Pancio Posted July 31, 2006 Author Posted July 31, 2006 Hau! Hau! Witam wszystkich!!! Lato jest wspaniałe:sg168:. Pancio na dwa tygodnie wyrwał się na urlop i szaleliśmy z wujkiem na lubiatowskiej plaży w towarzystwie Anisi i kuzyna Łukasza. Gonitwy po olbrzymiej ilości piaseczku, z prędkością rakiety, kąpiele w morzu. Nauczyłem wuja pływać:multi:!!! Dotychczas uważał. że woda jest tylko do picia i do strasznej męki pod prysznicem:scared:, ale zdetraumatyzował się i pływaliśmy wreszcie razem:cunao:!!! Wszyscy ludzie i psiaki uwielbiali wujka i mnie:buzi:, choć chyba gwiazdą sezonu jednak byłem ja. W co drugim grajdole przytulali mnie ludzie w każdym wieku i psiaki różnej maści. Jak tam było wspaniale:laola:!!! Panciowi zepsuł się aparat i fotek jest niewiele, ale popatrzcie choć na te. Zaraz jedziemy nad morze: Naprzód wujek!!! Woda nie gryzie!!! Całkowita detraumatyzacja wujka!!! A rano można było czasem zwędzić komuś niedokończoną kanapkę!!! Potem basen dla ochłody. W końcu wywalili mnie z basenu!!! Jak mam już wszystkiego dosyć, to zasypiam w najdziwniejszych pozycjach. Łapa dla wszystkich!!! Bruncio z Wejherowa. Quote
Ulka18 Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 Ale luksius :crazyeye: tylko pozazdroscic takich wakacji :loveu: Hmmhmmm, ale nie wiem, czy to Brunonek taki chetny do wody, jak pisze, bo na jednym zdjeciu chyba Anisia niosla go na rekach :evil_lol: Quote
Pancio Posted July 31, 2006 Author Posted July 31, 2006 Ulka18 napisał(a): Ale luksius :crazyeye: tylko pozazdroscic takich wakacji :loveu: Hmmhmmm, ale nie wiem, czy to Brunonek taki chetny do wody, jak pisze, bo na jednym zdjeciu chyba Anisia niosla go na rekach :evil_lol: Czy pow. zdjęcie przedstawia nieszczęśliwego wyżła??? Czy poniższe szczęśliwego??? Co to za podejrzenia??? Nawet Rudi polubił wodę dzięki Brunciowi!!! Quote
Jagoda1 Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Wspaniałe wakacje! Bruncio, Ty Szczęściarzu: kochany, wyrozumiały Pańcio z Rodziną, opiekuńczy wujcio Rudi - gdzie miałbyś Ci lepiej?. Nie męcz Wujka :painting:, jeszcze musisz wiele nauczyć sie od niego. Pozdrawiamy :calus: - Korusia i boksia Kiri z Pańciowstem :crazyeye: ?, Pańciami :crazyeye: ? (o rany, miłe te neologizmy, ale jak to się pisze? Chyba sercem ;) ). Quote
Jagoda1 Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Nie wyszło z emotikonkami :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:, nie należy zanadto przyprawiać - hi hi hi... Quote
pati Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 no prosze jak pieknie. Wakacje jak z obrazka. Tylko pozazdrościć. Quote
bigos Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 Pancio napisał(a):Hau! Hau! Witam wszystkich!!! Lato jest wspaniałe:sg168:. Pancio na dwa tygodnie wyrwał się na urlop i szaleliśmy z wujkiem na lubiatowskiej plaży w towarzystwie Anisi i kuzyna Łukasza. Gonitwy po olbrzymiej ilości piaseczku, z prędkością rakiety, kąpiele w morzu. Nauczyłem wuja pływać:multi:!!! Dotychczas uważał. że woda jest tylko do picia i do strasznej męki pod prysznicem:scared:, ale zdetraumatyzował się i pływaliśmy wreszcie razem:cunao:!!! Wszyscy ludzie i psiaki uwielbiali wujka i mnie:buzi:, choć chyba gwiazdą sezonu jednak byłem ja. W co drugim grajdole przytulali mnie ludzie w każdym wieku i psiaki różnej maści. Jak tam było wspaniale:laola:!!! Panciowi zepsuł się aparat i fotek jest niewiele, ale popatrzcie choć na te. A rano można było czasem zwędzić komuś niedokończoną kanapkę!!! Potem basen dla ochłody. W końcu wywalili mnie z basenu!!! Jak mam już wszystkiego dosyć, to zasypiam w najdziwniejszych pozycjach. Łapa dla wszystkich!!! Bruncio z Wejherowa. Uwielbiam te opowiesci:loveu::loveu::loveu: Myzianko dla psiaków przesyłam:lol: Quote
Pancio Posted August 25, 2006 Author Posted August 25, 2006 Hau! Hau! Witam wszystkich! Długo nie pisałem, ale jak wakacje, to wakacje. Mnóstwo atrakcji, wspaniałe morze, długie gonitwy po plaży, świetna kuchnia Panciowej- jednym słowem psi raj. W kwestii formalnej- maluchem już nie jestem, bo wzrostem zrównałem się już z wujkiem Rudolfem i może trafniejsze będzie określenie młodzieniec. Na plaży jesteśmy ulubieńcami tłumów, poza jedną ekipą plażowiczów..." Pan weźmie te psy, bo dzieci się boją "! Tak się te dzieci bały, że z tego strachu wieszały sie nam na szyjach, przytulały nas i smyrały za uszami. Ech! Zawsze znajdzie się ktoś, kto uważa psa za wroga z założenia. Poza tym w domku mam opinię łobuza, złodzieja i łapciucha. Wykopuję ziemię z kwiatkowych doniczek, kradnę i wynoszę na trawnik garderobę, obuwie, dywaniki z łazienek, ściereczki z kuchni, ręczniki itd. Generalnie wszysko, co w ząbkach uniosę. Kopię dziury na trawniku, a wujek już przestał mi pomagać w tym kopaniu. Pancio stwierdził, że w tym roku odpuszcza sobie trawnik. Każdą michę, bez względu na objętość zjadam w niecałą minutę, jak zgłodnieję, to robię straszną awanturę, że jeszcze micha nie podana. Wszyscy mnie kochają mimo wszystko, bo mają nadzieję, że się poprawię, wydorośleję, a ja wcale nie chcę! Mi tak dobrze! Łapa dla wszystkich! Serdeczności dla Agusi- Korusi i wszystkich czwrołapów! Bruno z Wejherowa. Quote
aga1215 Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 Witaj Brunciu Dobrze, że wreszcie odezwałeś się :multi: Pańcio pisze, że bardzo urosłeś? Poproś Pańcia, żeby zrobił foty :modla: Quote
Bila Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 Ja też chętnie zobaczyłabym fotki ”złodzieja, łapciucha i łobuza” razem z wujkiem oczywiście:loveu: Quote
shirrrapeira Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 On caly czas jest taki piekny jak to wyzelek. Moj wyzelek poluje na zabki i na slimaczki, nie poluje na wrobelki i tez juz urosl wazy 15 kg i ma 5 miesiecy. Quote
bigos Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 Pańcio!!!!!!!!!!!!!!!!-poprosimy o foteczki Łobuza:modla::modla::modla: Quote
Wiedźma Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Wracam na dogo, sponiewierana remontem, pełna nadziei, że zobaczę wyżełka.... A tu nic! Junior, daj głos! Quote
tomcug Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 A fe, Brunciolku, masz w nosie ciotki dogomaniaczki i nie chcesz się nam pokazać :mad: Natychmiast szoruj do pozowania, no ile można czekać :cool3: :evil_lol: Pancio, prosimy o fotecki!!! Quote
Wiedźma Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 No ja już zaczynam wymyślać historie, mrożące krew w żylakach... Prosimy o kilka słów chociaż... Quote
Pancio Posted October 2, 2006 Author Posted October 2, 2006 Witam serdecznie wszystkich Dogomaniaków!!! Trochę się problemów namnożyło( na szczęście o niewielkiej szkodliwości- padł mi komputer ze starości, aparat cyfrowy z nowości i masa zagadek do rozwiązania w pracy, i nie było czasu zająć się tymi pierwszymi ). Bardzo przepraszam za tak długą nieobecność na dogo:oops:. W międzyczasie Brunciolek wyrósł na pięknego młodzieńca. Przerósł już wujka, ale dalej dziecinne psoty mu w głowie i męczenie Rudolfa psimi zapasami: To tylko zabawa wbrew pozorom. Za dwie sekundy są już w salonie: Bruno ciągle gotowy do zabawy, kradnie wszystko i ucieka po całym domu, nie można spuścić go z oczu na chwilę. Jak już cierpliwość się kończy, to dostają z wujkiem po wołowym gnacie i przez 6 godzin psów nie ma w domu, jest cisza i spokój, a one walczą z taaaaaką kością: co wcale nie przeszkadza wsunąć później obfitą michę! Łączka obowiązkowo! Bruno pięknie wystawia już zające, sroki w dzikiej róży, ale za małego, przerażonego kotka dostał reprymendę. A jak już wyżeł, tym razem, ma wszystkiego dosyć, to wygląda tak: Kocyk obgryziony, kosz obgryziony, a wyżeł padnięty. I ostatnia fotka, którą można zatytuować- "Taki już jestem duży, ale nadal psoty mi w głowie". Kuchenny ręcznik też fajna zabawa, a Panciowa sprząta, sprząta, sprząta...:mad:. Quote
Ulka18 Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 Pancio, tutaj caly tabun ciotek czeka na Brunciolkowe foty, na wujaszka Rudiego, a tu cisza i cisza :eviltong: Te fotki wynagradzaja nam jednak czekanie. A mnie sie podoba najbardziej ta: Jesli chodzi o reczniki kuchenne, to rownie dobry jest papier toaletowy. Gorzej go jednak sie zbiera :evil_lol: Quote
aga1215 Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 ... motek włóczki tez bywa fajny ;) :evil_lol: Quote
Bila Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 :loveu: :loveu: Ale kawał chłopa się z niego zrobił. Quote
Wiedźma Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 :sweetCyb: Baaardzo przepraszam właścicieli innych ras, ale WYŻŁY GÓRĄ!!!! Bruncio jest przepiękny; mnie ponadto straszliwie rozczula to, że obserwuję identyczne pozy u mojej Łaciny! Muszę szybko nauczyć się wstawiać obrazki, będą naoczne dowody. Tradycyjnie: głaski, mizianie itp. w ilościach przekraczających normę. Quote
Pancio Posted October 9, 2006 Author Posted October 9, 2006 Właśnie wróciłem z łączki. Bruno szaleje w plenerze, pędzi tak, że uszy wywracają mu się na lewą stronę:Dog_run:, ale dzisiaj dał sobie taki wycisk, że do domu wrócił na wiotkich łapkach:mdleje:. Wujek w połowie dystansu dał nogę do domu- chyba kondycji mu brakuje albo jest tak wykończony całodziennymi zapasami z juniorem, że na takie bieganie już ochoty nie ma:puppydog:. Bruncio jest bardzo posłuszny na spacerach mimo, że gania jak mustang. Dzisiaj przed wyjściem z łączki zatrzymał się w miejscu, gdzie Rudolf poznał się z seniorem, też było już ciemno, stanął w takiej samej pozie i tak samo patrzył na mnie, a ja jakbym widział kochanego staruszka. Oj, spociły mi się oczka:bigcry:. "Maluch" rośnie w oczach dalej. Dzisiaj również doszliśmy do wniosku z Panciową, że głupio wygląda w tej szczenięcej obróżce, ze szczenięcą smyczką i dostał godną swojej postury obrożę i porządną smycz:gent:. Teraz leży u moich stóp i wygląda na nieżywego, poza tym, że jeszcze nie może złapać oddechu:sleep2:, a wujek legł pod sąsiednim biurkiem i tylko ciężko wzdycha- ciężko być wujkiem wyżła:no-no-no:! Padamy ze śmiechu:sweetCyb::sweetCyb:, jak wieczorami zdezelowany Bruncio przebudza się z dżemki raz po raz- zrywa się, warczy i bardzo groźnie szczeka:snipersm: robiąc błyskawiczny obchód terenu, a jak zobaczy, że wszystko jest O.K., to wskakuje do koszyka i chrapie dalej:sleep:, a wujcio patrzy na niego z kompletną dezaprobatą:shake:. Junior wieczorami przypomina tego policjanta, co najpierw strzela, a potem zadaje pytania. P.S. W następnym poście będzie o tym, jaką szkołę przetrwania daje wujcio juniorowi, tylko dam im szansę, żeby po raz trzeci zrobili ten numer. Quote
Jagoda1 Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Pańciu, a o mnie pamiętasz?;) Jestem w nowym domu siódmy miesiąc:cool3:. Czy wyładniałam:evil_lol: ? Quote
Wiedźma Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 No jaką? Jaką? Czekamy z zapartym tchem na opowieści pięknej treści. Quote
Wiedźma Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Pancio napisał(a):P.S. W następnym poście będzie o tym, jaką szkołę przetrwania daje wujcio juniorowi, tylko dam im szansę, żeby po raz trzeci zrobili ten numer. Zrobili ten numer? Quote
Recommended Posts