Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zerduszko']Ja teraz mam półdługie, ale na ogół ziemieniam. Bardzo krótkie mi się podobaja, ale wyglądam wówczas jak chłopak :P[/QUOTE]

Mi przyjaciólka mówi, że mnie ubije ze lepiej w długich wyglądałam :lol: ale mi tak wygodniej ejst;) I z 1 strony tez jak chłopak wyglądam :lol:

Posted

[quote name='klaudusia0219']rudy !!!!! :evil_lol: albo czerwień ognista :diabloti:[/QUOTE]

No to moge Ci powiedziec ze czerwien ognista jest trudna do uzyskania. Gdyż ja właśnie taką chciałam. Ba farbowałam nawet u fryzjera (stąd rozjasniene moje włosy) jest maskra. A jak Ci się uda to koniecznie zapamiętaj czym zrobiłas :lol:

Ja szukałam takiej pianki co mi się różówe zrobiły zeby czerwona była ale jak zwykle ni ma:(

Posted

[quote name='Saththa']No to moge Ci powiedziec ze czerwien ognista jest trudna do uzyskania. Gdyż ja właśnie taką chciałam. Ba farbowałam nawet u fryzjera (stąd rozjasniene moje włosy) jest maskra. A jak Ci się uda to koniecznie zapamiętaj czym zrobiłas :lol:

Ja szukałam takiej pianki co mi się różówe zrobiły zeby czerwona była ale jak zwykle ni ma:([/QUOTE]

ja jestem blondi (ciemna :diabloti:) to może się uda :) a podobno dużo firm ma czerwień :niewiem:

Posted

[quote name='omry']Nie wiedziałam, że temat farbowania włosów tak ludzi wciąga :D[/QUOTE]

wciąga niczym bagno :evil_lol: przestały już nawet o rowerze i szelkach dyskutować :lol:

Posted

[quote name='klaudusia0219']ja jestem blondi (ciemna :diabloti:) to może się uda :) a podobno dużo firm ma czerwień :niewiem:[/QUOTE]

No jak masz blond to nie powinnas miec problemu;) Powinny złapać. Mi jak na moje ciemne kładłam Farbę to był taki sobie tenc zerwony:)
[quote name='wilczy zew']wciąga niczym bagno :evil_lol: przestały już nawet o rowerze i szelkach dyskutować :lol:[/QUOTE]

Oj tam oj tam;)

Nikt nie chce ze mna o szelkach podyskutowac oprócz Klaudi to temat umarł;)

Posted

[quote name='Saththa']No jak masz blond to nie powinnas miec problemu;) Powinny złapać. Mi jak na moje ciemne kładłam Farbę to był taki sobie tenc zerwony:)

a jaką kładłaś? :)

Nikt nie chce ze mna o szelkach podyskutowac oprócz Klaudi to temat umarł;)

wszyscy nas mają gdzieś :(

Posted

Klaudia Safira hmmm dzika orchidea chyba w każdym razie czerwona:lol:

[quote name='wilczy zew']no wiesz :mad: to chyba nie widzialaś mojego postu :angryy:[/QUOTE]

oooo kutfa możliwe :oops:
[quote name='westie_justa']Ja o szelkach to mogę gadac i gadać:diabloti::D![/QUOTE]

A o szelkach do biegania przy rowerze tez?

Posted

[quote name='wilczy zew']mam doswiadczenie z rowerem,mój mix ONka wiele lat biegał i odradzam szelki,psa w szelkach nie jesteś w stanie w pełni kontrolować a pies przy rowerze nie może ciągnąć i musi być w pelni posłuszny;prowadzisz po prawej stronie roweru

możesz zadawać pytania

Oooooooo nie zauwazyła :mdleje: przepraszam:)

Hmmm nie szelki? O to kurcze nie wiedziałam. A jaka obroża normalna? Żadnych zacisków pól zacisków i tych wynalazków, prawda? Po prawej to wiem. I tak myslę, ze się chyba Tazz zorientuje ze jak idziemy nogamito lezie po lewej a przy rowerze po prawej... Ze nie może ciągnąć i musi słuchac to się domyslam. Smycz jakaś z amortyzatorem prawda? Bo na samym poczatku go nie zaczepie do roweru....

Możesz mi powiedziec jak wyglądały u Was poczatki?

