Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 701
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

go-ja napisał(a):
:) fajnie! To teraz będziemy czekać na wieści jak się mają u Akadiane :) no i zdjęcia :)

No i czekać na cudowne kochające domki:)

Posted

Witam wszystkich zainteresowanych :) Oto najnowsze wieści. Pieseczki przyjechały wczoraj w cieplutkim kartoniku i wcale im się nie spieszyło z niego wyjść. Były trochę przestraszone nową sytuacją. Zostawiłam je w spokoju żeby same mogły ocenić " skalę zagrożeń". Jedynie moje zwierzęta ( dwa koty i dwa psy) im towarzyszyły bo trzeba było przecież przywitać nowo przybyłych. Pierwszy odważył się biszkopcik i niemal natychmiast zaczął dokazywać. Po jakimś czasie reszta też do niego dołączyła. Dzisiaj już wszystkie wesoło brykają i ciszą się na widok domowników. U Bianki chyba cieplutko w domku bo u mnie przytuliły się wszystkie do kaloryfera jak by Syberia tu była a przecież 22*C to nie tak mało. Jedzą fajnie. Będę je karmiła 4 razy dziennie. Mam nadzieję że im to wystarczy. Jeśli nie to trzeba będzie zweryfikować. Bianka je odkarmiła niesamowicie :) One są niewielkie ale mocno się zdziwiłam jak je wzięłam na ręce. Takie nabite kuleczki- super. Poprzednie mimo że karmione przez mamę nie były tak ciężkie :D Spróbuję rozszyfrować tajemnicę dodawania zdjęć. Jeśli mi się to uda to dołączę kila :)

Posted

Nie ma zdjęcia , ale są wiadomości , a ja już wytrzymać nie mogłam , i co chwilę zaglądam :evil_lol: Maluchy tak ze 2 kilo ważą . Sama jestem dobrze dożywiona , i lubię jak inni tez są :evil_lol: U mnie ciepło 25 st , a w porywach i więcej , bo palę w piecach jak w hucie :cool3: Drewnem palę , więc dokładam na potęgę , żeby mi nie zgasło . :roll: 4 razy dziennie , to wątpie , żeby im wystarczyło . U mnie jadły 6 -7 razy na dobę . Dzisiaj w nocy też wstałam przed 3 , aż TŻ śmiał się , że wstałam karmić szczeniaki .:razz:
Przyślij zdjęcia [email protected] postaram się wstawić .

Posted

Mała-Pucia ma się dobrze, była dziś u weta na drugim odrobaczeniu. Pani wet nie miała Royala, dała jakąś inną i kazała wymieszać. No i dupa, my sobie a wet sobie.

Malutka ma się dobrze, bawi się, je i sypia ładnie.

Posted

Niestety tak to już jest. My możemy przekazać wszystko co sie da a z czego skorzystają przyszli właściciele to inna sprawa. Oby to było w granicach tolerancji tzn żeby np nie zaczęli karmić takiego maluszka pedigree albo ostrym sosem z obiadu. Będzie dobrze. Jeśli ludzie troskliwi to sami zauważą jak będzie coś nie tak i miejmy nadzieję że np zmienią dietę. Wysłałam jakieś fotki Biance bo ja ni w ząb nie umiem tego wklejać. :(

Posted

[quote name='diuna_wro']Mała-Pucia ma się dobrze, była dziś u weta na drugim odrobaczeniu. Pani wet nie miała Royala, dała jakąś inną i kazała wymieszać. No i dupa, my sobie a wet sobie.

Malutka ma się dobrze, bawi się, je i sypia ładnie.
Bardzo się cieszę , że z malutką dobrze . To nie mogli isć do sklepu i kupić ? Ech ............ci weci :shake:

Zdjęcia piąteczki smyków . Wklejam tylko 5 , tyle ile może być w jednym poście . Inne sa w podobnym klimacie :lol:

Maluchy mają piękna , wielką zagrodę . U mnie to by już był cały pokój :cool3::lol:

Uploaded with ImageShack.us

mają nawet patyczek do aportowania . Widzę , że sunia bardzo zainteresowana szczylkami :lol:

A kto to zrobił taki bałagan ? :cool3:

Zimno !!!!!!!!!!!!!!:evil_lol:

Posted

ale wielkie smrodki!!! w porównaniu z moją Małą-Pucią to jakby z innego miotu. No i najprawdziwsze kundelki, każdy z innego taty:evil_lol:

Akadiano, mam Humanę i kleik ryżowy i wór materiałów dużego formatu (pościele, zasłony itp.) mogą się przydać na posłanie.

Posted

Dziękuję Bianko za zdjęcia :) hmmm.... bałagan ? A! to ja się bawiłam :D. Zagrodę trzeba 3-4 razy dziennie gruntownie sprzątać ale już sobie zamówiłam gazetki więc jest nieźle. Diuna_wro bardzo chętnie przyjmę jedzonko. Jeśli chodzi o pościele to się raczej nie przydadzą. Tak jak pisałam kilka razy dziennie trzeba im zmieniać wszystko i to na czym leżą też idzie wtedy do prania. Najlepsze chyba by były polarowe rzeczy bo moja pralka może je mocno odwirować i są niebawem zdatne do użytku bo szybko schną. Jeśli ktoś by takowe posiadał to chętnie. diuna_wro jak mogłybyśmy sie umówić żeby odebrać jedzonko?
A tak wracając do pieseczków to one jeszcze dzidziusie, Bardzo dużo jeszcze sobie śpią. Tylko zdążą zrobić bałagan, zjeść, zakupkać nowe gazetki i znów śpią :D Fajniutkie maluchy. Martwi mnie tylko ta sunia. Mówiłaś Bianko że to niezła zołza jest a tutaj jakaś apatyczna, mało sie bawi i raczej inni ją molestują.
Dla wnikliwych obserwatorów: na czwartym zdjęciu ( ten z puszystym ogonem) to szczeniak z poprzedniego miotu. Też się integrował :)

Posted

Tak się właśnie zastanawiałam , co to za szczeniątko .
Nie wiem dlaczego Zołza taka spokojna . U mnie szalała jak pijany zając .
U mnie też sporo spały . Chyba wszystkie maluchy sporo śpią :roll: Może dopiero się rozbujają . Pewnie tęskną , byłam ich mamą odkąd pamiętają .:-( Już zjadły zapasy które dostały ?

