Saththa Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 [quote name='zerduszko']Ja teraz mam półdługie, ale na ogół ziemieniam. Bardzo krótkie mi się podobaja, ale wyglądam wówczas jak chłopak :P[/QUOTE] Mi przyjaciólka mówi, że mnie ubije ze lepiej w długich wyglądałam :lol: ale mi tak wygodniej ejst;) I z 1 strony tez jak chłopak wyglądam :lol: Quote
Culineo Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='Saththa']A nad jakim kolorem się zastanawiasz:)?[/QUOTE] rudy !!!!! :evil_lol: albo czerwień ognista :diabloti: Quote
Saththa Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 [quote name='klaudusia0219']rudy !!!!! :evil_lol: albo czerwień ognista :diabloti:[/QUOTE] No to moge Ci powiedziec ze czerwien ognista jest trudna do uzyskania. Gdyż ja właśnie taką chciałam. Ba farbowałam nawet u fryzjera (stąd rozjasniene moje włosy) jest maskra. A jak Ci się uda to koniecznie zapamiętaj czym zrobiłas :lol: Ja szukałam takiej pianki co mi się różówe zrobiły zeby czerwona była ale jak zwykle ni ma:( Quote
Culineo Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='Saththa']No to moge Ci powiedziec ze czerwien ognista jest trudna do uzyskania. Gdyż ja właśnie taką chciałam. Ba farbowałam nawet u fryzjera (stąd rozjasniene moje włosy) jest maskra. A jak Ci się uda to koniecznie zapamiętaj czym zrobiłas :lol: Ja szukałam takiej pianki co mi się różówe zrobiły zeby czerwona była ale jak zwykle ni ma:([/QUOTE] ja jestem blondi (ciemna :diabloti:) to może się uda :) a podobno dużo firm ma czerwień :niewiem: Quote
wilczy zew Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='omry']Nie wiedziałam, że temat farbowania włosów tak ludzi wciąga :D[/QUOTE] wciąga niczym bagno :evil_lol: przestały już nawet o rowerze i szelkach dyskutować :lol: Quote
Saththa Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 [quote name='klaudusia0219']ja jestem blondi (ciemna :diabloti:) to może się uda :) a podobno dużo firm ma czerwień :niewiem:[/QUOTE] No jak masz blond to nie powinnas miec problemu;) Powinny złapać. Mi jak na moje ciemne kładłam Farbę to był taki sobie tenc zerwony:) [quote name='wilczy zew']wciąga niczym bagno :evil_lol: przestały już nawet o rowerze i szelkach dyskutować :lol:[/QUOTE] Oj tam oj tam;) Nikt nie chce ze mna o szelkach podyskutowac oprócz Klaudi to temat umarł;) Quote
Yuveza Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Ja o szelkach to mogę gadac i gadać:diabloti::D! Quote
wilczy zew Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='Saththa'] Nikt nie chce ze mna o szelkach podyskutowac oprócz Klaudi to temat umarł;)[/QUOTE] no wiesz :mad: to chyba nie widzialaś mojego postu :angryy: Quote
Culineo Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='Saththa']No jak masz blond to nie powinnas miec problemu;) Powinny złapać. Mi jak na moje ciemne kładłam Farbę to był taki sobie tenc zerwony:) a jaką kładłaś? :) Nikt nie chce ze mna o szelkach podyskutowac oprócz Klaudi to temat umarł;) wszyscy nas mają gdzieś :( Quote
Saththa Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 Klaudia Safira hmmm dzika orchidea chyba w każdym razie czerwona:lol: [quote name='wilczy zew']no wiesz :mad: to chyba nie widzialaś mojego postu :angryy:[/QUOTE] oooo kutfa możliwe :oops: [quote name='westie_justa']Ja o szelkach to mogę gadac i gadać:diabloti::D![/QUOTE] A o szelkach do biegania przy rowerze tez? Quote
Yuveza Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 ymmm.... nawet nie wiem jakie to :eviltong: a mój piesprzy rowerze nie biega bo sie boi kół :lol: Quote
Saththa Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 [quote name='wilczy zew']mam doswiadczenie z rowerem,mój mix ONka wiele lat biegał i odradzam szelki,psa w szelkach nie jesteś w stanie w pełni kontrolować a pies przy rowerze nie może ciągnąć i musi być w pelni posłuszny;prowadzisz po prawej stronie roweru możesz zadawać pytania Oooooooo nie zauwazyła :mdleje: przepraszam:) Hmmm nie szelki? O to kurcze nie wiedziałam. A jaka obroża normalna? Żadnych zacisków pól zacisków i tych wynalazków, prawda? Po prawej to wiem. I tak myslę, ze się chyba Tazz zorientuje ze jak idziemy nogamito lezie po lewej a przy rowerze po prawej... Ze nie może ciągnąć i musi słuchac to się domyslam. Smycz jakaś z amortyzatorem prawda? Bo na samym poczatku go nie zaczepie do roweru.... Możesz mi powiedziec jak wyglądały u Was poczatki? Quote
Saththa Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 [quote name='westie_justa']ymmm.... nawet nie wiem jakie to :eviltong: a mój piesprzy rowerze nie biega bo sie boi kół :lol:[/QUOTE] No widzisz właśnie, się okazało, ze żadne :lol: Quote
