andegawenka Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 marta0731 napisał(a): Nie umiem wklejać dwóch cytatów... po prawej masz te oczka z plusikiem, klikasz na oczy+ przy postach które chcesz cytować. Przy ostatnim klikasz na oczka+ i "odpowiedź z cytatem" i gotowe. Mnie nauczyła Myszka2:smile: Quote
kora78 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 andegawenka, super!! dzieki za wyjasnienie, bo i mnie sie przyda!! Montiemu cos dolega powaznego. cale swieta, a weci w Wchu w ogole nie przyjmuja. tzn jedna lecznica do 12stej przyjmowala, a marta sie o 11.55 dodzwonila..... monti sie zatacza, nie chce jesc, ma biegunke i wymioty,p rzewraca sie, wstac nie moze. Quote
Yana Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 dzisiaj też nie przyjmują ? koniecznie trzeba go zawieść do lekarza ! chłopaku trzymaj się ! Quote
kora78 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 tak, dzis jada. czekam na wiesci, o ktorej wizyta wczoraj marta sms pytala weta, co ma podac. ktos jej polecil dawac Ranigast, na te wymioty. od wygilii mu sie zaczelo, wieczora. 2 dni swiat marta miala stresa. a monti tylko spal, mial klopoty z chodzeniem. ale noc mial wilgotny, nie mial goraczki. marta wkrecila sobie zaburzenia blednika, od zapalenia ucha srodkowego, myszkujac w necie w swieta Quote
Yana Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 z tym nosem to tak nie do końca, że jak wilgotny to nie ma gorączki... najlepiej zmierzyć termometrem czekam na wyniki wizyty u lekarza Quote
andegawenka Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Trzymajcie się, może to nic złego. Tyle tego świństwa wyrzucają. może zjadł coś z ością. Quote
kora78 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 montek ma zapalenie ucha srodkowego. marta moze isc na weterynarie :) dostal antybiotyki. byli rano u weta Quote
andegawenka Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Nie jestem specem, bo mam psa z tą chorobą nie leczoną w stadium głuchoty i ślepoty od niedawna , ale jeśli Monti słabo widzi to może to jest nawrót tej choroby.. Tylko tu nie ma biegunki objawowej. W linku trzeba pojechać w dół http://www.vetmozga.com/artykuly/chorobyuszu.php Quote
Yana Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 kora78 napisał(a):montek ma zapalenie ucha srodkowego. marta moze isc na weterynarie :) dostal antybiotyki. byli rano u weta a to nieźle obstawiła :-) dobrze, że to nic poważniejszego Quote
marta0731 Posted December 27, 2010 Author Posted December 27, 2010 Byliśmy u weta, kolejka po świętach............. masakra Najprawdopodobniej to właśnie zapalenie ucha środkowego albo wewnętrznego, dostał Montek zastrzyk silny antybiotyk i steryd, mam podawać 6dni już w tabletach i w poniedziałek przyszły do kontroli. Oby pomógł!!!!!!!!!!!!!!!!!:modla::modla::modla::modla::modla: Powiem Wam, że ile ja się wyryczałam przez te święta... Najgorsze że mieszkam w takim mieście a nie innym, niestety nie np. Wrocław czy Warszawa, i znikąd pomocy nie mogłam uzyskać............. Ta bezsilność.............:placz::placz::placz::placz: :placz: Pisałam smsy (bo głupio tak dzwonić jednak w święta) do znanych wetów, czy ktoś przyjmuje, nikt... Zadzwoniłam do Germaine, ona ma tyle doświadczeń z psiakami, myślałyśmy, że Montkowi coś z żołądkiem dolega, i tak się zatacza bo słaby jest, miałam taką nadzieję że to tylko to, no ale cóż.....:-(:-(:-( Ogólnie - Montek się "zatacza jak pijany", nie może wstać, nie trzyma równowagi, wpada na ściany, jak chce się otrzepać upada, na spacerze idzie raz w te raz we wte, kręci się w kółko, ma przekrzywiony łeb, wącha na dworze "jedną stroną głowy", w wigilię wieczorem wymioty, na drugi dzień rano wymioty........... Koszmar:placz::placz::placz: Oby te leki pomogły!!!!!!!!!!! Błagam...:bigcry: Quote
Jagoda1 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Pomogą.... Jesli dostaje sterydy, to dodaj do jedzenia wywar z siemienia lnianego, osłoni mu wątrobę. Quote
andegawenka Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Jagoda1 napisał(a):Pomogą.... Jesli dostaje sterydy, to dodaj do jedzenia wywar z siemienia lnianego, osłoni mu wątrobę. lub lakcid albo lakcidopodobne bez recepty w tabletkach. Bo to wytrząsanie z ampułki doprowadzało mnie do szału... Quote
andegawenka Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 marta0731 napisał(a):Byliśmy u weta, kolejka po świętach............. masakra Najprawdopodobniej to właśnie zapalenie ucha środkowego albo wewnętrznego, dostał Montek zastrzyk silny antybiotyk i steryd, mam podawać 6dni już w tabletach i w poniedziałek przyszły do kontroli. Oby pomógł!!!!!!!!!!!!!!!!!:modla::modla::modla::modla::modla: Powiem Wam, że ile ja się wyryczałam przez te święta... Najgorsze że mieszkam w takim mieście a nie innym, niestety nie np. Wrocław czy Warszawa, i znikąd pomocy nie mogłam uzyskać............. Ta bezsilność.............:placz::placz::placz::placz: :placz: Pisałam smsy (bo głupio tak dzwonić jednak w święta) do znanych wetów, czy ktoś przyjmuje, nikt... Zadzwoniłam do Germaine, ona ma tyle doświadczeń z psiakami, myślałyśmy, że Montkowi coś z żołądkiem dolega, i tak się zatacza bo słaby jest, miałam taką nadzieję że to tylko to, no ale cóż.....:-(:-(:-( Ogólnie - Montek się "zatacza jak pijany", nie może wstać, nie trzyma równowagi, wpada na ściany, jak chce się otrzepać upada, na spacerze idzie raz w te raz we wte, kręci się w kółko, ma przekrzywiony łeb, wącha na dworze "jedną stroną głowy", w wigilię wieczorem wymioty, na drugi dzień rano wymioty........... Koszmar:placz::placz::placz: Oby te leki pomogły!!!!!!!!!!! Błagam...:bigcry: Czemu nic nie napisałaś.... Quote
marta0731 Posted December 27, 2010 Author Posted December 27, 2010 Mam osłonowy Lacidofil Mam to wytrząsać z ampułki??? Quote
marta0731 Posted December 27, 2010 Author Posted December 27, 2010 andegawenka napisał(a):Czemu nic nie napisałaś.... Szczerze? Miałam takiego doła i stresa, że siedziałam cały czas z Montkiem, ani do rodziny ani nic, i nawet nie miałam siły na dogo wchodzić........... :(:(:( Quote
andegawenka Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 marta0731 napisał(a):Mam osłonowy Lacidofil Mam to wytrząsać z ampułki??? zalać do połowy wodą rozpuścić potrząsając, wytrząsnąć lub strzykawką jeśli pójdzie wyciągnąć. Ja wytrząsałam w jedzenie... U mojego to objawy neurologiczne już, Brak apetytu, równowagi, chodzenie w kółko, oczopląs, i "pies czyta gazetę:". Właściciele nie leczą stanów zapalnych ucha to potem są takie problemy... Czyli to nie stawy, jego przerażliwie to ucho bolało i capał rozdrażniony...biedulek a tu świeta. Marta nie wiem czy w Lublinie taka cudowna opieka w swieta. by była.... Quote
Mysza2 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 marta0731 napisał(a):Szczerze? Miałam takiego doła i stresa, że siedziałam cały czas z Montkiem, ani do rodziny ani nic, i nawet nie miałam siły na dogo wchodzić........... :(:(:( Biedny Martusiu, będzie dobrze. Musi być. Quote
marta0731 Posted December 27, 2010 Author Posted December 27, 2010 [quote name='andegawenka']zalać do połowy wodą rozpuścić potrząsając, wytrząsnąć lub strzykawką jeśli pójdzie wyciągnąć. Ja wytrząsałam w jedzenie... Czyli to nie stawy, jego przerażliwie to ucho bolało i capał rozdrażniony...biedulek a tu świeta. K..cze nie wiem czy się dobrze zrozumiałyśmy ;) Ja mam tabletki, tylko nazwałam ampułki, zresztą foto proszę ;) Muszę to rozpuszczać? Wet nic nie mówił... Quote
marta0731 Posted December 27, 2010 Author Posted December 27, 2010 A skąd to się robi wogóle??? To jedyne o co zapomniałam chyba spytać, ale kolejka taka była......... I tak długo siedzieliśmy w gabinecie i tak mi umknęło takie ważne pytanie......... Jutro zadzwonię i spytam, ale może wiecie? Quote
andegawenka Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 To są tabletki do połykania, tez takie miał ostatnio-możesz rozkruszyć do pokarmu. Lakcid jest w szklanych ampułkach . Nie miałaś nigdy jako osłony do antybiotyku bo to ludzki lek i ten pierwszy i drugi. Quote
Kapsel Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Martuś, ja taka zalatana, wchodzę na watek Montusia i oczom nie wierzę :crazyeye::crazyeye::crazyeye:Trzymajcie się Kochani, będzie dobrze o matko musi być dobrze!!!! Quote
Recommended Posts