Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Julcia,tak wlasnie czekalam,az ktos poprosi o przepis :)

Prosty jak budowa cepa:)

Boksiowe pierozki:
(jakby nie bylo do forum psie)

pol litra kefiru,sol,lyzeczka sody i maki "ile zabierze".Wyrobic ciasto ,a na koniec dodac 2 lyzki oleju.Wyrobic,rozwalkowac i jako farsz dawac wedle pomyslunku.Ja dalam pieczarki z kapusta.Zrobilam tez z jablkiem,ale lepsze byly na slono.Smazyc w glebokim tluszczu.Ja smazylam we frytownicy.Mowie Wam prostota i pychota !

Wiecie,wczoraj wieczorem poszlam z Fidziem na obrozy.Na poczatku tak charczal(bo ciagnal),ze juz mialam wrocic po szelki.Jednakze za chwile zakumal,ze jak nie ciagnie to nie charczy i nie kaszle.Wow,mialam luksus isc z ulozonym psem !! Moje marzenie ! Taki spacer to przyjemnosc !

Czy wasze psy tez nienawidza listonoszy?
Napisze Wam kiedy indziej,jak to Fidel chcial policzyc sie z jednym.Kurka wodna chyba bede musiala mu kaganiec zakladac.Nie listonoszowi,lecz Fidziowi :)
Zmykam do pracy ....:(

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Iza, piszę tutaj, bo na stronie Felka już mi głupio wyzywac tego Mateusza... Ale to jest wprost śmiechu warte jaki z niego człowiek. Pytasz go, czy widział się z siostrą, co dla mnie jest równoznaczne z tym, że pytasz na czym stanęło, co będzie dalej z Felakiem...
A on na to: widziałem sie z siostrą, odbierałem ją z dworca... NIC WIĘCEJ....
Ręce się załamują... Chyba Felek zostaje u nich, chyba będzie trzymany w domu a nie w altanie... ALe to wszystko chyba...

Posted

witajcie
my z listonoszem nie mamy kłopotu. Tygra kocha wszystkich, a Brenda lubi wszystkich z jednym wyjątkiem - nie cierpi księdza (nie chce do domu wpuścić)

Posted

[quote name='tygra']witajcie
my z listonoszem nie mamy kłopotu. Tygra kocha wszystkich, a Brenda lubi wszystkich z jednym wyjątkiem - nie cierpi księdza (nie chce do domu wpuścić)
hehe, to u mnie tak reague Łukasz :D A Gastek wpuścił by wszystkich, a co najwyżej w przedpokoju zaskakał i zalizał na śmierć....

Posted

tygra napisał(a):
witajcie

hehehe, właśnie wczoraj na klatce Imbir pogonił księdza:evil_lol:, wychodziliśmy na spacerek, a on chodził po kolędzie i sie spotkaliśmy na ciemnych schodzach, szczerze powiedziawszy to je się go też wystraszyłam, bo mi niespodziewanie wyszedł z bocznego korytazyka:cool3:, a Imbir się rozszekał na całą klatkę:evil_lol:

Posted

Imbir1 napisał(a):
hehehe, właśnie wczoraj na klatce Imbir pogonił księdza:evil_lol:, wychodziliśmy na spacerek, a on chodził po kolędzie i sie spotkaliśmy na ciemnych schodzach, szczerze powiedziawszy to je się go też wystraszyłam, bo mi niespodziewanie wyszedł z bocznego korytazyka:cool3:, a Imbir się rozszekał na całą klatkę:evil_lol:

Julia...co Ty nieprzygotowana na odwiedziny duszpasterza byłaś :cool3: :cool3: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Dziewczyny,u nas tez niedlugo koleda...
Nie wiem czy ksiadz bedzie mial odwage wejsc do nas :evil_lol:

Listonosz zas mowil,aby skrzynke dac na zewnatrz ogrodzenia(teraz trzeba reke przelozyc),bo on sie boi.No ok,przelozymy,tylko kiedy skoro moj maz wiecznie w pracy?Niedawno listy u nas nosil moj dawny kolega z pracy (tez pracowalam na poczcie) i on sie nie bal,bynajmniej nie pokazywal ,ze sie boi :)
No,ale tu sie listonosze dosc czesto zmieniaja.
Ide z Fidelem,bo cos jeczy.W nocy tez wychodzil siku.
Nie wiem-moze znow ma problemy z drogami moczowymi? W poniedzialek chyba zawieziemy mocz do badania.

