Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 812
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kreska śliczna. Moim zdaniem sunia powinna zostać wysterylizowana w Białej. Lepiej wydać c.a. 200 złotych, niż potem dużo więcej w Warszawie. Poza tym, jeśli chodzi o karmę. moje psy jedzą w tej chwili karmę w cenie ok. 80 złotych za 20 kg. Nie jest to karma marketowa, nie jest jednak z tych z najwyższej półki, ale przyczyn obiektywnych mogę zapewnić im w tej chwili tylko taką. Różnica ok. 40 złotych (na worku) jest praktycznie żadna, ale w momencie, kiedy jest klasyczne null złotych deklaracji, kolosalna.

Posted

jostel5 napisał(a):
Karmę dobrą i w cenie przyzwoitej znajdziemy na pewno,na razie jednak NIE MAMY PIENIĘDZY na żadną!:( Pomóżcie mi porozsyłać wątek,bo nie wyrabiam z czasem!!!!!Bardzo,bardzo proszę!!!!

Kochane cioteczki! Nie wypuszczę Kreski bez odpowiedniej wyprawki.Na pierwszy miesiąc :loveu:wystarczy.

Posted

Ooooo,wszystkie benkowe i niebenkowe ciotki (i wujkowie:)) tu zaglądający-MAM WIEŚCI (o których już wujkowie wiedzą...:))

Otóż Kreska w sobotę zostanie ciachnięta-jeszcze w schronie,co pozwoli nam uniknąć kosztów sterylki w W-wie.To duża oszczędność-przyznacie.:)
Jeśli wszystko będzie dobrze-suńka pojedzie do dt za tydzień (Marpaw może nie będzie protestował;). Ja przez ten tydzień poszaleję ,a Wy(mam nadzieję ;)) mi pomożecie i deklaracje dla Kreski sypną się jak z rękawa.Może tak być?

Posted

jostel5 napisał(a):
Ooooo,wszystkie benkowe i niebenkowe ciotki (i wujkowie:)) tu zaglądający-MAM WIEŚCI (o których już wujkowie wiedzą...:))

Otóż Kreska w sobotę zostanie ciachnięta-jeszcze w schronie,co pozwoli nam uniknąć kosztów sterylki w W-wie.To duża oszczędność-przyznacie.:)
Jeśli wszystko będzie dobrze-suńka pojedzie do dt za tydzień (Marpaw może nie będzie protestował, a ja przez ten tydzień poszaleję (a Wy-mam nadzieję ;)) mi pomożecie i deklaracje dla Kreski sypną się jak z rękawa.Może tak być?

może być!! fajnie,że będzie miała sterylkę:) i tu będzie faktycznie taniej niż w W-wie

Posted

Ze sterylka w schronisku to dobry pomysł. Bedzie dużo taniej i mniej stresu dla suni u mnie. Nastawiłem sie co prawda że Kreska bedzie u mnie w sobotę ale poczekam tydzień. Szwy mogę zdjąć jej u mnie u weta. Zrobi to za darmo.
Proszę doglądać szczególnie sunieczki po zabiegu, traktuje ją jakby już była u mnie pod opieką :lol:

Posted

zobaczcie sbie składy pedigree i ile w tym mięsa ...

skład pedigre:

Składniki: Zboża (min. 4% pszenicy), Mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego (min. 4% wołowiny w brązowej granulce, min. 4% drobiu w beżowej granulce), Oleje i tłuszcze, Produkty pochodzenia roślinnego, Roślinne ekstrakty białkowe, Substancje mineralne.

skład dog chow:
Składniki: Zboża (min. 4% ryżu), mięso i produkty pochodzenia zwierzęciego (min 4% kurczaka), ekstrakty białek roślinnych, oleje i tłuszcze, składniki pochodzenia roślinnego (min. 0,5% pulpy buraczanej), minerały, warzywa (min. 0,5% cykorii), siarczan miedzi. Analiza: Białko surowe 29%, Tłuszcz surowy 13%, Popiół surowy 7,0%, Włókno surowe 3,0%, Fosfor 1,0%, Wapń 1,4%, Kwas linolowy 2,0%, Glukozamina 0,06%

jak widać więcej w tym zboża niż mięsa ....

skład BRIT:
mięso drobiowe i produkty pochodzenia drobiowego (min. 35 %), ryż, kukurydza, pszenica, pulpa buraczana, drożdże, tłuszcz drobiowy, olej z łososia, minerały, glukozamina, siarczan chondroityny, DL-metionina, L-lizyna, miedziowy siarczan pięciowodny (CuSO4 x 5H2O), witamina A, witamina D3, witamina E.

tutaj skład ARION:
Składniki: zboża (ryż, kukurydza, pszenica), mięso i produkty zwierzęce (zawartość drobiu 20 %), hydrolizat białka drobiowego, produkty roślinne (pszenica, wysłodki buraczane), tłuszcze roślinne i zwierzęce, jaja kurze i produkty jajeczne, ryby i produkty rybne, składniki mineralne, witaminy, lecytyna, drożdże piekarniane, FOS, chondroityna, glukozamina, wyciąg z Yukki Schreigera. Nie zawiera barwników.

