malawaszka Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 super - bardzo lubię ludzi z tej bazy! zawsze pomocni i sensowni! Quote
malawaszka Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 Potrzebny ktoś do przeprowadzenia wizyty dla Ptysia w Poznaniu na Os. Lecha Quote
supergoga Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Jeśli nikt nie potwierdził że już się umówił, to ja jutro zadzwonię, bo teraz póxno i podejdę. To obok mnie. Quote
malawaszka Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 Supergoga - z nikim innym nie pisałam o wizycie wiec jak możesz to będę bardzo wdzięczna :Rose: Quote
Blisss Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 aale się dzieje :multi: trzymam kciukasy Quote
malawaszka Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 Dzięki Ci kochana :Rose: tylko koniecznie uczul ich na sikanie - podkreślaj, że na poczatku będzie sikał i trzeba go nauczyć, żeby to nie było powodem zwrotu. Quote
supergoga Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Jestem umówiona na dzisiaj pod wieczór. Jak wrócę napiszę! Quote
malawaszka Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 supergoga napisał(a):Jestem umówiona na dzisiaj pod wieczór. Jak wrócę napiszę! super - trzymam :kciuki: Quote
malawaszka Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Supergoga - wielkie dzięki za wizytę - niestety nic z tego, pani widać była tak zaślepiona chęcią posiadania rasowego pieska, że nie słuchała co mówiłam do niej przez telefon - jednak rozmowa w cztery oczy bardziej dociera do ludzi - Ptyś jest zbyt energiczny - o czym zresztą mówiłam, że on musi się wyszaleć, to pani teraz mówi o spokojnych spacerkach :mdleje: a może to ja mówię po chińsku przez telefon :niewiem: No i Supergoga - pani dzwoniła teraz do mnie, żeby Ci przekazać, że dzieci nie chcą kundelka... :shake: Quote
zerduszko Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Pozdrawiamy Panią serdecznie :bye: Quote
supergoga Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Czyli żadnego psiaka dla Pani nie mamy. Pani ma w domu dywany, więc sprawa siusiania była problemem. Szczekanie na spacerze ewentualnie i typowe sznaucerkowe zachowania o czym mówiłam, bo wiem niestety, jak trudno potem jest odbierać psa, a on nic nie rozumie - też jednak nie wskazane. Pani mówiła, że miała kilkanaście lat znajdkę, była cudowna. Pytała, czy jednak nie mamy spokojnego pieska, takiego na spacerki osiedlowe. Powiedziałąm, że pokażemy - ale widzę, że jednak ma być rasowy. Tylko czy czasami Ptyś nie byłby za mało rasowy. Może farmerko jednak wszyscy mówimy po chińsku, bo widać najpierw jest zapał, a potem ambicje posiadania spokojnego, grzecznego, RASOWEGO. Może lepiej, że teraz. Szukamy dalej. Quote
malawaszka Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 no pewnie, że lepiej, ze to teraz wyszło, a nie jakby Ptyś się już przeprowadził - szukamy ludzi - psiarzy! sznupkolubnych :lol: Quote
farmerka63 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 :p Czy te oczka są wystarczająco chińskie ? Quote
farmerka63 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 No dobra - tragedyji nie ma - szukamy dalej. Ptychol ma się dobrze - szaleje jak na wzorcowego sznupa przystało i bardzo mu z tym do twarzy :D Rzeczywiście - macie absolutną rację, dziewczęta - jak ktoś patrzy tylko na urodę sznaucerów ( NIEZAPRZECZALNĄ, PRAWDA ???) , a zapomina o ich temperamencie, yyy....to jest w sporym błędzie. Więc myślę, że dobrze, że pani określiła jasno swoje oczekiwania teraz, a nie za dwa tygodnie oddawała nam Ptycha z paragonem w ramach gwarancji :( Dla mnie nie jest kundlowaty - widzę go oczami wyobraźni z piękną brodą i wyczesanymi porteczkami - to nie jego wina, że sfilcował się tak straszliwie. Kwestia czasu - będzie sznaucerek na szóstkę ! Charakter ma super - zawadiacki , temperamenty rozrabiaka, z inteligentnym błyskiem w oku . Taki mały Czupurek :D:D:D Quote
malawaszka Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 no pewnie, że to sznup pełną gębą - pięknie zbudowany i w ogóle - charakter też sznupkowy całkowicie :loveu: a pani poleciłabym pluszaka Quote
farmerka63 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Starsza córka dodaje : " I napisz koniecznie, że przylepka ! ". Quote
supergoga Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Pani nie nazwała kundelkiem Ptysia, tylko gdy stwierdziła, że chce spokojnego psiaka jednak - zupełnie innego itp. i pytała czy nie mamy to powiedziałam, że są, np. Misio, któremu umarła 94 letnia opiekunka i on w depresji siedzi w hotelu, trzęsąc się ze strachu. Piękny, biały długowłosy z czarnymi plamami, mały, spokojny. Ale kundel...to znaczy beeee. Ani temperamenty sznupcio ani łagodny kundelek. Dla mnie porażka. Quote
malawaszka Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 no porażka porażka... ale nic to - temu kwiatu to pół światu ;) Quote
WATACHA Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 A po chińsku też piszecie, bo jeżeli tak to ja po takiemu czytać umiem? A sznupki to charakterek rzeczywiście maja, ale za to je kochamy. Quote
Recommended Posts