Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Margi napisał(a):
Słuchajcie, a może przez jakiś czas podawać mu psychotropa.
Wiem,że jest to ostateczność i do tego ma wielu przeciwników,ale może jednak Guciowi by pomogło.:scared:

wilczy zew napisał(a):
myślę,że tylko może zaszkodzić

a ja myślę, że to może wcale nie jest takie głupie... dobra, piszę bez ogródek, bo nie chce mi się ubierac tego w ładne słówka - ten pies potrzebuje zdaje sie wyciszenia, uspokojenia, czegoś takiego jak np. psy chore na padaczke; psom chorym na padaczke - jak moja Balbina podaje sie Luminal - jest to jakby nie było psychotrop, ma na celu wyciszenie psa. Owszem, jest szkodliwy - na dłuższą metę, moja Balbina dostawała go 8 lat - zreszta niepotrzebnie, bo okazało się wszak, że u niej to nie padaczka... ale to inna historia; Balbina teraz nie dostaje, żyje, ma się dobrze, na Luminalu była znacznie spokojniejsza.
Oczywiście takie "kuracje" wyłącznie po konsultacji z wetem

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na początek warto spróbować małym kalibrem. Jak nie pomoże to zawsze można się zwrócić o poradę do mądrego weta albo behawiorysty żeby coś mocniejszego doradzili.
Biedny pies :( Przykre patrzeć na dużego silnego psa, który jest tak niepewny siebie.

Posted

teraz sobie zdałam sprawę, że Gucio jest pod naszą opieką dłużej niż Birman :( jakoś myślałam, że odwrotnie, a tu teraz spojrzałam i zonk :(

mam nadzieję, że kalm-aid pomoże mu się wyluzować

Iwona a na kastrację umówiłaś już Gutka?

Posted

malawaszka napisał(a):
teraz sobie zdałam sprawę, że Gucio jest pod naszą opieką dłużej niż Birman :( jakoś myślałam, że odwrotnie, a tu teraz spojrzałam

jestem zaskoczona,że to już tak długo i jeśli mogę wtrącić swoje trzy grosze to żaden wyrozumiały domek nie pomoże bo moim zdaniem on jest w tej chwili nie adobcyjny

Posted

Długo trwa, bo w tamtym hotelu było jak było... Na smyczy się 5 mies. nie nauczył chodzić, to o innych rzeczach nie ma co wspominać. Pytanie za ile on będzie w pełni adopcyjny? Ja bym mu szukała domu u ludzi z doświadczeniem i chęcią pracy, bo tak to jeszcze wiele miesięcy o ile nie lat posiedzi zanim będzie w pełni adopcyjny.

Posted

Gucio ma ogłoszenia, co jakiś czas wykupuję mu bazarkowe - niech ma, a nuż stanie się cud i znajdzie się ktoś z zacięciem i kto się nie przestraszy tego co o Gutku mówiimy...

Posted

zerduszko napisał(a):
I dobrze, nigdy nic nie wiadomo. Może mu się nawet klapka w głowie odblokuje i po wolnych postępach, reszta potoczy się lawinowo :roll:

oby ta lawina w dobrym kierunku

Posted

niczego tak nie życzę Gutkowi jak tej lawiny w dobrym kierunku,ja naprawdę chcę dla niego dobrego domku tylko to musi być ktoś kto się będzie na psach znał i pracował i pracował a nie odda psiaka po 3miesiącach

Posted

wilczy zew napisał(a):
a te masaże rozluźniające?

a kto mu to będzie robił? to mogę mu robić ja jak będzie u mnie bo będę miała więcej czasu dla niego niż Iwona w hotelu mając pod opieką kilkanaście psów, no i na ile będę potrafiła :roll:

Posted

wilczy zew napisał(a):
a te masaże rozluźniające?

na razie jedyne co zauważyłam, że go trochę uspokaja to zajmowanie się jego karkiem i bardzo to lubi ale ciężko codziennie to robić, kilka innych psów też wymaga pracy:( po prostu dnia brakuje