Margi Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 ten hotel z behawiorystą to nie jest głupie,tylko jak to Gucio zniesie bo to trzecia przeprowadzka. Quote
zerduszko Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Margi napisał(a):ten hotel z behawiorystą to nie jest głupie,tylko jak to Gucio zniesie bo to trzecia przeprowadzka. Po ostatniej przeprowadzce nauczył się chodzić na smyczy ;) A tak serio, to zmiany mogą mu wyjść na dobre. W nowym miejscu można zacząć wszytko od nowa, to pomaga w pracy nad problemami. Quote
Margi Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Zerduszko na pewno masz rację. Posiadasz duże doświadczenie z psiakami ,ja zdecydowanie mniejsze. Zobaczymy co na to Malawaszka. Quote
zerduszko Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Margi napisał(a):Zerduszko na pewno masz rację. Posiadasz duże doświadczenie z psiakami ,ja zdecydowanie mniejsze. Czasem lepsze jest świeże spojrzenie. Każdy pomysł warto rozważać. Zresztą ja nie mam jakiegoś ogromnego doświadczenia. Musimy coś wymyślić, żeby Waszka nie została z nim sama. Quote
Margi Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Ja na razie to bym weszła z psychotropem,ale wiele osób jest temu przeciwna. W tym temacie mam dobre doświadczenie. Moja Figa jak była malutka to z jednej strony była bardzo pobudzona a z drugiej bała się własnego cienia.Jako szczeniak 4-miesięczny nie podeszła do nikogo,bo się bała. Byłam wtedy u znanej ( telewizyjnej ) behawiorystki i ona właśnie zaleciła psychotrop.Figa brała go jakieś 4 miesiące,ale poprawa była znaczna. Do dziś jest lekko nieufna,ale poza tym nic jej zarzucić nie można ( no może poza rozpieszczeniem :evil_lol: )' Quote
lilo Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 może to jest jakies rozwiązanie tylko wszystko zależy od stanu zdrowia Gucia - to mimo wszystko są lekarstwa. Quote
weszka Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 zerduszko a masz jakieś konkretne, sprawdzone miejsce na myśli? Sama nie wiem co z tym chłopakiem zrobić :( i co z nim dalej będzie... Quote
zerduszko Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 [quote name='weszka']zerduszko a masz jakieś konkretne, sprawdzone miejsce na myśli? Sama nie wiem co z tym chłopakiem zrobić :( i co z nim dalej będzie... Poszukuję takiego miejsca, na teraz myślę o jednym. Quote
ULKA12 Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 A Jamor? tylko on nie bechawiorysta, ale z trudnymi przypadkami miał doczynienie. Quote
wilczy zew Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 zerduszko napisał(a):Po ostatniej przeprowadzce nauczył się chodzić na smyczy ;) A tak serio, to zmiany mogą mu wyjść na dobre. W nowym miejscu można zacząć wszytko od nowa, to pomaga w pracy nad problemami. całkowicie się zgadzam,w nowym miejscu pies sprawdza jak jest i dobry moment do pracy; jestem przeciwna psychotropom Quote
malawaszka Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 gdzieś na którymś z wątków na dogo widziałam, że ktoś pytał o miejsca u Jamora i padła odpowiedź, że ... listopad :mdleje: zresztą ja nie jestem przekonana że w tym konkretnym przypadku akurat Jamor by się sprawdził - o ile w ogóle by się podjął bo ja już przecież Go pytałam jak musiałam na gwałt zabierać z poprzedniego hotelu Gutka... teraz próbuję dotrzeć do kogoś sensownego - behawiorysty z Krakowa, kto by podjechał zobaczyć Gutka i ewentualnie poradzić, ocenić co dla tego psa można zrobić i w jaki sposób, gdzie, czy cokolwiek... ale pewnie okres wakacyjny to będzie przeszkoda we wszystkim :( Quote
WATACHA Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 A ten szkoleniowiec z Bogatyni bodajże, jak dobrze pamiętam? Quote
malawaszka Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Gucio wg mnie nie potrzebuje szkolenia - tam się zajmują agresywnymi ASTami np a Gutek potrzebuje terapii albo nie wiem czego bardziej niż szkolenia czy tresury czy jak tam to nazwać - nie wiem Quote
WATACHA Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 [quote name='malawaszka']Gucio wg mnie nie potrzebuje szkolenia - tam się zajmują agresywnymi ASTami np a Gutek potrzebuje terapii albo nie wiem czego bardziej niż szkolenia czy tresury czy jak tam to nazwać - nie wiem Aha :roll:. Quote
zerduszko Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 malawaszka napisał(a):Gucio wg mnie nie potrzebuje szkolenia - tam się zajmują agresywnymi ASTami np a Gutek potrzebuje terapii albo nie wiem czego bardziej niż szkolenia czy tresury czy jak tam to nazwać - nie wiem Co nie oznacza, że dobry szkoleniowiec nie wdroży odpowiedniej terapii. Quote
malawaszka Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 mam nadzieję, że nie zrozumiałaś tego tak, że uważam, że wszystkie ASTy sa agresywne :lol: ale chodzi mi o to, że tam dziewczyny posyłają psy z problemami innymi niż Gutkowe, może się uda w przyszłym tygodniu skonsultować Gucia z behawiorystą i to nie byle jakim :kciuki: to byłoby najlepsze i mam nadzieję, że pomoże zdecydować co dalej Quote
malawaszka Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 zerduszko napisał(a):Co nie oznacza, że dobry szkoleniowiec nie wdroży odpowiedniej terapii. nie oznacza, ale jak zawsze pozostaje pytanie KTO? Quote
WATACHA Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 malawaszka napisał(a):mam nadzieję, że nie zrozumiałaś tego tak, że uważam, że wszystkie ASTy sa agresywne :lol: ale chodzi mi o to, że tam dziewczyny posyłają psy z problemami innymi niż Gutkowe, może się uda w przyszłym tygodniu skonsultować Gucia z behawiorystą i to nie byle jakim :kciuki: to byłoby najlepsze i mam nadzieję, że pomoże zdecydować co dalej Jeżeli o mnie chodzi to zrozumiałam o co chodzi :). Quote
malawaszka Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 WATACHA napisał(a):Jeżeli o mnie chodzi to zrozumiałam o co chodzi :). a to uff bo ta emotka mnie zmyliła :lol: Quote
Margi Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Słuchajcie behawiorysta to jedna sprawa a druga to kto będzie z Guciem pracował,bo pewnie p.Iwona nie będzie miała czasu. Quote
WATACHA Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 malawaszka napisał(a):a to uff bo ta emotka mnie zmyliła :lol: Nie mówiłam, że od razu.Musiałam to przemyśleć. Quote
malawaszka Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Margi napisał(a):Słuchajcie behawiorysta to jedna sprawa a druga to kto będzie z Guciem pracował,bo pewnie p.Iwona nie będzie miała czasu. to prawda - szukamy chętnych, a póki co mam nadzieję, że konsultacja i ocena ułatwi podjąć decyzję co dla Gutka dalej będzie dobre - czy hotel ze szkoleniowcem, czy kojec u mnie, czy pozostanie tam gdzie jet, itd... no potrzebne jakieś ukierunkowanie bo ja :niewiem: WATACHA napisał(a):Nie mówiłam, że od razu.Musiałam to przemyśleć. czyli najpierw myślałaś, że ja tak uważam? bo nie rozumiem nic już :shake: Quote
WATACHA Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 malawaszka napisał(a):to prawda - szukamy chętnych, a póki co mam nadzieję, że konsultacja i ocena ułatwi podjąć decyzję co dla gutka dalej będzie dobre - czy hotel ze szkoleniowcem, czy kojec u mnie, czy pozostanie tam gdzie jet, itd... No potrzebne jakieś ukierunkowanie bo ja :niewiem: Czyli najpierw myślałaś, że ja tak uważam? Bo nie rozumiem nic już :shake: to był żart.wszystko zrozumiałam od razu :) Quote
malawaszka Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 et to weź no używaj emotki jakieś bo się potem człowiek gryzie i mysli ocb :D Quote
WATACHA Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 malawaszka napisał(a):et to weź no używaj emotki jakieś bo się potem człowiek gryzie i mysli ocb :D Zapomniałam, a nie chciało mi się edytować, bo mi coś komputer wolno chodzi.Transfer mi się kończy, wczorajsze zdjęcia zeżarły. Ciekawa jestem co powie szkoleniowiec?Jakie ma Gutek szanse na normalne bezstresowe życie. Quote
Recommended Posts