Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tiaaa, jestem skonana i znam ten typ zmęczenia, nie pozwala długo zasnąć (zaraz dam nura podkołdernego). W sb. ganiatyka przeprowadzkowa, w niedzielę psy, sprzątanie u nich (a było, co bo tydzień wstecz miałam spadek formy i nie dałam rady), wybieganie każdego/ wywariowanie. Dziś kolęda po mieście i papierkowe sprawy, w międzyczasie rozwolnienie umysłowe, co z Iksem, jak ma się Bingo i szczeniaczek Lolcia, która opuściła Sylwię i jest już w nowym domku.

• Replies 787
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

majqa napisał(a):
Tiaaa, jestem skonana i znam ten typ zmęczenia, nie pozwala długo zasnąć (zaraz dam nura podkołdernego). W sb. ganiatyka przeprowadzkowa, w niedzielę psy, sprzątanie u nich (a było, co bo tydzień wstecz miałam spadek formy i nie dałam rady), wybieganie każdego/ wywariowanie. Dziś kolęda po mieście i papierkowe sprawy, w międzyczasie rozwolnienie umysłowe, co z Iksem, jak ma się Bingo i szczeniaczek Lolcia, która opuściła Sylwię i jest już w nowym domku.
KObieto..."puchu marny"nie mam juz do Ciebie słow...a nie zapomnialas przy tym wszystkim o" piorku w ....";)...bo przy takim trybie zycia to takie piorko obowiazkowe..najlepiej takie powleczone woskiem, zeby sie nie zniszczylo predko:);)

Posted

majqa napisał(a):
Chodzi mi po głowie, wypowiedzcie się proszę, zakup 1 worka karmy na spółkę dla Bingo i dla Iksa, mam tu na myśli karmę dla seniorka (jestem przekonana, że pomniejszyłoby to koszt utrzymania, co oczywiście jest do dogadania z Sylwią ale chodzi mi głównie o podreperowanie czymś ucelowanym obu psiaków).
Czy mogę to zrobić z zebranych pieniążków? Zamówiłabym na allegro (koszt wpisałabym po połowie na każdy z wątków) z dostawą do Sylwii, podałabym link do aukcji na wątkach, a i pewno Sylwia wstawiłaby fotę karmy jak dotrze (oczywiście poprosiłabym sprzedającego o rachunek/ paragon).

jestem ZA.

Posted

Właśnie wróciłam od naszego jamnisia, przywitał mnie bardzo radośnie, a jego nowy biały uśmiech jest po prostu cudowny :)))
Iksik dziekuje wszstkim za serce i pomoc

Tak mnie przywitał :)

Ogon mało mu sie nie urwał hehehe

On jest tak łagodny, ze nawet kot nie robił na nim wrazenia

Posted

Mam nadzieję, że wkrótce zobaczę na żywo to cudeńko i że cudeńko da się ukochać. ;-)

Obecny stan wpłat na Iksika:
ania z poznania - 100zł
IVV - 100zł
lucia - 15zł
......................
215zł
- 84zł (morfologia + biochemia)
-------------------------------
131zł
+ 120zł od Kundelkowa Skarbonka
............................................
251zł
+ 150zł od malibo57
................................
401zł
+ 100zł od Kmurdz
+ 250zł od Taks
+ 100zł skarpeta im. Talcott
...............................................
851zł

Oczekiwane wpłaty to:
lucia po 23.09.2010 - bez podania kwoty
coronaaj - 40zł

Dotychczasowe wydatki:
hotelik w Radomsku - 15zł opłacony przez lucia
hotelik w Łodzi - 15zł opłacony przez majqa
transport do Łowicza i kilka km odbicie do Radomska, całość około 50zł opłacony przez papatkiole (tym transportem zabrany był Iksik i Bingo)
odrobaczenie - 14zł opłacone przez majqa
morfologia + biochemia - 84zł opłacone z ogólnie zebranej kwoty
antybiotyk i lek przeciwzapalny - 37zł opłacone przez majqa

Sylwuniu, czekam na Twój tel. i podanie mi wpłat. Wysłałam Ci smsa z zapytaniem. Jutro nie będę osiągalna pod tel. 8.30 - 10.00.

Posted

Dzień dobry wszystkim troszkę się opóżniam,ale nie jest to związane broń Boże z lenistwem!tylko z rzeczywistością jaką nam przynosi samo życie!już piszę:ostatnie wpłaty z kilku dni dostałam pieniążki od Taks 250zł,Talcot 100zł,Kmurdz 100zł.Staram się być prawą ręką Majqi,ale jak coś spiernicze to mnie zaraz poprawcie!!!!

Posted

Już sie sama poprawiam mam pieniążki od IVV 100zł!!to są wpłaty do dziś bo sprawdzałam oczywiście IVV wpłaciła już kilka dni temu!!Ja już od 7.00 w gumiokach chodzę.Sniadanko trzeba moim skarbom dać,a i pobiegać muszą jak wychodzę z domu i klapne dzrzwiami to one już wiedzą,że idę!!!Pozdrawiamy z "lasku brzozowego"

Posted

Ponieważ nie było głosów protestu kupiłam karmę do spółki dla Bingo i Iksa z aukcji poniżej. Dane do faktury podałam swoje.
To tak aukcja:

http://allegro.pl/karma-light-senior...242897883.html

Póki co niczego w rozliczenie nie wrzucam (a będzie to połowa 147zł). Zrobię to w momencie rozliczenia karmy z Sylwią.

I dla przypomnienia..., o ile mnie samą pamięć nie zawodzi, oba psiaki trafiły do Sylwii nad ranem 9.09.

Posted

Larko, uporządkuj 1 post i tytuł (obecne potrzeby Iksa to koszt hotelowania, szczepienia i zapewnienie mu dobrej, ucelowanej na seniorki karmy). Wpłaty są już zaktualizowane.

Posted

majqa napisał(a):
W niedzielę wycałuję Iksika. :multi: :multi: :multi:

Jak ja Ci zazdroszczę:oops:, dla mnie zawsze kontakt z tymi skrzywdzonymi kruszynkami:loveu: to radość i siła do dalszej "walki" o nie. Popatrzę w oczy, przytulę i wracam jako zupełnie inny człowiek.
Nie gniewajcie się:shake: dziewczyny, że zaśmiecam wątek, ale jestem w tak tragicznej sytuacji z moimi podopiecznymi z Krzyczek, że muszę szukać ratunki na dogo i błagać o pomoc. Może ktoś będzie chciał pomóc:-( moim kruszynkom:
Sonia:
http://www.dogomania.pl/threads/172429-Sonia-z-Krzyczek-–-strach-i-przerażenie-prosi-o-wsparcie-finansowe?p=13406044#post13406044
Patos:
http://www.dogomania.pl/threads/106038-Patos-wrócił-z-adopcji.-Ma-padaczkę.
Amor:
http://www.dogomania.pl/threads/172425-Kraków-Amor-z-Krzyczek-prosimy-o-wsparcie-finansowe