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Tak się właśnie zastanawiałam , co to za szczeniątko .
Nie wiem dlaczego Zołza taka spokojna . U mnie szalała jak pijany zając .
U mnie też sporo spały . Chyba wszystkie maluchy sporo śpią :roll: Może dopiero się rozbujają . Pewnie tęskną , byłam ich mamą odkąd pamiętają .:-( Już zjadły zapasy które dostały ?

Nawewno pamiętają Twój głos i zapach, ale wszystko będzie dobrze:)
A ja mam małego Kotka z dworca Mikołajów:(

Posted

Na pewno tęsknią za Tobą Bianko. Mnie jeszcze słabo poznają. Z dleka się mnie boją jeszcze , dopiero jak podejdę bliżej to sie rzucają na mnie z tymi swoimi haczykowatymi, ostrymi pazurkami :) Jedzenia to przecież jest dużo. Mam na myśli Royalka, bo mleko już wcinają drugie, jeszcze trochę gerberków zostało ( one je uwielbiają- chyba najbardziej ze wszystkiego :) ) i jeden ryżowy coś :) Na szczęście Diuna może mi podrzucić trochę nowego :) Zważyłam pierwszego z łapanki...... tego brązowego- ponad 2 kg :D Niezłe byki z nich :) cały czas nie mogę się nadziwić jak na nie patrzę, gdzie one to mają?
No i pierwszy dzień za nami. Psiurki jadły 4 razy a dwa razy dostały trochę samego mleczka z kleikiem. Nie domagały sie więcej. Decyzja o takim karmieniu jest podyktowana tym że nie jestem cały czs w domu i nie mogę ich częściej karmić a ponad to między posiłkami powinna być już w tym wieku przerwa co najmniej 4 godz. żeby organizm mógł spokojnie strawić i wchłonąć co trzeba. Tak mi tłumaczyła ostatnio zaprzyjaźniona weterynarz. Mam nadzieję że nie pęka Ci serduszko Bianko? Im się naprawdę nie dzieje krzywda i na pewno im się nie będzie działa :)
Próbuję znów wstawić zdjęcie. LILUtosi przesłała mi inny sposób. Może ten zadziała :)

Posted

Fajnie bardzo poczytać i zobaczyć zdjęcia :) :) :) Dzięki !!!! :) Fajną mają zagrodę i cieszę się, że sunia i szczeniak też tam z nimi się bawią :). Takie przedszkole szczeniakowe i jedna mamusia psia jakby nie było :)
Pieniążki mamy - jak trzeba im coś kupić to już, ciach, ciach. Wczoraj zgłosiła się jeszcze jedna osoba, która jakiś grosik wpłaci. Ale to już ustalę z Akadianą. Dobrej nocy wszystkim! Fajnie, że to się tak wszystko udało!

Posted

Prawdę mówiąc to faktycznie serce mi drży , że jedzą tylko 4 razy , ale cóż :cool3: Wiem że gerberki wchodzą im świetnie :evil_lol: Dzięki Wiga 138 na jedzeniu żeśmy nie oszczędzali , i pewnie dlatego są takie dorodne :lol: Mleka jedzą ogrom . Teraz szła ponad paczka dziennie , a zanim jadły Royalka to 3 paczki .. Taka banda to może człowieka puścić w skarpetkach :cool3:

Akadiana , zdjęcia przed wklejeniem musisz zmniejszyć . Tam jest taka opcja jakie chcesz żeby były .
Możesz też zmniejszyć klikając w zdjęcie na pulpicie prawym przyciskiem . Wyświetli sie taka litania , a po środku ikonka zdjęcia i napis VSO image resiser
Klikniesz w to i wyświetlą Ci się 2 informację , w pierwszą klikniesz - kontynuuj - a w drugiej masz taka ramke rozdzielczość i w drugim okienku zamiast 800 wpisz 400 i potem OK

Nie wiem jaki masz komputer i na jakim programie pracujesz , ale u mnie tak jest .

Posted

Moje 5 tygodniowe maluchy tez jadły 4 razy dziennie i to było normalne(skonsultowane przez vet):)Namoczony starter w ciepłej wodzie,mleka już nie podawałam w ogółe i tylko kaszkę mleczo ryżową z bobovity:)i tak na przemian starter,kaszka i tak w kółko:)Buziaki dla szczylków:)

Posted

paczka mleka dziennie? aj, to ja nie mialam pojęcia o skali żarłoczności takich smyków.

Bobaski tłuściutkie fikają w zagrodzie u Akadiany, że aż miło patrzeć. I ssą cycuchy sunieczki, która tam mieszka:) A Zołza faktycznie, tęskni za mamą Bianką, bo dziś ledwo ją wypatrzyłam z kąta.

Posted

Bianko, jesteś niesamowitą osobą !!!!! Jak przyjemnie jest patrzeć na te maluchy !
...przepraszam....mam tylko wątpliwości , czy przed szczepieniem mogą się stykać z innymi - wychodzacymi na zewnątrz pieskami ? :)