Posted

[quote name='westie_justa']ymmm.... nawet nie wiem jakie to :eviltong: a mój piesprzy rowerze nie biega bo sie boi kół :lol:[/QUOTE]

No widzisz właśnie, się okazało, ze żadne :lol:

Posted

Początki to ogólne posłuszeństwo,pies znał hasło "noga" i szedł po lewej stronie.

Normalna wygodna obroża i normalna smycz,oswojenie psa z rowerem gdy rower stoi a następnie na stojąco uczenie psa przychodzenia na hasło "rower" do prawej strony roweru. Załużmy że już wszystko jest opanowane i pies luzem biegnie przed tobą,wydajesz komendę "rower" wtedy pies zawraca,mija cię z twojej lewej strony,obiega z tyłu i równa po twojej prawej stronie. To ćwiczysz na "sucho" przy stojącym rowerze. Łeb psa nie może sięgać dalej niż do połowy przedniego koła. Uważaj aby rower nie przewrócił się czy w inny sposób pies nie miał złego doświadczenia z rowerem!!

cdn

Posted

[quote name='wilczy zew']Początki to ogólne posłuszeństwo,pies znał hasło "noga" i szedł po lewej stronie.

Normalna wygodna obroża i normalna smycz,oswojenie psa z rowerem gdy rower stoi a następnie na stojąco uczenie psa przychodzenia na hasło "rower" do prawej strony roweru. Załużmy że już wszystko jest opanowane i pies luzem biegnie przed tobą,wydajesz komendę "rower" wtedy pies zawraca,mija cię z twojej lewej strony,obiega z tyłu i równa po twojej prawej stronie. To ćwiczysz na "sucho" przy stojącym rowerze. Łeb psa nie może sięgać dalej niż do połowy przedniego koła. Uważaj aby rower nie przewrócił się czy w inny sposób pies nie miał złego doświadczenia z rowerem!!

cdn

Dziekuję;) Rozumiem, ze smycz bez aportyzatora, normalna nie rozciagliwa?:hmmmm: od razu taka?
[quote name='Fides79']łooo matulu, ależ zachodu z tym rowerem :crazyeye:

Noooo trochę;)

Posted

najzwyklejsza smycz, z prawej strony,pies nie może być przymocowany do roweru,bo może zabić włściciela;

owszem trochę zachodu jak przy szkoleniu ale dobrze wyszkolony pies to sama przyjemność i przewidywalnosć w 99%; ponieważ zostaje 1% dlatego smycz trzymamy w rece

Posted

[quote name='zerduszko']Słyszałam dobre opinie o springerze. Nie wiem czy to z trixie działa tak samo, ale springer jest dość bezpieczny http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=3248 Wygodne wydaje się, bo nie trzeba trzymać smyczy.

pozostaje 1% kiedy pies może zachować się inaczej niż chcemy,np:. wciągnąc nas pod samochód lub w pogoni za zającem ściągnać w bardzo glęboki dół dlatego ja polecam coś co jest w pełni bezpieczne dla człowieka-zwykła smycz,którą możemy puścić

oczywiście każdy może wybrać to co chce

Posted

[quote name='Fides79']ja raz widziałam psa biegnącego przy rowerze z czymś takim:
http://www.zoo-sklep.pl/index.php?p3235,trixie-smycz-do-roweru-tx-1283

[quote name='zerduszko']Słyszałam dobre opinie o springerze. Nie wiem czy to z trixie działa tak samo, ale springer jest dość bezpieczny http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=3248 Wygodne wydaje się, bo nie trzeba trzymać smyczy.

Właściwie obawiałabym się przywiązac go do roweru;) zwałszcza na pcozatku;) No chyba, ze jechałabym rowerem który z 3 tony by wazył i miał kwadratowe koła :lol:
[quote name='wilczy zew']najzwyklejsza smycz, z prawej strony,pies nie może być przymocowany do roweru,bo może zabić włściciela;

owszem trochę zachodu jak przy szkoleniu ale dobrze wyszkolony pies to sama przyjemność i przewidywalnosć w 99%; ponieważ zostaje 1% dlatego smycz trzymamy w rece

{rzy każdym szkoleni ujest zachód ;)

[quote name='wilczy zew']pozostaje 1% kiedy pies może zachować się inaczej niż chcemy,np:. wciągnąc nas pod samochód lub w pogoni za zającem ściągnać w bardzo glęboki dół dlatego ja polecam coś co jest w pełni bezpieczne dla człowieka-zwykła smycz,którą możemy puścić

oczywiście każdy może wybrać to co chce

No na pewno nie przywiążę go... może jak bedzie miał 100 lat to wtedy :lol: