Imbirka Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Iza, Imbir miał atopowe zapalenie skóry:cool3: był łysy i się cały łuszył. Jeszcze długo musiałam uważać na jego skórę, bo wszystko go uczulało (pamiętacie jak nie mógł nosić parcianej obrozy?) Teraz jest już lepiej:lol: Fidzio został skarcony:evil_lol::evil_lol::evil_lol: czy na wyświetlaczu jest waga Kici?:evil_lol::cool3: Quote
Kate I Luka Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Cześć Izuś :) A Fidzio jakieś takie przerażone oczka ma :D :D :D Kicia sieje pogrom :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
oktawia6 Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 [quote name='Iza i Fidel'] o prosze ! Wszyscy maja doswiadczenia z nizoralem ! Pisac mi tu szybko jak to zrobic? Wet powiedzial,aby Fidzia mordeczke , zmarszczki wysmarowac i wziasc na krotki spacer.Potem zmyc.Hmm,jak zmyc? Do miski czy pod kran nie ma mowy-Fidel nie da ! Kurcze,jak to robiliscie?? No i wet powiedzial,ze 2x dziennie trza to robic.... no tak pozostawiam bez komentarza radę weta/cepa-na pewno go na studiach uczyli, że pH skóry człowieka jest inne niż psa i może przynieść tylko szkodę nie pożytek-tymbardziej tyczy się to zmian skórnych u Twego Fidela-Iza bierz nogi za pas z poszukaj mądrego weta!!! przede wszysatkim czy zostały pobrane zeskrobiny ze zmian skórnych? pierwszy wynik jest po 3 dniach po około 2 tygodniach kolejny: po założonej hodowli na stwierdzenie obecności grzybów jest rozpoznanie-w zależności od wyników jest ustalone leczenie dla psa. Zeskrobiny powinny pobrane być z 3 miejsc-do tego wykluczenie dodatkowo alergii-są specjalne testy alergologiczne-ale nie Nizoral:grab:i to jest zlecone leczenie:mdleje:od weterynarza... P.S. Nizoralem niech niech on sobie spłucze włosy-jak ma łupież:angryy: nie tylko na głowie...:cool1: skandal Byłam Iza u felka-porażka po całości-wpisałam się:roll: zajrzyj do Gryfcia, Dandilki i Sikorki-są nowe fotki i newsy;) a to dla Ciebie!!! Quote
Imbirka Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 ja tylko napiszę, że substancją czynną szamponu jest ketokonazol i to o jego właściwości lecznicze chodzi, mój tata miał zalecone smarowanie nizoralem, plamki na ręku (jakieś uczulenie go dopadło i mu po tym przeszło), branie zeskrobin nie jest potrzebne w kazdym przypadku, resztę wypowiedzi mojej przedmóczyni pozostawię bez komentarza:shake::cool3: Quote
Bodziulka Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Co za wredny sierściuchowaty kot! Nie dość, ze Fidelkowi z michy wyżera, to jeszcze po faflachłapą wali :shake: :mad: :evil_lol: Quote
Iza i Fidel Posted December 17, 2006 Author Posted December 17, 2006 Oktawio,nasz wet jest jednym z najlepszych w Legnicy...Zeskrobin nie pobral,bo rana Fidela zaczela sie pieknie goic.Przyznam,ze nawet zbyt czesto nie smarowalam jej rivanolem,bo po prostu mnie w domu nie bylo(praca...).Siurek tez sie poprawil,ropki prawie nie bylo,a po obejrzeniu napletka okazalo sie,ze jest jej baaardzo malo,na dodatek rozrzedzonej,wiec OK.Mamy tylko mocz dac ponownie do badania.Tym nizoralem wet kazal umyc mordeczke,bo smierdzi jak stara sciera.Wlasciwie to juz nie smierdzi i nie wiem czy myc? Chcialam rumiankiem mu ptrzetrzec,ale ktos mowil,ze wybarwia sie miejsce przecierania,wiec dam sobie spokoj.Poza tym Fidzio czuje sie super.Apetyt jak normalnie,czyli wszystko poza kulkami,nawet imbir (nie Julkowy ;) ) marynowany jest pyyyszne !! Kicia mloci swoje kulki ino dym,a Fidelowe stoja...... Juz mialam mu karme zmienic,bo myslalam,ze moze ta juz mu sie znudzila. Za pozno jednak sie zorientowalam i musialam nadal zamowic mu RC Maxi Adult.A chcialam Eukanube Large costam.A wy co dajecie swoim pomarszczencom? Julka,na fotce z Kicia widac wlasnie jej wage.Jak do nas przyszla to wazyla 400gr.Pieknie teraz wazy,nie? Acha,Oktawio jeszcze odnosnie ketokonazolu zawartego w nizoralu,to mozna ta substancje podawac w tabletkach,ale strasznie rozwala watrobe... Quote
tygra Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 [quote name='Iza i Fidel']Julka,a dlaczego Ty Imbira calego szorowalas? Co on mial? Grzybice czy co? Fidel ma ponoc cos z zmarszczkach na mordce.Nie wyszorowalam go dzis,bo czekalam ,az odpiszesz.Nie wiedzialam jak sie za to zabrac.I dalej nie wiem:( Musze obmyslic chytry plan :evil_lol: Poki co mam zdjecia:multi: Wieczorem,kiedy Kicia zabiera sie do spania to Fidel pragnie sie z nia bawic. Najpierw musi ja jednak obudzic co nie jest wcale latwe.Jak juz to zrobic to zabawa sie rozkreca dosc szybko. Fidelku co masz dobrego do jedzenia? No ... juz pojadlem... Teraz Kicia moze zjesc z Fidelowej miseczki obudz sie !! Kicia pobudka !! Czas na wazenie ! Po co budzic jak na spiaco tez mozna :) Pieknej niedzieli Wam zycze !:hand: Śliczna sesyjka Quote
