Agnezia Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 ja zamawiam na allegro u użytkowników: świat karm, lub psia kość. Mają dobre ceny i niezłe dodatki, kurier oczywiście gratis. Bardzo szybko realizują zamówienia. W psiej kości ostatnio od momentu zamówienia do odebrania minęło mniej niż 24 godziny:crazyeye: Quote
Agnezia Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Marta pamiętam, że Montek miał guza, pamiętam, że usunęliście ale nie pamiętam co wyszło w histopatologii?? I jeszcze pamiętam, że jak rozważałaś czy wyciąć guza czy nie to któraś Ciotka sugerowała Ci, że guz jest po wcześniejszym pogryzieniu i sam zniknie. Czy pamiętasz, która to Ciotka pisała??? Quote
andegawenka Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Guzek to guzek, może być od pogryzienia? Quote
Agnezia Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Tak może być, wtedy sam się wchłonie. Ktoś tu o tym pisał a nie chce mi się wertować tylu stron :) Poczekam na Martę:) Quote
marta0731 Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 Agnezia nie pamiętałam kto, ale Ci znalazłam:lol: (jeszcze raz dziękuję za pomoc w wyborze karmy;)) [quote name='jostel5']Nie martwcie się! Moja suczyna z avatarku przed dwoma miesiącami miała takie coś usunięte-to był tłuszczak,utworzył się po ugryzieniu.Jeśli jest -tak jak piszesz-"ruchomy",to naprawdę nie jest nic groźnego! Szorze też rósł,a teraz nie ma śladu. [/QUOTE] Nie umiem wklejać dwóch cytatów... Jeszcze Alicja pisała: "Mój Ozzy miał taką gulę co mu urosła ...okazała się krwiakiem z zakażeniem po ataku ONka ....od starcia do wyrośnięcia guli minęło wtedy 2-3 tygodnie ....gula urosła i pewnej nocy pękła ... " Quote
marta0731 Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 [quote name='Agnezia']Marta pamiętam, że Montek miał guza, pamiętam, że usunęliście ale nie pamiętam co wyszło w histopatologii?? [/QUOTE] Ciągle zapominałam wyników zabrać z pracy, kilka dni temu dopiero kolega odebrał, bo wycinki niby jeździły do Wrocławia, a potem doktor był na urlopie... Rozpoznanie: "w obrębie skóry właściwej przewlekły ropny naciek zapalny" Niestety nie rozmawiałam z doktorem, bo kolega zawiózł i było na jego nazwisko, więc on odebrał, a że od dłuższego czasu ma na mnie focha i się nie odzywa, to wiem tylko tyle co z smsa od niego na pytanie, by wyniki przełożył z lekarskiego na język polski: "guzek był typową niegroźną dla piesków naroślą" Jak ja się cieszę z tego:multi::multi::multi::multi::multi: kamień z serca!!!:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Quote
Kapsel Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='marta0731'] Niestety nie rozmawiałam z doktorem, bo kolega zawiózł i było na jego nazwisko, więc on odebrał, a że od dłuższego czasu ma na mnie focha i się nie odzywa, to wiem tylko tyle co z smsa od niego na pytanie, by wyniki przełożył z lekarskiego na język polski: "guzek był typową niegroźną dla piesków naroślą" Jak ja się cieszę z tego:multi::multi::multi::multi::multi: kamień z serca!!!:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:[/QUOTE] Martuś, ja też bardzo, bardzo, bardzo się cieszę :Cool!::cool2::BIG: Quote
Agnezia Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Cieszę się, że u Montka wyszło ok:) Dzięki za wyszukanie :) My właśnie wyhodowaliśmy guza w miejscu po ugryzieniu, na razie mamy obserwować. Quote
marta0731 Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 [quote name='Agnezia']Cieszę się, że u Montka wyszło ok:) Dzięki za wyszukanie :) My właśnie wyhodowaliśmy guza w miejscu po ugryzieniu, na razie mamy obserwować.[/QUOTE] U Twojej psiny też na pewno będzie ok:glaszcze: Quote
Alicja Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Cioteczki , Ozzy miał paskudne to guzisko po ugryzieniu , po prostu wdał sie tam stan zapalny , spuchło , urosło , pękło , wylało ropsko , krew i jakieś inne świństwo ...teraz został nam tylko na tym miejscu słabiej obrośnięty sierściuch Quote
Alicja Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 KAPSELKU , czy ja moge cię prosić o dopilnowanie ze jak wpłyną pieniążki na konto z bazarku o wpis na tym watku że doszły ?? takie są procedury bazarkowe ;) Quote
Kapsel Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='Alicja']KAPSELKU , czy ja moge cię prosić o dopilnowanie ze jak wpłyną pieniążki na konto z bazarku o wpis na tym watku że doszły ?? takie są procedury bazarkowe ;)[/QUOTE] Tak jest!!! A opis przelewu jaki będzie? Quote
Alicja Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='Kapsel']Tak jest!!! A opis przelewu jaki będzie?[/QUOTE] :hmmmm: chyba: Alicja z bazarku na boxie czy coś w ten deseń napisalam :) Quote
Jagoda1 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Pozdrawiam Montusia, cieszę się, że jest zdrowy. Quote
andegawenka Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Przepraszam , ale brakuję nam kasy na niewidomego pieska z mojego podpisu...:-( Bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/198033-Dior-butki-ozdoby-dla-Misia-Anika-do-18.12.10.?p=15907107#post15907107 Quote
Agnezia Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 ZAPRASZAM NA BAZAREK 50 KSIĄŻEK O RÓŻNEJ TEMATYCE :cool3: WSZYSTKO DLA BOKSERKÓW :) http://www.dogomania.pl/threads/198196-50-KSI%C4%84%C5%BBEK-dla-ka%C5%BCdego-na-SOS-bokserom-do-29-12-do-22-00 Quote
marta0731 Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 Chyba nas znów czeka wizyta u weta............:roll: Montek ma problemy "ze stawami"???:crazyeye: Nie wiem, wetem nie jestem. Ma czasem problemy ze wstawaniem, jak widzi że się obudziłam i się patrzę na niego, on się podnosi, no i cóż... Przednie łapy spoko, ale tyłek podnieść... jest mu ciężko, nieraz zdarza się że rezygnuje i kładzie się z powrotem na chwilę, i kolejna próba wstania:shake: Jak mi włazi na kanapę - się gramoli - różnie mu to wychodzi. Kiedyś był taki "zastały" i nie mógł wleźć, chciałam mu pomóc i podsadzić mu tyłek, chciał mnie capnąć i uciekł, musiało go zaboleć :( Więcej nie próbowałam mu pomóc To stawy? Jak to się leczy? A na dworze jak młodziak... biega i biega na flexi............. Nawet kupiłam wreszcie smycz treningową 16mb, jeszcze nie miałam okazji użyć, ale on na dworze uwielbia biegać Quote
Yana Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 to pewnie biodra, może dysplazja... chciał Cię capnąć, bo pewnie go zabolało. Trzeba iść do weta, zrobić badania, może podać środki przeciwbólowe lub/i przeciwzapalne. Może jakiś preparat na stawy... Monti to starszy psiak, takie dolegliwości się zdarzają niestety... Quote
andegawenka Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Moja miała od 9 roku życia problem ze stawami, tak samo ciężko wstawała a na spacerkach jak zajączek, ja mam problem i wiele innych w pewnym wieku zaczyna mieć... Odchudzić!!!! wiem łatwo powiedzieć;) Quote
kora78 Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 polećcie jakies dobre witaminy na stawy arthroflex? dobry z tego, co wiem.. marta, masz linka. 100zl. ale nie wiem, na ile wystarczy. kilka tygodni www.krakvet.pl/arthroflex-250ml-p-533.html Quote
marta0731 Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 Dzięki Kora za linka Jak trzeba bedzie to kupię, ja Montkowi nic nie żałuję, wiedziałam że biorę "starszego psa" i zdawałam sobie sprawę z ewentualnych wydatków... Ale najpierw do weta, po świętach pewnie... Yana to chyba nie tylko biodra, bo ostatnio go też za łopatki złapałam jak się bawiliśmy, i znów chciał capnąć, to tam też go zabolało :( Andegawenka, ja wiem czy odchudzić? ktoś mi tu kiedyś groził na wątku ;) żebym z Montka foki nie zrobiła ;) no i nie zrobiłam. On nie jest gruby, żeberka schowane po prostu i tyle, to jak tu odchudzić... On jest "grubej kości" ;) Quote
andegawenka Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Marteczko, jak tak na wyrost, że może z tej miłości już go utuczyłaś;). ODCHUDZIC to czesto słyszałam od moich wetów:p Quote
Nadziejka Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 Martusiu :tree1::x-mas::painting:Monciaczku - zycze wam radosci i zdowka , szczescia i dobroci Quote
Yana Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 marta0731 napisał(a):Dzięki Kora za linka Jak trzeba bedzie to kupię, ja Montkowi nic nie żałuję, wiedziałam że biorę "starszego psa" i zdawałam sobie sprawę z ewentualnych wydatków... Ale najpierw do weta, po świętach pewnie... Yana to chyba nie tylko biodra, bo ostatnio go też za łopatki złapałam jak się bawiliśmy, i znów chciał capnąć, to tam też go zabolało :( Andegawenka, ja wiem czy odchudzić? ktoś mi tu kiedyś groził na wątku ;) żebym z Montka foki nie zrobiła ;) no i nie zrobiłam. On nie jest gruby, żeberka schowane po prostu i tyle, to jak tu odchudzić... On jest "grubej kości" ;) czyli może ogólnie stawy mu siadają... tak czy inaczej wizyta u lekarza wskazana. Z tego co wiem arthroflex to dobry preparat. Ale może lekarz poleci coś innego. Trzymam kciuki za chłopaka !!! Quote
Mysza2 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Yana napisał(a):czyli może ogólnie stawy mu siadają... tak czy inaczej wizyta u lekarza wskazana. Z tego co wiem arthroflex to dobry preparat. Ale może lekarz poleci coś innego. Trzymam kciuki za chłopaka !!! Trzymam i ja:) Quote
Recommended Posts