APSA Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Ślicznie razem wyglądacie :) Zmęczony pies - szczęśliwy właściciel :evil_lol: My się też dziś agilitowałyśmy po dłuższej przerwie. Punia mnie zaskoczyła, tak chętnie biegała :loveu: Saba pięknie jak zwykle... dopóki nie zauważyła, że ktoś rozsypał po torze parówki :evil_lol: Quote
betty_labrador Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 http://i27.tinypic.com/fu6zhv.jpg reka, noga, mózg na ścianie :diabloti: Quote
Anza&Hacker Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 APSA napisał(a):Ślicznie razem wyglądacie :) Dziękujemy, kwiatki dla pierwszego gapia: :Rose: APSA napisał(a): Zmęczony pies - szczęśliwy właściciel :evil_lol: Święta prawda! ...ale i pies szczęśliwy jak zmęczony :p betty_labrador napisał(a):http://i27.tinypic.com/fu6zhv.jpg reka, noga, mózg na ścianie :diabloti: No... na ścianie to tylko "nogi" bywają i to psie, dlatego taka podrapana :evil_lol: Quote
wiq Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 co za plany - pełne poświęcenie dla piesów ;);) a jaka odmiana pyrka? Quote
betty_labrador Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 :diabloti: witamy w piekny piatkowy poranek :evil_lol: Quote
Anza&Hacker Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 [quote name='wiq']a jaka odmiana pyrka?[B] Quote
Anza&Hacker Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 [quote name='wiq']a jaka odmiana pyrka? a poil long (face normal, długowłosy) - czyli taki jakie wszystkie 4 sztuki jakie do tej pory są w Polsce ;) Najpewniej po Auxerre z Tylenu Moravia (Oxi) z Bydgoszczy (suczka z Czeskiej hodowli), albo po Allez Noun du Picourlet (Noun) z Węgier - obydwie suczki w planach mają/miały być pokryte tym samym psem o imieniu Baki (pies niemiecki) - ale nie wiem czy te plany są aktualne bo pare miesięcy nie miałam kontaktu z hodowczyniami :oops: Quote
wiq Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 mnie się bardziej podobają te drugie :evil_lol: no nie, Ty się dopytuj i pilnuj! bo zaś nie wyjdzie! ;);) Quote
Anza&Hacker Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 [quote name='wiq']mnie się bardziej podobają te drugie :evil_lol: ...a znasz jakiegoś? Tak osobiście? :roll: Bo wiesz - mi tam z wyglądu to one nie specjalnie się podobają, ale dla mnie liczy się charakter, predyspozycje użytkowe itp. - w czym długokłaczne mi dużo bardziej pasują. Poza tym BARDZO zależy mi na tym, żeby mój pies był w M'ediumach na agility, a tamte standardowo są w L'kach jak mój Hacker i stada borderów :shake: [quote name='wiq'] no nie, Ty się dopytuj i pilnuj! bo zaś nie wyjdzie! ;);) No przeto, że sie dopytuje! - czekam teraz na odpowiedź właścicielki Oxi na wiadomość od kilku dni, ale nie wchodziła w tym czasie na dogo - a tutaj jej wysłałam - pewnie zbyt zajęta organizacją zawodów, które są w ten weekend i chyba jej klub je organizuje :razz: Quote
wiq Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 nie znam, bo mnie nie interesują te rasy, ani agility ;) ja lubię konkursy myśliwskie, tropienie i obronę, i rasom dobrym w tym się przyglądam, też patrząc wyłącznie na zdrowie i użytkowość ;) noo.. to 3mam kciuki, żeby się wszystko udało ;) Quote
Ewa3 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 dzieki;) te face race to takie troche jak kundel wyglada :eviltong:;) A to LA to jest tej samej odmiany co naprzykład Oxi?? wogole nie podobne;) EDIT: Przepraszam juz sama znalazłam ze La to face race;) Quote
wiq Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 taa.. a po długowłosym od razu widać, że rasowy :roflt: Quote
Ewa3 Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 wiq napisał(a):taa.. a po długowłosym od razu widać, że rasowy :roflt: dla mnie napewno bardziej;) Quote
Ania&Psy Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Anza&Hacker napisał(a): Oj... pomyśl - Ty masz aussie! - one się łatwo nakrecają! Chociaż co Hacker to Hacker - nie wiem czy jeszcze trafi mi się tak zabawkowy psiak jak on - Hacker dla mnie jest SUPER! :cool1: Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze! Tak niedawno zainteresowałaś się szkoleniem, agility itp. - a już masz swojego wymaroznego szczylka - jeszcze raz gratulacje! i niech Ci zdrowo rośnie! :lol: Narazie Blues wykazuje marne zainteresowanie piłeczkami. :roll: Mam nadzieję, że się rozkręci. No tak, musiałam czekać tylko rok, ale dla mnie i tak to była masa czasu. ;) Quote
Anza&Hacker Posted May 24, 2008 Author Posted May 24, 2008 No jak to gdzie się podziewam? Szabaty spędzam poza domem i bez komputera :cool1: Zdjęcia będa jak będziecie grzeczni! :evil_lol: Co to pyrków - obie odmiany wyglądają na kundle i rosowce zależnie od konkretnej sztuki psa. W jednych i w drugich tak na prawde bardzo różnie psiaki mogą wyglądać - są to bardzo niewyrównane rasy pod względem image'u ;) ...ale za to ten ich temperamencik, zawsze: :loveu: Quote
betty_labrador Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Ania sie podziwa poza komputerem- a co gorzej poza dogomania :diabloti: ale tym razem Ci wybaczamy bo masz usprawiedliwienie ;) Ania od Scoobiego - ja to na drugiego psa musze jeszcze sobie poczekac- nie mam tak dobrze jak TY :diabloti: Quote
Ania&Psy Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 betty_labrador napisał(a): Ania od Scoobiego - ja to na drugiego psa musze jeszcze sobie poczekac- nie mam tak dobrze jak TY :diabloti: Gdybym miała takiego psa jak Tosca, nie śpieszyłoby mi się tak bardzo z drugim psem. ;) Ale jako, że mam Scoobiego, który jest dobry do biegania przy rowerze, ale nie do pracy przy innych psach, pojawił się Blues. :razz: Quote
Anza&Hacker Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 [quote name='betty_labrador']Ania sie podziwa poza komputerem - a co gorzej poza dogomania :diabloti: ale tym razem Ci wybaczamy bo masz usprawiedliwienie ;-) Taaa... dzisiaj to ja od 6:00 z psem na trening się wybierałam (z aparatem!). Potrenowaliśmy, a dodatkowo ja zaliczyłam swoją pierwszą glebe na torze! :bigcool: - oczywiście to w pełni zasługa Hackera :loveu: [quote name='sunprince']Ale jako, że mam Scoobiego, który jest dobry do biegania przy rowerze, ale nie do pracy przy innych psach, pojawił się Blues. :razz: Tatarata... głupoty gadasz - trzeba PRACOWAĆ, a nie kupować drugiego psa. Scoobi nie wygląda mi na jakiś ciężki przypadek. Myśle, że nie jest z nim gorzej niż było z Hackerem (rzucał się na psy w zasięgu wzroku - nawet 200 metrów od nas), który w brew pozorom wcale nie ma wbudowanej opcji od urodzenia pt. "praca, piłka, piłka, praca, piłka" - po prostu trzeba się wziąć do roboty! Efekty z czasem przychodzą, chociaż nie raz po drodze można się już poddawać i tracić nadzieje - wiesz jaki Hacker jest teraz, a był ZUPERŁNIE inny i kiedyś nie mogłam go nawet spuścić kiedy jakikolwiek pies był w zasięgu wzroku, a teraz ma w nosie psy - SZOK! - ale tak na prawde wystarczy uwierzyć, a praca i efekty same jakoś przyjdą :cool1: Mam nadzieje, że jednak nie zaniedbasz Scoobiego i nie zrezygnujesz z nim z agility bo on jest SUPER, a to od CIEBIE zależy co on będzie wolał - prace, czy pieseczki w około - wybór należy do Ciebie - więc od roboty! :mad: Portrecik po treningu, pstryknięty w oczekiwaniu na autobus: :p Fotek z pokonywania przeszkód jak nie miałam tak nadal nie ma - bo na placu byłam SAMA w związku z zawodami, które są właśnie w Bydgoszczy, a ja nie jestem w stanie jednocześnie z psem trenować i robić zdjęcia - jak bym zajeła się aparatem to "cierpiał" by na tym pies i pewnie by jego to zniechęciło do toru, którego w przeciwieństwie do frisbee, nie pokochał od pierwszego wejżenia, ale może... kiedyś... ktoś nam coś pstryknie :roll: Quote
Ania&Psy Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 [quote name='Anza&Hacker'] Tatarata... głupoty gadasz - trzeba PRACOWAĆ, a nie kupować drugiego psa. (...) Sorry Anza, a po co Ty masz zamiar kupić pyrka? Daj sobie spokój, bo tej samej argumentacji mogę użyć w Twoim przypadku. :p Już dawno temu zrezygnowałam z regularnych treningów agility ze Scoobym i zdania nie mam zamiaru zmienić. Przykro mi. Scooby jest o wiele szczęśliwszy ciągnąc rower, niż pokonując torki. Wystarczą mu domowe treningi. Dodatkowo, nie masz pojęcia, jaki Scooby był wcześniej, więc takie gadanie możesz zostawić dla siebie. Quote
Anza&Hacker Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 Filmik z naszego dzisiejszego treningu, a na nim slalom uczony metodą tunelową ;) KLIKNIJ! Wcześniej doszliśmy już do większego zwężenia, ale z uwagi na fakt, że ponad miesiąc nie ćwiczyliśmy - cofnełam się o pare etapów wstecz, ale na następnym już będziemy zawężać :razz: Co więcej mile nas zaskoczył widok obitych tyczek czymś w rodzaju karimaty - Hacker mi się wcześniej wycofywał w momencie, kiedy powinien zacząć się zginać bo obijał się o tyczki lecąc jeszcze raczej po prostej - a teraz wyraźnie zaczyna już pod koniec się wyginać - tam gdzie tyczki są najwężej - bo ja mam ten tunel w takie lekkie "V" zrobiony - anyway - jak dla mnie, to idzie mu super! :loveu: Quote
Eriu Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 Anza&Hacker napisał(a):a ja nie jestem w stanie jednocześnie z psem trenować i robić zdjęcia Hakuś, ale masz mało zdolną panią :roll::evil_lol:. Fajny slalom - jak na psa, który nie jest psem uwielbiającym agility, to całkiem na szczęśliwego wygląda :D. I "ziiii" jest super - jeśli o dźwięki chodzi :D:evil_lol: Quote
Recommended Posts