delfy2000 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Na FB pisali, że taka karma jest bardzo droga (chyba powyżej 120 zł). Ale jeżeli ona jest z enzymami, to czy trzeba jeszcze dodatkowe enzymy podawać? Quote
funia Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 [quote name='delfy2000']Na FB pisali, że taka karma jest bardzo droga (chyba powyżej 120 zł). Ale jeżeli ona jest z enzymami, to czy trzeba jeszcze dodatkowe enzymy podawać?[/QUOTE] Na FB dobrze napisane ....Karma teraz kosztowała mniej bo była w atrakcyjnj cenie i Zadra ja zamówiłą ,ale zwykle cena tej karmy bedzie w cenie około 180 zł ( cena hurtowa)do tego dochodza 2 opakowania enzymów ( jedno kosztuje 24 zł ) .Więc cena przyblizona wychodzi ponad 230 zł za miesiac .Enzymy muszą byc podawane bez względu na karme bo bez nich pies nie przybierałby na wadze nadal .A w tej chwili przy tej karmi i enzymach poprawa jest widoczna gołym okiem . Karma nazywa się ROYAL CANIN Medium adult . Worek jest 10 kg + 2 kg gratis .Ale dwa kilo oddane było u Zadry gdyż wzięłam bez płacenia .Zostało wiec 10 kg .do rozdysponowania dla psa. Hunter dostaje około 500 g dziennie karmy.( rano 250 g i wieczorem ).Wet mówił ,ze powinien jeśc do woli więc jak widzę ,ze ma chęć w ciągu dnia dosypuje mu troszke .Je bardzo chetnie aczkolwiek nie rzuca się tak jak wcześniej . Karma więc wystarczyć powinna( 10 kg) na około 20 dni .Czyli do 1 marca ,ale ze jadł nie raz gotowany posiłek więć jeszcze trochę zostało . Zaraz po niedzieli trzeba bedzie zamówić worek . Typowy worek ma 12kg karmy wieć taki worek wystarczyłby na około 24 dni maxymalnie . Quote
funia Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 Odnośnie cen tej akurat karmy nie jestem w temacie więc soba ( Zadra ) która ją zamawia wypowie się na pewno pózniej . Wyzsza cena karmy 180 z( cena hurt)ł chyba dotyczyła innego jej rodzaju .Chyba chodziło o weterynaryjna czyli sporo drozszą .Alle ta jest dobra ,wysokostrawna i na razie obserwujemy tego efekty aby nie iść w olbrzymie koszty . JAk coś pokreciłam to proszę mnie poprawić .:oops: Quote
zadra Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [quote name='delfy2000']Na FB pisali, że taka karma jest bardzo droga (chyba powyżej 120 zł). Ale jeżeli ona jest z enzymami, to czy trzeba jeszcze dodatkowe enzymy podawać?[/QUOTE] Podajcie nazwę to sprawdzę. Quote
funia Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 jest taka karma która ma w swoim skłądzie taki enzym ? Quote
LadyS Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Zadra, a jeśli on je zwykłego Royala, który niczym szczególnym się nie wyróżnia ani składem w ostatnich czasach nie szokuje, to może kupić mu po prostu inną karmę bytową z półki premium? Jest wiele karm o podobnej jakości i składzie, a mniejszej cenie... Edit: Na przykład Brit Care Adult Medium (czyli klasa superpremium), 12 kg za 138 zł z dostawą, w cenach zwykłych, nie hurtowych: [url]http://allegro.pl/brit-care-adult-medium-lamb-rice-12kg-prezenty-i1477522632.html[/url] czyli w hurtowych jeszcze mniej. Karma jest wysoko strawna. Quote
zadra Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [quote name='ladySwallow']Zadra, a jeśli on je zwykłego Royala, który niczym szczególnym się nie wyróżnia ani składem w ostatnich czasach nie szokuje, to może kupić mu po prostu inną karmę bytową z półki premium? Jest wiele karm o podobnej jakości i składzie, a mniejszej cenie... Edit: Na przykład Brit Care Adult Medium (czyli klasa superpremium), 12 kg za 138 zł z dostawą, w cenach zwykłych, nie hurtowych: [url]http://allegro.pl/brit-care-adult-medium-lamb-rice-12kg-prezenty-i1477522632.html[/url] czyli w hurtowych jeszcze mniej. Karma jest wysoko strawna.[/QUOTE] Royal zostal wybrany ze względu na skład.Wet analizowal wiele karm w tym Brita.Bytówka jest zblizona do weterynaryjnej.Skoro Hanter dobrze ja trawi,a my możemy zaoszczędzić nie ma powodu nic zmieniac.Kał u Huntera jest ładnie uformowany i ma dobrą barwę i psiak ja chetnie je. Quote
IVV Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Royal jest o wiele lepsza jakosciowo karma niz Brit Quote
MaDi Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 [quote name='IVV']Royal jest o wiele lepsza jakosciowo karma niz Brit[/QUOTE] Już jakiś czas temu RC "sklepowy" bardzo się popsuł, jednak diety wet. nadal polecam i uważam za bardzo dobre. Quote
LadyS Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 [quote name='MaDi']Już jakiś czas temu RC "sklepowy" bardzo się popsuł, jednak diety wet. nadal polecam i uważam za bardzo dobre.[/QUOTE] Popieram - weterynaryjne nadal na bardzo wysokim poziomie, ale od Brita Care Royal w Polsce (mowa o bytówkach) wcale lepszy nie jest. Quote
sacred PIRANHA Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Hunter je Royal canin medium adult czy Royal canin vet medium adult?:-) Quote
IVV Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 czy Hunterek bedzie mial robione zdjecia przez muzzy ??? Quote
MaDi Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 [quote name='IVV']czy Hunterek bedzie mial robione zdjecia przez muzzy ???[/QUOTE] Widziałam się z MUzzym i nic mi nie wspominał. Też jestem bardzo ciekawa jak teraz wygląda Hunter. Quote
Tola Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Bazarek serduszkowy zakończony; proszę wysłac [B]Joodith[/B] nr konta, na które ma wpłacic pieniądze dla Hunterka Quote
IVV Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 przydalyby sie mu nowe zdjecia ,moze do plakaciku ...on mial miec taki zrobiony i rozniesiony po miescie ,ale chyba wszystko skonczylo sie na planach... a moze w Lublinie go jakos na tych plakatach porozwieszac ? Quote
IVV Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 tak sie zastanawiam...skoro pies sie nie wyadoptowal jako terrier (sami idioci dzwonia) to moze oglaszajmy go jako zwyklego psiaka -kundelka ,bezrasowca ...chyba tak bedzie dla niego lepiej...moze zaczna jakies normalne domy dzwonic . czy ktosmoze napisac nowy tekst do ogloszen ? Quote
IVV Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 mysle ,ze bedzie mial wieksze szanse jako kundelek Quote
MaDi Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Doszły mnie słuchy że Muzzy jednak jedzie do Zamościa....;) Quote
IVV Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 strasznie sie ciesze ,ze w koncu tam dotrze :) czy ktos moze pomoc z nowymi ogloszeniemi dla Huntera? Quote
zadra Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 [quote name='MaDi']Doszły mnie słuchy że Muzzy jednak jedzie do Zamościa....;)[/QUOTE] Muzzy będzie u nas w sobotę. Quote
MaDi Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 [quote name='IVV']przydalyby sie mu nowe zdjecia ,moze do plakaciku ...on mial miec taki zrobiony i rozniesiony po miescie ,ale chyba wszystko skonczylo sie na planach... a moze w Lublinie go jakos na tych plakatach porozwieszac ?[/QUOTE] Jeśli będą plakaty to mogę porozwieszać. Quote
Recommended Posts