Posted

Dziewczynki u nas troche problemow ,rzec mozna rodzinnych.Nie wiem kiedy tu zajrze.Poki mam mozliwosc to pokaze Wam fotki.

Z serii "Krol Fidel I"

Pieknosci moje :loveu:

Juz spadaj od mojej miski !

a zreszta jedz sobie...

pobawimy sie?

Halooo,jest tu kto? Znalazlem cos !!

Mmmm,ale pachnie !!

buuu,to do schroniska....

Do nastepnego razu,kiedykolwiek by on nie byl ...!

Posted

Iza, ja sobię nie życzę takich postów wogóle:razz: kobieto ja mam wyobraźnię i oczyma duszy odrazu widzę jakąć tragedię:cool3: Nie strasz nas....

Trzymaj się i wracaj do nas szybciutko, a Fidzio jest cuuuuuuuuudny:loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Imbir1 napisał(a):
Iza, ja sobię nie życzę takich postów wogóle:razz: kobieto ja mam wyobraźnię i oczyma duszy odrazu widzę jakąć tragedię:cool3: Nie strasz nas....

Nie no tragicznie nie jest i mam nadzieje,ze to przejsciowe problemy.
Najwazniejsze jest to,ze musze zadbac o swoj wzrok.Mam ograniczyc kompa i tv.Dzis znow zrobilam pole widzenia i nie wyszlo dobrze....Mam podejrzenie jaskry...Zrobie wynik jeszcze za jakis czas.Mojego lekarza na dodatek nie ma.
Badanie robila dzis pielegniarka.
Z tego wszystkiego zapomnialam o Fidziowym moczu do badania :(
Za to nie zapomnialam o karmie do schronu,bo w sobote sobie zapakowalam.
Zawiozlam do schronu 33 kg karmy dla psow przede wszystkim.Za lwia czesc tej karmy zaplacila szkola mojego syna.No,ale ja tez sie dorzucilam:)
No i sliczna miseczke zawiozlam.Dyrektor ja tak ogladal z kazdej strony...Ciekawa jestem czy ona trafi do jakiegos biedaka w schronie...
Jak kiedys przywiozlam nowe miski to do tej pory w zadnym boksie ich nie widzialam.Gnojstwo i tyle !! A ile tam biedakow...Jak zwykle wyjechalam stamtad z placzem....
Sorki,ale nie moge wpadac do was na blogi :((
Jak mi sie polepszy to nadrobie mam nadzieje.

Posted

Cześć Izuś:lol:
Ja też nie mogę przesiadywać przed kompem i tv zbyt długo, a jak już, to w okularach, których nie wykupiłam:roll:
Dzisiaj albo jutro do Ciebie zadzwonię, bo musimy się dogadać, wiesz z czym;) :razz:

Posted

Oj Izuś, Izuś... Ale pocieszę Cię...
Ja już odkąd pracuje 8 godzin przy komputerze też zmieniłam okulary na mocniejsze. I czuję, że stale mi się pogarsza. Jakieś 5 lat temu mogłam już chodzić na codzień bez okularów,bo wzrok od małego miałam słaby, ale stale się polepszał a teraz to kiepsko widze bez... Na tv jak oglądamy film z napisami, a siedzę nie w polowie pokoju na fotelu, tylko np na końcu na kanapie - to napisów już nie widzę :shake: :shake: :shake: