Kate I Luka Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Iza i Fidel napisał(a):czesc Kate ! Prawda,ze piekny banerek ?:loveu: Przyjechalam z pracy i mialam nadzieje,ze Fidziu przywita mnie usmiechem od ucha do ucha.Chcialam fotke zrobic...Tymczasem ten nicpon cieszyl sie i owszem-merdal dupka,ale nos wepchal w reklamowke,ktora nioslam. Wasze pomarszczence tez tak robia? "taa,fajnie,ze pani przyszla,ale co on ma dla mnie w tej reklamowce??"... Tak, tak.... standard... i jeszcze zagląda mi do torebki... tzn powinnam powiedzieć torby, bo to torebka gigant, i już nawet Gastek wie, że i tam znajdują sie jakieś kupione dopiero co przysmaki :) Quote
Iza i Fidel Posted December 3, 2006 Author Posted December 3, 2006 Fidziu zle sie czuje :( Zaczelo sie wczoraj.Wieczorem tak dreptal w te i spowrotem i nie mogl sobie miejsca znalezc.W koncu siadl kolo sofy na ktorej ja siedzialam i zaczal dyszec tak jakby byl po biegu.To byla jego godzina spania.On zawsze chocby sie palilo walilo o tej porze szedl na swoje poslanko i spal. Teraz nie chcial na poslanko,nie chcial na sofe...Wcale nie chcial sie polozyc !! Siedzial,a oczy mu sie zamykaly...Moj maz chcial go wziasc na rece i zaniesc na jego poslanko,to Fidel zapiszczal jakby go cos bolalo.No i ciagle siedzial przy mnie.Zawsze jak cos mu dolega to przychodzi do mnie.Jakby wiedzial,ze moge mu pomoc. Zadzwonilam do weta.Powiedziala,aby wyjsc z nim na dwor i zobaczyc jak bedzie sie zachowywal.Wzielismy go na chwile bez smyczy.Bylo normalnie... Wrocilismy do domu i znow to samo...Zadzwonilam i wetka kazala mu obmacac brzuszek.Ja go zaczelam delikatnie glaskac schodzac na brzuszek ,a on warknal na mnie !!To bylo w okolicy prawej pachwiny. Warknal tak z bolu.Zaraz zaczal sie trzasc(wczesniej tez sie trzasl troche). Wetka kazala mu dac no-spe i nifuroksazyd (nie ma biegunki). Dalam ,ale nocke mialam do kitu.Fidziu troche chodzil,a jak tabletka zaczela dzialac to polozyl sie u siebie.Ja nasluchiwalam...Tak sobie popiskuje...Chyba o bardziej przyzwoitej porze pojedziemy do weta. Moje biedactwo kochane... Quote
Imbirka Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 Oj biedny Fidziu:shake:, Iza trzymamy kciuki za słodziaka:happy1:, jak wrócicie to napisz co i jak z biedulkiem Quote
goldenka245 Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 Ojej biedny Fidelek:-( Ja tutaj pierwszy raz trafiłam, ale on taki kochany, że będe częstotutaj wpadać :) "Moje" biedactwo.... Quote
Kate I Luka Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 Fidziulku,myszko Kochana co się dzieje w brzusio? Trzymajcie się, i dajcie znać co z maluszkiem ... Quote
Iza i Fidel Posted December 3, 2006 Author Posted December 3, 2006 Jestesmy z powrotem.Fidziu zostal zbadany i tak jak mowilam - cos sie dzieje w prawej pachwinie.Wet i moj maz trzymali Fidzia,a wetka zajrzala pod spod i zobaczyla zaczerwienienie(czy przetarcie) w pachwinie.Wyglada to tak,ze cos moze Fidzia uzarlo.Wyglada to brzydko...Trzymajcie kciuki,zeby to nie byl kleszcz.... Fidziu dostal 2 zastrzyki:Betamox i Dexafort(chyba ,bo nie moge sie doczytac). Wetka zainteresowala sie tez wydzielina z siurka.Taka ropna.Moj maz mowil,ze to nic takiego,ale tak nie jest.Mam mu juz szybko zlapac mocz i przywiezc do badania.Jutro rano ide z pojemniczkiem lapac.Raczej napewno zostane oblana takim porannym ,aromatycznym strumieniem :diabloti: Widze to oczyma wyobrazni :) Acha,ranke mam jak sie uda przecierac rivanolem.Raczej sie nie da,ale sprobujemy. Nastepna wizyta we wtorek.Jak ja sie boje..... Quote
Imbirka Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 Iza trzymaj się, będzie dobrze. Mizianka i całusy dal Fidzia, kurujcie się kochani Quote
Kate I Luka Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 [quote name='Iza i Fidel'] Acha,ranke mam jak sie uda przecierac rivanolem.Raczej sie nie da,ale sprobujemy. No tak, przerabialiśmy to jakiś tydzień temu... też się nie dało.... Za pełny zbiorniczek trzymamy ciuki. A najwieksze za to, by Fidziu do zdrówka szybko wrócił Quote
Iza i Fidel Posted December 5, 2006 Author Posted December 5, 2006 Zlapalam siuski Fidelowe :multi: Mowie Wam-nie bylo zadnego problemu.Wyobrazalam sobie,ze bede miec cala reke oblana,a tu pieknie poszlo,prosto do kubeczka.Usmialismy sie przy tym z moim mezem do lez :evil_lol: Sa juz wyniki badania tego moczu.Otoz Fidelindo ma zap.cewki moczowej,czy jakies inne drog moczowych :( Moze to byc z przeziebienia.Dostaje antybiotyk,furagin i wit.C.Ranka w pachwinie sie goi,a Fidel jest bardzo dzielny,dobry piesek,bo daje przecierac ranke rivanolem.Kochany piesek:loveu: Za 1,5 tyg.znow robimy badanie moczu. Dbajcie o swoje faflaczki,bo cos one "niezdałe" jak mawia moja tesciowa :) Madzia,moglabys wpasc i przyniesc to ubranko Medzia do przymiarki. Ja tez musze sprawic Fidziowi jakies ubranko ! A wiecie jaki dzis mialam sen? Poszlam z dziecmi z klasy mojej corki do szkoly.Wchodzimy,a tam pelno kotow w klatkach ! Byly piekne,dorodne i o niesamowicie pieknym umaszczeniu.Zaczelam sie nimi zachwycac,podchodze do klatki,patrze,a one wszystkie kalekie !!!! Wszystkie mialy lapki powykrzywiane !!! Boszzz,jaki koszmar ! Wiecie co to moze znaczyc? Quote
Imbirka Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 wrrrrrr, ten twój sen jak dla mnie brzmi makabrycznie:cool3: ale co znaczy to do końca nie wiem. Ogólnie kot w śnie to: widzieć: zawsze zły znak; przede wszystkim oznacza fałsz przyjaciół i znajomych lub rozczarowanie w miłości; być przez niego podrapanym lub ugryzionym: masz groźnych wrogów; głaskać go: jesteś dobry dla kogoś, kto na to nie zasługuje; przymilający się: ktoś mami cię pochlebstwami, by cię wykorzystać; widzieć z młodymi: wiele swarów z powodu źle wychowanych dzieci; czarny: zapowiedź przykrości; słyszeć miauczącego: zostaniesz wciągnięty w intrygi. A wracając do Fidzia, to przekazujemy mu wiele buziaków, mizianek i głaskania:lol: Jak już idulek zostal zdiagnozowany to teraz bedzie tylko lepiej. Iza trzymamy kciuki i życzymy szybkiego powrotu do zdrowia:lol: Quote
Iza i Fidel Posted December 5, 2006 Author Posted December 5, 2006 ojej,ale mam wielu falszywych znajomych ;) tyle kotow we snie :) Ogolnie to ja jednak wierze w sny ... To norma,ze ktos mnie wykorzystuje:) Eeee tam,wklejam fotki :) Ja sem netoperek :) polowiczne siedzenie :) Fidel mial robic za Mikolaja.... Buuu,wiecej zdjec nie wchodzi ,bo niby serwer obciazony...:angryy::placz: Innym razem.... Mizianki dla Waszych pupili !! Quote
Imbirka Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Fidzio ekstra:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Mówimy dziś dzieńdobry Quote
Kate I Luka Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Fidel mial robic za Mikolaja.... Fidziu... Ty taki chorutki, a oni Ci za mikołaja karzą robić. Ale za to jak zwykle pięknie się prezentujesz :D :D :D HO HO HO na Mikołaja , wielu prezentów dla Fidziulki :P Quote
leemonca Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 dzieńdoberek, dużo prezentcików dla Fidelka i Kici Quote
tygra Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Duuuużo prezentów i uśmiechu w dzisiejszym dniu Quote
Medorowa Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Cześć Izunia:loveu: Jak znajdę trochę więcej czasu, to przyjdę z tym ubrankiem:lol: Mizianko dla Fidzia i Kici:loveu: :loveu: Quote
Imbirka Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: rety Madzia, a gdzie ty byłaś jak cię nie było?:cool3: Quote
Medorowa Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Imbir1 napisał(a)::crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: rety Madzia, a gdzie ty byłaś jak cię nie było?:cool3: Miłość moje drogie, miłość;) :evil_lol: :evil_lol: Dogo mi strasznie ostatnio muliło, albo prawie wogóle nie chodziło:roll: Quote
Imbirka Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 no tak, na miłość nie ma rady:cool3: :evil_lol: Quote
leemonca Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 madzia i medor napisał(a):Miłość moje drogie, miłość;) :evil_lol: :evil_lol: Dogo mi strasznie ostatnio muliło, albo prawie wogóle nie chodziło:roll: a u mnie muli nadal :mad: zaraz mnie szlag trafi :mad: :shake: dzieńdoberek :multi: Quote
Recommended Posts