar, bo jest za duży (fakt z tych większych, ale bez przesady ;-)). Na spacerze mijamy małżeństwo, pani mówi nie za głośno do męża "To chyba ogar ? " , pan " Tak ,ale jakiś skundlony " :-) No ale nie wszyscy muszą się znać na wszystkim ;-) Quote
Olga132 Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 mój Karol (sznaucer mini z papierami) został zaszeregowany (a miał wtedy 4 lata) przez weta jako szczenię sznaucera średniego Quote
enia Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Pytanie do ogaromaniaków: Sarą interesuje sie pani która ma gończego polskiego Tropa , mieszkają przy polach mokotowskich , byli na szkoleniu itp. czy nikomu nic nie mówi imię Tropek??? bo sie okaże , że ogarki sie znają........ Quote
Recommended Posts