Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hau! Hau!
Witam wszystkich!!!
Lato jest wspaniałe:sg168:. Pancio na dwa tygodnie wyrwał się na urlop i szaleliśmy z wujkiem na lubiatowskiej plaży w towarzystwie Anisi i kuzyna Łukasza. Gonitwy po olbrzymiej ilości piaseczku, z prędkością rakiety, kąpiele w morzu. Nauczyłem wuja pływać:multi:!!! Dotychczas uważał. że woda jest tylko do picia i do strasznej męki pod prysznicem:scared:, ale zdetraumatyzował się i pływaliśmy wreszcie razem:cunao:!!! Wszyscy ludzie i psiaki uwielbiali wujka i mnie:buzi:, choć chyba gwiazdą sezonu jednak byłem ja. W co drugim grajdole przytulali mnie ludzie w każdym wieku i psiaki różnej maści. Jak tam było wspaniale:laola:!!! Panciowi zepsuł się aparat i fotek jest niewiele, ale popatrzcie choć na te.

Zaraz jedziemy nad morze:

Naprzód wujek!!! Woda nie gryzie!!!

Całkowita detraumatyzacja wujka!!!

A rano można było czasem zwędzić komuś niedokończoną kanapkę!!!

Potem basen dla ochłody.

W końcu wywalili mnie z basenu!!!

Jak mam już wszystkiego dosyć, to zasypiam w najdziwniejszych pozycjach.

Łapa dla wszystkich!!!
Bruncio z Wejherowa.

• Replies 252
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale luksius :crazyeye: tylko pozazdroscic takich wakacji :loveu:

Hmmhmmm, ale nie wiem, czy to Brunonek taki chetny do wody, jak pisze, bo na jednym zdjeciu chyba Anisia niosla go na rekach :evil_lol:

Posted

Ulka18 napisał(a):

Ale luksius :crazyeye: tylko pozazdroscic takich wakacji :loveu:

Hmmhmmm, ale nie wiem, czy to Brunonek taki chetny do wody, jak pisze, bo na jednym zdjeciu chyba Anisia niosla go na rekach :evil_lol:

Czy pow. zdjęcie przedstawia nieszczęśliwego wyżła???
Czy poniższe szczęśliwego???

Co to za podejrzenia???
Nawet Rudi polubił wodę dzięki Brunciowi!!!

Posted

Wspaniałe wakacje! Bruncio, Ty Szczęściarzu: kochany, wyrozumiały Pańcio z Rodziną, opiekuńczy wujcio Rudi - gdzie miałbyś Ci lepiej?. Nie męcz Wujka :painting:, jeszcze musisz wiele nauczyć sie od niego. Pozdrawiamy :calus: - Korusia i boksia Kiri z Pańciowstem :crazyeye: ?, Pańciami :crazyeye: ? (o rany, miłe te neologizmy, ale jak to się pisze? Chyba sercem ;) ).

Posted

Pancio napisał(a):
Hau! Hau!
Witam wszystkich!!!
Lato jest wspaniałe:sg168:. Pancio na dwa tygodnie wyrwał się na urlop i szaleliśmy z wujkiem na lubiatowskiej plaży w towarzystwie Anisi i kuzyna Łukasza. Gonitwy po olbrzymiej ilości piaseczku, z prędkością rakiety, kąpiele w morzu. Nauczyłem wuja pływać:multi:!!! Dotychczas uważał. że woda jest tylko do picia i do strasznej męki pod prysznicem:scared:, ale zdetraumatyzował się i pływaliśmy wreszcie razem:cunao:!!! Wszyscy ludzie i psiaki uwielbiali wujka i mnie:buzi:, choć chyba gwiazdą sezonu jednak byłem ja. W co drugim grajdole przytulali mnie ludzie w każdym wieku i psiaki różnej maści. Jak tam było wspaniale:laola:!!! Panciowi zepsuł się aparat i fotek jest niewiele, ale popatrzcie choć na te.

A rano można było czasem zwędzić komuś niedokończoną kanapkę!!!

Potem basen dla ochłody.

W końcu wywalili mnie z basenu!!!

Jak mam już wszystkiego dosyć, to zasypiam w najdziwniejszych pozycjach.

Łapa dla wszystkich!!!
Bruncio z Wejherowa.

Uwielbiam te opowiesci:loveu::loveu::loveu:
Myzianko dla psiaków przesyłam:lol:

• 3 weeks later...
Posted

Hau! Hau!
Witam wszystkich!
Długo nie pisałem, ale jak wakacje, to wakacje. Mnóstwo atrakcji, wspaniałe morze, długie gonitwy po plaży, świetna kuchnia Panciowej- jednym słowem psi raj. W kwestii formalnej- maluchem już nie jestem, bo wzrostem zrównałem się już z wujkiem Rudolfem i może trafniejsze będzie określenie młodzieniec. Na plaży jesteśmy ulubieńcami tłumów, poza jedną ekipą plażowiczów..." Pan weźmie te psy, bo dzieci się boją "! Tak się te dzieci bały, że z tego strachu wieszały sie nam na szyjach, przytulały nas i smyrały za uszami. Ech! Zawsze znajdzie się ktoś, kto uważa psa za wroga z założenia.
Poza tym w domku mam opinię łobuza, złodzieja i łapciucha. Wykopuję ziemię z kwiatkowych doniczek, kradnę i wynoszę na trawnik garderobę, obuwie, dywaniki z łazienek, ściereczki z kuchni, ręczniki itd. Generalnie wszysko, co w ząbkach uniosę. Kopię dziury na trawniku, a wujek już przestał mi pomagać w tym kopaniu. Pancio stwierdził, że w tym roku odpuszcza sobie trawnik. Każdą michę, bez względu na objętość zjadam w niecałą minutę, jak zgłodnieję, to robię straszną awanturę, że jeszcze micha nie podana. Wszyscy mnie kochają mimo wszystko, bo mają nadzieję, że się poprawię, wydorośleję, a ja wcale nie chcę! Mi tak dobrze!
Łapa dla wszystkich!
Serdeczności dla Agusi- Korusi i wszystkich czwrołapów!
Bruno z Wejherowa.

• 2 weeks later...
Posted

A fe, Brunciolku, masz w nosie ciotki dogomaniaczki i nie chcesz się nam pokazać :mad:
Natychmiast szoruj do pozowania, no ile można czekać :cool3: :evil_lol:
Pancio, prosimy o fotecki!!!

• 3 weeks later...
Posted

Witam serdecznie wszystkich Dogomaniaków!!!
Trochę się problemów namnożyło( na szczęście o niewielkiej szkodliwości- padł mi komputer ze starości, aparat cyfrowy z nowości i masa zagadek do rozwiązania w pracy, i nie było czasu zająć się tymi pierwszymi ).
Bardzo przepraszam za tak długą nieobecność na dogo:oops:.
W międzyczasie Brunciolek wyrósł na pięknego młodzieńca. Przerósł już wujka, ale dalej dziecinne psoty mu w głowie i męczenie Rudolfa psimi zapasami:

To tylko zabawa wbrew pozorom. Za dwie sekundy są już w salonie:

Bruno ciągle gotowy do zabawy, kradnie wszystko i ucieka po całym domu, nie można spuścić go z oczu na chwilę. Jak już cierpliwość się kończy, to dostają z wujkiem po wołowym gnacie i przez 6 godzin psów nie ma w domu, jest cisza i spokój, a one walczą z taaaaaką kością:

co wcale nie przeszkadza wsunąć później obfitą michę! Łączka obowiązkowo! Bruno pięknie wystawia już zające, sroki w dzikiej róży, ale za małego, przerażonego kotka dostał reprymendę. A jak już wyżeł, tym razem, ma wszystkiego dosyć, to wygląda tak:

Kocyk obgryziony, kosz obgryziony, a wyżeł padnięty. I ostatnia fotka, którą można zatytuować- "Taki już jestem duży, ale nadal psoty mi w głowie".

Kuchenny ręcznik też fajna zabawa, a Panciowa sprząta, sprząta, sprząta...:mad:.

Posted

Pancio,
tutaj caly tabun ciotek czeka na Brunciolkowe foty, na wujaszka Rudiego, a tu cisza i cisza :eviltong:

Te fotki wynagradzaja nam jednak czekanie. A mnie sie podoba najbardziej ta:

Jesli chodzi o reczniki kuchenne, to rownie dobry jest papier toaletowy. Gorzej go jednak sie zbiera :evil_lol:

Posted

:sweetCyb: Baaardzo przepraszam właścicieli innych ras, ale WYŻŁY GÓRĄ!!!!
Bruncio jest przepiękny; mnie ponadto straszliwie rozczula to, że obserwuję identyczne pozy u mojej Łaciny! Muszę szybko nauczyć się wstawiać obrazki, będą naoczne dowody.
Tradycyjnie: głaski, mizianie itp. w ilościach przekraczających normę.

Posted

Właśnie wróciłem z łączki. Bruno szaleje w plenerze, pędzi tak, że uszy wywracają mu się na lewą stronę:Dog_run:, ale dzisiaj dał sobie taki wycisk, że do domu wrócił na wiotkich łapkach:mdleje:. Wujek w połowie dystansu dał nogę do domu- chyba kondycji mu brakuje albo jest tak wykończony całodziennymi zapasami z juniorem, że na takie bieganie już ochoty nie ma:puppydog:. Bruncio jest bardzo posłuszny na spacerach mimo, że gania jak mustang. Dzisiaj przed wyjściem z łączki zatrzymał się w miejscu, gdzie Rudolf poznał się z seniorem, też było już ciemno, stanął w takiej samej pozie i tak samo patrzył na mnie, a ja jakbym widział kochanego staruszka. Oj, spociły mi się oczka:bigcry:. "Maluch" rośnie w oczach dalej. Dzisiaj również doszliśmy do wniosku z Panciową, że głupio wygląda w tej szczenięcej obróżce, ze szczenięcą smyczką i dostał godną swojej postury obrożę i porządną smycz:gent:. Teraz leży u moich stóp i wygląda na nieżywego, poza tym, że jeszcze nie może złapać oddechu:sleep2:, a wujek legł pod sąsiednim biurkiem i tylko ciężko wzdycha- ciężko być wujkiem wyżła:no-no-no:! Padamy ze śmiechu:sweetCyb::sweetCyb:, jak wieczorami zdezelowany Bruncio przebudza się z dżemki raz po raz- zrywa się, warczy i bardzo groźnie szczeka:snipersm: robiąc błyskawiczny obchód terenu, a jak zobaczy, że wszystko jest O.K., to wskakuje do koszyka i chrapie dalej:sleep:, a wujcio patrzy na niego z kompletną dezaprobatą:shake:. Junior wieczorami przypomina tego policjanta, co najpierw strzela, a potem zadaje pytania.

P.S. W następnym poście będzie o tym, jaką szkołę przetrwania daje wujcio juniorowi, tylko dam im szansę, żeby po raz trzeci zrobili ten numer.

• 2 weeks later...
Posted

Pancio napisał(a):
P.S. W następnym poście będzie o tym, jaką szkołę przetrwania daje wujcio juniorowi, tylko dam im szansę, żeby po raz trzeci zrobili ten numer.

Zrobili ten numer?