Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 219
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety kiepsko. W czasie wizyty okazało się, że Gustaw ma złamaną łapę z przemieszczeniem i że zaczęła się już krzywo zrastać. Potrzebna operacja - złamanie łapy i nastawienie jej. Żaden wet w Tomaszowie nie podejmie się takie operacji z powodu braku sprzętu. Musimy wieźć psa do Warszawy. Tylko co z nim tam zrobić po operacji??? :(
Poza tym Gustaw został oceniony na 10 miesięcy. To jeszcze szczeniak! Dzielnie i bez jednego piuknięcia znósł całą wizytę i bolesne dla niego badanie. Pięknie jechał samochodem.
Teraz siedzi przywiązany do budy, bo ciągle chce wracać na ulicę, pod dom tej staruszki. A podwórko, na którym przebywa nie ma płotu. Do tego Gustaw w ogóle nie zna budy i się jej boi, więc leży obok. :( Bidulek... i do tego ta łapa... MASAKRA!

Posted

We wtorek koleżanka umówiona jest z ortopedą w Warszawie. Ma mu pokazać zdjęcie rentgenowskie. Jeśli wet zgodzi się operować, przywieziemy Gustawa do Warszawy, a po operacji postaramy przetrzymać kilka dni w szpitalu.
Kłopot w tym, że może to wszystko sporo kosztować. Aż się boję, tego wtorku i ceny, jaką wet poda...

Posted

Nie zajrzał, bo nie każdy w pracy ma tak dobrze by wskoczyć na dogo.....:-)
Piękny jest, wyobrażam sobie jaki musi być mięciutki.
Nie mam pieniędzy, by pomóc. Nie mogę nic wysłać:-(

Posted

Ja tez zagladam, w domu dopiero, internet nie dzialal od tyg. a w pracy kolezanki odpuscily sobie chwilowo granie w "dziecieca wersje mahjongga" i daly mi zawitac do Gucia na 10min, ale to maalo.
Ja bede rozsylac watek o pomoc finansowa i o podnoszenie watku, nie mam pieniedzy na razie, zeby cos dorzucic, moge porobic aniolki z modeliny na jakis bazarek, ale nie umiem sie tym zajac.. :/ Zobaczcie czy to sie wogole nadaje?

Posted

Oczka_ aniołki cuuuudne!!!:loveu:
Zawsze podziwiałam ludzi, którzy potrafią zrobić takie rzeczy. Ja to jakaś ułomna manualnie jestem.

A u Gustawa narazie w miarę OK. Dziś o 10:00 konsultacja u ortopedy. Narazie bez psa, ale ze zdjęciem rentgenowskim. Zobaczymy, co powie.

Poza tym Gustaw zaczął wchodzić do budy, to dobrze, bo wcześniej mókł biedak, a budy się bał. No i nadal musi być uwiązany do tej budy, bo podwórko, na którym przebywa jest nieogrodzone, a on lubi wędrowanie po okolicy. Wczoraj dostał łańcuch, bo przegryzł już 3 smycze i jedną linkę holowniczą od samochodu. :evil_lol: Nie miałyśmy wyjścia i kupiłyśmy łańcuch, choć mentalnie jestem bardzo przeciwna wiązaniu psa.

Szykuje nam się także domek u pani księgowej z Tomaszowa. Domek z ogrodem. Narazie na etapie wykańczania (budowlańcy kładą kostkę na podwórku i robią ogrodzenie). Gustaw mieszkałby w budzie, bo mąż pani księgowej przeciwny bytowaniu psa w domu, ale pani pracuje nad nim, więc może się okazać, że jednak Gustaw będzie w domu. Poza tym państwo bardzo przejęci losem psa i chcą dołożyć się finansowo do operacji nawet, jeśli pies miałby do nich nie trafić. Bardzo ciepli i odpowiedzialni ludzie. :)

No to tyle najnowszych wiadomości...

Posted

Dziewczyny, szukam ortopedy w Warszawie.
Jest kłopot z operacją, a raczej z czasem oczekiwania na nią. Może to trwać nawet kilka miesięcy, a Gustaw nie ma tyle czasu.
Macie może kontakt do jakiegoś ortopedy?

Posted

Anja, dziękuję. Mamy już weta. Obejrzał zdjęcie i powiedział, że trzeba operować szybko. Jutro Gustaw będzie miał robione badania krwi, a operacja w przyszłym tygodniu. Koszt niestety ogromny... sama operacja ok 800 zł + potem jeszcze raz narkoza i wyjęcie gwoździ ok 400 zł + zdjęcia rentgenowskie pewnie ok 50 zł. O badaniu krwi i transportach psa nie wspomnę.
Razem ok 1250 zł.
Nie mam pojęcia skąd my to weźmiemy. :( :( :(

Aha, złych informacji ciąg dalszy... pani księgowa już nie chce Gustawa. Rozmyśliła się z dnia na dzień. :-( Miała też nam pomóc finansowo w operacji, ale nie pomoże. :shake: