Jump to content
Dogomania

>>>Szariczek już nie cierpi, odszedł spokojnie...<<<

Recommended Posts

Posted

[quote name='Shania']Słuchajcie jest opcja chwilowego przejęcia, ale dzisiaj do schroniska w Myszkowie i darmowa diagnoza, i darmowe w razie czego złożenie nogi...schronisko sfinansuje koszty do 900 zł, potem można spowrotem psa przejąć, rozmawiałam w tej chwili z osobą, która tam pracuje i osobiście by się Szarikiem zajęła,..co Wy na to?[/QUOTE]

Ah..to masz na myśli...

Posted

[quote name='coolbart84']Witajcie. Dzwoniłem że go widzę jak lata koło pizzerii, niestety go nie wziąłem bo nie byłem pewien czy to on. wracałem po 15 minutach już go nie było[/QUOTE]

Witaj w zwariowanym wirtualnym świecie psicholi:p

Najważniejsze że już znaleziony...

Posted

[quote name='Shania']dokładnie to, więc szkoda by było zmarnować taką szansę, ale nie wiem nic, bo Klaudus nie odbiera[/QUOTE]

nie nie odbiera tylko ma ciagle zajęty tel
zalatwia transport i weta

Posted

jestem, w końcu dorwałam net

O ucieczce Szarika wiedziałam - byłam na bieżąco z info, bo Shania mnie telefonicznie informowała.

Kto chętny do pomocy finansowej, niech pisze - zaraz porozsyłam nr konta, na którym już troszkę kasy jest - info w 10 poście.

Zaraz też będę próbowała do Klaudii dzwonić.

Więcej już nie komentuje całej sytuacji z ucieczką, bo już wszystko zostało napisane.

Jedyne co jeszcze to BARDZO, BARDZO MOCNO DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM, KTÓRZY UCZESTNICZYLI W POSZUKIWANIACH.
Wiem, że mnie wczoraj na wątku wieczorem nie było, ale nie miałam dostepu do neta.

Czuje się odpowiedzialna również za tego psiaka, bardzo i zależało na tym, żeby zxostał wyrwany z tej meliny.

Mam nadzieję, że to na pewno Szarik i oprócz złamanej łapy, nic więcej mu nie dolega.

Próbuję dzwonić do Klaudii.

Posted

rozmawiałam, z tą osobą ale już po wszystkim pies pojechał do Pszczyny, chciałam pomóc bardzo, ale Pani mówiła, że nikt nie chciał jej pomocy..poczułam si,ę w obowiązku pomóc, ale jak nie to nie, zapewniłam ze swojej strony to, co mogłam

Posted

[quote name='coolbart84']Do Pani która opiekuje się pieskiem. Prosiłbym o informację co z nim dalej, czy wszystko będzie ok, Sumienie mnie gryzie że go nie próbowałem złapać do samochodu.[/QUOTE]

Witamy na Dogo. Jak tylko Klaudus wroci to napewno wszystko napisze .

Posted

Klaudus ma już wszystkie dane, tel do Myszkowa, odległość, trasę dojazdu. Zna propozycje i możliwości. W tej chwili nie ma dostępu do netu.
Przemyśli sytuację na teraz i zaś oraz podejmie niepochopną decyzję.

Dodam, że Ola wiezie Szarika w stronę Pszczyny, jednak jeszcze możliwe, że zjedzie z trasy do Myszkowa, by zbadać psa i wykonać niezbędne zaopatrzenie. Decyzje się ważą, dla dobra psa.

Posted

rozmawiałam z Klaudią, to jest na 100% Szarik !!!

Będzie zawieziony do lecznicy, gdzie będzie zdiagnozowany. Oprócz złamanej łapy, może mieć też problemy z pęcherzem, ale to nie w wyniku potrącenia, tylko przez to, że psiak nie był wyprowadzany regularnie, pewnie wiele razy musiał wstrzymywać, może ma kamienie, albo zapalenie cewki moczowej, prostata... wszystko możliwe. Te 8-9 lat w melinie zrobiło swoje...

POTRZEBNE WIĘC WSPARCIE FINANSOWE.
KTO MOŻE CHOĆ 10 ZŁ PRZEZNACZYĆ NA POMOC TEMU PSIAKOWI - BĘDZIEMY BARDZO WDZIĘCZNI.

Posted

[quote name='israel']Poproszę o numer konta na pw, wyślę ile mogę.

Bardzo się cieszę, że Szarik już bezpieczny. Oby teraz było już tylko dobrze.[/QUOTE]

poszło pw :)
dzięki

Posted

może pomyślimy o allegro cegiełkowym?
tylko to trzeba na fundację lub stowarzyszenie.
Dlatego pytanie do sosnowieckie schronisko: czy mogłabyś spytać Fundację, w której jesteś wolontariuszem, czy mogliby wystawić allegro cegiełkowe na Szarika?
jak już będziemy wiedzieć dokładnie, po wszystkich badaniach co mu jest - to wtedy by można zrobić?

Posted

Szkoda ze podje;iscie taka decyzje ja po rozmowie z shania zaoferowalam pomoc ,diagnoze i operacje za darmo wasza kwestia to tylko kasa na hotelik i nic wiecej !!!!!!

Nie wazne jaki bylby koszt operacji , psiak mialby poskladana lape i zdiagnozowany !!!! niewiem czy ktos kolwiek dalyb wam taka propozycje , jestem w szoku ze nie kozystacie z takiej oferty.
Shania zrobila co mogla ,niestety stalo sie zle pies uciekl ale obdzwonila pol swiatu by pomoc psu pamietajcie o tym przy pochopnych ocenach jej osoby!!! wydaje mi sie ze bylo by to bardzo nie na miejcu!!!!!!!!

Teraz bedziecie szukac kasy niewiadomo gdzie , a skoro siedzicie na dogo ewiecie ze o kazda zlotowke jest ciezko!!!!

Zycze powodzenia mam andzieje ze uda wam sie pomoc psu bo na to zasluguje...

ja sie nie dorzuce bo niestety nie moge to co zaoferowalam to tyle z mojej strony

Pozdrawiam