Kate I Luka Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Nasz je: Acana Premium Delux. Chcielismy go troche podtuczyć, bo przyjechał do nas taki dosyć szczuplutki... Poradzono nam tę właśnie karme: Karma dla wysoko aktywnych psów, psów pracujących, zaprzęgowych, suk w ciąży wymagających smacznej diety z ekstra zawartością białka i energii z łatwo strawnych, wysokiej jakości źródeł. Gaston je ją bardzo chętnie, choć nie przytył zbyt wiele, może ze 3 kg.... Ale teraz jest w połowie opakowania, a następnym razem zamawiamy mu: Extreme ME 4950 25kg ACANA EXTREME zawiera 60% kurczaka i 5% ryby (oba składniki o jakości odpowiadającej normom żywieniowym dla ludzi), co stanowi zawartość mięsa na poziomie 70%, w naturalny sposób zwiększając ilość białka i tłuszczu. Podobno znacznie lepsza, zobaczymy. Quote
DORRAG Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Cześć:p Ale świetne zdjęcia z kicią:loveu: :loveu: Quote
Iza i Fidel Posted December 18, 2006 Author Posted December 18, 2006 Bodziulka Kicia nie jest wredna ! Ona jest aniolkiem,naprawde ! To Fidel jej przeszkadza,nie daje spac,zachodzi droge,aby nikt z nas jej nie poglaskal....! Ona tylko zaglada do jego miseczki i zjada kulki,ktore i tak zalegaja w Fidelowej miseczce. Fidel natomiast wyzre wszystko procz kulek z kociej miseczki. Jak Kicia byla malenka to kupowalam jej mleko dla kociat z Gimpeta za prawie 4zl,za malutka flaszeczke.Dla Fidela to ni pojadl ni polizal... Mimo wszystko jak tylko mial okazje to odepchnal ja od miseczki i wychlal wszystko !! Hehehe,a wiecie co Fidel dzis zrobil? Poszlismy Zuzie zaprowadzic do szkoly.Po drodze ,na osiedlu zobaczylismy piekna choinke.Rosla sobie spokojnie.....No i Fidel poszedl ja przyozdobic !! Narobil na galazke !!!:diabloti: Quote
e.v.a Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Iza i Fidel napisał(a): Hehehe,a wiecie co Fidel dzis zrobil? Poszlismy Zuzie zaprowadzic do szkoly.Po drodze ,na osiedlu zobaczylismy piekna choinke.Rosla sobie spokojnie.....No i Fidel poszedl ja przyozdobic !! Narobil na galazke !!!:diabloti: błahahahaha ty uwazaj zeby w domu ci tak nie przyozdobil choinki :lol: Quote
Imbirka Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 ciekawe bombki byś miała Iza na choince:evil_lol::cool3: Quote
Iza i Fidel Posted December 18, 2006 Author Posted December 18, 2006 te,uwazajcie - "ten sie smieje,kto sie smieje ostatni " :P Jak Fidel mi taki numer w domu odwali,to bedzie wisial za to jedno jajko:diabloti: Quote
Imbirka Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Iza, a jak tam jojko Fidzia, znalazło się?:lol: Quote
Kate I Luka Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Witaj Fidelkowa rodzinko :) :) :) Quote
Iza i Fidel Posted December 19, 2006 Author Posted December 19, 2006 czesc kochane ! (pancie i psiaki) Urwanie glowy dzis ! Czekam jak na szpilkach na jakies info,zeby jechac po Felka.I szlag mnie trafia,bo Mateusz chce to zalatwic po swietach !! A q..pies marznie na dworze i nie ma co jesc :angryy::angryy::angryy: Bokser !! Co zrobic? Co zrobic?? Nie mam adresu,nazwiska czlowieka u ktorego Felek sie znajduje.Znam tylko nazwe wsi.Na dodatek to jest ode mnie 100km w jedna strone i jechac,aby z nim pogadac mnie nie stac.Najlepiej pojechac od razu po psa.Juz nagralam mojego tate do pomocy.I czekamy. Julcia,Fidka jajko dalej jest wielka niewiadoma,bo usg nie bylo robione.Bez uspienia mojego czorta sie nie da.Usypiac w sumie nie ma po co,bo napletek ladny i poprawa znaczna po tych antybiotykach.Wszystko jest OK. Quote
Imbirka Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 oj kurcze, takie czekanie to jest najgorsza sprawa:cool3: trzymam kciuki za pomyślne załatwienie sprawy Felka Quote
oktawia6 Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 [quote name='Imbir1'] resztę wypowiedzi mojej przedmóczyni pozostawię bez komentarza:shake::cool3: :placz: o jej Imbir zafrasowałaś mnie:shake: :cool3: :hand: Iza dużo prezentów pod choinką, sytych i udanych świąt dużo leniuchowania:eviltong: i buziaki dla ferajny-może trochę sniegu nam spadnie Quote
Kate I Luka Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Cześć Fidelki i Kicie :multi: :multi: :multi: Zabiegani, zapracowani, świąteczni... Buziaki ;) Quote
tygra Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Dużo szczęścia, zdrowia i powodzenia, to tradycyjne, najszczersze życzenia. Wesołych Świąt i Roku szczęśliwego. Niech obficie da, co ma najlepszego! Quote
Recommended Posts