Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pancio napisał(a):
No pięknie!!! Junior wytarzał się dzisiaj we własnej, wczorajszej kupie!!!:crazyeye:
Nie wiemy, czy przypadkowo, czy szamponik mu nie odpowiada.
To i druga kąpiel go spotkała:placz:. Poza tym jest słodziutki:lilangel:. Bawią się cały czas z Rudolfem:olympic:, razem wykopali ogromną dziurę pod świerkiem( obok tej legalnej ). Już zakopaliśmy ją. Uczy się od wujka:shake:. Sielanka po prostu:mad:!
Ale jak Junior zmęczony zaśnie na trawniku lub tarasie( byle poza domem ), Rudolf leży przy nim, głowę ma w górze, uszy w pionie i dwa razy dłuższe. Pilnuje kumpla jak skarbu. Serducho rośnie, jak się na to patrzy:multi::crazyeye::loveu:!!!

Pańcio!
Daj też popatrzeć - zrób zdjęcia :modla:
I nie gniewaj się na Juniorka - jego rozpiera energia i radość z nowego domku i Kochanych Pańciów! MUSI ja jakoś wyładować:loveu:

• Replies 252
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pancio napisał(a):
No pięknie!!! Junior wytarzał się dzisiaj we własnej, wczorajszej kupie!!!:crazyeye:
Nie wiemy, czy przypadkowo, czy szamponik mu nie odpowia

He, he! Moja łaciata (przypominam - też wyżełek) ostatnio miała przyjemność z mumijką wróbelka... Efekt mniejszy, bo wróbelek prawie zasuszony, ale też nieźle, i też musiałam ją uprać w trybie natychmiastowym. Podobno ten typ tak ma

Posted

potwierdzam ze mysliwskie maja takie upodobania...rekord nalezy do jamnika...na wakacjach pod namiotem i ze spartanskimi warunkami(czyli zimna woda)- upachnienie sie w tlustym dorodnym karpiu lezacym okolo tygodnia na brzegu stawu w upal........
drugie miejsce do paronastomiesiecznej wyzliczki wykompanej w ..gnojowce....po powrocie Tak sie ucieszyla ze cale stado wyprzytulanych przez nia pieskow poszlo do kapieli......

Posted

bokserki też lubia takie "miłe" zapaszki.
Moja Bercia wytarzała się nad morzem w rozkładającej się kaczce
Rekord pobiła pewnego tygodnia w którym była kompana 3 razy.:evil_lol: Za każdym razem jak poszliśmy do lasu tarzanko...

Posted

Ale się apetycznie zrobiło w tym wątku!:roflt:
Za to dzisiaj dwie wielkie dziury pod świerkiem wylopali:crazyeye:!!! Tak, zapasy i kopanie dziur, to ulubione zajęcia tego duetu. Zapasy widać, słychać i czuć, ale dziury kopią bezszelestnie, jak komandosi. To jutro będą trzy dziury.;)

Posted

I pewnie jeszcze niejedno tarzanko. Mój Bono wyżło-dog tarzał się w kupach i padlinkach gdzieś do ukończenia 3 lat. I stawiam też na kąpiel w oczku, drugie hobby wyżłów :evil_lol:

Posted

U mnie, odkad sa upaly, dziury pojawia sie w coraz mniej oczekiwanych miejscach. W kopaniu dolkow pomagaja koty tzn. siedza i patrza jak moja sunia kopie. A potem cala trojka lezy w swiezo wykopanym dole :evil_lol:

Anielica ma racje, obstawialabym jeszcze oczko, jesli temperatura wzrosnie :eviltong: taka kapiel to czysta radocha :loveu:

Posted

To doprawdy niesamowita historia, chyba seniorek to sprawił. Dzięki małemu z pewnością wszystko nabrało ponownie sensu i radości. I Rudi jaki szcześliwy :multi:

Kate i zwierzaki

Posted

W sprawie kopania dziur wiemy już wszystko. To Bruncio zaczyna grzebać łapkami, pod świerkiem, a Rudolf (dobry wujek) rusza natychmiast z pomocą równą budowlanej koparce. Żeby maluszek się nie spocił pewnie. Brunciolek nie kopie dla ochłody. Wyciągnął z dziury kawałki drewna, które ułożył w salonie, jak pokot. Wcześniej nie dokopali się do tego drewna, ale coś ciągnęło Bruncia do niego, że tak uparcie kopał z nieocenioną pomocą Rudolfa. Co on tam czuje?

Posted

:lol: Rudis jest niemozliwy w roli wujka hihihihihihihi

A Bruncio juniorek moze wykonuje plany Bruncia seniora? Seniorowi nie wypadalo...a tutaj...no kto zakaze maluchowi odkrywac skarby:cool1:

Posted

W te upaly pewnie dołkow przybylo :evil_lol: U mnie tez jeden dolek nowiutki powstal :evil_lol: Fajnie jest z tymi naszymi czworonogami, bez nich byloby smutno.

Posted

Wiedźma napisał(a):
A jak Młody reaguje na hałasy typu burza, silny wiatr itp? Zaliczył już coś takiego?

Wszelkie hałasy ignoruje. Schodzi nawet ze mną do mojego warsztaciku, gdzie wiertarka i młotek są na topie i tylko przygląda się co ja robię.

Posted

Tyle się dzieje, że nia nadążam z relacjami. Bruncilek rośnie w postępie arytmetycznym, po 3 cm na 48 godzin:crazyeye:. Już nie może swobodnie przjść pod brzuszkiem Rudolfa. Biega po schodach z prędkością światła, aż trudno się zorientować często, gdzie on w aktualnie jest? Pojawia się na sekundę i:scared: znika niepostrzeżenie, a jak się go woła, to przybiega z niespodziewanego kierunku.
Trzeba zamykać większość drzwi w domu, bo jak nie, to robi porządki w pralni, układa ,po swojemu, ręczniki w łazienkach:knuje:, rano skompletować kapcie jast trudno, bo w nocy zawsze jakiś zwędzi i śpi na nim, jak na poduszce, ale nic nie gryzie:lilangel:. Dziury przez ostatnie dni przyjęły rozmiary lejów po bombach ze wskazaniem na klombik z kwiatkami Panciowej. Totalna demolka i nikt nie wie kiedy to robią:niewiem:. Kondycja rośnie. Już cała łączka, to zaczyna być mało:Dog_run:. Apetyt dopisuje:sabber:. Jesteśmy pełni podziwu dla energii i witalności Brunciolka, jak i dla cierpliwości i wyrozumiałości Rudolfa wobec malucha:olympic:. Nawet jak Rudolf zaskomli, bo ostre ząbki małego uraziły go, bawi się dalej, choć skomle co chwilę. Wtedy robimy przerwę i izolujemy Rudolfa na 1- 2 godz. w gabinecie, żeby odpoczął i zdrzemnął się. Cóż. Ciężko być wujkiem:sleep:.
Brunciolek jest bardzo odważnym psem. Wczoraj po południu przeszła nad Wejherowem piękna burza. Wspaniałe widowisko i za darmo! Przepiękne błyskawice, wyładowania wprawiające w drżenie mury. Rudolf z walącym serduchem 200/min., cały przerażony:shocked!:, szukający jakiejś nory w domu, żeby się zaszyć i nie słyszeć, nie widzieć, a Brunciolek:turn-l:: "No co jest wujek! Bawimy się! Co Ty burzy się boisz?! Przecież jesteśmy bezpieczni! Łap mnie za szyję! No dalej! Co jest z Tobą?!!!:olympic:".
A dziś sukces:klacz:
! Po pwrocie z pracy zastaliśmy na klombiku dziurę tylko po petardzie. Panciowa jest podłamana:mdleje:, ale ostatecznie śmieje się z tego:).
Czs na fotki.
Tropami Seniora na łączce:

Kolana Anisi- to jest to, co wyżełki lubią najbardziej:

Wujek! Gryziemy się na całego!

Dajcie mi 15 min. Już nie mogę! Dajcie mi 15 minutek!

Posted

[quote name='Pancio']Hau! Hau!
Witam wszystkich!
Wyspałem się porządnie, zjadłem rano krzepiące śniadanko i na słoneczko. Rudolf odsypiał nocną wartę. W południe przyjechał po mnie Pancio. Zabrał mnie do pracy. Poznałem nowe Ciocie, posmakowałem każdą i była też tam Ciocia Stefa- tak, to ona mnie znalazła. Smyraniu nie było końca. Potem zwiedzałem biuro i gabinety. Jak poczułem, że jestem w panciowym gabinecie, to zrobiłem duuuuuże siku i jeeeeeeeszcze większą kupę, A co! Niech wszyscy wiedzą, że to też mój teren! Potem pojechaliśmy do lecznicy. Poznałem doktora Mietka i jego kolegów. Wszyscy są bardzo mili. Zbadali mnie po swojemu i też powspominali Bruna Seniora. Ogólnie jestem w świetnej kondycji, ważę 6,8 kg. No i wiem już co to jest szczepienie. Byłem bardzo dzielny i grzeczny, jak na wyżła przystało. Potem wróciliśmy do domu i Anisia stwierdziła, że nie ciekawie pachnę i miałem pierwszą kąpiel pod prysznicem, w szamponie z biosiarką i dziegciem. Hm!
Teraz pachnę całkiem jak Rudolf. Potem zjadłem pełną michę cielęcinki po irlandzku i teraz zmęczony tyloma przeżyciami śpię na słonecznym tarasie.

Łaaaa....pka dlaaa wszysssstkich! Hrrrrrrrr!

:megagrin::megagrin::megagrin:

Piękny psiak:loveu:
Rzeczywiście chyba Bruncio go zesłał....;)

Posted

Hau! Hau!
Pancio jest okropny!!!:mad:
Wszystko za mnie już napisał i co mi pozostało?!!! Tylko wyżełkowe, małe dygresje!!!

To mój wzór do naśladowania, mój patron:

A tu widać, czy idzie mi dobrze:

Jeszcze dorosnę!!! I będę równie wspaniałym wyżłem, jak On- Bruno z mieleckiego schronu, z boksu 156!!!
" Noblesse oblige"!!!:gent:

Łapka dla wszystkich!
Bruncio z Wejherowa!