Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

marta0731 napisał(a):

Nie umiem wklejać dwóch cytatów...

po prawej masz te oczka z plusikiem, klikasz na oczy+ przy postach które chcesz cytować. Przy ostatnim klikasz na oczka+ i "odpowiedź z cytatem" i gotowe. Mnie nauczyła Myszka2:smile:

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

andegawenka, super!! dzieki za wyjasnienie, bo i mnie sie przyda!!

Montiemu cos dolega powaznego.
cale swieta, a weci w Wchu w ogole nie przyjmuja. tzn jedna lecznica do 12stej przyjmowala, a marta sie o 11.55 dodzwonila.....
monti sie zatacza, nie chce jesc, ma biegunke i wymioty,p rzewraca sie, wstac nie moze.

Posted

tak, dzis jada. czekam na wiesci, o ktorej wizyta
wczoraj marta sms pytala weta, co ma podac.
ktos jej polecil dawac Ranigast, na te wymioty.
od wygilii mu sie zaczelo, wieczora. 2 dni swiat marta miala stresa. a monti tylko spal, mial klopoty z chodzeniem. ale noc mial wilgotny, nie mial goraczki.

marta wkrecila sobie zaburzenia blednika, od zapalenia ucha srodkowego, myszkujac w necie w swieta

Posted

kora78 napisał(a):
montek ma zapalenie ucha srodkowego. marta moze isc na weterynarie :)
dostal antybiotyki.
byli rano u weta

a to nieźle obstawiła :-) dobrze, że to nic poważniejszego

Posted

Byliśmy u weta, kolejka po świętach............. masakra

Najprawdopodobniej to właśnie zapalenie ucha środkowego albo wewnętrznego, dostał Montek zastrzyk silny antybiotyk i steryd, mam podawać 6dni już w tabletach i w poniedziałek przyszły do kontroli. Oby pomógł!!!!!!!!!!!!!!!!!:modla::modla::modla::modla::modla:

Powiem Wam, że ile ja się wyryczałam przez te święta... Najgorsze że mieszkam w takim mieście a nie innym, niestety nie np. Wrocław czy Warszawa, i znikąd pomocy nie mogłam uzyskać............. Ta bezsilność.............:placz::placz::placz::placz: :placz:
Pisałam smsy (bo głupio tak dzwonić jednak w święta) do znanych wetów, czy ktoś przyjmuje, nikt...
Zadzwoniłam do Germaine, ona ma tyle doświadczeń z psiakami, myślałyśmy, że Montkowi coś z żołądkiem dolega, i tak się zatacza bo słaby jest, miałam taką nadzieję że to tylko to, no ale cóż.....:-(:-(:-(

Ogólnie - Montek się "zatacza jak pijany", nie może wstać, nie trzyma równowagi, wpada na ściany, jak chce się otrzepać upada, na spacerze idzie raz w te raz we wte, kręci się w kółko, ma przekrzywiony łeb, wącha na dworze "jedną stroną głowy", w wigilię wieczorem wymioty, na drugi dzień rano wymioty...........
Koszmar:placz::placz::placz:
Oby te leki pomogły!!!!!!!!!!! Błagam...:bigcry:

Posted

Jagoda1 napisał(a):
Pomogą....
Jesli dostaje sterydy, to dodaj do jedzenia wywar z siemienia lnianego, osłoni mu wątrobę.

lub lakcid albo lakcidopodobne bez recepty w tabletkach. Bo to wytrząsanie z ampułki doprowadzało mnie do szału...

Posted

marta0731 napisał(a):
Byliśmy u weta, kolejka po świętach............. masakra

Najprawdopodobniej to właśnie zapalenie ucha środkowego albo wewnętrznego, dostał Montek zastrzyk silny antybiotyk i steryd, mam podawać 6dni już w tabletach i w poniedziałek przyszły do kontroli. Oby pomógł!!!!!!!!!!!!!!!!!:modla::modla::modla::modla::modla:

Powiem Wam, że ile ja się wyryczałam przez te święta... Najgorsze że mieszkam w takim mieście a nie innym, niestety nie np. Wrocław czy Warszawa, i znikąd pomocy nie mogłam uzyskać............. Ta bezsilność.............:placz::placz::placz::placz: :placz:
Pisałam smsy (bo głupio tak dzwonić jednak w święta) do znanych wetów, czy ktoś przyjmuje, nikt...
Zadzwoniłam do Germaine, ona ma tyle doświadczeń z psiakami, myślałyśmy, że Montkowi coś z żołądkiem dolega, i tak się zatacza bo słaby jest, miałam taką nadzieję że to tylko to, no ale cóż.....:-(:-(:-(

Ogólnie - Montek się "zatacza jak pijany", nie może wstać, nie trzyma równowagi, wpada na ściany, jak chce się otrzepać upada, na spacerze idzie raz w te raz we wte, kręci się w kółko, ma przekrzywiony łeb, wącha na dworze "jedną stroną głowy", w wigilię wieczorem wymioty, na drugi dzień rano wymioty...........
Koszmar:placz::placz::placz:
Oby te leki pomogły!!!!!!!!!!! Błagam...:bigcry:

Czemu nic nie napisałaś....

Posted

andegawenka napisał(a):
Czemu nic nie napisałaś....

Szczerze? Miałam takiego doła i stresa, że siedziałam cały czas z Montkiem, ani do rodziny ani nic, i nawet nie miałam siły na dogo wchodzić........... :(:(:(

Posted

marta0731 napisał(a):
Mam osłonowy Lacidofil
Mam to wytrząsać z ampułki???

zalać do połowy wodą rozpuścić potrząsając, wytrząsnąć lub strzykawką jeśli pójdzie wyciągnąć. Ja wytrząsałam w jedzenie...

U mojego to objawy neurologiczne już, Brak apetytu, równowagi, chodzenie w kółko, oczopląs, i "pies czyta gazetę:". Właściciele nie leczą stanów zapalnych ucha to potem są takie problemy...

Czyli to nie stawy, jego przerażliwie to ucho bolało i capał rozdrażniony...biedulek a tu świeta. Marta nie wiem czy w Lublinie taka cudowna opieka w swieta. by była....

Posted

marta0731 napisał(a):
Szczerze? Miałam takiego doła i stresa, że siedziałam cały czas z Montkiem, ani do rodziny ani nic, i nawet nie miałam siły na dogo wchodzić........... :(:(:(

Biedny Martusiu, będzie dobrze. Musi być.

Posted

[quote name='andegawenka']zalać do połowy wodą rozpuścić potrząsając, wytrząsnąć lub strzykawką jeśli pójdzie wyciągnąć. Ja wytrząsałam w jedzenie...

Czyli to nie stawy, jego przerażliwie to ucho bolało i capał rozdrażniony...biedulek a tu świeta.

K..cze nie wiem czy się dobrze zrozumiałyśmy ;)
Ja mam tabletki, tylko nazwałam ampułki, zresztą foto proszę ;)
Muszę to rozpuszczać? Wet nic nie mówił...

Posted

A skąd to się robi wogóle??? To jedyne o co zapomniałam chyba spytać, ale kolejka taka była......... I tak długo siedzieliśmy w gabinecie i tak mi umknęło takie ważne pytanie......... Jutro zadzwonię i spytam, ale może wiecie?

Posted

To są tabletki do połykania, tez takie miał ostatnio-możesz rozkruszyć do pokarmu. Lakcid jest w szklanych ampułkach . Nie miałaś nigdy jako osłony do antybiotyku bo to ludzki lek i ten pierwszy i drugi.

Posted

Martuś, ja taka zalatana, wchodzę na watek Montusia i oczom nie wierzę :crazyeye::crazyeye::crazyeye:Trzymajcie się Kochani, będzie dobrze o matko musi być dobrze!!!!