i Josera:
Skład: drobiowa mączka mięsna, ryż, jęczmień, ziemniaki, tłuszcz drobiowy, mączka mięsna z jagnięciny, włókno buraczane, drożdże, mączka z cykorii, substancje mineralne.
( nie są podane % niestety, ale na pewno wyższe niż pedigree )

Posted

Ja karmie Josera swoje psy, i uwazam ,ze karma jest swietna.Moje psy jedza ja bardzo chetnie, byly wczesniej na Royalu i byly problemy..wzdecia , luzne stolce , wymioty tez sie zdarzaly.teraz karmie Josera Festval -ma 26% bialka albo Josera Optines- ma 22% bialka(ta karmie suke z problemami skornymi ,jest z ziemniakani)
kazdemu polecam , jest dobra,tania i jeszcze nie ma podrobek ,bo jest malo popularna.Josera Economy jest oczywiscie najgorsza z calej serii.
Mysle ,ze dla suni odpowiednia by byla Festival.Jeden worek moge jej kupic, ale na drugi trzeba nazbierac...,bo karmic trzeba jedna karma.

Posted

Jak cudnie-to już jest deklaracja!:) Będziemy zbierać! Musimy sunię zabezpieczyć na jakiś czas. W schronie siedzieć nie może-jest za duża do niewielkiego boksu i zaraz wpadnie w depresję.Poza tym boję się,że może trafić w łapy jakiegoś mało odpowiedzialnego człowieka (delikatnie mówiąc)...wiecie ,jak to jest! :(

Posted

Ciotki , czy ja dobrze widzę ? Krecha ma zapewnione już 1,5 miesiąca karmy ??

marpaw napisał(a):
Kochane cioteczki! Nie wypuszczę Kreski bez odpowiedniej wyprawki.Na pierwszy miesiąc :loveu:wystarczy.

lucySxy napisał(a):
Ja karmie Josera swoje psy, i uwazam ,ze karma jest swietna.Moje psy jedza ja bardzo chetnie, byly wczesniej na Royalu i byly problemy..wzdecia , luzne stolce , wymioty tez sie zdarzaly.teraz karmie Josera Festval -ma 26% bialka albo Josera Optines- ma 22% bialka(ta karmie suke z problemami skornymi ,jest z ziemniakani)
kazdemu polecam , jest dobra,tania i jeszcze nie ma podrobek ,bo jest malo popularna.Josera Economy jest oczywiscie najgorsza z calej serii.
Mysle ,ze dla suni odpowiednia by byla Festival.Jeden worek moge jej kupic, ale na drugi trzeba nazbierac...,bo karmic trzeba jedna karma.

Posted

Dziewczyny...cudnie się wszystko toczy dla Kreseczki...niech jutro spokojnie przejdzie zabieg i tydzień się pokuruje i...w domek tymczasowy wjeżdża!!!

Nasilcie proszę działania na rzecz deklaracji...trochę stałych by sie przydało...jeść sunia musi,a i w razie nieprzewidzianych przypadków(tfu,tfu,tfu) trochę pieniędzy byłoby potrzebne!
Zdecydowanie jestem za tym by ustalić jaka karmę mała będzie jadła,ale raczej na razie wstępnie,bo musicie pamiętac,że nie wiemy jak sunia zareaguje na nia...niestety z własnego doświadczenia wiem,że nie zawsze ta,którą sobie wykoncypujemy,na psa działa dobrze i zdeklarowanie kilkudziesieciu kilo konkretnej karmy może skończyć się tym,że karma zalegnie odstawiona,a psiak bedzie musiał szukać innej karmy...WEŹCIE TO PROSZĘ POD UWAGĘ...tak więc może deklarując konkretną karmę,napiszcie też ile w razie czego możecie zadeklarować(kwotowo) jeśli proponowana przez Was karma nie sprawdzi sie...ale to tylko moja sugestia wynikająca z doświadczeń z różnymi psiakami.

Bardzo się cieszę,że Kreseczka ma tak ogromną szansę i zapraszam do pomocy tej,która ma szansę jak najszybciej schronisko opuścić i...tu już wszystko przed nią!

Posted

To moze ja kupie ta Josere lamb &rice ,posle do schroniska i jak Kreska jej nie polubi... to zostanie w schronie a jej kupi sie inna.To jest naprawde przyzwoita karma ,teraz odchowuje na niej szczeniaczka tego z kaleka łapka(Josera Kids)i jest rewelacyjna.

Posted

Ciotki ... Jamor zaszalał z zakupami karmy - i odsprzedaje taniej " bravo Crock 20kg/75zł "

skład

zboża (ryż min. 10%), mięso i podroby mięsne (kurczak min. 20%), produkty pochodzenia roślinnego, tłuszcze zwierzęce i roślinne, preparaty mineralne, witaminy, F.O.S., Yucca, bez sztucznych barwników, konserwowane.