Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

BIANKO, a jaką decyzję podjęłaś w sprawie szczeniąt? Jadą do mnie? ( bo muszę kuwetę naszykować i klateczkę i podkłady) czy jadą do schronu? czy może do kogoś innego? Bo jak decydujesz się na mnie, to ja jutro skołuje kenelówkę.

• Replies 701
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Basia1244 napisał(a):
BIANKO, a jaką decyzję podjęłaś w sprawie szczeniąt? Jadą do mnie? ( bo muszę kuwetę naszykować i klateczkę i podkłady) czy jadą do schronu? czy może do kogoś innego? Bo jak decydujesz się na mnie, to ja jutro skołuje kenelówkę.

W tej chwili czekam , co napisze Diuna . Nie wiem Basiu jak to sie wszystko potoczy bo jak Akadiana wyadoptuje swoje szczeniaki , to może weżmie te . W tej chwili jestem w zawieszeniu i czekam co dziewczyny będą w stanie zrobić .Siedzę , czekam na wiadomości , i wiem tyle co na wątku pisze .

Posted

ja odp w spr klatki jeszcze nie mam. moja wetka nie moze sie dodzwonic do koleżanki, która być moze ma kennel.

Mój TZ kategorycznie pozwala tylko na jednego, tym bardziej się spłoszył, że wczoraj u naszej suńki odkryliśmy guza w brzuchu i bedzie pewnie niedługo zabieg. Będę nadal negocjować

Bianko, kiedy wysłał paczkę on nie pamięta, miał dziś sprawdzić w pracy kiedy wysyłali

Posted

Bianka, to daj znać co i jak. Ja mam karton kaszki czekoladowej i malinowej. Mogłabym do końca tygodnia do Ciebie podrzucić. Też po to żeby maluchom zrobić ładne zdjęcia do ogłoszeń. Chyba że pójdą do kogo innego, kto będzie miał aparat. Po za tym mam maszynkę na butle gazową, starą co prawda ale jeszcze u mnie pół roku temu hulała. Więc jak masz gdzie ustawić to mogę Ci ją przywieźć.

Posted

[quote name='akadiana']Witam. Mam teraz w mieszkaniu osiem psów i dwa koty więc na dzień dzisiejszy następne 6 to raczej kosmos. 4 z nich to szczeniaki które lada moment powinny pójść do nowych domów. Jak to się stanie będę mogła wziąć te maluchy. Nie nastąpi to jednak wcześniej niż po weekendzie bo dopiero wtedy będą szczeniaki do oddania. Proszę się jeszcze wstrzymać z tym schronem. Mam pytania techniczne. Jak duże będą pieski ( oczywiście szacunkowo) i jak duże teraz są. Na zdjęciach nie ma żadnych odnośników żeby móc ocenić ich obecną wielkość. A tak przy okazji mam do adopcji Cocker Spaniela z tego wątku http://www.dogomania.pl/threads/194466-Znaleziono-Cockel-Spaniela-Wrocław Może ktoś słyszał że gdzieś jest chętny?

Dzięki, ze się ujawniłaś Akadiano :) Mamy w takim razie opcję DT u Ciebie, co bardzo podnosi mnie na duchu i zmniejsza o 1 mm moje wyrzuty sumienia względem Pani Bianki. Dzięki Aka za gotowość!!!
Finansowo mogę pomóc. Zbierałam pieniążki na szczeniaczki, które są u Akadiany, więc mamy rezerwę skoro te 4 idą do domków na 99%. Poproszę osoby, które wpłacały, by przeniosły jakby swoje deklaracje na Kluseczki. Mogę przelać 150 zł na konto Pani Bianki jutro, bo jesteśmy jakby na minusie. Potem zobaczymy. Postaram się uzbierać więcej.

Posted

OK, klatke Ulv własnie do mnie wiezie, wezmę 2 (suczkę i pieska), bo jeden (suńka) od wtorku ma dom. Więc biorę podpalaną suczynkę i może biszkopta, bo chyba będzie najbardziej adopcyjny. Przepraszam, że tak wybieram, ale u mnie dt jest mocno tymczasowy

Ktoś tu wspominał o możliwości transportu do Wrocka. Jest opcja w piątek przywiezienia tych dwóch?

Posted

Poczytajcie sami...watek(banerek)str,.21:D Podejrzewam że zaczął rosnąć i się przestał podobać..veci powiedzieli ze będzie to pies do kolan.. a ja mówiłam ze będzie mały i skłamałam...akurat znam rodziców...ma 3 miesiące JESZCZE SIKA W DOMU I NISZCZY...........................Jak zostaje na kilka godzin sam...

Posted

Diuna , porozmawiaj z Magdą . Magda może dzisiaj będzie miała kenel do pożyczenia . Ta malutka , co najbardziej była chora , ponoć we wtorek ma szanse isc do nowego domu . TZ pewnie by dopiero jechał w piątek lub sobote , to ona by u Ciebie posiedziała tylko kilka dni . Może trafi sie coś jeszcze , to bym 2 podesłała , bo nastepny wyjazd do Wrocławia dopiero na święto .Jeden będzie bardzo płakał . 2 zajma się soba i będzie spokój . Nawet nie zauważysz , że je masz . One grzeczne są . U mnie sa same w pokoju , wchodzę tam tylko do obróbki szczeniaków .Cały czas zajmuja się same sobą .

go-ja , nie wpłacaj mi , bo jak Akadiana weżmie resztę , to bedzie potrzebować pieniędzy

Poker , to odbierze od Twojego męża , jeśli mozna .

LILUtosi . przyjechać możesz w każdej chwili , ale za kuchenkę dziękuję . Przyjedziesz to zobaczysz , ja sie nawet nie mam jak obrócić:shake:

Posted

Sorrki ze się wypowiem, ale bez sensu jest zabierać malutką, zmieniać jej na 4 dni miejsce, przysparzać stresu. Lepiej weź inną na dłużej troszeczkę.
Diuna dwa szczeniaczki to naprawdę niezła radocha, nie trzeba telewizji oglądać. Twój tz też oszaleje na ich punkcie. Oni tacy twardzi na odległość, a jak nie będziesz patrzeć to będzie je wyściskiwał. Co innego sześcioro. To już tsunami.

Posted

naprawdę nie mogę. TZ w ogóle nie zgadza się na bycie dt. Wyłącznie teraz, bo jest mi coś winien, i to szczenięta i szybko znajdą dom. Powiedział jeden albo wcale, a dwa to tylko wtedy jak jest juz dla jednego dom. Przykro mi, ale muszę uszanować jego zdanie, tak jak on szanuje moje, gdy daje mi prawo decyzji w kwestii jego własnych zajęć i zainteresowań.

Posted

Ciotki kochane, jeśli te warunki u mnie są nie takie, to walcie śmiało, będziemy kombinować gdzieś indziej... ja nic więcej nie wyłuskam ze swojej życiowej sytuacji, dla mnie to i tak spory krok do przodu w mentalności TZ, ale jeśli to za mało to nie wiem - nic więcej w tym momencie zaoferować nie mogę.

najchętniej wzięłabym do domu tego malca: http://www.dogomania.pl/threads/193192-Potrzebny-dt-dla-szczeniaka-po-operacji!!!-Pomocy!/page8

sama go do schronu przywiozłam kulawego i doglądam go tam. Ale jego nie mogę, bo warunek mam w domu jasno postawiony - wyłącznie szybko adopcyjny i basta. Nic nie wskóram, a serce mi pęka, jak ten malec po operacji bedzie się czuł sam w izolatce i czy się nie zakazi, nie uszkodzi w schr, czy nie bedzie miał jednej nogi krótszej itd.

Posted

OK :) To poczekam aż się rozwinie sytuacja i wpłacę Akadianie jak coś. Mam nadzieję, że szybko Kluseczki znajdą domki i będziemy się wszyscy cieszyć, a Pani Bianka odpocznie :)

Posted

Hmmmmm !!! Napisałam ogromną wiadomość i mi ją wcięło. Napiszę więc jeszcze raz. Sprawa się ma tak. Mam rezerwacje na wszystkie moje szczeniaki więc na pewno będę mogła wziąć te. Jeśli mają jednak przejść przez moje ręce to musi być to w miarę jak najbardziej przyjaźnie dla psiaków. Interesuję się i zajmuję behawiorystuką i szkoleniem psów i wiem z iloma problemami muszą się borykać psy i ich właściciele jak socjalizacja nie przebiega poprawnie. Jeśli mam wziąć psiaki to wszystkie i trzeba się wstrzymać z oddawaniem szczeniąt co najmniej do ósmego tygodnia życia. Jeśli są chętni to świetnie ale muszę poczekać. U mnie są 3 psy, dwa koty i dzieci więc zwierzątka będą miały dość wszechstronną socjalizację i pomimo braku biologicznej mamy, dużą szansę na szczęśliwe bezstresowe życie. Będę oczywiście prosiła o pomoc w postaci jedzenia dla nich. Nie mogę również po nie pojechać bo mój samochód jest nie sprawny :( Czy ktoś mógłby je przywieźć do Wrocławia?

Posted

akadiana napisał(a):
Hmmmmm !!! Napisałam ogromną wiadomość i mi ją wcięło. Napiszę więc jeszcze raz. Sprawa się ma tak. Mam rezerwacje na wszystkie moje szczeniaki więc na pewno będę mogła wziąć te. Jeśli mają jednak przejść przez moje ręce to musi być to w miarę jak najbardziej przyjaźnie dla psiaków. Interesuję się i zajmuję behawiorystuką i szkoleniem psów i wiem z iloma problemami muszą się borykać psy i ich właściciele jak socjalizacja nie przebiega poprawnie. Jeśli mam wziąć psiaki to wszystkie i trzeba się wstrzymać z oddawaniem szczeniąt co najmniej do ósmego tygodnia życia. Jeśli są chętni to świetnie ale muszę poczekać. U mnie są 3 psy, dwa koty i dzieci więc zwierzątka będą miały dość wszechstronną socjalizację i pomimo braku biologicznej mamy, dużą szansę na szczęśliwe bezstresowe życie. Będę oczywiście prosiła o pomoc w postaci jedzenia dla nich. Nie mogę również po nie pojechać bo mój samochód jest nie sprawny :( Czy ktoś mógłby je przywieźć do Wrocławia?

Mąż właśnie mi oznajmil , że dzisiaj jedzie do Wrocławia , tylko nie wiem o której godzinie . Zostało sporo starterka , 2 kartoniki mleka i kleik . Kleik jest tez zamówiony u Poker , to poprosze go żeby odebrał , zapłaci za niego . Może Poker da tez jeszcze mleczko . Jak nie dzisiaj , bo to zbyt nagle , to nie wiem kiedy bedzie jechał kolejny raz . Może w sobote , a może za tydzień .Zwyczajnie nie wiem , bo jedzie wtedy , kiedy coś musi akurat załatwić . W jakiej dzielnicy mieszkasz , żeby wiedział czy da rade podjechać .
ps , przepraszam , że nie wpisałam Cię do znajomych , ale ta funkcjia od nowego dogo u mnie nie działa .

Posted

Ja tutaj rzadko bywam i prawdę powiedziawszy praktycznie nic nie umiem zrobić więc na pewno nie mam żalu że ktoś czegoś nie robi :D Dzisiaj to trochę za wcześnie. Jeszcze mam sajgon z tymi maluchami. Nie dam rady z wszystkimi na raz. Poza tym trochę się obawiam jak zareaguje mama tych szczeniaków na nowe. Czy nie będzie ich czasem przeganiać w obranie swoich. Myślę że ktoś mógłby je przewieźć. Tyle osób zaangażowanych w ten wątek. Na pewno ktoś się znajdzie zmotoryzowany.

Posted

akadiana napisał(a):
Ja tutaj rzadko bywam i prawdę powiedziawszy praktycznie nic nie umiem zrobić więc na pewno nie mam żalu że ktoś czegoś nie robi :D Dzisiaj to trochę za wcześnie. Jeszcze mam sajgon z tymi maluchami. Nie dam rady z wszystkimi na raz. Poza tym trochę się obawiam jak zareaguje mama tych szczeniaków na nowe. Czy nie będzie ich czasem przeganiać w obranie swoich. Myślę że ktoś mógłby je przewieźć. Tyle osób zaangażowanych w ten wątek. Na pewno ktoś się znajdzie zmotoryzowany.

OK .A kiedy mniej więcej ?

Posted

Od niedzieli bo wtedy przychodzą dwie ostatnie osoby po szczeniaki. Podam Ci mój nr tel jak trzeba by było sie ze mną skontaktować bo ja nie codziennie tu wchodzę i mogę coś przegapić. 602 720 676

Posted

akadiana napisał(a):
Od niedzieli bo wtedy przychodzą dwie ostatnie osoby po szczeniaki. Podam Ci mój nr tel jak trzeba by było sie ze mną skontaktować bo ja nie codziennie tu wchodzę i mogę coś przegapić. 602 720 676

Numer zapisałam . Czy to na 100% ? Bo tak się zastanawiam , czy nie wypadną z kolejki , gdy np . znajda sie inne szczeniaki w bardzo pilnej potrzebie :cool3:
Może napisz mi na pw adres , to po niedzieli wyślę je " kurierem ' pod drzwi :evil_lol: