Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 219
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szuka i to najlepszego domku pod słońcem.
Narazie jednak ogłaszanie odkładamy. W piątek Gucio miał kolejną operację. Kość się kiepsko zrasta, a stelaż zaczął mu rozcinać skórę i śruby mocno poharatały łapkę. W piątek w Warszawie wet oczyścił łapkę, wstawił w stelażu inne śruby i zszył rozcięcia. Teraz Gucio dochodzi do siebie po zabiegu. Mam nadzieję, że teraz już wszystko będzie lepiej.

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
:loveu:

Oj Kochana, nie przeceniaj mnie, to nie ja znalazłam, tylko moja mama. ;)
Ale faktycznie Gucio jest wyjątkowy. :loveu:

No ale mamy coś masz chyba?:):):):)
Ja chcę Rybba Gucia poznać:)

Posted

ocelot napisał(a):
No ale mamy coś masz chyba?:):):):)
Ja chcę Rybba Gucia poznać:)

Ocelot, ja cię zapraszam do siebie zawsze, jak jestem u rodziców. I tego nie mam zamiaru zmienić. Także zaproszenie jest stale otwarte. :)
A z mamy coś pewnie mam. :) :) :)

A teraz kilka najnowszych wieści i niestety nie najlepszych. :(
Pokazałyśmy zdjęcia łapy Gucia innemu wetowi, bo wet operujący Gucia stał się jakoś bardzo tajemniczy i nie chciał nic powiedzieć o postępach w leczeniu. Zaczęłyśmy się niepokoić i postanowiłyśmy zdjęcia skonsultować.
Info otrzymałyśmy kiepskie. Kości się nie zrastają. :( Tak powiedział wet po obejrzeniu wszystkich zdjęć łapy.
Nie wiadomo, co to dalej będzie. Ale to już ponad 2 miesiące od złamania, a zrostów nadal nie ma. :(
Następne zdjęcie 19.11. Wtedy zobaczymy, ale rokowania są na razie niepewne. :(

Posted

Tak wygląda zestawienie zdjęć RTG łapy Gustawa.

Tu wielka prośba do osób zaglądających na ten wątek.

Jeśli macie jakiegoś znajomego weta, a najlepiej ortopedę, pokażcie mu proszę te zdjęcia. Im więcej konsultacji, tym lepiej.
Dla zainteresowanych mogę wysłać każde zdjęcie osobno w całkiem niezłej rozdzielczości.

Posted

Awit napisał(a):
To dam Ci maila na pw, wyślij mi te zdjęcia.
Niedobrze, oby nie skończyło się jaką amputacją<tfu tfu>

Awit, nie wypowiadaj nawet tego słowa. Musimy być dobrej myśli.
Dzięki za maila. Zdjęcia wysłałam.

Posted

Najnowsze wieści... na szczęście nieco bardziej optymistyczne.
W piątek Gucio był na kolejnym zdjęciu RTG w klinice przy wojewódzkim inspektoracie weterynarii w Piotrkowie Trybunalskim.
Wet obejrzał Gucia, zrobił zdjęcie, porównał z poprzednimi i uznał, że widać nadzieję, bo pojawiają się małe zrosty!!! :D Ufff... wszyscy odetchnęliśmy z ulgą.

Posted

Kochani,

Istnieje realne niebezpieczeństwo, że projekt zmian w Ustawie o Ochronie Zwierząt ( bubel prawny, sporządzony na płatne zlecenie pana Jandy ze Straży dla Zwierząt) wejdzie w życie.
Projekt ten został skrytykowany i oprotestowany przez wiele organizacji prozwierzęcych.
W nowelizacji znalazł się między innymi zapis o uśmiercaniu zwierząt przez każdego "najbardziej humanitarną z dostępnych metod".

Jeśli chcesz wziąć udział w proteście, PODPISZ PETYCJĘ: http://www.petycje.pl/6028