wilczy zew Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Początki to ogólne posłuszeństwo,pies znał hasło "noga" i szedł po lewej stronie. Normalna wygodna obroża i normalna smycz,oswojenie psa z rowerem gdy rower stoi a następnie na stojąco uczenie psa przychodzenia na hasło "rower" do prawej strony roweru. Załużmy że już wszystko jest opanowane i pies luzem biegnie przed tobą,wydajesz komendę "rower" wtedy pies zawraca,mija cię z twojej lewej strony,obiega z tyłu i równa po twojej prawej stronie. To ćwiczysz na "sucho" przy stojącym rowerze. Łeb psa nie może sięgać dalej niż do połowy przedniego koła. Uważaj aby rower nie przewrócił się czy w inny sposób pies nie miał złego doświadczenia z rowerem!! cdn Quote
Fides79 Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 łooo matulu, ależ zachodu z tym rowerem :crazyeye: Quote
Saththa Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 [quote name='wilczy zew']Początki to ogólne posłuszeństwo,pies znał hasło "noga" i szedł po lewej stronie. Normalna wygodna obroża i normalna smycz,oswojenie psa z rowerem gdy rower stoi a następnie na stojąco uczenie psa przychodzenia na hasło "rower" do prawej strony roweru. Załużmy że już wszystko jest opanowane i pies luzem biegnie przed tobą,wydajesz komendę "rower" wtedy pies zawraca,mija cię z twojej lewej strony,obiega z tyłu i równa po twojej prawej stronie. To ćwiczysz na "sucho" przy stojącym rowerze. Łeb psa nie może sięgać dalej niż do połowy przedniego koła. Uważaj aby rower nie przewrócił się czy w inny sposób pies nie miał złego doświadczenia z rowerem!! cdn Dziekuję;) Rozumiem, ze smycz bez aportyzatora, normalna nie rozciagliwa?:hmmmm: od razu taka? [quote name='Fides79']łooo matulu, ależ zachodu z tym rowerem :crazyeye: Noooo trochę;) Quote
Saththa Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 [quote name='klaudusia0219']byliście w lesie ? :evil_lol:[/QUOTE] NIe :oops::) Quote
FredziaFredzia Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Eris w obroży przy rowerze lata, a tak jak mamy możliwość (las) to go puszczam i sam sobie biega obok. A co do farbowanych włosów - bardzo mi się Twój kolor podoba, Saththa :cool3: Quote
Culineo Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='Saththa']NIe :oops::)[/QUOTE] tak myślałam :diabloti: Quote
Fides79 Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 ja raz widziałam psa biegnącego przy rowerze z czymś takim: http://www.zoo-sklep.pl/index.php?p3235,trixie-smycz-do-roweru-tx-1283 Quote
wilczy zew Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 najzwyklejsza smycz, z prawej strony,pies nie może być przymocowany do roweru,bo może zabić włściciela; owszem trochę zachodu jak przy szkoleniu ale dobrze wyszkolony pies to sama przyjemność i przewidywalnosć w 99%; ponieważ zostaje 1% dlatego smycz trzymamy w rece Quote
zerduszko Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='Fides79']ja raz widziałam psa biegnącego przy rowerze z czymś takim: http://www.zoo-sklep.pl/index.php?p3235,trixie-smycz-do-roweru-tx-1283 Słyszałam dobre opinie o springerze. Nie wiem czy to z trixie działa tak samo, ale springer jest dość bezpieczny http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=3248 Wygodne wydaje się, bo nie trzeba trzymać smyczy. Quote
wilczy zew Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='zerduszko']Słyszałam dobre opinie o springerze. Nie wiem czy to z trixie działa tak samo, ale springer jest dość bezpieczny http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=3248 Wygodne wydaje się, bo nie trzeba trzymać smyczy. pozostaje 1% kiedy pies może zachować się inaczej niż chcemy,np:. wciągnąc nas pod samochód lub w pogoni za zającem ściągnać w bardzo glęboki dół dlatego ja polecam coś co jest w pełni bezpieczne dla człowieka-zwykła smycz,którą możemy puścić oczywiście każdy może wybrać to co chce Quote
Saththa Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 [quote name='Fides79']ja raz widziałam psa biegnącego przy rowerze z czymś takim: http://www.zoo-sklep.pl/index.php?p3235,trixie-smycz-do-roweru-tx-1283 [quote name='zerduszko']Słyszałam dobre opinie o springerze. Nie wiem czy to z trixie działa tak samo, ale springer jest dość bezpieczny http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=3248 Wygodne wydaje się, bo nie trzeba trzymać smyczy. Właściwie obawiałabym się przywiązac go do roweru;) zwałszcza na pcozatku;) No chyba, ze jechałabym rowerem który z 3 tony by wazył i miał kwadratowe koła :lol: [quote name='wilczy zew']najzwyklejsza smycz, z prawej strony,pies nie może być przymocowany do roweru,bo może zabić włściciela; owszem trochę zachodu jak przy szkoleniu ale dobrze wyszkolony pies to sama przyjemność i przewidywalnosć w 99%; ponieważ zostaje 1% dlatego smycz trzymamy w rece {rzy każdym szkoleni ujest zachód ;) [quote name='wilczy zew']pozostaje 1% kiedy pies może zachować się inaczej niż chcemy,np:. wciągnąc nas pod samochód lub w pogoni za zającem ściągnać w bardzo glęboki dół dlatego ja polecam coś co jest w pełni bezpieczne dla człowieka-zwykła smycz,którą możemy puścić oczywiście każdy może wybrać to co chce No na pewno nie przywiążę go... może jak bedzie miał 100 lat to wtedy :lol: Quote
Recommended Posts