Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Iza i Fidel napisał(a):
czesc Kate ! Prawda,ze piekny banerek ?:loveu:
Przyjechalam z pracy i mialam nadzieje,ze Fidziu przywita mnie usmiechem od ucha do ucha.Chcialam fotke zrobic...Tymczasem ten nicpon cieszyl sie i owszem-merdal dupka,ale nos wepchal w reklamowke,ktora nioslam.
Wasze pomarszczence tez tak robia?
"taa,fajnie,ze pani przyszla,ale co on ma dla mnie w tej reklamowce??"...

Tak, tak.... standard... i jeszcze zagląda mi do torebki... tzn powinnam powiedzieć torby, bo to torebka gigant, i już nawet Gastek wie, że i tam znajdują sie jakieś kupione dopiero co przysmaki :)

Posted

Fidziu zle sie czuje :(
Zaczelo sie wczoraj.Wieczorem tak dreptal w te i spowrotem i nie mogl sobie miejsca znalezc.W koncu siadl kolo sofy na ktorej ja siedzialam i zaczal dyszec tak jakby byl po biegu.To byla jego godzina spania.On zawsze chocby sie palilo walilo o tej porze szedl na swoje poslanko i spal.
Teraz nie chcial na poslanko,nie chcial na sofe...Wcale nie chcial sie polozyc !! Siedzial,a oczy mu sie zamykaly...Moj maz chcial go wziasc na rece i zaniesc na jego poslanko,to Fidel zapiszczal jakby go cos bolalo.No i ciagle siedzial przy mnie.Zawsze jak cos mu dolega to przychodzi do mnie.Jakby wiedzial,ze moge mu pomoc.
Zadzwonilam do weta.Powiedziala,aby wyjsc z nim na dwor i zobaczyc jak bedzie sie zachowywal.Wzielismy go na chwile bez smyczy.Bylo normalnie...
Wrocilismy do domu i znow to samo...Zadzwonilam i wetka kazala mu obmacac brzuszek.Ja go zaczelam delikatnie glaskac schodzac na brzuszek ,a on warknal na mnie !!To bylo w okolicy prawej pachwiny.
Warknal tak z bolu.Zaraz zaczal sie trzasc(wczesniej tez sie trzasl troche).
Wetka kazala mu dac no-spe i nifuroksazyd (nie ma biegunki).
Dalam ,ale nocke mialam do kitu.Fidziu troche chodzil,a jak tabletka zaczela dzialac to polozyl sie u siebie.Ja nasluchiwalam...Tak sobie popiskuje...Chyba o bardziej przyzwoitej porze pojedziemy do weta.
Moje biedactwo kochane...

Posted

Jestesmy z powrotem.Fidziu zostal zbadany i tak jak mowilam - cos sie dzieje w prawej pachwinie.Wet i moj maz trzymali Fidzia,a wetka zajrzala pod spod i zobaczyla zaczerwienienie(czy przetarcie) w pachwinie.Wyglada to tak,ze cos moze Fidzia uzarlo.Wyglada to brzydko...Trzymajcie kciuki,zeby to nie byl kleszcz....
Fidziu dostal 2 zastrzyki:Betamox i Dexafort(chyba ,bo nie moge sie doczytac).
Wetka zainteresowala sie tez wydzielina z siurka.Taka ropna.Moj maz mowil,ze to nic takiego,ale tak nie jest.Mam mu juz szybko zlapac mocz i przywiezc do badania.Jutro rano ide z pojemniczkiem lapac.Raczej napewno zostane oblana takim porannym ,aromatycznym strumieniem :diabloti:
Widze to oczyma wyobrazni :)
Acha,ranke mam jak sie uda przecierac rivanolem.Raczej sie nie da,ale sprobujemy.
Nastepna wizyta we wtorek.Jak ja sie boje.....

Posted

[quote name='Iza i Fidel']
Acha,ranke mam jak sie uda przecierac rivanolem.Raczej sie nie da,ale sprobujemy.

No tak, przerabialiśmy to jakiś tydzień temu... też się nie dało....

Za pełny zbiorniczek trzymamy ciuki.
A najwieksze za to, by Fidziu do zdrówka szybko wrócił

Posted

Zlapalam siuski Fidelowe :multi:
Mowie Wam-nie bylo zadnego problemu.Wyobrazalam sobie,ze bede miec cala reke oblana,a tu pieknie poszlo,prosto do kubeczka.Usmialismy sie przy tym z moim mezem do lez :evil_lol:
Sa juz wyniki badania tego moczu.Otoz Fidelindo ma zap.cewki moczowej,czy jakies inne drog moczowych :( Moze to byc z przeziebienia.Dostaje antybiotyk,furagin i wit.C.Ranka w pachwinie sie goi,a Fidel jest bardzo dzielny,dobry piesek,bo daje przecierac ranke rivanolem.Kochany piesek:loveu:

Za 1,5 tyg.znow robimy badanie moczu.
Dbajcie o swoje faflaczki,bo cos one "niezdałe" jak mawia moja tesciowa :)

Madzia,moglabys wpasc i przyniesc to ubranko Medzia do przymiarki.
Ja tez musze sprawic Fidziowi jakies ubranko !

A wiecie jaki dzis mialam sen?
Poszlam z dziecmi z klasy mojej corki do szkoly.Wchodzimy,a tam pelno kotow w klatkach ! Byly piekne,dorodne i o niesamowicie pieknym umaszczeniu.Zaczelam sie nimi zachwycac,podchodze do klatki,patrze,a one wszystkie kalekie !!!! Wszystkie mialy lapki powykrzywiane !!!
Boszzz,jaki koszmar ! Wiecie co to moze znaczyc?

Posted

wrrrrrr, ten twój sen jak dla mnie brzmi makabrycznie:cool3: ale co znaczy to do końca nie wiem. Ogólnie kot w śnie to: widzieć: zawsze zły znak; przede wszystkim oznacza fałsz przyjaciół i znajomych lub rozczarowanie w miłości;
być przez niego podrapanym lub ugryzionym: masz groźnych wrogów;
głaskać go: jesteś dobry dla kogoś, kto na to nie zasługuje;
przymilający się: ktoś mami cię pochlebstwami, by cię wykorzystać;
widzieć z młodymi: wiele swarów z powodu źle wychowanych dzieci;
czarny: zapowiedź przykrości;
słyszeć miauczącego: zostaniesz wciągnięty w intrygi.

A wracając do Fidzia, to przekazujemy mu wiele buziaków, mizianek i głaskania:lol: Jak już idulek zostal zdiagnozowany to teraz bedzie tylko lepiej. Iza trzymamy kciuki i życzymy szybkiego powrotu do zdrowia:lol:

Posted

ojej,ale mam wielu falszywych znajomych ;) tyle kotow we snie :)
Ogolnie to ja jednak wierze w sny ...
To norma,ze ktos mnie wykorzystuje:)

Eeee tam,wklejam fotki :)

Ja sem netoperek :)

polowiczne siedzenie :)

Fidel mial robic za Mikolaja....

Buuu,wiecej zdjec nie wchodzi ,bo niby serwer obciazony...:angryy::placz:
Innym razem....

Mizianki dla Waszych pupili !!

Posted

Fidel mial robic za Mikolaja....

Fidziu... Ty taki chorutki, a oni Ci za mikołaja karzą robić. Ale za to jak zwykle pięknie się prezentujesz :D :D :D

HO HO HO na Mikołaja , wielu prezentów dla Fidziulki :P

Posted

Imbir1 napisał(a):
:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: rety Madzia, a gdzie ty byłaś jak cię nie było?:cool3:

Miłość moje drogie, miłość;) :evil_lol: :evil_lol: Dogo mi strasznie ostatnio muliło, albo prawie wogóle nie chodziło:roll:

Posted

madzia i medor napisał(a):
Miłość moje drogie, miłość;) :evil_lol: :evil_lol: Dogo mi strasznie ostatnio muliło, albo prawie wogóle nie chodziło:roll:

a u mnie muli nadal :mad: zaraz mnie szlag trafi :mad: :shake:

dzieńdoberek :multi: